מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

בעבר העליתי כאן את השדרוגים האלה שניסיתי לעשות ללוגו של 'פלטה' (השחור הוא הלוגו המקורי שרציתי לשנות)
צפה בקובץ המצורף 70347
עכשיו ביקשו ממני ליצור שני לוגואים - הם ביקשו 'את הימני עבור סטודיו פלטה, רק להפוך את הכתמים לכתמי צבע בתוך הפלטה, ואת השמאלי עבור ההוצאה לאור'.
הרגשתי שצריך אולי קשר עמוק יותר בין הלוגואים, אם שניהם לוגואים לענפים של אותו בית עסק, אבל לא כל כך ידעתי איך לבצע.

האם אפשר להשאיר את הלוגו של ההו"ל כמות שהוא בדיוק, כאשר הלוגו של הסטודיו נראה מאוד שונה?
צפה בקובץ המצורף 70352

האם הניסיון שעשיתי כאן לדמות בין כתמי הצבע בשניהם - מוצלח?
צפה בקובץ המצורף 70351
לאיזה כיוון כדאי להתקדם?
נדהמתי להתבשר מלקוח קבוע שהעיתון לקח מודעה שהכנתי לו, גודל עמוד,
ו"הסתדר איתה" כך שהיא תתפרסם בגודל חצי עמוד לאורך.

נכון שזה מריח מוזר מאוד?

אז אמרתי לו מיד שאני חייבת לראות את זה, שלא יוריד את זה לדפוס ואם אני לא מאשרת אז בפירוש הוא לא יכול להשתמש בזה.
לזכות הלקוח יאמר שהוא תמיד מגיע אלי, עם התיקונים הכי קטנים שיש.
ברור שעל תיקון קטן של שינוי מספר טלפון וכד' אני לא אקח תשלום, ועל תיקונים אחרים קטנים - תשלום סמלי.
אבל פה היה נדרש להפוך מודעת עמוד - לחצי. זה פורמט אחר לגמרי.

הוא שלח את הדוגמה, וחשכו עיני.

אני לא מבינה איך גרפיקאית של עיתון מעיזה לעשות דבר כזה, פלוס מחיקת הקרדיט שלי, פלוס פקסול של החומר על הדרך, גזירה אכזרית של חלקים והרכבת פאזל שנראה ממש גרוע.
אז לכל העובדות בעיתונים - תכבדו את עמיתיכם למקצוע, שמתפרנסים מיגיע כפיהם ומשקיעים המון כדי שהלקוחות יהיו מרוצים, ויקבלו עבודות ברמה גבוהה.
אל תגעו במשהו שלא אתם עיצבתן, ותלמדו את חוק זכויות יוצרים - הזכויות הן כמעט אף פעם לא של הלקוח, אלא של המעצב, ואישור של הלקוח לגזור מודעה ולהתעלל בה לא תקף משפטית.

קשה לי להאמין שבמקרה הזה זה בא מיוזמת הלקוח, כי כאמור הוא תמיד פונה אלי לכל שינוי קטן.

מצ"ב המקור והשינוי, מצא את ההבדלים

וזו של העיתון

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה