מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

שלום לכולכם,
אני חדש כאן באתר, ובכלל, חדש בעולם הגרפיקה.
בשנה האחרונה התעניינתי בגרפיקה ולמדתי (לבד) לעבוד עם פוטושופ. עשיתי כמה עבודות לחברים, והתגובות הן טובות ומפרגנות. ככלל, חברים אמרו לי: "לך על זה!", או: "תלמד את זה!"

ובקיצור, אני מתלבט האם ללמוד גרפיקה באופן רציני יותר, או אולי אני עושה טעות.

למה טעות?

כי העיסוק המרכזי אצלי הוא תחום החינוך והייעוץ. אני לומד את זה, ובזה אני רוצה לעסוק לפרנסתי בעז"ה. את תחום הגרפיקה אני אוהב כתחביב. אבל חשבתי לעצמי, שאולי אוכל לקחת את תחום הגרפיקה ל"השלמת הכנסה" או "עבודה מהצד". משהו כמו 8 שעות בשבוע, וללכת ולהשקיע כסף בקורס בגרפיקה, ולהתמקצע בעניין.

שאלתי היא:
האם יש דבר כזה? האם אפשר לקחת תחום כזה ולעשות אותו מהצד בכך מצומצם של שעות? האם מי שרוצה לעבוד בגרפיקה מוכרח שזו תהיה עבודתו המרכזית?

השיקול הוא האם ללכת ולהשקיע שנה של לימודים בקורס שעולה סכום כסף רב שלא קל להוציא אותו...

אשמח מאוד לתגובותיכם - בעלי הנסיון.

אני מצרף כאן כריכה שעשיתי לאחרונה.
הבת שלי, בת 15, גדלה בוונצואלה, ולמדה בבית ספר וירטואלי כל שנות בית הספר היסודי כולל כיתה ט' (לימודים וירטואלי בשבילה, זה אוירה טבעית! והיא מעדיפה מסך ממחברת, ועכבר עדיף לה מכל מכשיר כתיבה אחר)
דוברת עברית, אנגלית וספרדית.
היא עברה היום ללמוד בארץ, (בכפר חב"ד) ואני מעוננינת לתת לה קורסים בגרפיקה, וירטואלי זו אפשרות ריאלית מאוד בשבילי.
הקורס שמציעים בפרוג לא מיועד לגיל שלה, הוא מאוד ארוך ואינטנסיבי ואני פוחדת להפיל עליה מעמסה כזו לתקופה ארוכה כל כך
חוץ מזה הקורס לא זול, ואני לא יודעת איך היא תתמודד עם כל נושא הלימודים בארץ, להתחייב היום על השנה וחצי הבאים. לכן נראה לי לקחת את זה בבלוקים, אולי לתת לה רק פוטושופ תחילה, או אינדזיין, אילוסטרייטר, ואחר כך לתת לה הפרדות צבע וכד'
היא מכירה את פוטושופ ואינדזיין מלימוד עצמי cs5
מישהי רוצה לתת כאלה שעורים? (עדיף לי כמובן אשה!)
יש בבני ברק קורסים לקבוצות בגיל היעד של ביתי שמישהו ממליץ?
בתודה מראש
מילכה רייטפארט
קראקס, וונצואלה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה