מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

אני צריך תפלה זו מהבן איש חי שמתפללים בט"ו בשבט עבור אתרוג נאה.

אם יש למישהו מנוקד, או שיש למישהו פראגראם לנקד במהירות
אודה לו מקרב לב.

יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתברך כל אילנות האתרוג להוציא פירותיהם בעתם ויוציאו אתרוגים טובים יפים ומהודרים ונקיים מכל מום ולא יעלה בהם חזזית, ויהיו שלמים ולא יהיה בהם שום חסרון ואפילו עקיצת קוץ, ויהיו מצויים לנו ולכל ישראל אחינו בכל מקום שהם, לקיים בה מצות נטילה עם הלולב בחג הסוכות שיבא עלינו לחיים טובים ולשלום כאשר צויתנו בתורתך ע"י משה עבדך 'ולקחתם לכם ביום הראשון פרי עץ הדר כפות תמרים וענף עץ עבות'. ויהי רצון מלפניך ה' אלקינו ואלוקי אבותינו שתעזרנו ותסייענו לקיים מצוה זו של נטילת לולב והדס וערבה ואתרוג כתיקונה בזמנה בחג הסוכות שיבא עלינו לימים טובים ולשלום בשמחה ובטוב לב, ותזמין לנו אתרוג יפה ומהודר ושלם וכשר כהלכתו. ויהי רצון מלפני ה' אלקינו ולקי אבותינו שתברך כל מיני האילנות ויוציאו פירותיהם ברבוי שמנים וטובים, ותברך כל הגפנים שיוציא ענבים הרבה שמנים וטובים כדי שיהיה היין היוצא מהם מצוי לרוב לכל עמך ישראל לקיים בו מצות קידוש ומצות הבדלה בשבתות ובימים טובים, ויתקיים בנו ובכל ישראל אחינו מקרא שכתוב "לך אכול בשמחה לחמך ושתה בלב טוב יינך כי כבר רצה אלקים את מעשיך" באתי לגני אחותי כלה אריתי מורי עם בשמי אכלתי יערי עם דבשי שתיתי ייני עם חלבי, אכלו רעים שתו ושכרו דודים (שה"ש, ה' א'). יהיו לרצון אמרי פי והגיון לבי לפניך ה' צורי וגואלי.
זה הסיפור:
יש לי לקוח שאני עושה לו מדי פעם עיצוב מודעות (בלבד), בעיתון מקומי.
אבל חלק מהמודעות הוא נותן לעיתון לעצב, כך שאני חתומה רק על חלק מהמודעות שלו.

כחלק מהשרות עשיתי לו כל מיני עיצובים קטנים מיוזמתי -
למשל, לוגו למועדון לקוחות, משהו ממש פשוט, רק כדי שהפרסום ייראה יותר מכובד
ועוד כמה דברים קטנים בסגנון
זה לא משהו שהייתי דורשת עליו תוספת תשלום כי זה הי'ה כחלק מהמודעה שעיצבתי
(וכמובן שהוא לא קיבל את הקובץ הפתוח או משהו, זה באמת משהו ממש בסיסי)

בכל אופן
כנראה שהוא התלהב מהעיצובים הקטנים האלה
ופתאום אני מוצאת בעיתון חלקים של מודעות שלי - כמו אותו לוגו של מועדון לקוחות ועוד כמה דברים.
המודעה היא ממש חיקוי גמור של הסגנון שלי, רק עם תמונה מפוקסלת זוועתית שבחיים לא הייתי שמה.

מסתבר שהעיתון שמר מודעות ישנות שלי והשתמש בחלקים מהן לצורך עיצוב מודעות חדשות

הלקוח מעולם לא פנה אלי ואמר שהלוגו מוצא חן בעיניו והאם הוא יכול להשתמש בו, אבל מאחר והוא השתמש בו יוצא שהוא אכן התלהב, ואם כך - אני יכולה לגבות על זה תשלום, נכון?

ומה עם דברים אחרים, כמו חיקוי גרוע של הסגנון שלי שהעיתון עושה?

ומה עם עוד עיצובים קטנים שבכלל לא התכוונתי לקחת תשלום אבל הוא חוזר ומשתמש בהם במודעות אחרות?

איפה עובר הגבול בין יחסים טובים לבין פגיעה בשמי הטוב ושימוש בעבודות שלי ללא רשות?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה