קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
    • דיון
    622
  • נתון לפרשנות

שבוע טוב לנאמני המדור הזה, למבקרים ולמצטרפים חדשים.

השבוע נפתח את המדור עם הקריקטורה הגאונית של הצייר מוטי הלר. (פורסמה ב'המודיע'). תתכוננו בעוד יומיים לעלות לאי של שפיות בתוך ים הטירוף...
    צפה בקובץ המצורף 412784

"נזיר או מלך? איפה שמתי את האביזרים המשלימים להופעה מרתקת??" זו הקריקטורה שפורסמה בעיתון משפחה, מאת הצייר אבישי חן.

צפה בקובץ המצורף 412801

הצייר אוריאל פלד נותן לנו הצצה לריקוד צוהל של שבט צ'ינקאואוואה בקרחת יער הבמבוק. היי! שימו לב מי רוקד איתם!...

Read more about this article here...
    • תודה
    Reactions: הקיפוד המעופף1 //
    0 תגובות
    לפני כמה ימים ערכתי ביקור נסיון במרכז אמפרסנד, במגדלי קונקורד בבני ברק.
    https://www.spacing.co.il/location/4898_1
    זה מקום שמשכיר עמדות עבודה מדהימות עבור עצמאיות חרדיות שרוצות להוציא את העבודה מהבית, לעבוד בשעות מסודרות ובגדול לסדר לעצמן את החיים.
    מיותר לציין שהמקום פשוט מדהים... עם נוף שכופל פי אלף את הנוף של מרכז אחים ברבי עקיבא, בלי להעליב אף ניק מסוים פה... (מבטים מלאי משמעות)
    בכל מקרה, לאחר יום נסיון שבו הספק העבודה שלי היה כפול מההספק בבית, ובחצי מהזמן, (עבדתי שם חמש שעות וההספק שלי פשוט הניח לי לחזור הביתה, לשים את התיק, לאכול, ופשוט להתפנות לדבר הנפלא הזה שנקרא 'חיים מעבר לעבודה' (או תחביב))
    בעיה? אין בעיה. אבל מה בכל זאת הבעיה?
    זהו שהעמדה שאני מרשה לעצמי לשכור (770 שח לחודש אגב ללא התחייבות ועם חודש נסיון חינם וללא התחייבות), היא עמדה שנמצאת במרחב עבודה. והמרחב הזה לא פרטי כל כך.
    אני בן אדם שדי צריך פרטיות, ולמרות ששמתי אזניות, הרגשתי את עצמי כמו בבית של מישהו אחר (וואו! ציירת עם לוח דיגיטלי!). אז כן, היה קפה חינם ונוף מטורף והספקי עבודה, ואפילו הנסיעות ממש לא גרועות!
    אבל אני עדיין מתלבטת. לא פוסלת, כן בודקת איך אני מרגישה לגבי זה. אולי אחליט מתי שהוא.

בכל מקרה, רק רציתי לשתף אתכן בזה! זה דבר מדהים, וזה יכול לסדר לנו את החיים בתור עצמאיות.
    אם אתן בני ברקיות, ואתן אוהבות אדם (בניגוד אלי, מסתבר) וחברה, תעבירו לשם את המחשב שלכם (נייד, נייח, לא משנה, ראיתי שם נשים שהביאו את זה ואת זה) ואת הלוח ציור, ופשוט תתחילו לעבוד!

נ.ב. לא, אני לא מקבלת אחוזים. אבל, אם מישהו מכאן קשור לאמפרסנד, תנו להם איזה מילה עלי. אני מוכנה לעשות עוד קידום ואפילו אגרסיבי, בתמורה להוזלה משמעותית בשכירת משרד. אז אם אתם קשורים... אתם יודעים, אני פה.
    • דיון
    28K
  • הגיבן submitted a new Article:

אח גדול [מאחורי הקלעים]

ברוכים הבאים להדספייס שלי.
    לא, לא. רק נדמה לכם שבלגן כאן. כל דבר מונח במקומו, אני מבטיחה לכם.
    זהירות על ערימת הספרים שם משמאל. זה מעמד למר גולגולת.
    קפה, עוגה? תרגישו בנוח, רק אל תגעו בכלום. הכל פה די נפיץ.

הבא ניגש לעניינינו,
    https://www.prog.co.il/threads/אח-גדול.403661/

מיד כשקראתי את עמוד 77 במצולע_יונה ספיר_ושות ידעתי שאני רוצה לצייר את קרול.

הבעיה:
    בניגוד לפעמים קודמות, לא "ראיתי"...

Read more about this article here...
    0 תגובות
    שלום לכולם!
    במסגרת מאמצי ההחייאה לאתגר השבועי, העלה אבימי אשכול עם רעיונות לאתגר,
    ולצערי הרב הרעיון שלי זכה ביותר צילצולים :(
    אז תנו בבקשה המון פידבק והשתתפות למופת, ואל תייבשו אותי.

אז נושא האתגר הוא
    סיימו את הסקיצה
    - האתגר הוא לעשות אינק וצבע לסקיצה המצורפת, כל אחד בסגנונו שלו,
    והציור המוגמר שיהיה היפה ביותר בעיני השופט (שזאת אני, הי) יזכה במקום הראשון.

התלבטתי הרבה איזו סקיצה להעלות - האם סקיצה אישית שלי, ואם לא אז איזה סקיצה ומאיפה.
    בסוף נזכרתי בסקיצה המצוינת הזאת ששוכבת לי בתקיית ההשראות (קבלתי אותה בזמנו מ
    @דבורה קוטובסקי , תודה דבורה!) כמדומני שהיא מפינטרסט, וחשבתי שהיא תוכל להתאים פה. בעיקר בגלל שהיא מעניינת, מקצועית, וסופר מגרה לתת לה אינק.
    (וגם במאמר מוסגר, היא נותנת רעיון מצוין לפרספקטיבה למי שמחפש לצייר רכב מבפנים)
    מקווה מאוד שכמה שיותר משתמשים יתחברו לסגנון, ויתנו את הטון שלהם לסקיצה הזאת.

כמובן שהציורים שלכם יהיו רק לשם האתגר,
    ואין לעשות שימוש מסחרי בסקיצה הזאת בצורה שפוגעת בזכויות היוצרים של הצייר.

האתגר יינעל ביום רביעי י"ג כסלו, בעוד שבועיים מהיום, בשעה 00:00 בלילה.
    זהו, הנה הכללים הרגילים, למען הפרוטוקול:

א. כל משתתף רשאי להעלות איור אחד בלבד.
    ב. האיור חייב להיות בחשיפה ראשונית בפורום, או לחלופין איור שלא נחשף בשלושת החודשים האחרונים.
    ג. תוכנת האיור תופיע בהודעה.
    ד. אין להגיב על האתגר בשום פנים ואופן
    ה. האיור חייב להיות מאויר ע"י הניק המעלה אותו
    ו. תגובות, שאלות, תוספות וכו' ניתן להעלות בשרשור הנספח לאתגר השבועי.

כללים לשופט התורן:
    א. שלשה איורים יזכו במקומות הראשונים. על השופט לנמק את החלטותיו לבחירת הזוכים
    ב.נתינת תודות ודאי תסייע בשיפוט. אך השופט יהיה רשאי להכריע כפי ראות עיניו המקצועיות והיצירתיות
    ג. השופט יעלה את תוצאות השיפוט שלו, בלי נדר, ביום חמישי י"ד כסלו
    ד. הזוכה חייב לפרסם את האתגר הבא תוך 24 שעות מפרסום התוצאות לאתגר הקודם. במידה והזוכה לא מעוניין לשפוט את האתגר הבא השיפוט יעבור לזוכה במקום השני.
    ה. האשכול חייב לשאת את הכותרת: "האתגר השבועי - *****" ההודעה תכלול תמונה לדוגמא ואת כל כללי האתגר.
    ו. מיותר לציין שהשופט לא משתתף באתגר.
    כן.
    הלא יאומן קרה.
    הקומיקס לנערות (להכניס דראם רול דרמטי) יוצא סוף סוף לאוויר העולם!!
    וכן, הרעש הזה שאתם שומעים- זה משק כנפי ההיסטריה.
    היו לי הרבה הרצאות לומר ברגע הזה, אבל ככה זה, ברגע שאת עולה לבמה, והאורות נדלקים עליך, והעשן מהמכונות המחניקות אופף אותך, והצווארון של התלבושת הנוצצת מגרד בעורף, וכל העיניים מהקהל נעוצות בך ובטיק המרגיז שצץ לו בגבה השמאלית שלך- את לא ממש זוכרת את כל המילים היפות שעמדו לך בגרון קודם.

אז בגדול, אם ניצמד לעובדות היבשות,
    השם של הסיפור הוא 1:0 (אחת, אפס)
    והוא יפורסם פעם בשבועיים על פני שני עמודים.
    זה לא במקום הקומיקס של שירי כהן! אלא בנוסף.
    ואני מאד מקווה שזה כבר בסדר לכתוב על זה ולא יהרגו אותי עם איזה מעטפת נפץ מהמערכת, או משהו. עתון משפחה, רחמיכם בבקשה.

בכל מקרה, אני אעלה כאן בעז"ה בהמשך קצת מאחורי הקלעים של היצירה! וכמובן, בחלוף פרק הזמן החוקי הראוי, קצת עמודים מהפרקים שכבר פורסמו.
    אבל הנה בקטנה ובאיכות נמוכה- הטיזר שהכנתי שהוא גם חלק מהלוגו (כאן להכניס קישור לעתון ילדים- הא, אין קישור כזה. אוקי. אל תקריאי את זה שאין קישור. אל תקריאי את זה שלא להקריא את זה. עצרי כאן!)
    וגם- עמוד השער של העתון היום!

Screenshot_4.jpg
    20181122_160644.jpg
    בעקבות ההדרכה הנהדרת שפירסמה @נקודת מחשבה ישבתי במרץ לנסות להנפיש את אחד מאיורי...
    תהנו! אני נהנתי גם מהתהליך שכלל מיני נסיונות וטעויות וגם מהתוצאה.
    והרי היא לפניכם:
    השמן-והגלידה.gif

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה