קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
חופש זה זמן להשתחרר, ולכן באופן אוטומטי כמעט בחרתי את הנושא שחרור לאתגר הבא של כולנו!!

באתגר הזה אתם משחררים את המכחול, (או מה שזה לא יהיה) ואת הנפש אמן שלכם,
ממוסכמות, מוגבלויות, כללים, סגנון, אופי, דיסטנס, כבוד וכו...
בקיצור, משחררים את הדמיון שלכם ללכת לכל מקום אליו ירצה ללכת,
ומביעים בכל דרך מה זה שחרור בשבילכם.
קדימה! אל החופש!!

האתגר יינעל בתאריך כ"ו באב, בעוד שבועיים מהיום, בשעה 22:00 בלילה.

הכללים להשתתפות באתגר: (תודה למי שכתב לפני, פשוט העתקתי)
א. כל משתתף רשאי להעלות איור אחד בלבד.
ב. האיור חייב להיות בחשיפה ראשונית בפורום, או לחלופין איור שלא נחשף בשלושת החודשים האחרונים. (אין להעלות איורים שעלו כבר באשכול כל שהוא בפורום)
ג. תוכנת האיור תופיע בהודעה.
ד. אין להגיב על האתגר בשום פנים ואופן!
ה. האיור חייב להיות מאויר ע"י הניק המעלה אותה!
ו. תגובות, שאלות, תוספות וכו' ניתן להעלות בשרשור הנספח לאתגר השבועי.

כללים לשופט התורן:

א. שלשה איורים יזכו במקומות הראשונים. על השופט לנמק את החלטותיו לבחירת הזוכים!
ב.נתינת תודות ודאי תסייע בשיפוט. אך השופט יהיה רשאי להכריע כפי ראות עיניו המקצועיות והיצירתיות!
ג. השופט יעלה את תוצאות השיפוט שלו, בלי נדר, בין השעה 20:00 עד חצות הלילה שלישי בעוד שבועיים
ד. הזוכה חייב לפרסם את האתגר הבא תוך 24 שעות מפרסום התוצאות לאתגר הקודם. במידה והזוכה לא מעוניין לשפוט את האתגר הבא השיפוט יעבור לזוכה במקום השני.
ה. האשכול חייב לשאת את הכותרת: "האתגר השבועי - *****" ההודעה תכלול תמונה לדוגמא ואת כל כללי האתגר.
ו. מיותר לציין שהשופט לא משתתף באתגר.
סוס בחופש.jpg
    • דיון
    905
  • מערכת בית פרוג submitted a new Article:

עם איזה עיתון נפנפתם על המנגל?

כי.... אלו הם החדשות למנגל יום זה, אותו יצר ברוב כישרון הצייר אוריאל פלד, פורסם בעיתון 'בקהילה'. (התינוק עם הגלגל ללא בריכת מים ממש חמוד וגם בטיחותי, אבל ההוא עם הראש בתוך השיח... הממ...)
    צפה בקובץ המצורף 377385

וזה גפני בכבודו ובעצמו וברוב כושר דיבורו. ושוב, תודה לאוריאל פלד ועיתון בקהילה. הקריקטורה הופיעה בכותרת לטורו של יעקב ריבלין.
    צפה בקובץ המצורף 377386

אח... ריח החופש... הולך להיעלם. קחו טעימה ממה שהלך ברחבי העולם החרדי בתקופה הזו, בניצוחו של אהרון זאב...

Read more about this article here...
    0 תגובות
  • 2K
  • טיפים/הדרכה/וסתם מחשבות על פוטושופ ומנגה סטודיו
    אני משתמשת וותיקה שפוטושופ, ועברתי לבצע את רוב תהליך הציור שלי במנגה סטודיו לפני מספר שנים. מצאתי שהוא מתאים יותר לזרימת העבודה שלי ומקל על ביצוע פעולות רבות. אני עדיין חוזרת לפוטושופ לגימור רוב היצירות שלי כי - אין על פֹוטושופ בעניין של פילטרים. לאפקטים ממש מיוחדים אני משתמשת בקורל פיינט.

תמיד חשבתי כך:
    מהניסיון שלי אבחנתי את פוטושופ כתוכנה עצמתית, עם יכולות אין סופיות עבור כל תחומי הגרפיקה המפוקסלת, אשר כל מה שניתן לביצוע בתוכנת ציור אחרת, בוודאות ניתן לביצוע גם בה. ולעומת זאת, מנגה סטודיו היא תוכנה המתמקדת בצרכי הצייר. התוכנה לקחה את כל החלקים של פוטושופ המכוונים לשימושינו, וקיבצה אותם לתוכנה קלה ומוסדרת המותאמת לזרימת עבודה של ציירים, וגם עקפה את פוטושופ פה ושם בביצועים טכנולוגיים בתחום הזה.

אולם:
    בעקבות תגובתו של
    @אבימי כאן, רציתי לבחון האם אכן יש הבדלים משמעותיים לנו, הציירים, בין שני התוכנות, ואם כן במה כל תוכנה יותר טובה מחברתה. באופן כללי חקרתי פעולות שאני רגילה אליהם במהלך תהליך העבודה שלי, כיצד ניתן לבצע אותם בפוטושופ, והגעתי לתוצאות שהפתיעו אותי.

מה יצא?
    מין מקבץ מבולבל של פעולות מעניינות ופתרונות אקראיים בשני התוכנות. כדי שבכל זאת יהיה איזשהו שימוש לזה,
    חשבתי למיין את הטיפים לפי שאלות שאולי שאלתם את עצמכם בעבר, או שאולי מישהו אחר יבוא וישאל את כבודנו בעתיד.
    אז הנה לנו חומר נוסף בתחום הציור עבור מנוע החיפוש של פרוג. כל דחפין יתא ויגיב ויוסיף ידע שאני פיספסתי או שטעיתי בו. וכידוע, אני טועה הרבה, אז שימו לב, החזיקו ראש ועיקבו אחרי:

הקטע הזה הוא יותר מסע שלי בנבכי מאנגה, תוך התמקדות על ההבדלים בינו לפוטושופ.
    אני לא יודעת אם זה מעניין עוד מישהו חוצממני, אז אם אהבתם ואתם רוצים עוד, אשמח לשמוע מה דעתכם בתגובות למטה, או פשוט תלחצו על תודה ^_^

פרק א. מברשות.

האם ניתן לערוך וליצור מברשות חדשות במנגה סטודיו בדומה בפוטושופ?

שני התוכנות מציעות חלונית עריכה למברשות. הבה נבחן את ההבדלים.
    ראשית פוטושופ:
    בחרו את כלי המברשת. ניתן למצוא את חלונית עריכת המברשות הלחיצה על סמל התיקייה בסרגל שבתקרת פוטושופ.
    צפה בקובץ המצורף 376525
    1. Brush tip shape
    יש מספר סוגי מברשות: מברשות בסיס, אשר צורתם עיגול פשוט, מברשות איירבראש, ומברשות שער אשר מורכבות ממספר סיבים, ומברשות עיפרון. כאשר באים להגדיר מברשת חדשה יש לבחור ראשית כל את סוג brush tip, כי לכל אחד הגדרות שונות הניתנות לעריכה.

במנגה, ניתן לערוך את הגדרותיה של כל כלי, וליצור כלים חדשים מוגדרים אישית המבוססים על כל כלי, כולל המברשות כמובן.
    במנגה ישנם גם כן מספר סוגי מברשות, כאשר לכל אחד הגדרות שונות הניתנות לעריכה:

צפה בקובץ המצורף 376530
    כאשר בוחרים באחד מכלי המברשת יופיע בחלונית tool property (החלונית השמאלית למטה) ערכים נבחרים לעריכה מהירה.
    לחיצה על סמל הצבת פןתחת אשרויות נוספות לעריכה.
    בגלל סוגי המברשות הרבות, הדרך הבטוחה ביותר ליצור מברשת אם האופציות הרצויות היא לבחור מברשת קיימת הדומה לצרכים שלכם, להעתיק אותה לערוך בחלונית העריכה, וללחוץ על register all settings to initial settings

צפה בקובץ המצורף 376517

2. יצירת שניים באחד
    בפוטושופ סימון (dual brush) , ובחירת המברשת השניה.

במנגה Brush tip . לחיצה על סמל הדף מוסיפה מברשת נוספת למברשת הנוכחית. במנגה ניתן לצרף יותר משני מברשות יחד.
    צפה בקובץ המצורף 376552

3. לעומת פוטושופ המאפשר רק ראשי מברשות "שחור-לבן"
    במנגה ניתן ליצור מברשת מתמונה צבעונית, דבר המאפשר יצירת מבקשות השרשרת, הפנינים וכולי.
    צפה בקובץ המצורף 376554

4. Shape Dynamics
    בפוטושופ ניתן להגדיר כאן הדינמיות של ערכים מסוימים, כמו צבע, גודל, שקיפות ועוד המברשות על פי לחץ העט, הטייה, אקראיות ועוד.
    במנגה יש לחצן קטן הנמצא כמעט ליד כל ערך בערכי המברשת במנגה.צפה בקובץ המצורף 376548 ניתן לבחור האם השליטה תהיה נתונה ללחץ העט, הטיית העט, מהירות ציור הקו או אקראית:
    צפה בקובץ המצורף 376549
    לציור לפי כיוון ציור הקו יש לבחור מברשת מסוג ribbon.

5. מברשת מים
    מסגרת רטובה בפוטושופ =
    Border of Watercolor במנגה. במנגה ניתן לערוך את המסגרת:
    צפה בקובץ המצורף 376550

6. הצטברות צבע בלחיצה ארוכה
    build up
    בפוטושופ = Stroke > continuous spraying במנגה

איך אפשר ליצור קווים חלקים ועגולים?

מערכת כזו אמורה להחליק על קפיצות וזיגזוג שיש בקו.
    הערה: תופעה זו עלולה להתרחש בטאבלטים לציור של חברות שונות (גם של וואקום), לעיתים בגלל מפרט מחשב שאינו מעולה,
    או שאינו של מאק, או שאינו של ווינדוס, או באגים של פוטושופ (אשר רובם נפתרו בגרסה CC), או בגלל חוסר התאמה של הטאבלט.
    קשה לדעת מה בדיוק הגורם. בדרך כלל התופעה אינה מופיעה בתוכנות חילופיות לפוטושופ.

הערה שתיים: לפעמים סתם רוצים מערכת אוטומטית שתחליק ו"ותמחשב" את הקווים שנראים ידניים.

הנה המערכת שפוטושופ מציעה:
    1. לסמן את Smoothing בחלון עריכת מברשת. חסרונות: מאט את ציור הקו, לא מאוד עוזר.
    2. לצייר קווים ווקטוריים עם כלי ה Pen ולערוך אותם עם כלי העכבר הלבן. חסרונות: דורש השקעה רבה. לא מאוד חביב לשימוש.
    3. לצייר קווים ווקטוריים בתוכנה ווקטורית לחלוטין כדוגמת אילוסטרייטור, וליבא לפוטושופ.
    4. לרכוש את תוכנת Lazy Nezumi ב30-35$
    5. לצייר בתוכנת ציור אחרת, שיש לה מערכת החלקה מתקדמת, את הקווים (כדוגמת SAI PaintTool או מאנגה סטודיו >_O)
    ולייבא לפוטושופ.

הנה המערכת שמנגה מציעה:
    תפריט correction בחלון עריכת מברשות.
    צפה בקובץ המצורף 376555
    1. stabilization. ניתן להגדיר את רמת ההחלקה. ניתן להגדיר שככל שהעט מצייר מהר יותר רמת ההחלקה תגבר. השימוש מאוד אינטואטיבי!
    חסרונות: ככל שמגבירים את רמת ההחלקה, המברשת איטית יותר. בדרך כלל ערך אמצעי לא מאט את פעילות הציור.

2. post correction. החלקה מאוחרת שמתבצעת על הקו לאחר סיום ציורו, כלומר לאחר כל הרמת העט מהלוח. פותר את בעית האיטיות בציור קו אם רמת החלקה גבוהה.
    3. פתיחת שכבה ווקטורית. ניתן לצייר בכל מברשת כרגיל, ולערוך את הקווים באמצעות כלי הפוינט.
    4. שימוש בסרגלים הרבים שמנגה מציעה. נוסף על סרגלי פרופורציה שיש גם לפוטושופ, ניתן ליצור סרגלים העזרת כלי עט, כלי צורות וכדומה. ציור בעט על השכבה של הסרגל מצמידה את הקו לסרגל.
    שימו לב! בעט חייב להיות מסומן האופציה able to snap בתפריט correction. (ראו בתמונה לעיל).

המשך בתגגובה הבאה:
    מה קרה? נזכרתי שכבר מלא זמן לא חפרתי לכם על הקומיקס לנערות. אני מניחה שאני מזניחה את קידום המודעות (שורוק שורוק) שתכננתי להפציץ... בכל מקרה, אני שוב על הסוס.

אז בזמן האחרון אני עובדת על הקומיקס שלי לבנות נעורים, וחלק מהתהליך הוא פיתוח הדמות... שזה כיף והכל, אבל דורש גם עבודה טכנית ותכנון.

אחת מהבעיות הקשות שהיו לי בתחילת העבודה, (ואם אתם מזדהים- אז תנו לי לדעת בתגובות, כי כרגע נראה לי שזה רק אני בערך) - היא שממש לא יכולתי להשלים עם זה ש*ככה* הולכת להראות הדמות ה-סופר מדהימה, רגישה, מורכבת,עמוקה, מלאת רבדים ותעצרו אותי כשתרצו- שלי. וזה מתייחס לכל אחת מהדמויות שבעלילה.
    כאילו, זה הכל?
    השקעתי בכתיבה המון מחשבה, והתייחסתי לדמויות ממש כאילו הן מייצגות פיסת חיים אמיתית. ברגע שעמדתי להוריד את הדמות אל הדף, פשוט לא הייתי מסוגלת להתחבר אתה.
    זה הכל? זו היא? על זה כל הבלגן?

יכול להיות שחלקכם לא יזדהו עם זה, אבל זה חתיכת משבר זהות שלא הייתי מאחלת לאף אחד. וזה די עצר אותי בתחילה למשך הרבה זמן. לעניות דעתי, זה יכול להתבטא בכל מיני תחומי יצירה, כשמה שחלמת עליו, מתברר שלא ממש עובד, או שאתה לא מצליח להגיע לסטנדרט הגבוה שהצבת לעצמך בדמיון. זה מדרון מסוכן, כי הדמיון שלנו הרבה יותר עוצמתי מאשר היכולות האמיתיות שלנו, וזה סתם ככה נכון להרבה תחומי חיים.

בכל מקרה, אני מניחה שהרעיון והחשק היו חזקים ממני, והמשכתי לנסות.. אם תשאלו אותי- אני לא יודעת מה קרה. האם הדמות סוף סוף הגיעה לרף הגבוה שהצבתי לה? (סביר להניח שלא, אתם יודעים) או שאני- איך שהוא- קיבלתי אותה כמו שהיא והנחתי לה לייצג את מה שחלמתי עליו?
    בסופו של דבר, אני חושבת שמה שקרה הוא ששיניתי לעצמי את התפיסה, שכדי להעביר את הפיסת חיים המורכבת הזאת שיצרתי, אני צריכה לחקות את העולם ואת המציאות. במקום זה- יצרתי עולם ומציאות שונים עבור העלילה שלי, שבה הדמות הזאת שיצרתי תוכל להתקיים בלי מבטים ביקורתיים מצדי עם כל הינד עפעף.
    בשילוב שני האפשרויות הנוספות שלמעלה, המתכון מתחיל לעבוד.

בכל מקרה, מספיק חפירות. אם שרדתם עד כאן.. אז באמת מגיע לכם יותר ממה שאני הולכת לשתף, אבל מה לעשות שאני (מוחה דמעה) לא ממש יכולה לשתף יותר מדי (מוחה עוד דמעה) כרגע (טובלת בשלולית של דמעות).

אני מצרפת כמה סקיצות שעשיתי בזמן משבר הזהות המדובר, ואני מבטיחה שממש ניסיתי לאהוב אותה איך שהיא... היא לא ממש השתכנעה אגב. בכל מקרה אני יכולה להבטיח שהיא השתנתה הרבה מאז, ועכשיו כשאני בתהליך של יצירת הקומיקס עצמו, הבחורה הזאת מראה אופי עצמאי, ולחלוטין נראית שונה מאשר כאן. אני מניחה שזה קשור באופן די משמעותי גם לצביעה, וגם לכל מה שדיברנו למעלה, על השינוי תפיסה וכל השאר. תאחזו ראש בבקשה.

IMG_5088.jpg

בכל מקרה, תודה שבאתם למסיבת העיתונאים שלי! שמחתי לשתף ואשמח לשמוע תגובות- הארות- והערות. הייתי רוצה לשתף יותר, אבל אני לא ממש יכולה... ברגע שאקבל את האישור לעשות את זה, אני לא אניח לכם לרגע, אז תהיו רגועים.
    • דיון
    809
  • מערכת בית פרוג submitted a new Article:

עיפרון שיגעון: קיץ של זליגת טיסות

הצייר יוני גירשטיין בקריקטורת בין הזמנים של עולם הישיבות...
    צפה בקובץ המצורף 375095

הצייר אוריאל פלד מצייר בעיתון בקהילה הובלה מקורית לחופת ירושלים...
    צפה בקובץ המצורף 375096

לאן טס?? הצייר מוטי הלר תופס פיקוד על מערכת הטייס של הקיץ. רק שיגמר בבשורות טובות שם.
    צפה בקובץ המצורף 375097
    הצייר אבישי חן מצטרף לחגיגות הטייס על גבי עיתון משפחה, ופורק זליגה...

צפה בקובץ המצורף 375099

Read more about this article here...
    • תודה
    Reactions: עובדת1 //
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה