קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117

וקטורים בקומפוזיציה הם קווים בלתי נראים שמנחים את העין שלנו בכיוון ובסדר בה האומן התכוון שנסתכל על יצירתו. במילים אחרות הם מכתיבים תפוקוס, ומתי נגיע אליו ;)

העין שלנו מחפשת תמיד להשלים את כל הצורות בציור לאובייקט אחד המורכב מצורה פשוטה. סוג של פרפקציוניזם. תופעה מיוחדת זו הקיימת אם אינני טועה רק במין האנושי, נקראת 'געשטאלט' ומאפשרת לנו לקלוט את התמונה הכללית במבט אחד.

קיימות שלוש קומפוזיציות עיקריות אותן המוח שלנו מזהה כצורה שלימה והן ריבוע עיגול ומשולש. בפוסט הנל בחרתי להתמקד על המשולש כי הוא הכי שכיח, הכי קל ליישום, ומשלב יכולות של ריבוע ועיגול. שילבתי סקיצות בצבע כדי שיהיה מובן.

הרבה אמנים השתמשו במשולש לאורך השנים.. האם גם אתם? אם כן שתפו.
גי'נג'ר החתולה- מזכרת.jpg
זאת ג'ינג'ר החתולה של התלמידה שלי
שאני אישית נרתעת :eek:
אבל היא כ"כ אוהבת חתולים שהייתי חייבת לפחות בתור מזכרת לצייר לה אותה;)
תקשיבו,
את הספר הקודם (ספרותיים, למען האמת - הוצאתי שניים יחד) - הוצאתי בפורים שנה שעברה,
בום על תחילת הבהלה מהקורונה.
אך נולדו לאוויר העולם, והנה בא הסגר הראשון...
אין פרסומות, אין חנויות, אין קניות נורמליות,
בקושי מצליחים לצלוע ולקרטע עם מערכים טלפוניים ושליחים מבולבלים
(מותר להכנס לבני ברק? אסור להכנס לשכונה הזו? ההיא? ואם אני שליח?)
ואנשים שעסוקים בהישרדות, פחות בקומיקסים...
לא האמנתי בחיים!!! שאת הספר הזה אוציא כשאנחנו עדיין במצב כזה,
זו סגירת מעגל של שנה הזויה ובלתי אפשרית,
(יודעת שלא הייתי נוכחת כאן כמעט בכלל, מתנצלת על זה ממש)
והחיים באפיקיהם השונים זורמים וממשיכים, כמו מים עקשנים בין כל האבנים הכי חזקות שיהיו..

אז אחרי שהתפייטתי כך :)
שמחה ממש לשתף אתכם שהספר הזה שנולד בין סגרים לבידודים לקורונה פעילה לסרולוגיה -
מרגיש לי כל כך אקטואלי, כל סיפור מגילת אסתר-הסתר,
וכל ה'ונהפוכו' הזה - הלוואי שיתהפך במהרה הכל לטובה!!!!

את הכריכה עיצב אביעד בן סימון,
מצרפת לכם את גלגולה של הסקיצה (שיצאה די מפחידה בהתחלה, יותר מדי... חח)
ותכף אצרף כמה מהעמודים הכי אהובים עלי.
זה ספר משוגע ומדהים... הפוך לגמרי, ומכניס את כל הסיפור לוורידים מהדלת הקדמית של הקומיקס.
הילדים שלי טוענים שהוא הכי טוב שהיה בסדרה.
האמת שהם אומרים את זה על כל ספר חדש שאני מוציאה,
והאמת היא שאני תמיד מסכימה אתם....
אבל שוין... :)

כתב הרב אליעזר המאירי.
סייעה רבות בהפקה וההוצאה - מרים פרצמן!
בהוצאת - יפה נוף,
סייעו נפשית - חברותי המאיירות, תודה לכן!!!
ולמשפחה שלי - אין מילים בכלל כמובן..
ואנוכי הקטנה, בקטנה, איירתי וכל זה.. אתם יודעים..
מה דעתכם?
:)
שבוע טוב ומבורך!!!!!
הדמייה נמוכה - הצגה מנצחת.jpgסקיצה ראשונה לכריכה פורים.jpgסקיצה שניה לכריכה פורים.jpgכריכה פורים ציור סופי.jpgפורזץ.jpg

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה