פורום אמנות ויצירה

הפורום עוסק בכל מה שקשור לאמנות החזותית, הפלסטית והשימושית.
כאן המקום לשיתוף ויעוץ בענייני יצירות צורפות, פיסול, כיור, תפירה וסריגה, פסיפס, חריטה, עיצוב מוצר, סקראפ ועוד ועוד
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק

אמנות ויצירה >> תוכן מקצועי

הנשנוש הזה פחות מרשים מהנשנוש שהצגתי כאן -
אבל זה לא יאומן מי שטעם לא יכול היה להפסיק..
ולמרות שאולי זה לא נראה הנשנוש הזה חוסל ראשון [לפחות אצלנו :)]

שוב מעט מאוד מרכיבים זמינים - ושוב אפשר להכין עם הילדים

נשנוש נעים וטעים -

הצעת הגשה I
נשנוש (6).jpg

הצעת הגשה II

נשנוש (5).jpg
בקערה גדולה מערבבים סוכר - קינמון - מעט שמן

נשנוש (1).jpg

מכניסים פנימה בייגלה ומערבבים טוב טוב

נשנוש (2).jpg

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשטחים את הבייגלה

נשנוש (3).jpg
שולחים לתנור מחומם על 150 מעלות - יושבים ליד ובודקים שהסוכר נמס אבל לא משחים או נשרף - זה כמה דקות בודדות

נשנוש (4).jpg

מקררים טוב ושומרים בצנצנת אטומה - עם מה מגישים ? גלגלו לתמונה העליונה..;)
עד היום עקבתי אחריכן מאחורי הקלעים ומהיום אשמח להשתתף ולשתף, לא שיש לי יותר מדי זמן להתקשקש עם עבודות20170912_084032.jpg (הייתי רוצה כל היום...) אבל פה ושם מכינה דברים, כיום דברים יותר נחוצים, כדוגמת הדבר הבא:
חיפשתי וחיפשתי סידור פרחים נחמד לחדר השינה שיעמוד על השידה, הפרחים היו צריכים להיות זהים, לפחות בצבע, לפרחים שבתמונה שעל הקיר, ומשהו לא גדול מדי (כבקשת בעלי:p). בסוף עשיתי לבד ואני ממש אוהבת את התוצאה...
יש גם סוכה קטנה ומדליקה שהכנתי עם הילדים לסוכות, אם תרצו אשתף
שיא העונה עכשיו הדלעת נהדרת -מוצקה ומתקתקה
אז זה הזמן להכין סמבוסק דלעת - חיסרון אחד יש לו - מחסלים אותו ישר מהתבנית - זה מלוח מתוק...
וכידועה שדברים כאלה מתחסלים במהירות.

הוראות בצמוד לתמונות:

נראה טוב . זה אכן כך..:)

דלעת (6).jpg

דלעת (1).jpg

התערובת - מטגנים הרבה בצל עם מעט שמן
כשהבצל זהוב מגרדים את הדלעת - חשוב מאוד !! לגרד בפומפייה הכי גסה שיש בבית
[פומפייה דקה תיתן לנו רסק עבמ"י]
מוסיפים את הבצל לדלעת [את הדלעת לא מטגנים, כן! ]
תיבול מלח ,פילפל שחור גרוס ומעט סוכר - לחובבות התיבול העז מותר להוסיף כל תערובת תיבול מוכנה,
אפילו אבקת מרק [:eek:]

דלעת (2).jpg

הבצק - כל בצק פריך מלוח מתאים לסמבוסק -
את חטאי אני מזכירה עכשיו...מקוצר זמן וממבצע נהדר שהיה בסופר השתמשתי בבצק מוכן מהמקפיא..
הוא מכונה בצק פריך למאפים מלוחים - זה היה 15 שקל לחבילה - לא יכולתי לדלג.

דלעת (3).jpg

המילוי - קל ופשוט כאילו אוזן המן אבל גדולה גדולה

דלעת (4).jpg

מרפדים תבנית בנייר אפייה מסדרים יפה - מורחים ביצה וזורים שומשום ושולחים לתנור - לא יותר מעשרים דקות בחום בינוני

בהצלחה - בתאבון.

דלעת (5).jpg
4.JPG 6.JPG 9.JPG משתפת בעוגות שהכנתי לברמצוה של חברה שלי ....
ובפוסט נחמד שכתבתי על זה
http://ruthidesign.blogspot.co.il/2017/11/blog-post_18.html#more
אם תרצו מתכונים תבקשו ...
כמה תובנות וטיפים
1)כשרוצים עוגה ישרה לא אופים בתבנית אלומיניום חד פעמית אלא בתבנית עם תחתית מתפרקת
2)כדי לפרק את העוגה מהתבנית מקפיאים אותה לחצי שעה שעה ומעבירים מבער או מצית (רעיון של בני) מסביב והעוגה גולשת למטה
3)כדי לפזר קישוט פיסטוקים טחונים או כל קישוט אחר באופן אחיד ומדויק מניחים תלחת חד פעמית על העוגה ומפזסרים מסביב

:)
ראיתי שבהודעה הנעוצה כאן בראש הפורום, לפורום הזה קראו 'בית' והזכירו שבפורום כמו בבית צריך לשמור על אוירה טובה ולדאוג לקשט אותו.

מבלי לפגוע בכבוד שתי הניקיות שדאגו לפתוח את הפורום הזה, בתכל'ס מי שנמצאת כאן כל יום ודואגת לקשט גם את הבית שלנו ולתת פתרונות מוצלחים זוהי -אות לי
על האוירה והנעימות שהיא יוצרת כאן אין צורך לפרט. גם נראה שאין סוף למאגרי המידע שלה ולאו דוקא בתחום העיצוב.

אני לא יודעת מה מקבלים כאן מנהלי הפורומים ובעיקר מה הם צריכים לתת בתמורה.. אני גם לא יודעת אם אות לי מעוניינת בכך..
אבל מי יותר ממנה מתאימה להיות 'אם הבית'?
גם ככה היא פעילה ותורמת, אז מה חסר? רק שלט רישמי, שגם אותו מן הסתם היא תכין מחומרים מעניינים..

אני כמעט בטוחה שאני לא היחידה ולא הראשונה שחשבתי על זה אבל לאחר חיפוש בפורום, לא מצאתי שנעשתה פניה כלשהיא למנהלים או אליה.
ובנימה אישית לאות לי - גם אם לא יהיה שינוי רישמי, זוהי הזדמנות לומר לך, כייף גדול לקרא את הפוסטים שלך והערכה גדולה עם כל עזרה שאת נותנת למבקרים בפורום.
תבורכי!
אז זה לא איזו יצירה שוברת שיוויון - או יצירה שתפיל מהכיסא -
זו יצירה בהמשך ליצירות שמשולב בהם נייר כסף.

הכי טוב לצאת עם הילדים ולאסוף עלים -
על הדרך אפשר להסביר להם למה יש כל כך הרבה צורות לעלים [במידה ויש לכן את הידע..]
ואפשר גם לספר להם מה תפקיד העורקים והנימים שיש לעלים [גם זה במידה ויש לכן את הידע]
ואפילו אפשר להסביר למה לחלק מהעלים יש עורקים ונימים מאוד בולטים ועבים ולחלק ,כמעט שלא רואים אותם [כמובן במידה וכו']

נתחיל הפעם את ההסבר הפוך מהרגיל - מההתחלה לסוף :
מעל כל תמונה יש הסבר -

צריך :
עיגולי קרטון - חוטים - דבק רב תכליתי - דבק חם - וכמובן עלים

תליון (7).jpg

עכשיו צריך לשים לב כי זה הולך לכמה כיוונים -
עלים מדביקים במרכז העיגול - עם אקדח דבק משרטטים מה שרוצים - עם שרוך יוצרים גם כל צורה שרוצים

תליון (1).jpg
נייר כסף - גוזרים עיגולים גדולים יותר מקוטר העיגול - לא להתקמצן לתת מספיק מכל צד
מורחים דבק רב תכליתי וממתינים כמה דקות שהוא יתגבש ושנייר הכסף לא יחליק לנו מהקרטון -
מתופפים עם הידיים או עם ספוג עד שרואים היטב את הדמות מובלטת בנייר הכסף.

תליון (2).jpg
כשהדבק יבש והמוטיבים בולטים יפה - מורחים דבק מאחור ומדביקים לאחור את הנייר כסף העודף

תליון (3).jpg
עושים פיניש - לעלים מתאים ככה כמות שהם או שניתן לתופף עליהם עם ספוגית טבולה בעדינות בצבע שחור -
לא מוצלח להטביע את התליון בצבע רק טיפונת השחרה נותן לזה מראה ענתיקה ומכובד -
את העיגולים האחרים צבענו בטוש [רק ארטליין תופס נייר כסף]

תליון (4).jpg
זהו התליונים מוכנים - נשאר לחבר חוט או סרט צבעוני וליהנות מתכשיט מעשה ידינו

תליון (5).jpg
תליון (6).jpg

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה