ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
אנחנו לקראת לקיחת משכנתא לצורך בניה עם היתר בניה, תוספת בניה של כ- 80 מ"ר
מנסה להבין מהו תמהיל נכון עבורי, כפי שהבנתי לכל אחד נכון תמהיל אחר.
האם יש כללים ביסיסיים שנכונים לכולם?

קצת לפרטים...
סך המשכנתא 1000000 60 % מימון
אנחנו לקוחות טובים, דרוג אשראי גבוה , מקומות עבודה יציבים, ותק גבוה, הכנסה גבוהה .
לא חושבים להחזיר את ההלוואה או חלקים ממנה בקרוב.

אנחנו בתחילת התהליך
הריביות עוד לפני משא ומתן מול בנקים אחרים אבל רוצה לדעת למה לשאוף מבחינת התמהיל הנכון מול בנקים אחרים,
ברור לי שהריביות ירדו לאחר משא ומתן:
אפשרות א
450000 P-0.3 לא צמוד, ל-25 שנה
200000 משתנה לא צמודה 3.4 ל-25 שנה
350000 קל"צ 3.05 ל-15 שנה
החזר חודשי 5174

אפשרות ב':
650000 P+0.4, לא צמוד, 25 שנה
350000 קל"צ 2.7 ל-15 שנה.
החזר חודשי 5122

כמה שאלות:
1. באופן כללי, איך ההצעות האלה להצעה ראשונית, יקר? סביר?
2. מבחינת התמהיל הבנתי ש2/3 פריים לא כדאי, האם אפשרות א' שיש עדיין חלק גדול בפריים זה כדאי, או עדיף להוריד ל-1/3 ? ולעלות את החלק של המשתנה לא צמודה,
3. לאילו בנקים יש בתקופה הנוכחית ריביות טובות ושווה לפנות אליהם?
אשמח לתובנות.
תודה
בכוונה פותח את זה בשרשור נפרד.

נכון זה דילמה לא פשוטה מצד אחד טובת הלקוח שמגיע לו את הכי טוב והכי זול. מצד שני אני לא יכול לגרום לבן אדם שעשה את עבודתו להפסיד פרנסתו.
מצד שלישי אולי הוא לא התאמץ מספיק ולא מגיע לו , מצד רביעי אני לא מכיר את כל התמונה ואולי באמת יש דברים שאני לא יודע . וגם אם הוא לא עשה מספיק לא כל אחד יודע לעשות מספיק לא מקושר מספיק. אם לקחתי פועל שעשה לי עבודה לא מספיק מושלמת לכן לא לשלם לו??? תלוי מה הסיכום היה מראש.. אם לקחתי קל זול יותר כנראה מראש אני יודע שאני ישלם פחות ואולי יקבל קצת פאשלות. דילמה לא פשוטה. מבין את כל הצדדים. אני אישית בחרתי לא לפגוע בקולגה שלי. ולכן אנשים שפונים אלי לבדוק אם אני משפר להם או לא. אני אומר מוכן לתת בדיקה ראשונית . כיוון של ריביות מה אני משיג לך. אבל בתנאי אחד. אם אתה מחליט ששווה לך לעבור אלי?? זה בתנאי שאתה משלם לקודם מה שסיכמתם...
אלא אם סיכמתם שאתה לא משלם עד שיביא לך אישור עקרוני וחתימות בבנק , שזה אגב פחות מקובל מצד היועצים.
בקיצור
תבינו אותנו .. לא רוצים להכנס למקום הזה של לפגוע בפרנסה של מישהו שכבר עשה את העבודה....

בהצלחה לכולנו...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה