קבוצת אדריכלות ועיצוב פנים

פורום הבית של קבוצת עיצוב פנים של פרוג המאגד אנשי המקצוע מתחום האדריכלות, עיצוב הפנים, תכנון ובניה והום סטילינג.
מנהלות הקבוצה: רותי וינברג, חדוי פלבני, לינוי אלקין
להצטרפות לקהילת אדריכלות ועיצוב פנים, לחצו כאן ←

אדריכלות ועיצוב פנים >> תוכן מקצועי

תיקי עבודות של הדמיות אדריכליות >> העבודות האחרונות, תהנו!

וילה ניו-יורקית
חדר שינה Master | שילוב חומרים וטקסטורות
בה"י

@רותי וינברג , אין לי הרשאה באשכול של הדירה הקטנה והמהממת שעצבת, קראתי לך פה...

מאיפה הנברשת המסולסלת בחדר השינה? היא מקסימה, וכל הדירה גם!
בנין בהרחבה, כל הבנין יוצא 7 מטר רוחב *2.8 בניה מלאה ללא מרפסות.
מעבר לזה יוצא השכן בקומת קרקע עוד 5 מטר רוחב * 1.3 שחצי ממנו לא מקורה (הצד הימני)
והצד השמאלי מקורה.
השכן שמעליו רוצה לעשות מרפסת בחלק המקורה של השכן שמתחתיו. (ז"א בצד השמאלי)
אך אין לו אפשרות לצאת למרפסת מהבית שלו ישירות למרפסת כיון שיש שם קורה תחתונה בגובה 60 ס"מ לכל האורך (5 מטר)
כך שהפתח האפשרי הוא רק בסיום המרפסת בשטח שמסומן בסימן שאלה (למעשה שטח זה כרגע ריק)
בצד השמאלי ביותר יש לו (קומה ראשונה) שטח לסוכה או רלסים או כל פתרון אחר שאפשר לקבל ולא יפריע לנוף במשך השנה.
הבעיה היא:
שאז יצטרכו לעשות 2 פתחים, 1 לסוכה ו1 למרפסת.
כדי לצאת למרפסת יצטרכו להמשיך את התיקרה של השכן עוד כלפי חוץ... לצד שמאל ולתחום אותו.
מה עדיף? להמשיך את היציקה של השכן, או אם עושים רלסים אז חלקו יהיה עם רצפה והשאר בלי.
ואז יש יציאה אחת אבל גם מסוכנת בגלל הרלסים הפתוחים (השכנים לא מסכימים רלסים שכל השנה יהיו כמרפסת)
קיצר, הסתבכתי.....

מעריכה כל מי מי שקראה עד כאן, :)
ובכפל כפליים גם מי שתענה....;)

זה שרבוט שלי הרגע....

‏‏לכידה.JPG
  • תודה
Reactions: משה101 //
2 תגובות
אופציה 2.JPG מידות.JPG צפה בקובץ המצורף 504376 צפה בקובץ המצורף 504377 צפה בקובץ המצורף 504376 צפה בקובץ המצורף 504377

שלום וברכה,
אשמח אם תוכלו לעזור לי.
מתלבטת לגבי התוכנית המצורפת.
1. אני רוצה אפשרות לפתוח 3 מיטות בחדר, וחשוב לי גם שולחן כתיבה כמה שיותר גדול.
חשבתי אולי להחליף בין השולחן למיטה, כך שיהיה לי שולחן על כל הקיר מול הכניסה-עד לארגז מצעים. מה עדיף בעיניכם? ואולי יש לכם רעיון נוסף?
2. שאלה נוספת לגבי הארגז מצעים, הייתי רוצה להתחיל אותו קצת יותר גבוה, שמתחתיו יהיה מקום לילקוטים, זו אפשרות הגיונית? ואם אני ממשיכה ארון מעל הארגז מצעים לעשות אותו באותו עומק, או בעומק רגיל של ארון.
3. במידה ואני לא הולכת על חדר של נגר, יש פתרונות כאלו בריהוט הסטנדרטי של חנויות?

תודה מראש לכל תגובה
  • 770
  • שלום וברכה לחברי הפורום

בהרבה מקומות ובעיקר בערי ירושלים וכדו' חלק נכבד מהמבנים הם זויות משתנות ולא ישרות
    אני ינסה להסביר פה על קצה המזלג איך ניתן למדוד את זה.
    לפני שמתחילים חברה קצת להיזכר בכללי טריגונומטריה:
    אם יש לנו 3 נתונים דהיינו או:
    1. שתי מידות קוים והזוית ביניהם
    2. שתי זויות ומידת קו אחד
    3. שלוש מידות הקוים - [אם כלי זה נשתמש במקרה זה]
    אנחנו יודעים כל שאר הנתונים דהיינו 3 המידות ושלוש הזויות.
    לאור זאת השיטה מאוד פשוטה בהבנה [ביישום יש לאחוז ראש כמובן]:

[מצורף תמונות לכל סעיף]
    1. משרטטים כל הקירות של חדר משושה לדוגמא ומסמנים כל קודקוד , A.B.C.D.E.F.
    2. מודדים את כל הקירות
    3. בין כל שני קירות מוסיפים קו דמיוני ומודדים את זה
    4. מתחילים קו אחד של החדר באופן שרירותי לפי האורך של הקיר [נגיד קו A-B] ועושים עיגול ברדיוס האורך של הקיר השני מהקצה השמאלי של הקיר הראשון נקודת B.
    5. מהצד השני של הקיר הראשון [הצד הימני - נקודת A] מוציאים עיגול ברדיוס הקו הדמיוני שעובר בין שני הקירות שעליהם אנחנו עובדים עכשיו [שזה בעצם האורך בין נקודה A לנקודה C]
    6. נקודת המפגש בין שני העיגולים הנ"ל הוא נקודה C האמיתי עכשיו מסיימים את הקיר השני ע"י שמעבירים קו מהקצה של הקיר הראשון [השמאלי הנ"ל -נקודת B] עד לנקודת המפגש בין שני העיגולים
    7. הנה קיבלנו את הקיר השני באורך והזוית הרצוי.

שוב, יש להבין את ההיגיון וכנ"ל זה עובד על בסיס העובדה שאנחנו מייצרים בחדר משולשים ועל בסיס כך שאנחנו יודעים את שלוש הצלעות אנחנו מוציאים גם את הזוית האמיתי.
    ממשיכים להבא בתור באותה נוסחא עד שמקבלים כל קירות החדר וזויותיה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה