מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

בעקבות תגובתי באשכול הזה http://www.prog.co.il/showthread.php?t=76351
הוצפתי בבקשות לקבלת דוגמא להצעת מחיר. מטבעי אני נדיבה מאד, אבל במקרה זה נראה לי שאני קצת פוגעת בעצמי... תארו לכם שלקוח פוטנציאלי מבקש ממני הצעת מחיר ובו זמנית פונה לעוד כמה ניקים כאן עם אותה בקשה. מספיק שהוא יקבל מעוד גרפיקאי אחד הצעה בנויה ומנוסחת בצורה דומה לשלי ואז מה שנשאר לו זה לעשות אן - דן - די - נו...
אבל בכל זאת אני מעלה כאן דף אחד שאולי יעזור לכם להבין את הכיוון...
שימו לב איך תחת הכותרת "בניית לוגו חדש" הצלחתי להגיע ל 6 שלבים שאנו עוברים בכל תהליך של בניית לוגו. תודה ל ckuh (ככה כותבים?) על שפתחה את עיני באשכול הזה http://www.prog.co.il/showthread.php?t=67583 שבעקבותיו נכתבה ה"מגילה" הזו...

אני מבקשת מאד להמנע מלהשתמש בנוסח המדויק.

בהצלחה רבה לכולם!
  • תודה
Reactions: מפרש1 //
10 תגובות
כבר שנים מספר שאני עוסקת בעיצוב גרפי ובפרסום, ותמיד כשכירה. יש לי ברוך ה' ידע רב ונסיון, ומקצועיות לא מעטה. תקופה מסויימת הייתי עכשיו במצב של בין עבודה לעבודה, ופה ושם פנו אלי לקוחות ובקשו ממני עיצובים באופן פרטי. התבססתי על המחירים שגובשו במחירון פרוג, ורוב רובם של הלקוחות פשוט התקפלו.
השיחה המקדימה היתה נעימה, הלקוח קיבל הרגשה שהוא הגיע למקום טוב ומקצועי, ואף על פי כן המחירים היו בלתי אפשריים מבחינתו.
אחרוג ממנהג הפורום כאן, ואתן דוגמאות למחירים, וחשוב לי לשמוע מן המקצועיים שכאן: איך בכל אופן אתם גובים מן הלקוחות שלכם את הסכומים האלו? ואולי אתם באמת לוקחים חצי מן המחיר המופיע במחירון פרוג?
דוגמא א': עיצוב לוגו. הפונה אלי היה דילר, שאמור לגזור גם את הקופון שלו. גם הפעם השיחה עם הלקוח היתה נעימה ומקצועית, לא היתה לו שום סיבה לסגת, ורק המחיר הרתיע אותו: 900 ש"ח. דוגרי, אני לא חושבת שהגזמתי, בהחלט לא. מה לעשות שהוא לא עומד במחיר?
דוגמא ב': פנה אלי מוסד כלשהו, המעוניין להרים קמפיין של רישום. מדובר על שיחה מקדימה עם הלקוח, גיבוש איסטרטגיה, כתיבת בריף, קריאייטיב קופי וארט. בקיצור, הכל מן המסד ועד הטפחות. הבנתי שאני לא יכולה להסחף עם המחיר, בקשתי (עד כמה שאני זוכרת) 1,100 ש"ח. גם הפעם קיבלתי את אותה התגובה. "אה, ככה? טוב, אני צריכה לחשוב על זה..." בסופו של דבר הלקוח "הסכים" למחיר, בתנאי שזה יכלול גם את עלות הפרסום עמוד שלם במקומון בעיר מגוריו, מה שיעלה לי (לפחות) 600 ש"ח....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה