על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K
מנגינת חופה מרגשת.. טבעת בחדר ייחוד, היום האחרון של השבע ברכות
והזוג הצעיר נשלח למסע חיים מרתק ועלום.

היא עובדת - הוא לומד.
דירה - על ההורים, צהריים - על ההורים, ואפילו הסים של הפלאפון על ההורים.
הזוג שאוהב לחגוג מצליחים להגיע הכי הרבה ל2,000 ש''ח הוצאות בחודש.

ובחשבון בנק יש חסכון נחמד, ואיפשהוא יש הון עצמי שההורים שמו על דירה.

מה הלאה?
כמה זוגות צעירים יודעים על התנהלות פיננסית? על מחשבון הוצאות? על השקעות?
על ביטוחים, פנסיות, קרנות, וחסכון ליום סגריר?

(מאמר מוסגר - נכון. אנחנו נותנים לילדים שלנו שנה של רוגע כלכלי כדי לבנות את הבית החדש בבטחון וברגיעה.
אבל האם זה סותר מודעות והתנהלות תקינה?)

זוגות צעירים עם העשירים הפוטנציאלים הגדולים ביותר.
עם הון עצמי מכובד, כמה שקלים של הוצאות והכנסה קבועה - רק תנו את הנתונים הללו ל''אלו שמבינים''
והם יעשו מזה כמה מליונים.

אבל רובם? לא באמת חושבים או יודעים משהו על זה.
תדברו איתם על השקעות ועל קרנות ואם ינעצו בכם עינים יפות ועגולות וימשיכו הלאה.
האם אפשר אחרת? האם אפשר להוציא את הילדים שלנו לחיים עם גב ובטחון ותכנית מסודרת?

(מאמר מוסגר - כשהעלתי את השאלות הללו בסביבה שלי, הרבה אמרו לי - זה עניין של אמונה ובטחון. אי אפשר לומר לזוג צעיר תעשו כך וכך וכך כדי להיות מסודרים. הכל זה עניין של סיעתא דשמיא ואמונה. שימשיכו לעבוד ולנסות לחיות ממה שיש.
ואם הקב''ה החליט שהן יהיו עשירים - יש לו את הדרכים שלו)

מה דעתך?
הפוסט הזה פונה לכולם.

לזוגות הצעירים שיש להם תיאור אחר לצייר, לבוגרים שבינינו שהיו רוצים את השכל של היום בימים של פעם
ולכל מי שחושב שהוא יכול להפוך את השורדים כלכלית העתידיים לעצמאיים כלכלית.
תקראו הודעה באשכול "החרם על שטראוס".

אז הייתי היום בסופר. הייתי צריך לקנות בקבוק מיץ, עוגיות ושוקולד. מריר, כמובן...
עוגיות - כבר לקחתי חבילה, אבל... מבט שני גילה לי שזה של עילית. כלומר שטראוס. מה לעשות, החלפתי למשהו של אוסם.
שתיה - קניתי פיוז טי. (כן, ינון, אני יודע שזה של "החברה המרכזית למשקאות", שזה קוקה קולה ישראל. חכה לסוף).
שוקולד מריר - אוהו, זה היה פרוייקט. עברתי על כל המדפים; מצאתי או לא מהדרין (וברוב אם לא כל המקרים זה היה אבקת חלב נוכרי). או מהדרין שטראוס. בסוף מצאתי מהדרין, לא שטראוס. אבל זה היה רק 46% קקאו. פיכסה.
נשברתי, קניתי שטראוס 90%.
די, ינון. די. פשוט תגיד את זה רשמית: אני רוצה שכל הימין ישבות רעב.

(קרדיט: @מישהו12 )

ועכשיו שיהיה ברור: לא הולך לדבר כאן על החרם על שטראוס. וגם אתם בבקשה לא. זה לא הנושא.

החרם על שטראוס רק גילה לי עובדה מזעזעת. האמת שלמדתי אותה על בשרי, בסיבובים ברשתות שיווק, תוך נסיון לחמוק ממוצרי שטראוס.

אבל בא נדבר על ההודעה הזו. שימו לב לקטע המודגש.

הוא חיפש שוקולד מריר מהדרין איכותי, ופשוט לא מצא. הוא נאלץ לקנות את השוקולד של שטראוס, למרות שמלכתחילה הוא לא רצה. אבל ברירה אין לו...

הבנתם??? אפשר לקנות בארץ שלל מוצרי שוקולד מריר למהדרין, של לפחות חמש חברות/יבואנים שונים:
כרמית, ורד הגליל, צ'וקטה (ליימן שליסל), שמרלינג, טעמן. לפחות את חלקם בדקתי, והם איכותיים בהחלט עם אחוז גבוה של מוצרי קקאו.

אבל אנחנו פשוט לא מכירים אותם! התודעה שלנו שבויה במונופולים. אנחנו אפילו לא מודעים לשבי הזה. אנחנו מכירים רק את שוקולד הפרה, ובאמת כך אנחנו נראים. כמו פרה שמכירה רק האבוס שלתוכו תקעו את הראש שלה.

בא נעבור למילקי. המילקי הוא כידוע במשך שנים סמל למוצר שמיוצר בארץ, נמכר כאן במחירי שחיתות, ומיוצא לאירופה ונמכר שם בלי בושה ברבע מחיר (ע"ע "מחאת המילקי"). כמה אנשים בכלל יודעים - (אני לא מדבר על קונים. יודעים) - שיש לטרה מעדן חלב מקביל למילקי?. האם יש סיכוי שבעולם שמחיר המילקי ירד, כל עוד הוא שולט עלינו כ"כ חזק ואנחנו אפילו לא מכירים את האלטרנטיבה?
ובכן - אנוכי, אדם שסבור לפחות שהוא בעל הכרה צרכנית לא רעה, לא הכרתי, עד לשבועות האחרונים.
(אגב משום מה לתנובה כמדומני אין מעדן חלב מקביל למילקי. הסדרים של מונופולים השותפים לקרטל? אולי.)

זה קצת לערב שמחה בשמחה, כי זה לא הנושא של החרם, אבל במידה מסויימת כן. כי בתור מונופול מטורף, שטראוס מרגישה שהיא לא יכולה להפסיד. גם אם הם ירו על אנשים בפיפטי אווניו. כי פשוט אין להם ברירה, הם ירעבו ללחם?... זה גורם שהם מחליטים שהם יכולים להחרים את מי שהם רוצים. תיכף הם יאיימו שאם נניח יגרשו אריתראים, הם יפסיקו לחלוטין את יצור הדוריטוס והצ'יטוס, ואז אנחנו, ששבויים תודעתית בשבי המונופול, פשוט נכריח את הממשלה להכנע, שהרי בלי דוריטוס וצ'יטוס, הדבר היחיד שישאר לנו לאכול הוא חוביזה, צמח הבר שבישלו אבותינו בימי המצור של תש"ח.

2014.05.31.-02-See_Pfingstberg_Mannheim-Rheinau-Wilde_Malve.jpg
(חובז'ה/חלמית. ויקי)

שיהיה ברור. השבי המונופולי אינו רק שטראוס, הוא גם תנובה ואוסם ויוניליוור וסנו.

אבל החרם הזה רק מזכיר עד כמה השוק בארץ ריכוזי בטירוף. לא שאין אלטרנטיבות למוצרי שטראוס. האלטרנטיבות קיימות, לפחות לרוב המוצרים. אבל התודעה הצרכנית וכן מדפי הרשתות הגדולות פשוט שטופי מח, וכמעט לא מכירים שום דבר אחר.

כולנו אשמים, המדינה, הרשתות, והצרכנים, וכולנו צריכים מהר לשבור אותם. ויפה שעה אחת קודם.

אולי הדבר הראשון המעשי שצרכן יכול לקבל על עצמו, זה פשוט לפחות לנסות לא לקנות מותגים. לזכור. אנחנו בשבי, והמונופולים הם השובים שלנו.
קשה להחרים. אפילו מונופול אחד, בטח שלא את כולם.
אבל בא לפחות ננסה. כל מוצר שאנחנו צריכים, ננסה לראות אם יש אותו במחיר ובאיכות שאנחנו מחפשים, בלי שיש עליו את החותמת של המונופולים, הממררים את חיינו. וכשבלית ברירה נכניס לעגלה הפיזית או הוירטואלית מוצר של מונופול, נאנח.
ובקיצור: שסמל המונופול על המוצר יהיה מקדם שלילי למוצר. לא חיובי.

וכמובן, גם לדרוש מרשתות השיווק. אל תקצו את המדפים שלכם לשירות שבי המונופולים. תנו לנו, הקונים, את החירות לבחור אילו מוצרים אנחנו רוצים לקנות.

זו דעתי לפחות. לא חושב שמאשכול בפרוג המונופולים ישברו. אבל כן יש סיכוי שנצליח לקדם את המותגים הקטנים והאיכותיים. ואם נצליח, שלכל מוצר יהיו לפחות שנים שלושה חברות קטנות שמייצרות אותו באיכות טובה, אז את שלנו עשינו. ומי שיבחר להמשיך בשבי המונופוליסטי - שימשיך...

*הבהרה, לשם הנוחות התייחסתי בפוסט זה בשם "מונופול" לדואופולים, טריאופולים, ובכלל לאוליגופולים.
  • 462
  • מתוך אתר כל רגע

אבי מימרן בפרסום ראשון: ‏עד היום ילד חרדי קיבל כמחצית מילד חילוני בתקציב הצהרונים. בשורה היסטורית לחינוך החרדי, בפרסום קול קורא שהוציא הערב משרד החינוך לשנת תשפ״ד: תלמידים בבתי הספר הרשמיים, המוכש״ר, הפטור והגנים יתוקצבו בשיעור של 100% לרבות תלמידי החינוך המיוחד. עוד הישג משמעותי של השר חיים ביטון.

אף פעם לא שמעתי על אפליה בתחום
    והאם וכיצד זה אמור להשפיע עלינו
    0 תגובות
    בעקבות הכתבה בדה מרקר
    על התנגדות אמיר ירון לכך שנקבל ריבית מהבנק על יתרת העו"ש שלנו.

יש משהו שאנשים לא יודעים
    כשאתם נכנסים לאתר הבנק ורואים יתרה 10,000 ש"ח
    היא לא באמת נמצאת שם!
    כן, שמעתם טוב!
    הבנק לוקח מאיתנו הלוואה בלי רשות שלנו
    10,000 ש"ח הם רק "חוב" שהבנק חייב לנו
    בינתיים הבנק משתמש בכסף ומרוויח עליו ע"י שמלווה את הכסף "לכל העולם ואחותו"
    כשהבנק מחויב להחזיק רק6% מהכסף באופן "נזיל"

הבנק עושה עלינו כסף בלי שאנחנו שותפים לרווח!

לדעתי אמיר ירון פשוט שוגה
    הטענות שלו מופרכות
    מקווה שלא ישמעו בקולו.

כנראה לפני שהוא עוזב הוא רוצה לשריין לעצמו עבודה בבנקים
    אז הוא דואג לבנקים. בושה.

אמיר ירון מדבר על התערבות בתמחור השוק
    תגידו איזה שוק הוא מדבר
    זה שוק שלא קיים
    מישהו כאן קיבל פעם ריבית על העו"ש שלו?

על איזה התערבות של שר האוצר בריבית במשק הוא מדבר
    מדברים על התערבות על ריבית העו"ש בלבד.
    ורק על ריבית מינימלית
    כדי להכניס את העניין לתודעה של הציבור
    שלא מודע לכך שהוא עושה לבנק גמ"ח עם הכסף שלו.

עכשיו אני רואה שגם ביזפורטל
    קצת תוקף את הברנש

עד שאמיר לא ילך
    רק אנחנו נשלם לבנקים על פעולות ועל הלוואות.
    והם יהנו מאיתנו בחינם.
    אני רוצה לקנות פה מצלמה
    עשיתי חישוב שהמיסים בארץ באזור 470 ש"ח וזה עדיין משתלם
    דיברתי עם מישהו שאמר לי שיש גם מיסים בארה"ב שם בעצם אני קונה וזה לא מגולם במחיר
    זה נכון? איך אני אמורה לדעת כמה זה יצא לי?
    רציתי לשאול בבקשה איך מתמחרים שעת הקלדה?
    הבן אדם רוצה לשלם לפי שעת עבודה מה זה מחיר סביר?

• תודה
    Reactions: ילד גדול1 //
    48 תגובות
    תוספת שכר וקיצור שבוע העבודה למגזר הציבורי
    13:07 ט׳ באדר תשפ״ג 02.03.2023 צבי טסלר
    משרד האוצר וההסתדרות הציגו את עקרונות הסכם המסגרת למגזר הציבורי. על פי ההבנות שגובשו, יהיו זכאים העובדים לתוספת שכר רוחבית של כ-11% תוך חיזוק אוכלוסיות ייעודיות. זאת, לצד העלאת הפריון ושיפור יכולות הניהול בשירות הציבורי. כמו כן, יקוצר שבוע העבודה במגזר הציבורי ל-40 שעות ויינתן מענק חד פעמי של 6,000 שקל לכלל העובדים

צילום: Avshalom Sassoni/Flash90
    EmailWhatsAppFacebookGmail
    משרד האוצר וההסתדרות הגיעו להבנות בנוגע להסכם המסגרת במגזר הציבורי לשנים 2020-2027, זאת בתום דיונים ממושכים בהובלת יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, מנכ"ל משרד האוצר שלומי הייזלר, הממונה על השכר (בפועל) אפי מלכין והממונה על התקציבים יוגב גרדוס.

עיקרי ההסכם:

תוספת שכר לעובדי המגזר הציבורי: העובדים הזכאים ייהנו מתוספת שכר שקלית אחידה בגובה 500 שקל ומתוספת שכר אחוזית של 6%. התוספות יינתנו בפעימות לאורך תקופת ההסכם. כמו כן, על מנת להקל על העובדים, הוחלט על מענק חד-פעמי של 6,000 שקל שיינתן לכלל העובדים במהלך חודש אפריל ולרגל חג פסח. עוד הוסכם כי ניתן יהיה להקצות 1% מתוך התוספת האחוזית לצרכים מקומיים של המעסיקים השונים במגזר הציבורי, בהסכמה בין ההנהלה לוועד העובדים.

העלאת הפריון ושיפור יכולות הניהול בשירות הציבורי: תינתן אפשרות למעסיק לבצע מהלכים שישפרו את השירות לאזרח ויקדמו את השירותים הציבוריים ובהם הכנסות טכנולוגיות וניוד עובדים, לצד המשך דיונים על מבנה ההעסקה.

קיצור שבוע העבודה: סוכם כי שבוע העבודה במגזר הציבורי יקוצר בפעימות מ-42 ל-40 שעות עבודה שבועיות (שווי של כ-8 שעות חודשיות). בנוסף, בגופים שבהם נהוגה חופשה מרוכזת בחול המועד פסח, יינתן חצי יום חופש באסרו חג פסח (מימונה) תשפ"ג (באופן חד-פעמי).

מענה לאוכלוסיות ספציפיות: תוקצה מסגרת עלות לצרכים שונים בגובה 3% (מתוך השווי הכולל של עלות הסכם המסגרת), הכוללת עלות מוגדלת למגזרים בשלטון המקומי. מסגרת העלות תאפשר מתן מענה לאוכלוסיות ומגזרים ייעודיים דוגמת עובדות ועובדים סוציאליים, עובדי מנהל ומשק, פסיכולוגים, אחיות, רנטגנאים, עובדי בתי חולים פסיכיאטריים ועוד. זאת, למען שיפור השירות לאזרח וייעולו, וכן להתמודדות עם אתגרים שונים המאפיינים אוכלוסיות אלו כגון גיוס, שימור והנעת עובדים.

תהליכי שיפור הון אנושי: הצדדים הסכימו לבצע התאמות בתהליכי סיום העסקה של עובדים עקב אי-התאמה תפקודית, וזאת במכסות מצומצמות ובגופים מסוימים.

חוזים אישיים: סוכם על מנגנון לייעול השירות בשלטון המקומי ובהשכלה הגבוהה. זאת על ידי הרחבת מכסת העסקת עובדים בחוזים אישיים בכמות מוגבלת, וכן מתן אפשרות להעסקה קיבוצית גמישה ובשכר גבוה עבור מקצועות נבחרים באוניברסיטאות.

שיפור מערכת יחסי העבודה: על ידי הרחבת פעילות המוסד לבוררות מוסכמת.

קרן רווחה לגמלאים בפנסיה צוברת: תורחב פעילות קרן הרווחה לגמלאים, גם לעובדים הפורשים במסלול פנסיה צוברת.

תקופת שקט תעשייתי ומיצוי תביעות עד לסוף שנת 2027.

במסגרת הדיונים על הסכם המסגרת, הושגה הסכמה בין משרד האוצר, מרכז השלטון המקומי וההסתדרות על רפורמה מקיפה בשכרן ובתנאי עבודתן של הסייעות בשלטון המקומי (תומכות החינוך). ההסכם יקדם באופן משמעותי את מעמדן של תומכות החינוך ויתמרץ עובדות חדשות להצטרף כצוות חינוכי משמעותי במערכת החינוך לגיל הרך מתוך מטרה לפתור את מצוקת כוח האדם בקרב הסייעות בשלטון המקומי.

במסגרת ההבנות סוכם על קידום משמעותי בשכר ההתחלתי של תומכת חינוך בכיתות הגן ובבתי הספר כך שיעמוד על 7,200 שקל. שכרה של תומכת חינוך בחינוך המיוחד הקשה יעמוד של 8,000 שקל ושכר תחילי של תומכת חינוך משלבת צמודה לילד יעמוד על 7,000 שקל. ההסכם ייצר מבנה שכר פשוט ומובן.

עוד הוסכם כי יושם דגש על פיתוח הפרופסיה המקצועית של תומכות החינוך ועל קידום המקצועיות על-ידי השתלמויות והכשרות אשר בגינן יזכו לתוספת רמה מקצועית של עד 1,600 שקל.

כמו כן, כחלק מפתרון המצוקה של מחסור בסייעות ושל סגירת מסגרות לימודיות, כל תומכת חינוך תהיה זכאית לתגמול בגין רציפות בעבודה של עד 600 שקל בחודש, בנוסף למענק שנתי של 1,000 שקל לסייעות שיתמידו בנוכחות. המענק יצמצם את סגירת הגנים דבר שיקל על מצוקת ההורים ויקל על הפעילות של המשק. בנוסף הוסדר התגמול בגין עבודה בפגרות, תוספת ביגוד לכל סייעת ועוד. סוכם כי הצדדים יפעלו לקיצור שבוע העבודה לתומכות החינוך ל-39 שעות עבודה שבועיות באופן שלא יפגע בפעילות החינוכית. הסייעות יזכו אף הן למענק החד-פעמי של 6,000 שקל. כמו כן, הרחבת פעילות קרן הרווחה במסלול פנסיה צוברת תחול גם על תומכות החינוך.
    פתחתי בדיסקונט חשבון בסניף טאצ'ר,משתף בחוייה שעברתי,
    פטור מעמלות ערוץ ישיר ללא הגבלת זמן!
    היות ואין לי תמיד אינטרנט נגיש,
    הקטע של פעולות בערוץ ישיר היווה עבורי בעיה,
    פניתי לדיסקונט ובמקביל גם לכמה חכים חרדים (מקלב,יעקב אשר)
    במטרה לאפשר העברות בטלבנק מענה קולי גם לצד ג',ולא לחכות לפקיד בטלפון ולשלם עמלת פקיד...
    (מניסיון עד היום היה אפשרי רק בין חשבונות הלקוח בלבד)
    לשמחתי הם החזירו לי תשובה שהם מטפלים בזה ואכן סידרו את הנושא!
    בקיצור יש פיתרון אמיתי לאברכים ללא נגישות תמידית לאינטרנט.
    מסקנה: אין באמת צורך בחשבון סטודנט,ולחדש מדי פעם,
    אם אפשר פשוט לפתוח חשבון דיגיטלי עם פטור מעמלות ערוץ ישיר ללא הגבלת זמן.
    בנוסף,היות ואין סניף פרונטלי,כל הפעילות מול הסניף היא בטלפון (או במייל אם רוצים) מול הסניף הדיגיטלי,
    לא נצרכתי כלל לבוא לסניף פיזי למעט חתימה על טופס W-9.
    וגם אז,הסניף פשוט קבע לי תור באיזה סניף שאני רק רוצה,
    פשוט תענוג לא להיות מחוייב לסניף הפיזי שבו פתחת את החשבון.
    יתרון נוסף,שעות הפעילות של הסניף הדיגיטלי הם עד שבע בערב,
    אני לא מכיר שום סניף פרונטלי שעובד כ"כ הרבה שעות.
    והכי כיף? שכבר אין את הקטע שהבנק מתקשר אלי ובדיוק אני לא פנוי...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה