קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
מי שכבר למד איור יודע את כל מה שכתוב כאן אבל הכנתי בערך 7 ציורים לפוסט הזה אז שווה להציץ. מי שידע הכל יופי לו ומי שחידשתי אשמח לדעת מה.

הכתיבה רצינית מייאשת ומחרידה, הרבה יותר כיף לכתוב כאן.. בבלוג אני לא משוחררת כי יודעת שרואים את זה גם לקוחות קצה וגם.. קרובי משפחה :)

and without further ado

תודה מקרב הלב ל @אבימי ו @שולם שלמדו אותי את הנושא כל אחד מהזוית שלו. בזמנו זה היה קשה ומייאש אבל הם השקיעו תנשמה עד שהבנתי אז מגיע להם שאפו. ותודה לסבתא וסבא אבא ואמא דוד ודודה שהביאו אותי עד הלום.. ואחרי כל הקשקושי נאום בת מצווה אשמח אם תכנסו למרות שזה ודאי מייאש עם כל תלמיד ישב עכשיו על בלוג לכתוב מה שעשרות תלמידים אחרים לומדים כל יום :)

אולי זה סגור בנטפרי אבל אין שם תמונה של בת בכלל.
עשיתי סדר טיפה בארגזים של הציור לקראת מעבר דירה ונתקלתי בכל מיני ציורים מצחיקים מלפני שנה כשרק התחלתי ללמוד בפרוג ומילאתי סקצבוקים כאילו אין מחר (הייתי בטוחה שאני מציירת מדהים פשוט חחח עכשיו עד שאני מוציאה ציור אחד שמרגישה שנראה סביר יוצא קיטור)

אז חשבתי לעצמי אולי יהיה נחמד לשתף? זה רחוק ממושלם אבל זה היה ממש כיף לצייר אותם

זו הבת שלי מושקא נכון חמודה? היא מרחה על התחתית של הציור מלא דיו שחור ולכן הציור חתוך ;)
WhatsApp Image 2020-11-17 at 02.49.25.jpeg

אלה ציורים בצבעי מים ואני יגיד להגנתי שאני חשבתי שזה רעיון ממש חכם לנסות לתקן הכל עם גואש לבן חח קניתי כבר סט גואש ויותר קל לתקן, מה גם שלומדת לאט לאט אין מתכננים תצבעי מים מהסוף להתחלה ואיך לא להתנקש במכחול. רוב הציורים בהשראת סטודיו ג'יבלי וכל מי שמצייר כמותם :)
WhatsApp Image 2020-11-17 at 02.49.52.jpeg
WhatsApp Image 2020-11-17 at 02.48.44.jpeg
WhatsApp Image 2020-11-17 at 02.48.16.jpeg
WhatsApp Image 2020-11-17 at 02.47.56.jpeg

והנה ציור נחמד, שולם נתן לשיעורי בית לצייר בעיפרון היפופוטם הולך לבית ספר עם ילקוט קטן. אז אני ציירתי בצבעי מים ברווז. ממושמעת. תקשיבו למורים הם יודעים טוב מאד מה צריך ומה סתם מעכב תהתפתחות. הקו שלי עד היום סובל מכאבי גב.
WhatsApp Image 2020-11-17 at 02.41.01.jpeg
ובגלל שזה היה לי ככ נחמד החלטתי לצייר ילד נוסע בקדילק קטן עם חתת וקופת צדקה ענקיים. מה הקשר, אל תשאלו אבל לפרוייקט גמר אני מעצבת מזה מדבקת קיר בע"ה... מקווה שיצא מזה משהו ואספיק לשתף. בינתיים לפני שנה בערך ציירתי את הציור הזה על קיר בגן חב"ד
(שניהלתי, אז לא ככ יכלו לסרב, אל תסיקו מזה מסקנות. את הציור קיר צילמה הגננת ויצא טיפה מטושטש וגמר לי תצבעי מים ולא אל תנסו גם לצייר עם צבעי מים על קיר זה יכול להמחק במריחת יד אחת)
אז זה הציור שציירתי לשולם הוא טיפה מטריד
WhatsApp Image 2020-11-17 at 02.41.50.jpeg

וזה הציור קיר טא-טאדם, כן כל הצורות אבדו כי זה קשה כשאי אפשר להקטין תקנווס, כל שניה הלכתי אחורה כדי לראות אם זה הגיוני עדיין. תוך כדי שלושת הילדים שלי הפכו את הגן בעוז וזה בוצע בשעת לילה כמובן. מבטיחה שהמדבקת קיר תראה טיפה יותר נורמאלית. בלי נדר. והרעיון הוא WhatsApp Image 2020-11-17 at 03.11.27.jpeg

WhatsApp Image 2020-11-17 at 03.11.27 (1).jpeg
נכון הוא נראה משועמם??? חחחחחחחח
הרעיון הוא להחזיק חת"ת וקופת צדקה ברכב לשמירה והצלה :)

ידועה הוראת הרבי שליט"א מלך המשיח להחזיק ברכב
חת"ת וקופת צדקה ולפרסם זאת.
באגרות קודש מורה הרבי לאחד שכתב בנוגע לתאונה שאירעה לו שיחזיק ברכבו סידור תהלים תניא וכן חוברות בעניני יהדות, ויחפש הזדמנויות לתת מהם לאנשים איתם נפגש וכשעוצר מדי פעם יקרא בתהלים או ילמד בחוברות ועל ידי כך תיעשה נסיעתו שליחות של מצווה, שעל שלוחי מצווה נאמר שאינם ניזוקים.

ו... מציירת מדבקת קיר גם לבת בנושא שונה לחלוטין :)

והנה עוד ציור מתוך רכב סתם יום גשום (מתוך תמונה באינטרנט)

WhatsApp Image 2020-11-17 at 02.50.44.jpeg

ולקינוח יש לי עוד משהו קצר ומצחיק
ניסיתי היום להושיב תילדים לחזור קצת על הקריאה

הם כרגע בצירופים אז זה השלב הכי ארוך ומייגע כי גם לזכור מלא צורות וגם מלא צלילים

אבל זה עובר מתישהו

מפה לשם הבן הגדול שלי פשוט חפר באינטנסיביות כמו שרק בנים בגיל ארבע יכולים (עם עוצמה ובקצב של טיל)

אז ישבתי וציירתי לו על הבריסטולים שלו מהר מהר לפני שיוצאת (זה לא סופג כלום.. ודווקא לא חסר לי דפים למים)

שווה לשתף תוצאה? לא ממש זה לא כזו תוצאה מכובדת מבחינת איור אבל... לדעתי בהוראה מאד חשוב עזרים ויזואלים ואם מציירים להם בשידור חי הם מרוכזים מאד אפילו עם הטורבו יושבים בשקט (יחסי) והעליתי מהנייד, סורי. אה ולא מנקדים ככה. מקווה שלפחות האיות נכון חחחחחח
Screenshot_20201124-141959_WhatsApp.jpgScreenshot_20201124-142007_WhatsApp.jpgScreenshot_20201124-142013_WhatsApp.jpgScreenshot_20201124-142019_WhatsApp.jpgScreenshot_20201124-150100_WhatsApp.jpgScreenshot_20201124-142031_WhatsApp.jpg
וכאן נתתי לילדים שלי לקשקש על הבריסטול עם המכחול וניסיתי לעשות מהכתמים ציור (זוכרים תאתגר של יואל בר לב נכון?)

צילמתי לפני שזה התייבש אז טיפה מבריק וכהה (כשמתייבש זה מתבהר) אבל טוב שכך כי הילדים השמידו את הציורים כמה דק אחרי

IMG-20201124-WA0029.jpeg

ו... יש לי שאלה ואשמח לדעתכם הכנה

עובדת כעת על פרוייקט גמר וכמו שאמרתי ל
@רחל זרביב המדהימה, ממש מתקשה לצייר שיער

ציירתי לדמות 2 ויראציות אשמח לשמוע מה לדעתכם המקצועית והאומנותית עדיף (אני אשנה תתסרוקת הסופית כי הרנדר של שניהם יצא מאד רעוע אבל רוצה לדעת איזה כיוון עדיף)

Screenshot_20201124-154055_WhatsApp.jpg
Screenshot_20201124-170658_Chrome.jpg

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה