קהילת המאיירים

פורום קהילת המאיירים הגדולה והמקצועית בחברה החרדית

איור ודמויות >> תוכן מקצועי

אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג
נושאים
117
נושאים
117
יש לי רעיון שחשבתי שיהיה מועיל ונחמד לכולנו (בתקווה שאין למנהלי הפורום הנכבדים בעיה עם הרעיון הזה), אז ככה:
יש בפורום אשכול השראות ממש יפה, אבל שמתי לב שאני אישית מקבלת השראה הרבה פעמים דווקא מדברים שעולים פה ע"י ניקים המשתתפים בפורום.
באופן כללי הפורום הזה מלא השראה, ועושה המון חשק לצייר לכל מי שרק מציץ בו. אבל יש גם יצירות ספציפיות שנותנות השראה בכיוון מסויים, טכניקה מסויימת, סגנון ציור וכו'
אז בהנחה שגם אתם מקבלים השראה לפעמים מחברי הפורום, אשמח שתשתתפו איתי באשכול הזה :)

כמה כללים:
1. תמונה המועלית לאשכול צריכה להיות תמונה שצויירה ע"י ניק כלשהו ממשתתפי הפורום, ושאותו ניק העלה אותה בעבר כאן בפורום.
2. התמונה אינה של הניק המעלה אותה, אלא צוירה ע"י ניק אחר, ונתנה השראה לניק שמעלה אותה.
3. זה לא אשכול מחמאות -- אין טעם להעלות תמונה רק כדי להחמיא למי שצייר אותה. כולם פה מחמיאים לכולם כל הזמן. המטרה היא ליצור אשכול השראות יפה ומועיל, מתמונות שבאמת נתנו השראה למישהו.
4. בבקשה רק תעלו תמונה ותנו קרדיט לצייר. אפשר גם להוסיף כמה מילים. אבל מעבר לזה - תשתדלו בלי תגובות, כדי לשמור על אשכול נקי.
5. כלל אחרון וברור מאליו - כל הזכויות שמורות לציירים! אין לעשות שום שימוש מלבד התבוננות מעמיקה :)

אני אתחיל עם כמה תמונות, בתקווה שתצטרפו אלי בהמשך---
שלום לכם.
לפני כמה שנים טובות, חיברתי יחד עם חברה סדרת ספרים לגיל הרך מאד.
רק הספר הראשון יצא לאור, עם הבטחה להמשך שלא קויימה עד היום.
את הציורים ציירתי אני, וכיוון שאני יודעת רק ידנית, הגשנו את החומר כולל הציורים לגרפיקאית מתלמדת שאין לה כל ידע בציור, זו הייתה ממש טעות.
היא עברה על הציורים שלי (הגשתי לה אותם בעפרון, עוד טעות) עם העכבר (לא הייתה לה עט דיגיטלית) הציורים איבדו את כל הזרימה שלהם, הפרצופים עוותו ונהיו מאד שונים זה מזה.
בכל זאת מצאנו הוצאה לאור שהסכימה להוציא את הספר לאור במהדורה מצומצמת של 500 עותקים.
קבלנו שלושים, והמו"ל נעלם לנו מהאופק.
(דווקא הוא היה הגון ונתן מקדמה)
לא מצאנו את הספרים בשום חנות.

עכשיו התעוררה החברה שלי והציעה לי לשדרג את הספר הראשון עם ציירת נורמלית וגרפיקה ראויה לשמה, וכן לקדם את הספרים האחרים (הספר השני כתוב, טרם צוייר).

כיוון שרעיון הסדרה הוא חמוד, אני מחפשת יועצת עצה להיכן כדאי לי לפנות
ואם יש סיכוי למצוא ציירת/ צייר שירצו להכין לי סקיצה של דף או שניים, ללא התחייבות, כדי להראות להו"ל בצורה נורמלית.
אשמח תדעתכם, אפשר באישי
תודה.
<!-- / message -->
הנושא:
קנו, קנו ספרים, והרבה!

כציירים/ות , אחד האפיקים המרכזיים של עיסוקינו הוא איור ספרים. ועל כן ככל שיותר אנשים ייקנו ספרים יהיה לנו יותר ביקוש... בעבר עלה אשכול גדול בנושא בעייתי זה
כאן על ידי הצייר דן בר לב

אשר על כן, באתגר הנוכחי תתבקשו להעלות ציורים /קריקטורות /קומיקס קצרצר אשר יניעו וישכנעו את הציבור לקנות ספרים.
עדיפות לרעיונות מקוריים ומשכנעים

מלבד האתגר שיישפט כרגיל, יש גם הפתעה מרגשת
יש גם פרס!
'יפה נוף' פורסת את חסותה על האתגר, הם יעניקו שובר על סך חמש מאות ש"ח + חשיפה ארצית בפרסום הציור/ קריקטורה.​

(הפרס יינתן לצייר שייבחר על ידם. על ציור שיאדיר את החנויות שלהם, או את אחד הסדרות שבהוצאתם) מותנה במינימום מסוים של משתתפים.

כללים להשתתפות באתגר:
באתגר זה אפשר להעלות ציורים גם ברמת סקיצה(ואם יזכה בפרס הצייר ילטש אותו),
גם כאלו שלא צויירו במיוחד לאתגר, (כל עוד זה משכנע...)
וכל אחד יכול להעלות כמה ציורים שיוכל (יותר ציורים יותר סיכויים לפרס הגדול...)

נ.ב. החסות והפרס באישור ההנהלה, ולא הוזמן על ידי יפה נוף, אלא פניתי למספר הו"ל מיוזמתי.

לשאלות או הערות, יש בשביל זה נספח.
  • תודה
Reactions: הגיבן1 //
26 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה