על המחיה והכלכלה

הפורום הכלכלי של פרוג!
מנהלי הפורום: מקצועי בלבד

צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק
נושאים
1.5K
נושאים
1.5K

עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
359
נושאים
359

השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד
נושאים
2.5K
נושאים
2.5K

חשבונאות ומס

דיני מיסים, פתיחת עסק, ראית חשבון, חוזים ודיני עבודה - כל זה כאן בפורום.
מנהל הפורום: יהודה מילר
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K

קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן
נושאים
2.1K
נושאים
2.1K

ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
נושאים
2K
נושאים
2K

הגשת מי שתייה ללא תשלום במסעדות ובבתי קפה(זכות)​

לקוח במסעדה, בבית קפה, בבית אוכל או במקום דומה שבו מוגש אוכל, זכאי לקבל קנקן מי שתייה צוננים ללא תשלום

אסור לדרוש תשלום עבור המים

הפרת החובה להגיש מים צוננים ללא תשלום היא עבירה פלילית שהעונש עליה הוא קנס

למידע נוסף ראו סעיף 3 לחוק בנינים ציבוריים (מיתקני שתיה למים צוננים), תשמ"ז-1986

על מי שמנהל או מחזיק מסעדה, בית אוכל, בית קפה או מקום דומה שבו מוגש אוכל, לדאוג לכך שיוגש לכל לקוח קנקן מי שתייה צוננים, ללא תשלום.
  • אסור לדרוש תשלום עבור המים.
  • הפרת החובה להגיש מים צוננים ללא תשלום היא עבירה פלילית שהעונש עליה הוא קנס.

מי זכאי?​

• כל סועד במסעדה, בבית קפה, בבית אוכל או במקום דומה שבו מוגש אוכל.

תהליך מימוש הזכות​

• הזכות ניתנת באופן אוטומטי.
  • הפרה של הזכות הינה עבירה פלילית שהעונש עליה הוא קנס.
  • במקרה שלא מוגשים מים או שנדרש תשלום עבורם, ניתן להגיש תביעה נגד אותו מקום וכן נגד מי שמנהל או מחזיק את המקום. אם מדובר בחברה או בשותפות, ניתן להגיש תביעה גם נגד מנהל החברה וגם נגד שותף (שאינו מוגבל) ואף נגד פקיד בחברה או בשותפות אשר אחראי על הנושא.

גורמים מסייעים​

מוקדים ממשלתיים​

ארגוני סיוע​

גורמי ממשל​

מקורות משפטיים ורשמיים​

חקיקה ונהלים​

קנינו שעון באתר הזה
היינו בטוחים שאנחנו עושים את עסקת חיינו במחירים הזולים
ולא קלטנו שזה לא החברה האמיתית
מסתבר שהם שולחים מאלי אקספרס

הבעיה הגדולה שהם טעו ושלחו לנו משקפי שמש במקום שעון
מוצר שאין לנו צורך בו בכלל
התכתבנו איתם
והם מוכנים להחזיר לנו 30% מהכסף
או שנשלח להם חזרה את המשקפי שמש (העלות של השליחה תהיה עלינו)
ואז הם יחזירו לנו את כל הכסף
דבר שכמובן לא שווה לנו

אני רוצה להתלונן לחברת גס שהם גנבו להם את הזהות
כי בשום מקום באתר לא רשום שזה חיקוי
האם יש מקום להתלונן גם ברשות להגנת הצרכן או שזה לא קשור אליהם
אם לא, למי זה כן קשור?

וכן מה ניתן לעשות כרגע
איך מתנהלים עם שקרנים סיניים?

אשמח לכל מידע שיעזור לנו להחזיר את הכסף/שעון/כבוד אבוד

תודה
שאלה קצת מורכבת. אשמח למענה מהמבינים המוכשר !!! וכל מי שיודע.
יצאתי לחופשת לידה ב13/01 עד ה28/04. אני מבינה שה3 חודשים שאני צריכה להצהיר עליהם זה 05-07.
אני עצמאית כבר שנתיים, ולעיתים גם שכירה. בשלושת החודשים הנ"ל (05-07) הייתי עצמאית, ובנוסף בחודש ה05 היה לי תלוש ממעסיק אחד, ובחודש ה07 היה לי תלוש ממעסיק אחר, כך שאין לי 3 תלושים רצופים כשכירה בחודשים הנ"ל.
אשמח אם מישהוא יודע לכוון אותי על מה לדווח.
האם על שלושת החודשים הנ"ל רק כעצמאית (הכי טוב בשבילי), או שאני צריכה להוסיף גם את שתי התלושים כשכירה, או לדווח על חודשים של החל"ד.
אשמח למענה מכל מי שיודע.
תודה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה