קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
כנסו לכאן
כל מה שצריך לעשות זה להגיב כאן בתחתית הכתבה סלוגן (משפט מחץ) מייצג למכשיר הגלקסי פרו שהגיע ארצה. צוות גאדג'טי יבחר את הסלוגן המקורי והטוב ביותר וחברת סאני תקשורת תעניק במתנה את הסמארטפון החדש למקום הראשון ואוזניית Bluetooth למקום השני.
מאת רו"ח שי באטון

אני מתכוון לפתוח את המאמר במשפט מעט יומרני אבל אני אקח את הסיכון שיצטטו אותי: אני בטוח שאנחנו עדים לתקופה היסטורית שמסמלת את תחילתה של מהפיכה בתפיסת הדור הבא של אנשי העסקים.

עוד משחר נעוריי השתוקקתי להיום יזם ואיש עסקים. זה בער בעצמותיי וידעתי שזו הקריירה שאני רוצה. אז מה עשיתי? הלכתי ללמוד כלכלה וחשבונאות באוניברסיטה. כשסיימתי את הלימודים, הייתי בטוח שדרכי לעולם העסקים סלולה.

חשבתי שאם אני יודע להכין מאזנים, לקרוא ולנתח דוחות כספיים, ולהכין תחזיות פיננסיות, מובטח לי שאהיה איש עסקים מוצלח. הרי מה זה לעשות עסקים? לקנות נמוך, למכור גבוה. להתעסק במספרים. והרי במה רו"ח יותר טוב מאשר מספרים? (וכמו לא מעט רואי- חשבון… גם אני טעיתי)

זה אולי היה נכון ומתאים למאה הקודמת. אולם היום, בעידן האינטרנט והכפר הגלובלי, זמינות המידע איננה מהווה בעיה. המידע זמין וקיים בשפע, כולנו חשופים אליו והקושי בלצבור יתרונות תחרותיים על בסיס של מידע בלבד הולך וגדל.

איך שהעולם השתנה: האפשרות לדעת כמעט הכל על המתחרים דרך הקלקה פשוטה בגוגל, הפכה את הגורם האנושי לשובר השוויון במציאות התחרותית העסקית.

אם כך, איך נראה הדור הבא של אנשי העסקים?

למיטב הבנתי, הדור הבא של אנשי העסקים יצטיין בזריזות, חדות מחשבה, תעוזה ויצירתיות. הבנה כי בעסקים לפעמים מצליחים ומנצחים ולפעמים גם נופלים, בדיוק כמו שבכל מלחמה חלק מהקרבות גם מסתיימים בהפסד.

יכולת ניצול מהירה של הזדמנויות. מי שאינו זריז מספיק, יישאר מאחור. מי שאינו יודע לתרגם את זמינות המידע במהירות להחלטות עסקיות, יראה לרוב את הגב של המתחרה שלו.

כושר קבלת החלטות מהותיות בזמן הולך ומתקצר הוא מיומנות הנדרשת כדי להיות מסוגל במציאות החדשה לזהות – איפה ההזדמנות? והיכן נמצא הכסף? כמה זמן ומשאבים אחרים אצטרך להשקיע בשביל הכסף הזה? והאם זה כדאי או שמה עליי לעבור להזדמנות הבאה?

הדור הבא של אנשי העסקים, לתפיסתי, ישקיע עיקר משאביו בפיתוח האישי שלו, וביכולתו לחשוב ולפעול כאיש עסקים שאינו עסוק בשימור המצב הקיים אלא בהשבחתו.

איש העסקים של העתיד יעצב וימצב את עצמו כ- "יצרן ערך סדרתי" עבור לקוחות, עובדים, שותפים, משקיעים, הקהילה, האנושות – וכמובן לעצמו ולמשפחתו. ובהתאם, כך תעריך אותו סביבתו – בהתאם לערך המצרפי שיצר, ולא ההון שצבר.

הדור הבא של אנשי העסקים יפעל מתוך ראיה ש- לא טוב היות היזם לבדו. כדי להצליח על איש העסקים לגבש סביבו צוות מנצח של מנהלים, עובדים, מומחים ויועצים, ולדעת להנהיג אותו.

דוגמא אישית, מנהיגות, יכולת תקשורתית גבוהה, כל אלו נדרשים מאיש העסקים העתידי יותר מאי-פעם, בכדי לדעת לנייד משאבים ואנשים בצורה מהירה ולרתום אותם לשינויים התכופים שמכתיבה המציאות הגלובלית הדינמית.

איש העסקים של הדור הבא יחשוב לדעתי במונחים של "מה אני צריך לעשות בשביל להרים את העסקה", ולא במונחים של "אין באפשרותי לעשות עסקה זו". המחסור במשאבים לא יהיה מחסום, רק השאלה האם המיזם שווה את האנרגיה הדרושה כדי להשיג את המשאבים. הראש שלו יחשוב "מינוף" בספקטרום הנרחב של המילה – איך אני משיג את כלל המשאבים שאינם ברשותי בכדי לעשות את העסקה.

בהקשר זה אני נזכר במשפט מפתח שאמר לי איש עסקים מארה"ב עמו נפגשתי פעם: "Entrepreneurship is about creating everything out of nothing". יזמות הינה ליצור הכל מכלום.

ואדם שרואה עצמו כמתאים לדור החדש של יזמים ואנשי עסקים, צריך לחשוב אלו כלים יידרשו בדור החדש, ואז ליצור אותם, רגע לפני שהם נדרשים בפועל.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה