קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
מאמר שאהבתי ועזר לי מאוד, תהנו גם אתם

איך לכתוב בריף קריאטיבי ולהשאר בחיים

מאת: שטרן גבי

מה זה בריף קריאייטיב ובשביל מה זה טוב?
איל הנפט ג'ון פול גטי אמר פעם "כל מידה של השחזת חוד המקדח או שיפור המקדחה לא תעזור למצוא נפט אם אתה קודח במקום הלא נכון".

הבריף הקריאטיבי הוא הדלק המזין את אש המחלקה הקריאטיבית ונועד לתת השראה לפרסום שמביא תוצאות. הבריף הוא מסמך המכיל את כל המידע הדרוש לקריאייטיב על מנת לפתור בעייה פרסומית. זהו דף אחד המזקק את החשיבה והאסטרטגיה הפרסומית, ביטוי פשוט וברור ללא ז'רגון מיותר, וטיעון לוגי שנבנה לכל אורך המסמך. הבריף מגדיר משימה, פועל כהשראה, ומהווה כלי לבקרת איכות כאשר פיתוח הקריאייטיב מעומת מול הבריף על מנת לוודא ש"הקריאייטיב עונה לבריף".

המפרסם הוא לא רק לקוח, הוא גם שותף
בריף טוב נוצר כאשר יש שיתוף פעולה מלא בין הלקוח למשרד הפרסום. הלקוח מכיר ומבין את מבנה הבריף ומספק למשרד הפרסום את המידע הרלוונטי לכתיבת בריף טוב. אם הלקוח אינו מכיר את כל נפתולי כתיבת הבריף כדאי, לטובת כל הצדדים, שמשרד הפרסום יתדרך את הלקוח בנושא. זה שירות מצויין ללקוח ופעילות נושאת פירות לטווח ארוך לכל הצדדים. לאחר קבלת המידע מהלקוח, תפקיד הפלנר בשיתוף התקציבאי לכתוב את הבריף הקריאטיבי המלא, להעבירו לאישור הלקוח, ולאחר מכן, לייעדו הסופי - לקריאייטיב.

כתיבת בריף טוב היא אתגר ומשימה לא פשוטה הן ללקוח והן למשרד הפרסום. היטיב לתאר זאת אלן הדג'ס מחבר Testing to Destruction: "כתיבת בריף קריאטיבי היא פעולה קריאטיבית ממש כמו עיצוב מודעה... זו פעילות של עסק יצירתי לבחור את פיסות המידע החיוניות מתוך ים הנתונים ולרתך אותם למסגרת אינטואיטיבית שתכוון ללא השלכות מגבילות את פיתוח הפרסום".

הבריף זה סיפור עם התחלה אמצע וסוף
הבריף הקריאטיבי בנוי משבעה חלקים לפי הסדר הבא: רקע, קהל מטרה, מטרה פרסומית, הבטחה פרסומית, סיבות להאמין, טון פרסומי, ומטלות לקריאייטיב.

רקע - אז מה הבעיה?
תיאור קצר של מצב השוק וביצועי המותג - לא רק במספרים אלא בעיקר משמעותם. אם המותג איבד נתח שוק, מה הסיבה - חוסר מודעות, תחרות חריפה, או סיבה אחרת? מי המתחרים, איך הם ממוצבים, מה ההבדל ביניהם? אם מי מהם מצליח בגדול, מה גרם לכך? האם ישנם מתחרים בלתי ישירים? (פקס עשוי להיתפס כתחרות בלתי ישירה לשירותי דואר, תמציות מצמחי מרפא עשויות להיתפס כתחרות בלתי ישירה לתרופות). תיאור יתרונות וחולשות של המותג והעדפות הצרכן. הצגת מימצאי מחקר רלוונטיים (העדפות הצרכן, אופן שימוש, או מחקרים השוואתיים). ולבסוף, תיאור קצר של יעדיו השיווקיים של הלקוח.

קהל מטרה - את מי אנחנו מנסים לשכנע?
תיאור שנועד לתת לקריאייטיב הרגשה לגבי זהותו של קהל המטרה. מה הם יודעים, מרגישים ותופסים לגבי המותג. ההגדרה היא דמוגרפית, התנהגותית וגישתית. דמוגרפיה: גיל מין ומעמד חברתי. התנהגות וגישה: ציור תמונה של קהל המטרה, יחסי הגומלין שלהם עם המותג ומתחריו, איך הם מבדלים אותו ומה הסיבה לבחירתם. קהל המטרה מאופיין לא רק במונחים רציונליים אלא גם בתיאורים אמוציונליים. זו אינה סטטיסטיקה יבשה. לדוגמה, קהל המטרה יכול להיות "עקרות בית צעירות". הגישה שלהן כלפי המוצר היא שהן מאוד מתרשמות ממנו אך חושבות שהוא מתאים רק לאנשים עשירים. זה כבר משהו שהקריאייטיב יכול לנעוץ בו שיניים.
קהל המטרה זה לא רק משתמשים אלא גם כאלה שמשפיעים על הקנייה. לדוגמה, אמא קונה צעצוע לילד, רופא ממליץ על תרופה לחולה. קהל המטרה יכול להיות גם עובדי הלקוח, מעצבי דעת קהל, המדיה ועוד.

מטרה פרסומית - מדוע אנחנו מפרסמים?
מה אנחנו רוצים שהצרכן יעשה/יחשוב/ירגיש לאחר שיראה את הפרסומת? דוגמאות אפשריות: שיתקשרו למספר טלפון, ליצור "גאוות יחידה" בחברה, לחזק מודעות למותג, שישתמשו במוצר כל יום במקום פעם בחודש, שיפסיקו לחשוב ש... (שהמוצר שלנו פחות טוב, שהסיגריה שלנו חזקה מדי), לזעזע אנשים כדי ש... (יפסיקו לזהם את הסביבה, יפסיקו להשתמש בסמים), לגרום לאנשים ל השתמש במוצר, או להביא אותם לנקודת המכירה.
חשוב שיהיה תיאום ציפיות והגדרות ברורות של מה המפרסם רוצה להשיג. המטרה הפרסומית חייבת להיות ריאליסטית ומתייחסת למשהו שפרסום מסוגל להשיג. "להעלות את המכירות ב-20%" זו מטרה שיווקית ולא פרסומית. כמו כן, חשוב שהמטרה תהיה ריאליסטית מבחינת הניתן להשגה במסגרת התקציב המוצע.

ההבטחה הפרסומית - מסר חד-רעיוני כובש
קרוב לוודאי החלק הקצר ביותר בבריף ויחד עם זאת החשוב ביותר. ההבטחה הפרסומית מבוססת על הצעת המכר הייחודית, או בשפת בייטס: USP- ) Unique Selling Proposition).
Unique - המיוחד והשונה במותג, או הבטחה מיוחדת שגורמת למותג להיתפס בצורה שונה מאשר המתחרים.
Selling - טענה רלוונטית, חשובה, משכנעת ואמינה שבכוחה להשפיע על קבלת ההחלטות של הלקוחות.
Proposition - ההבטחה חייבת להיות תועלת ברורה ומפתה לצרכן, כך שיהיה ברור מה יצא לו מקניית המותג.
ה- USP עוזר להגדיר את הטריטוריה שאנו רוצים שהמותג שלנו יכבוש במוחו של הצרכן.
לדוגמה, הטריטוריה של וולוו היא בטיחות, אורביט - מניעת עששת, הד אנד שולדרס - מטפל בקשקשים, מרידול - טיפול בחניכיים, סופרפארם - קפיצה קטנה לחו"ל, לוי'ס - הג'ינס האוריגינלי.
ההבטחה הפרסומית הינה רעיון אחד מניע ומבדל שאפשר לומר על המותג לקהל המטרה. ההבטחה חייבת להיות כובשת מספיק כדי להביא לשינוי הנדרש והיא חייבת להוציא מכלל חשבון את השאלה "אז מה?". ההבטחה חייבת להיות בעלת זווית מיוחדת, רלוונטית ואמינה. וחשוב לא פחות - לתת השראה.
מדוע מסר חד-רעיוני?
השלך שישה כדורים למישהו, כל הכדורים יפלו לרצפה. השלך אחד, והאיש קרוב לוודאי יתפוס אותו (בתנאי שהכדור הוא בצורה, צבע וגודל הנכונים והאיש בכלל רוצה לשחק).
צרכנים יקלטו מסר אחד בלבד מתוך הפרסומת (אם יש לך מזל). עדיף לבטא מסר אחד
בעוצמה מאשר מספר מסרים באופן חלש. הגברת אלמנט משני מחלישה את הנקודה המרכזית. מספר מסרים גורמים לבלבול ולתקשורת פחות יעילה. וכמובן, מסר חד-רעיוני חזק מאפשר פיתוח פרסומות מצליחות.
זה לא חייב להיות משהו מוחשי
ההבטחה לא חייבת להיות הבדל ממשי במוצר. ההבטחה יכולה להתבסס על ערכים, תפיסות, או תחושות.
תפיסה: משהו שניתן להאמין בו לגבי המותג גם אם במציאות אין הבדל אמיתי. דוגמה קלאסית היא פרסום מסטיק אורביט כמונע עששת. כל המסטיקים ללא סוכר מונעים עששת, אך אורביט בחוכמה ובהצלחה רבה "השתלטה" על הטריטוריה של "מניעת עששת".
תחושה: תדמית המותג תואמת לתדמיתו של הצרכן בעיניו - "זה מוצר שמתאים לי". יש בזה שימוש רב בפרסום מוצרי אופנה, בירה, מכוניות וקוסמטיקה. או כפי שציין צ'ארלס רבזון "במפעל אנחנו מייצרים מוצרי קוסמטיקה. בחנויות אנחנו מוכרים תקווה".
בשווקים מסויימים, כל מה שהמוצר יכול להציע זה הפרסום שלו - זה הגורם המבדל. הסגנון הפרסומי הופך אז לחשוב כמו ההבטחה עצמה. פרסומות לג'ינס, בשמים ומשקאות קלים, הן דוגמאות טובות לסגנון כזה. גם במקרה זה, ההבטחה הפרסומית חייבת להגדיר מהו הדבר במותג שהצרכן מתבקש להזדהות איתו (חופש, תעוזה, בטחון, קירבה, השתייכות).
ההבטחה הפרסומית יכולה לבוא ממקורות שונים: מומחיות הלקוח (שיחה עם מפתחי המוצר או כוח המכירות), מחקרים בלתי תלויים או יזומים, חוות דעת מומחה (רופא, וטרינר, מהנדס), נסיון אישי של ההנהלה, בדיקת מוצרים מתחרים, פרסום של מתחרים, בדיקת מצב דומה במדינות אחרות, או סיעור מוחות. חשוב לא פחות - לבקר ברחוב ובנקודות המכירה ולהקשיב לצרכן.
מניין נביא את ההבטחה הפרסומית?
א. אמת הנובעת מהמוצר:
>מאפייני המוצר: מרכיבים, מירקם, ביצועים, אריזה, נגישות (או נדירות), חד פעמיות/אפשרות למילוי, ארץ מוצא.
>דרכים להשתמש במוצר: שיתוף (sharing), מתנה, פינוק עצמי.
>מאפייני מחיר: תמורה טובה יותר, מחזיק מעמד זמן רב יותר, הנחה, זול יותר, יקר יותר ("אם אין לך כסף אל תקנה דיאמנט").
>מסורת המוצר: נוסד ב..., איכות של פעם, מייסדי החברה. דוגמאות מישראל: בייגל בייגל, זוגלובק, ויסוצקי.
>השוואה למתחרים: השוואת המוצר בפרמטרים רלוונטיים לצרכן. פרסום השוואתי תופס תאוצה ומהווה כלי מרכזי במלחמות השיווק. דוגמאות בולטות הן של דני/קרלו, תפוצ'יפס/פרינגלס, אריאל אולטרא/אחרים פמפרס/טיטולים/האגיס/טפנוקים, טרה/תנובה, ניסאן אלמרה/אחרים, בזק בינלאומי/קווי זהב/ברק, וכמובן פלאפון/סלקום.
>ערך חדשותי: חדש, משופר, יובל, אירועים נקודתיים משמעותיים.
>תועלות כלליות: לקיחת בעלות על תכונות שיש לכולם )מרענן, מונע עששת, ללא כולסטרול).
ב. תובנות הצרכן:
>מאפייני המשתמשים: סלבריטיס משתמשים בו (אם ... משתמש בהד אנד שולדרס אז זה טוב גם בשבילי), מומחים משתמשים בו (נהגי משאיות נוהגים וממליצים על דאף), מותג מספר אחד ("סלקום מס 1 בישראל", "תדיראן המזגן הנמכר ביותר בישראל"), אכסקלוסיבי, מתאים לכולם (סלקום מדבר לכולם).
ג. מספק צרכים פסיכולוגיים/פיזיולוגיים:
>צמא, רעב, בטחון עצמי, אמא טובה, אשה/בעל טובים.
ד. תדמית/אישיות המותג:
>איכות גבוהה, ידידותי, אקזוטי, כייפי.

במה צריך קהל המטרה להאמין?
במקרים בהם ישנה התלבטות קשה בכתיבת ההבטחה הפרסומית, כדאי לשאול את השאלה "במה צריך קהל המטרה להאמין לאחר שנחשף לפרסומת שלנו?" זו שאלה שעוזרת מאוד לחדד את ההבטחה תוך התייחסות מלאה לקהל המטרה. התשובות יכולות לנוע מ"עשיתי עיסקה טובה" עד ל"אני מרגיש צעיר".

והסוד: לא להתבייש - ללכת על גדול
אין זה קל להגדיר את ההבטחה הפרסומית, לכן העצה הטובה ביותר היא לא להתבייש וללכת על ההבטחה הכי מלהיבה שאפשר. לדוגמה, חברת וורפנדל רצתה לפרסם את הרמקולים שלה.
ההבטחה הפרסומית יכלה להיות "היי פיי אמיתי" - אבל זה ברור מאליו ונכון לכל התעשייה. ההבטחה יכלה להיות "נשמע כה אמיתי שאינך יכול להבחין בינו לבין הצליל המקורי" - יותר טוב אבל דומה מדי לפרסומות אחרות, אין בידול ממשי. ההבטחה שנבחרה: "נשמע כל כך אמיתי, שאתה יכול לזהות מי היצרן של כלי הנגינה" - הרבה יותר טוב ומבדל. הקמפיין שהתבסס על ההבטחה הזו זכה בפרסים רבים והעלה את מכירות החברה באופן משמעותי. וורפנדל כבשה את הטריטוריה של "צליל טבעי" למרות שההבטחה יכולה היתה להתאים כמעט לכל יצרן של רמקולים. מה שקובע זו תפיסת הצרכן והטריטוריה שהצלחת לכבוש במוחו.

דוגמאות נוספות: "קפה נסטלה, ללא קפאין" - ברור אבל משעמם. אפשר להשתדל קצת יותר לגרות את הקריאייטיב: "אותם פולי קפה, אותה תערובת, אותו נסטלה. אבל ללא קפאין" - הרבה יותר מעניין.
"נייקון. בחירת המקצוענים" - לא ממש מעורר השראה. "נייקון, המצלמה שנבחרה על ידי 9 מתוך 10 מקצוענים" - זה כבר מעניין.

ההבטחה מלהיבה - אבל למה שנאמין לה?
אלה הן עובדות או "סיבות להאמין" התומכות בהבטחה הפרסומית. ה"סיבות להאמין" מהוות תחמושת שהקריאייטיב יוכלו לנצל אם ירצו "להוכיח" או להמחיש את ההבטחה הפרסומית. ככל שהמותג חזק יותר כך יש פחות צורך בביסוס ההבטחה הפרסומית. לדוגמה, אם קודאק יוצאת בהכרזה שסרט הצילום החדש שלה הוא החד ביותר שיוצר אי פעם, קרוב לוודאי שלא יהיה צורך לספק הוכחות מפורטות. במרבית המותגים יש צורך לספק הוכחות שכאלה. ה"סיבות להאמין" חייבות להיות רלוונטיות להבטחה הפרסומית ולא לכלול הבטחות פרסומיות נוספות שרק יבלבלו את הקריאייטיב.

טון פרסומי - הפרסום גם מקרין אישיות
זה החלק שבו בדרך כלל מוצאים מילים נדושות, אבל זה חלק חשוב מפני שהוא מגדיר איך הפרסום צריך לגרום לאנשים להרגיש כלפי המותג. זה חשוב במיוחד אם הפרסום ממוקד אמוציונלית. הטון יכול להיות חם, ידידותי, סמכותי, מנהיגותי, דינאמי, איכפתי, חדשני, תחרותי, בגובה העיניים, וכיוצא באלה. הטון הפרסומי צריך לתת השראה לקריאייטיב, כמו שאר חלקי הבריף.

אז מה הקריאייטיב צריך לעשות? - מטלות לקריאייטיב
מה הקריאייטיב צריך להכין ולאיזה סוג מדיה? קמפיין או מודעה חד פעמית? פרסומת אחת לטלוויזיה או סידרת פרסומות? קמפיין ממושך או תרגיל טקטי? האם הפרסום צריך לכלול רעיונות לחומרי קידום מכירות, דיוור ישיר, או נקודות מכירה?
כמו כן, עלינו לציין לקריאייטיב אלמנטים שחובה לכלול בפרסום מסיבות של המפרסם או מאילוצים חוקיים (הגבלות של משרד הבריאות, שימוש מסויים בלוגואים, הוראות שימוש, התייחסות לחברה בת/אם, צורך בקופונים או מספר טלפון לתגובה ישירה).
יש להסתכל על הבריף מנקודת מבט של הקריאייטיב. לא לשאול "האם שמתי בזה הכל?" אלא: "האם זיקקתי את זה למשימה ברורה וממריצה עבור אנשי הקריאייטיב?", "האם הייתי יודע מה לעשות אם הייתי מקבל את הבריף הזה?", "אם אני הייתי הקריאייטיב, האם הייתי שמח לקבל את זה?", "האם זה באמת מעניין אותי?", "האם אני הייתי יכול ליצור מזה מודעה?".

סוף טוב הכל טוב
הבריף הקריאטיבי צריך לרתק ולהלהיב. זה נייר אחד עם מסר חד-רעיוני כובש. המטרה היא לספק מקפצה לפיתוח קריאייטיב ולא רשימת קניות!!! וכמובן - הבריף נועד לעזור לקריאייטיב לקדוח במקום הנכון.
כעת מתחילה העבודה הקשה של הקריאייטיב. התפקיד שלנו לא הסתיים. עכשיו צריך לעבוד על מנת להשיג את התוצאה הטובה ביותר על בסיס הבריף.

הכותב הוא פלנינג סופרוויזר, באומן בר ריבנאי

מקור:
אותות 98, מס' 210, עמ' 10-8, הוצאת איגוד המפרסמים בישראל

ברוכים הבאים!​

בסיעתא דשמיא ובשעה טובה לאחר השקעת משאבים מרובה, גיוס מומחים מתחום ה UI - (אפיון משתמש) ושיתוף פעולה פורה עם החברה המובילה בבניית אתרי אינטרנט הקמנו בס"ד אתר משובח ואיכותי שהמגזר שלנו עדיין לא ראה כמוהו.

העיקרון שהנחה אותנו במהלך המיזם הוא לתת דחיפה קדימה למדיית הפרינט - שהאפקטיביות שלה נפגעה מעט עם עליית השימוש ברשת - דווקא ע"י המדיה שגרמה לכך- האינטרנט!

לשם כך הקמנו אתר חדשני ופורץ דרך בתחום המדיה הכתובה והדיגיטאלית המיועד במיוחד לקהילה החרדית בארץ, שייתן מענה להתקדמות הגלובאלית ולסטנדרטים השיווקיים הגבוהים הקיימים בעולם, תוך שמירה מלאה על הצביון שלנו. וכך יצרנו פלטפורמה מקצועית וייחודית שמאחדת את שלושת המרכיבים העיקריים של מקומון/עיתון: מערכת עיתון – מפרסמים – קוראים.

אין ספק שכל מקומון (למרות שהוא 'מקומי' מעצם הגדרתו) מפיק יתרון רב מכל כלי אינטרנטי שנותן לו במה שיווקית שממלאת את הצרכים להם הוא זקוק, ומגדיל את ההפצה, התהודה והפופולריות שלו במרחב הווירטואלי באופן ניכר.

חלק מהכלים שהאתר מעניק למקומון:
1. דבר ראשון, פינוק ושירות איכותי לקוראים - גם מי שפספס את המקומון האהוב עליו יוכל למצוא אותו באתר וגם את קודמיו.
2. חשיפה של העיתון ללקוחות פוטנציאליים חדשים.
3. קבלת העיתון במייל- המון עיתונים מודים לנו על המיזם מעצם הרעיון שכבר פחות קוראים יבקשו שישלחו להם במייל עותק...
4. בתוך תקופה קצרה, האתר ייהפך לאינדקס של המקומונים, ולמרות שזאת קלישאה אבל נוכל לומר עליו: אם אתה לא שם, אתה לא קיים.

האינטרס המובהק של כל מפרסם - חשיפה רחבה ככל שניתן! הנגשת המידע והפרסום, שעליו הוא משקיע לא מעט כספים עומדת בראש מעייניו, וללא ספק שכלי זה ייתן יתרון וחיזוק משמעותי לכל בעל עסק במספר מישורים:
1. חשיפה!!! חשיפה ברמה ארצית ותמידית ללא השקעה כספית, והנגשת העסק לכל דורש.
2. ארכיון נגיש לכולם כל הזמן, ושם ניתן להעלות פרסומות ישנות מן האוב..
3. שקיפות המקומון מול הלקוחות - ביקורת תמידית על מיקום וגודל הפרסום, כדי לדעת שאכן המקומון עמד בדרישות.

אבל הכי חשוב אלו הקוראים, משתמשי הקצה של המקומונים. אלו שכל שבוע מתקשרים אל האחות מהעיר השניה שתשמור את העיתון. הזוג הצעיר שרוצה לקנות דירה בנתיבות אבל לא יודע מה המחיר הריאלי שם. אלו שיש להם שכנים נהדרים עם תחביב מוזר 'להעלים' מהתיבות דואר את המקומון המועדף עליהם. נשותינו המכורות למכירות שבשכונה וחייבות להתעדכן לפני כולם איפה ומתי. הגברים שגרים בבני ברק אבל הבחירות באלעד לא נותנים להם מנוח.

הגרפיקאים שביננו שלקוחותיהם מעוניינים בחשיפה הכי טובה. הקופירייטרים שמחפשים את הפרסומת הכי שנונה, וכל שאר נותני השירותים ובעלי העסקים שרוצים את הפרסום במדיה הטובה ביותר.

בקיצור - האתר נותן מענה ל-כ-ו-ל-ם-!-!

האתר נמצא כרגע בשלב הראשוני של ההשקה, ועוד הפתעות רבות מצפות לנו בהמשך הדרך. יש לנו בקנה תוספות מיוחדות שיהפכו את האתר לדבר הבא! ועוד שלל שיפורים.

אין ספק שנשמח לשמוע על כל מקומון שנעדר מקומו מהאתר. אך וודאי שפניה ישירה של הקוראים אל המקומון תעשה עבודה מועילה כפליים. כי אז הם ייווכחו לדעת שזה עניין של צורך, ולא מותרות.
(השירות ניתן להם חינם)

לסיום ניתן לומר – דברים שרואים מכאן... רואים גם משם!

ברוכים הבאים -
http://kolmakom.com/

מקווים שתיהנו ושיהיה לכם לתועלת מרובה!
צוות אתר קול מקום
(אשכול זה נפתח באישור ההנהלה)
החיים שלנו מתחלקים בדרך כלל לשני חלקים הצבועים בצבעים חדים וברורים, שחור ולבן. ישנן תקופות שהעיסוק העיקרי שלנו מתמקד בפונטים, ויז'ואל, אסטרטגיה ומהלכים. תקופות הצבועות כולן בלובן השלג בתחילתו - טרם דריכת פרסת רגל עליו.

התקופות הנגטיביות לעומתן, הן אלו שחושך הליל לבן הוא לעומת חשכת עיניהם ורגשותיהם של החווים אותן. אלו התקופות של "מעברי ביניים", של התמודדות פשטנית ביום סטנדרטי, של המתנה ארוכה לתשובות שמחביאות בתוכם בשורת הלחם המינימלי, תקופות של היאחזות בציפורניים תוך מערבולת בסיר שהקדיח תבשילו להרע לו. תקופות ללא חלומות במעופם, וללא אופק חד וברור.

במשך עשור של עשייה בלתי פוסקת, יומיומית, התמסרותית טוטאלית, הגשמת חלומות ויצירת במה עצמית להחצנה, במה שהדרך אליה מסותתת בגרם מדרגות הבנויות מעצמות בשר ודם - חילקתי את תקופות האור והחושך בחלוקה דלעיל. ימי ההתקדמות הממשית. וההגשמה הם ימי האור, וכל תקופות הביניים מוטב שלא היו באים לעולם. אלו כתמים קשים על תעודות הזוהר, אלו גורמים מדכאים שלא רוצים אף פעם להיזכר בהם, בטח לא להזכיר אותם לאחרים.

דווקא עכשיו, כאשר הברקסים מורגשים הרבה יותר מאשר דוושת הגז, ברקסים חדשים טריים, אשר משאירים ריח קל כקנה. שריפה בשפשוף הראשוני. דווקא באמצע דהירה בלתי נשלטת, באמצע הגשמת החלומות הכי עילאיים, כאשר נדמה שהחלום המציאותי החל לצייר במכחולו ציור מדהים ביופיו שמדמה נהרות רגועים ומים שנשלחים לשבילים רבים המריחים בשמים, ואז ברקס, ועוד ברקס, והנה שוב, תקופת ביניים הארור לשמצה.

מזמן לא חשתי חובה כה גדולה לשתף אתכם במקום חבוי כל כך, בבפנוכו של הלב, דווקא בתקופה שאני בז לבמה, בז לכל עיסוק של אחרים בי, ובז לשתף אחרים בביניים הזמני.

אך דעו לכם שזו היא אחת התקופות הזוהרות בחיי. הברקסים הללו הם הזמנים הכי נכונים שהעניקו לנו כדי שנוכל פתאום לעצור ולגלות את עצמנו. כאשר התקופה היא תקופת המתנה, זה בדיוק הזמן לחשוב על "מעבר" לעדשה הקבועה שלנו, עדשה שמדמה חיים די מגושמים של מרדף אחר הכסף, החברה והמעמד. פתאום אין גז, יש ברקס. מחכים לתשובות וההליכים איטיים. לפתע יש לך שעות רבות, שעות שהן רק של עצמך, רגעים מתוקים שאתה עוצם עיניים וחושב, מי אני, מה אני, ואיך אני משתלב בכל הציור הזה, האם אסיים את שבעים שנות קיומי בין העיגול של הפונט לצ'ק של לקוח שלא כובד? או שמא אמצא גם את עצמי אי פעם.

פתאום לראשונה אחרי עשור, שאני עוצר, תוהה, בודק, מחשב, מחפש תוך כדי גשם, "שלג ברקסים" כמעט בלתי מובן, שלג כזה שהפתיע יותר מברקת המופתע והשיכור מניצחון מדמה. ושערי ראשי סוף סוף מתרטבים מ"אני" בעצמי. "פתחי לי. שראשי נמלא טל, קווצתי רסיסי לילה". אני אמנם מתרטב, כי אחרי הכל לא הכי קל, בתקופות הביניים, אבל זה הרבה יותר קרוב לדלת, קול דודי דופק תפחי לי, אני כאן בחוץ, רק תפתח. ואנמק:

לראשונה בעשור האחרון שאני מרגיש לפחות ליד הדלת, ולא דוהר בדרכים שאמנם זוהרים מנצנצים, אך כאשר הבוקר מאיר שם מגלים קירות גדר עזובים,עם טחב וקורי עכביש, והדרך מלאה קוצים, הגרמת קנאה ובנייה על חשבון אחרים כמשל.

כאחד שחי וחווה תחום אחד עם כולכם, כאחד שמכיר את נפתולי התחום והפכפכתו הנצחי, מקטן עד גדול, ממשרד ביתי צנום עד חברה בע"מ בבנין משרדים נוצץ - אני מודע על תקופות ותקופות הביניים שממלאים את השנה ברוטציה שוות-ערך, בתחום זה אף יותר מתחומים אחרים. התחרותיות, ההמוניות, ההתחדשות הכמעט חודשית בתחום - כל אלו גורמים תקופות שונות והיה לי מאד חשוב לגלות לכם, שתקופות הביניים טומנות בתוכן אושר רב יותר מאשר תקופות הזרימה "כסדר".. אלו תקופות נהדרות שאם רק ננצל אותם נראה בהם אבני דרך בוהקים שיאירו לנו הדרך הרבה יותר מאשר התקופות המקבילות.

פתאום יש זמן לדבר עם הילדים, להתחבר ללבם ופשוט לחוות אותם. פתאום יש אשה, יש חיים מלאי עוצמה וחיות שהתקופות הזורמות פשוט מסתירות אותם, כפשוטו. פתאום חוזרים לילדות, סוגרים מעגלים, מבקשים סליחה, ואוגרים חיים חדשים כדי לשרוד את התקופות הזורמות הבעל"ט מבלי להתעוור מהזרקורים והטפל.

שווה לקרוא שוב את המשפט האחרון, תקופות הביניים הן אלו שמעניקות לך את חווית העולם האמיתי, שבכוחם נשרוד את התקופה היציבה כביכול, שגם אז נדע שאמנם כעת הויזואל חייב להית מושלם, והפונט עגלגל, - אחרי הכל חובת ההשתדלות מוטלת עלינו ממצוות הבורא - אך החוויה האמיתית זה "האני בעצמי", עולמי הקטן עם הטבע הפשוט של נוף חלון רגיל, עם ילדים שמחים שמנהלים ביניהם דיאלוגים כה מתוקים, שורשיים, דיאלוג "האני" טרם ריסוקו האכזרי

(ריסוק שהתבצע דווקא בזמני "תקופות הזרימה", שהלבישה הרבה מאד אינטרסים, כסף, מעמד, וכיסתה לחלוטין את האני. לא לחינם קבעו חכמינו ש"מבני עניים תצא תורה", ככל שנהיה פחות כבולים ברדיפה הבהמית אחרי קריירה ודומיו, כך לא נפספס את הנאות העולם שאנו מוקפים בהן עד כיפת השטריימל , ועד בכלל).

פתאום מגלים בתוך סיר הערבול - שמערבל ברקסים ולא מאיץ תהליכים כפי שחשבנו - את סיר האמונה, שניתן לשוט בו, ולהשליך עצמו על אבא ולתלות עיניים לשמים, בזמזום קל, כן אבא, לא ידעתי מעולם שהאושר האמיתי מסובב אותי דווקא הכי קרוב מכל דבר אחר. אבא, תודה על מתנת הימים בתקופות הביניים., תקופות שגם מגלים לי אותך, את התהילים שלך, את שיר השירים שלך. מתי בדיוק חשבתי עליהם בעשור האחרון?

היה לי חשוב להעביר את העניין, טרם יכבשו אותי שוב מיצרי המציאות של רדיפה - שנדמית כריצה אל עצמנו ועתידנו המזהיר, כאשר בעצם, המציאות הכביכול נכספת, מה שנקרא בלשון העם "כסדר", "הכל דבש" - מבריחה אותנו הכי רחוק מ"האני העצמי" ומתוך כך מבסיס האמונה.

אופס, מ...סיר האמונה.

אם המסר הובן, והיה זה שכרי.

-----
יש כאן מישהו שלא שמע על קופיקס?

אז לטובת מי שלא שמע אני אספר. לפני שבוע בדיוק, נפתחה רשת חדשה לממכר קפה בשם 'קופיקס'. הסיפור המגניב: כל מוצרי החנות נמכרים רק בחמישה שקלים בלבד. זה כולל קפה משובח בחמשה שקלים. סנדוויץ בחמישה שקלים. עוגה. ואפילו למי שרוצה קפה על בסיס סויה - "נאר פינעף לירעס".

אבל גם יוזמי הרשת הזו - אנשי 'קרן הגשמה' לא חלמו בחלומותיהם הוורודים מה הולך לקרות להם; מרגע שהסיפור דלף לגלובס, התקשורת הישראלית לא גומרת לעסוק בה. מכל קצווי הקשת התקשורתית היא סופגת אהדה אדירה, בנט כבר ביקר בה, כל מבקרי האוכל לגמו ממנה, פוליטיקאים משתמשים בה כדוגמה למה שיכול לקרות כאן במדינת ישראל, קריקטורות מכל עבר, דאחקות, וכל הפרשנים הכלכליים מנבאים את מדינת ישראל שלפני קופיקס וזו שאחרי קופיקס.

סיימתי עם הסיפור. מי שמשתעמם מפרשנויות - מוזמן לערוק ברגע זה לכרטיסייה אחרת בדפדפן :).

מה האסוסאציה הראשונה למילים קפה בחמש שקל? סוף סוף בית קפה ששובר את המחירים המושחתים ששלטו בארצנו. הנה הרמי לוי של הקפה. המייקל גולן של הקטגוריה.

ובכן, אני אצנן את האוירה: אין שום קשר, ולא קלוש, בין הרשת החדשה לבין בתי הקפה הגדולים בארץ.

קפה קפה זו מסעדה לכל דבר שבה נמכרים מאות מוצרים ובהם, דגים, פשטידות, פיצות, משקאות חריפים וקלים, וגם: קפה. סיטואציית הצריכה של קפה-קפה הינה יציאה לשעה-שעה וחצי של זמן-קפה. או זמן טוסט. או זמן צ'יפס. ממש לא מדובר בשלוק של קפה מהביל.

כך קפה קפה, וכך ארומה, וכך ג'ו, מאוד, ולא זוכר מי עוד שחקנים במגרש. בהם אדם משלם 17 ש"ח על קפה, לא בגלל התערובת הבזוקה שבכוסו, אלא בגלל עצם הזכות לשבת שעה במקום מסודר וממוזג ולסגור ביזנס.

ואילו קופיקס רחוקה מזה כמזרח מחלב; סיטואציית הצריכה שלה היא אדם שנוסע ברכבו ורוצה להתרענן לרגע בכוס קפה 'לקחת הביתה'. וכדומה. אדם מהלך בשדרת אבן גבירול ומרגיש מורעב קמעה, ביס בסנדביץ' וחסל.

אתם יודעים מה - את מה תרסק קופיקס? את כל מוכרי הפיצוציות באלנבי וז'בוטינסקי. הם, אנשים קשי יום, שפתחו להם מכולת אחת או שתים, ובה מוכרים סיגריות, חמצוצים וגם - קפה. הנה כי כן, קופיקס הגדירה מחדש את קטגוריית קפה-הפיצוציות: אל תיקרי קפה ועוגה ב9.90 קרי כאן קפה ועוגה בחמשה+חמשה. הם כמובן נירמלו את העניין למקום מרוכז שיודעים בדיוק למה וכמה נכנסים, רק קפה. רק סנדביצים, לא דוחפים על הדרך כמו בחנויות הנוחות גם מכונות נספרסו שלא התכוונתם לרכוש ולא עיתונים.

איך נוצרה ההשוואה בין רשתות הקפה הגדולות ובין 'קופיקס'? פשוט מאד: לשניהם כותר אחד; קפה. מלבד זה, אין באמת קשר.

אבל תראו כמה רבים וטובים נפלו למשוואה המוטעית הזו; נתחיל בקריאות העממיות של 'אבי כץ מלך' וקפה קפה יצאתם מ'זה קטנים' - תוצרת טוקבקיסטים ישראלים מצויים, ונמשיך בחזיונות גדולים של הפרשנים הכלכליים שמסבירים לנו שמה שעשה מייקל גולן לסלקום ומירס המושחתות עושה כאן אבי כץ ל'קפה קפה' - הדויד שקלע בול במצח הגוליית במרומי השש-אמות וזרת שלו.

תגידו, איפה אתם חיים? תרדו טיפה לסיטואציות הצריכה ותגלו שלא גלית ולא כלום; רשת קפה קפה לא נפגעת פגיעה קלה בכנף מחדירת קופיקס, ואילו הנפגעים העיקריים - מוכרי הפיצוציות ממש לא הרוויחו 'מליארדים' על חשבון ריקי כהן האומללה מחדרה.

אבל מילא העולם-גולם. אומרים לו קפה, הוא מבין קפה. תראו מה עשה רונן נימני - בעלי קפה קפה שלא ממש הקשיב (ככל הנראה) לעצת יועציו. האיש יצא לתקשורת והחל להגיב לעומת 'קופיקס'; "אין מודל עיסקי כזה" "גם לנו הקפה לא עולה 5 שקלים" ועוד משפטי התרסה כאלו. תגיד הלו - מה אתה מציב את עצמך כגלית-הרשע מול האהדה האדירה שיש ברחוב לקופיקס? מה אתה מכניס את קפה קפה לצלחת הזו? שב בשקט וסגור את הפה. אבל לא; בכוח הלך האיש וקיבל זבטה של מותג מושחת שעשה עד היום מליארדים על חשבונינו! (מה שלא נכון! מידיעה!)

מה אני למד מכאן?
מכאן ראיה; שום דבר לא באמת תלוי במוצר. הכל תלוי בתדמית שלו. בשיח שנוצר לגביו, ובסיטואציית הצריכה שהצליחו המשווקים להטמיע בצרכן. מי שיודע איך לנתב זאת בהצלחה לכיוונו, אזי הסייעתא דשמיא תציב את השמים בגבול. מי שלא? אולי מי שאמר לשמן וידלק, יאמר לקפה וימכור.
לילה טוב

עד רגע אחד, מכיון ו-naamah חידדה את דבריי יותר, אני מצטט את תגובתה לרגע, ונא, פנו ל
תגובה שלה כאן וצלצלו עליה. :)

מי שבאמת היו צריכות להתקומם נגד 'קופיקס' הן המתחרות הטבעיות והאמיתיות, חנויות הנוחות - מנטה, ילו, אלונית. אם מישהו יפגע בכיס לאורך זמן, זה הן ולא 'קפה קפה', כי כפי שכתב אלי בצורה מדוייקת, אין שום קשר בין 'קופיקס' ל'קפה קפה', למעט הקפה.

אף אחד לא בא ל'קפה קפה' כדי לשתות קפה. באים כדי לקיים פגישות עסקים, פגישות חברתיות, זוגיות או משפחתיות. חוויה שקופיקס לחלוטין לא מציעה וגם לא מתיימרת להציע.

אבל במקום שקופיקס תצא למלחמת חורמה במנטה ואלונית, ותמצב את עצמה בתודעה של הצרכן הישראלי כ"אה, עוד חנות נוחות, רק זולה" היא הרימה להנחתה לרשתות כמו 'קפה קפה' שלא הצליחו להתאפק ויצאו למלחמה. בכך 'קופיקס' ממצבת את עצמה כמי שמתחרה במגרש של הגדולים ומרויחה פעמיים, גם לא סופגת מהמתחרות האמיתיות בנישה שלה, וגם נרשמת בתודעה הצרכנית כתופעה הרבה יותר מעניינת מ"סתם עוד חנות נוחות".
להלן הפרסומת לחנות תתחדשי שמציעה מוצרי נדוניה:
חלוקים, כותנות, מפות, מצעים, סריגים ועוד.
החנות מאופיינת בסחורה איכותית, משובחת,
ומתעסקת עם פירמות ידועות בעיקר תוצרת חוץ וגם מהארץ.

במודעה יצרתי חותמת עם הכיתוב:
"המקום הכי יקר בשביל לצאת בזול"

ההנחה שעומדת מאחורי החותמת ההזויה הזו היא בגלל:
1. להעביר מסר של חנות אמינה, אנחנו מוסרים לך את כל המידע. כל היתרונות אבל גם את החסרונות. (למרות שהמחירים בחנות יחסית לערים אחרות בארץ, של אותה סחורה לא גבוהים בכלל. אבל בכל זאת, מדובר בהוצאה גבוהה ח"פ במיוחד לאור הפיתויים של המכירות העונתיות בלי שם שמוכרות חלוקים ב- 100 ש"ח...).

2. התבססתי על סיפור שיווקי שקראתי בספר של בנימין חינקיס "חכם על נמלים" ובו הוא מתאר על מוצר שנתקע במכירות בגלל המחיר הגבוה שלו (במקרה הזה, המוצר היה בושם)
בעלי המוצר, במקום להתכחש לעובדה הזו ולנסות לטשטש אותה, הם החליטו לשים את המסר הזה בגדול. לשטוף את כ ו ל ם עם זה בפרסום שלהם על המוצר.
לקחו את החולשה, וייקרו את זה.
המסר בפרסום היה: "הבושם היקר בעולם!" וזה עבד! כולם קנו כי רצו להיות בליגה היוקרתית הזו.

בכל אופן, למי שמסרתי את הפרסומת הזו להגהה
העירו לי שלא נכון להעביר את המסר הזה כי:
1. זה חיפה. ובחיפה מחפשים את הזול והפשוט, גם במחיר של התפשרות על האיכות.
(למרות שבפועל, מנהלת החנות נפגשת עם לא מעט לקוחות שבאים דווקא בגלל האיכות ושווה להם לשלם יותר).

2. המסר ישאר 'תקוע' אצל הלקוח:
כאן יקר = כאן לא כדאי לקנות.

חוו את דעתכם.
שלום,
יש לי עסק ופנו אלי מאתר חרדי חדש (מאכער -
http://macher.co.il) בהצעה לפרסם באנר.
איך אני יכולה לדעת מה השווי של פרסום כזה, כמה שווה לי לשלם לבאנר הראשי כשאני לוידעת מה מספר הצפיות שהולך להיות.
דבר שני, הם הציעו גם אפשרו לשלם תמורת קליק? האם זה יותר בטוח מבחינתי? (אין לי אתר אינטרנט ולכן הקליק סה''כ מגדיל את המודעה)
בתודה
דנה
שלום לכולם
המלצה חמה !!
כדאי להתקשר עד סוף השנה לפונטביט 31.12.13 יום שלישי (כח בטבת) יש מבצעים מעולים לסטודנטים בפרוג
ובכלל , מי שירכוש במסגרת הקבוצה שיצרנו יקבל עוד הטבה על המבצעים הקימיים !!!

לפנות ליפית אביטון מחברת פונטביט
03-6811211
אפשר גם לשלוח מייל :<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
היי חברים,

פניתי לפונטייפ בבקשה לקבל חבילת
פונטים במחיר מוזל עבור הסטודנטים
אצלנו בפרוג.

קבלתי מהם הצעה מעולה, שיכולה להתאים
לכל אחד, בכל מגמה שהיא:

חבילת 120 משקלים ב- 1190 ₪ בלבד!!! (לא כולל
מע"מ)

אם נצטרף יחד, למעלה מ-10 אנשים נקבל את
החבילה במחיר זה כולל המע"מ.
סה"כ 9.90 ש"ח למשקל.

אפשר להמיר משקלים בחבילה לאלמנטים או
לקבצי קרנינג. (לכל משקל מהפונט צריך
קובץ קרנינג נפרד.)

מי שמצטרף לחבילה הזו מרוויח גם:

1. הבחירה - מכל הפונטים הקיימים
בקטלוג, ומאלו שיצאו לאור בשנה וחצי
הקרובים. נוכל לבחור כל החיים.

2. ניקוד - הפונטים כוללים ניקוד מדויק,
אופציית הסרת ניקוד, סגנונות ניקוד
שונים, אותיות מתרחבות בשתי רמות.
3. עדכונים - עדכון לפונט נשלח אוטומטית
ללקוחות
4. פונטים חדשים - פונט חדש יוצא לאור
בערך אחת לשבועיים.

אני בטוח שנצליח להגיע אפילו ל-20 אנשים
בלי שום בעיה כי זה מבצע מעולה, שלא
נמצא בשום מקום אחר.

תוקף המבצע עד 01/01/2014

אז כל מי שמתעניין ירשם ללא התחייבות
ונראה לאן נצליח להגיע...

לפרטים והרשמה - 02-9999130/2 לציין שהגעתם
דרך פרוג!
לברורים נוספים - 0548499197

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה