מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

כ"כ הרבה אנחנו מתמרמרים על הלקוחות המעצבנים שלא משלמים ולא מעריכים ולא ולא ולא...
עשיתי עבודה דחופה ללקוחה. בתחילה העבודה היתה נראית קטנה יותר, עם הזמן היא התגלתה כמסובכת בהרבה. הודעתי ללקוחה מראש שאנחנו חייבים לסיים עד יום א' כי ביום ב' אני יוצאת מהעיר למשך כמה ימים. גם הלקוחה מבחינתה רצתה לסיים אז כדי שהעבודה תודפס בזמן. השקענו בשביל זה שבוע שלם של טירוף.
ביום א' בלילה, מאוחר מאד ואחרי שעות לחוצות מאד, בשעטו"מ סגרנו את העבודה. העברתי שוב ללקוחה כדי שתעבור על הכל ותראה שאין שינויים, הזהרתי אותה שלמרות שאני מכינה גרפיקאית כ-BACKUP ליתר ביטחון לאחר שתראה את העתק השמש (ותמיד מוצאים עוד משהו..), בעיקרון זה הזמן האחרון לשינויים, היא עברה על הכל ואני סגרתי לדפוס.
רק מה... שתוך כדי סגירה נשמטו מספרי העמודים.
וכשהגיע ההעתק שמש הלקוחה מצאה טעות כתיב (שמקורה מן הסתם במסמך המקורי ששלחה אבל מה זה משנה..).
תכל'ס, היינו צריכים לתקן. ומכיון ואחת הטעויות (מספרי העמודים שנשמטו) היתה בכל העמודים - היה צורך לסגור הכל מחדש.
אבל הגרפיקאית שהיתה אמורה לשנות - לא יכלה לפתוח את הקובץ כי הוא נעשה בCS4 ולה היה רק CS3 (טעות נוספת שלי - התכוונת לשמור קודם כINX כדי שלא תקרה בעיה כזו, ושכחתי - לפעמים זה קורה אחרי שבוע ללא שינה). הלך לנו יום שלם (ולי הלך יום שלם של חופש) עם טלפונים וריצות ושליחת הקבצים לגרפיקאית נוספת (ואגב תודה לך גרפיקאית BACKUP נהדרת - את יודעת מי את!) ו.. ו.. ו.. בסוף מישהי הורידה את תוכנת הניסיון של CS4 למחשב והקובץ, בשעטו"מ, נפתח. אחר כך היה צריך לקשר הכל מחדש - וכמובן חלק מהקבצים המקושרים לא הגיעו (לא ברור לי עדיין למה - נשארתי ערה עד הבוקר רק כדי לוודא שכל הג'אמבומיילים עברו - אבל לך תברר דבר כזה בחופש, עם אייפד שלא מתחבר בשום מקום). אחר כך היה חסר לה הפונט שהשתמשתי בו.
בקיצור.. בלאגן.
בסוף, אחרי המון עוגמת נפש ואחרי הרבה שעות עבודה של גרפיקאיות אחרות, הכל תוקן בשעטו"מ (מצאתי שכנה נחמדה שעלתה אלי הביתה ופשוט תיקנה אצלי במחשב :) - רק חבל שהיאלא ענתה בטלפון קודם לכן) ונשלח וגם הודפס וגם ב"ה יצא יפה.

בידיעה שעכשיו תתחיל המלחמה האמיתית, הרמתי את הטלפון כדי להתקשר ללקוחה לסכם את התשלום - לא לפני שעשיתי את החשבונות של ההוצאות, מה אני צריכה לשלם מכל זה, מה אני מסכימה לשלם גם אם לא בטוח שאני צריכה וכו'. לא היה לי ספק שהשיחה תהיה קשה, שהיא תגיד שהיא לא משלמת כלום, פיצויים על עגמת נפש (מכירים?) וכו' וכו' - - והגעתי מוכנה.
ובאמת רבנו.... אני הצעתי לשלם את כל שעות העבודה החל מהרגע שעזבתי את הבית (למרות שחלק מהשעות היו של סגירת קובץ אחד שלא היה קשור לבלאגן - ולמרות שחלק מהתיקונים לא היו באשמתי - הכנסתי גם את כל אלו כצ'ופר). ה לקוחה לא הסכימה בשום אופן - היא רוצה לשלם את הכל. אני התעקשתי שהשמטת מספרי העמודים היא אשמתי ולכן אני רוצה גם לפצות אותה בשאר. היא התעקשה שהיא מרוצה מאד מהתוצאה ולכן היא רוצה לשלם הכל.

מה אומר לכם - בסוף הגענו לפשרה של חצי-חצי (הצ'ק עוד בדרך אבל יש לי הרגשה שגם את ההסכם הזה היא "לא תכבד" אלא תשלם הכל) ואני יצאתי עם הרגשה נפלאה של "מי כעמך ישראל".

באמת - לא כל הלקוחות איומים. נחמד לפגוש אנשים נהדרים בדרך.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה