ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית

מאמרים אחרונים באתר

שלום וברכה, אנו מעוניינים בקניית דירה לזוג בן 66, כך שבסופו של דבר צריך להשלים למחיר שך הדירה עוד 400000 ש"ח,
לקיחת משכנתא איננה כדאית לכאו' במקרה זה עקב עליות הביטוח הגבוהות (תיק רפואי מורכב), וגם שבכזה מצב הבנק לא ישמח כ"כ לתת משכנתא- ומילא יתן ריביות גבוהות.
הבנתי שיש כמה אופציות: משכנתה הפוכה- דרך חברות הביטוח למיניהם,
או משכנתה פנסיונית דרך מספר בנקים (נראה לי שזה לא אותו הדבר)
ישנה יכולת להחזר חודשי, אך ישנה עדיפות להחזר חודשי חלקי עם אפשרות פרעון מוקדם.
הבנתי שבמשכנתה הפוכה ישנה אפשרות לקחת הלואה ולשלם רק א הריביות, ומאידך אין קנס פרעון מוקדם בפרעון מסכום מסוים (תלוי חברה)
שאלתי היא 1. האם הדבר הזה מסובך?
2. האם עלויות הריביות של משכנתה הפוכה בכלל, ושל פיצול הריבית מהקרן בפרט הם אכן גבוהות מאד או שהם רק קצת יותר ממשכתנה בנקאית רגילה.
3. אם העמלות והאגרות למיניהם שגובים הם בפופורציה נורמלית או שזה הרבה יותר מהבנקים, לדוגמא ראיתי שפתיחת תיק עולה משהו כמו 7000 ש"ח, לא נראה לי שיש את זה באיזה משכנתה.
תודה מראש לכל המגיבים!!!
 תגובה אחרונה 
ברצוני למחזר את המשכנתא שלי
כרגע אין לי אפשרות לשלם את הסכום הזה ליועץ ואני רוצה לעשות את זה לבד
אשמח לעזרה ממי שלא אכפת לי לתרום קצת מהידע שלו על מנת לעזור לי.
קבלתי הצעה ראשונה מלאומי,
ההצעה כזאת:
1746644079507.png
אבל אני רוצה להגדיל את המשכנתא שלי בעוד 100,000 ואז לבחור מסלול אחד צמוד למדד במטרה שאחרי כמה חודשים אמחזר את המסלול הזה וארוויח את הריביות הנמוכות.
כשפניתי אל הבנק אז נאמר לי שהלוואה כזאת בתנאי ריבית של מגורים צריכה להיות לצורך שיפוץ ולצורך כך אני צריכה חוזה מול קבלן
שאלתי היא כזאת:
א. האם פשוט לשלם לקבלן על מנת שיחתום איתי חוזה כזה ולשלם לו סכום מועט וכמה אם כן לשלם לו?
ב. האם לפי ההצעה השניה שקבלתי עם התוספת של המסלול הנוסף זה שווה לי?
ג. האם יש דרך נוספת שאפשר להחכים אותי בה איך לבצע את הקומבינה הזאת חוצמלשדוד בנק?

שאלה נוספת ועיקרית האם לחכות לעוד חודש ואז לבצע מיחזור כי ממה שקראתי יש מגמה של ירידה , לא?
אשמח לעזרה ממביני עניין.
בתודה מראש :)
1746643952572.png1746643968554.png

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה