קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
הייתי שמחה לפתוח דיון מקצועי בענין הקמפיין של קופת חולים כללית. מעניין אותי לשמוע חוו"ד של חברי הפורום.
מצד אחד, הקמפיין שלםה עם חמודי מאוד חזק, רחב, גדול ובולט. אי אפשר להתעלם ממנו, הוא מלווה כל חג אקטואלי ואירוע בציבור החרדי בדגלים, בדיסקים ובפרסומים חמודים באמת...
וכאן אני שואלת: האם המיתוג הזה נכון בכלל עבור קופת חולים?
יש לי משום מה התחושה שחמודי וכל הקמפיין הזה לא עושים את העבודה כלל.
הרי הדבר החשוב ביותר למבוטחים הוא המקצועיות של הקופה, הרפואה המתקדמת שלה. נכון, גם החיבור שלה לקהילה. אבל זה לא מספיק!! וזה מה שהקמפיין שלהם בעיקר משדר- אנחנו חלק ממכם, החרדים. ובחרנו לעשות את זה עם דמות של חמודי מטומטם אחד וכך נצליח לשכנע אותם שאנחנו הטובים ביותר!!!
פעם שמעתי ממנהל שיווק של אחת מקופות החולים (ולא כללית) שהראיה שלהם היא להשקיע בדור הצעיר כדי שכאשר הם היפכו להורים יהי להם תקוע בראש שהקופה שלהם היא הבחירה הנכונה ביותר.

ועכשיו דעתכם...
התפללתי בזכרון משה.

בכניסה, עמד מישהו בחולצה אדומה, וחילק כעין פרוספקט לקפה טורקי של עלית, בפנים היו שלוש אריזות אישיות של קפה טורקי, 7 גרם כל אחת.

היתה התנפלות לא נורמלית.

קצת התביישתי, אבל הבנתי את המתנפלים. מחלקים משהו שווה, למה לא? בסך הכל זה לא שדחפו, פשוט כולם ניסו להגיע למחלק. היה די סביר. אולי זה מוגזם לקרוא לזה התנפלות לא נורמלית.

מצד החברה זה מהלך חכם יחסית, לא נראה לי שעולה להם הון רב להעמיד שם בנאדם.

אין לי מושג כמה עולה לצרף מתנה כזו לעיתון, בטח קצת יותר. אבל שפע המתנות שצורפו בשבועיים האחרונים גורם לי לחשוב אחת משתים. או שזה זול, או שכולם פה מתרוששים חוץ ממשרדי הפרסום השונים.

דסקל חילקו חתיכת בד, שמפו הד אנד שולדרס חילקו דוגמית כפולה. פלדהיים חילקו כרטיס נטען. דיסק עוד לא קיבלנו? בטח יבוא בערב פסח.

לא סקרתי את כל העיתונים, אני לא יכול לקרוא כל כך הרבה. אבל בתיבת הדואר שלי נחתו לאחרונה פרסומים רבים ומגוונים, לחנויות, לרשתות, מבצעים, בגדים, כלי כסף, הראש כבר מסתובב.

מה ששמתי לב דבר מעניין, זה שכולם כבר לא מסתפקים בדף אחד, זה מייד מתקמט ונרק לפח. היום הולך חוברת. חוברת שלמה לכל מפרסם. זול ישיר חילקו את כל רשימת המלאי שלהם, וזה בדפי עיתון, אז זה עוד יכול להתקמט. הצורפים חילקו חוברת עם תמונות של סדרות כלי כסף, עבה במיוחד. מיששתי פעמיים כדי לבדוק אם אין בפנים איזה דוגמית של גביע או משהו. בזאר שטראוס חילקו חוברת עם כל הקולקציות החדשות. צעוצעי גאולה חילקו חוברת עם תמונות של כל הצעצועים שבמבצע לחברי המועדון. מתיבתא עוז והדר חילקו פרוספקט עם תמונה של כל הספרים שלהם, כולל הספר הזה עצמו, 'פרוספקט לערב פסח תשע"א המבואר - עם תמונות'. והיו עוד, ועוד, ועוד, ועוד.

אני שואל את עצמי, וגם את אנשי הפרסום המסתובבים כאן. נפלתם על כל הראש?

כדי לקרוא במוסף שבת של יתד כתבה, צריף לדפדף עשר עמודי פרסום. תמונות של מכוניות, של מגבעות, של פרחים, כלים, עד שלא רואים את אבו סיסי מחייך, סימן שלא הגעתי עדיין לכתבות. ותאמינו לי, אפילו אני כחובב פרסום, מתעייף לקרוא את הכל.

וזה כבר לא שווה. חברה שמכבדת את עצמה לא יכולה להסתפק בכפולת עמודים, כי המתחרה מחלק דוגמית, או חוברת מבצעים, או השד יודע מה. אז צריך גם.

אתם לא חושבים שאתם כורתים את העץ עליו אתם יושבים?

שלא לדבר על מבצעי דמה, לא מתחשק לי שיאשימו אותי באינטרסים (ראה גילוי נאות למטה). אבל הייתי בחנות מסויימת בגאולה, ונכנסו אנשים עם זיכוי כלשהו שהיתה בו גם התניה, כמובן שההתניה פורסמה גם יחד עם הזיכוי, אבל כבר סיכמנו שאף אחד לא קורא את האותיות הקטנות. רוב האנשים יצאו בפחי נפש כשהמוכר הסביר להם את ההתניה, ואני שאלתי את עצמי, הפרסום הזה עשה להם שירות טוב, או להיפך? אולי אני טועה. אולי אלו שקנו בסוף, עם מימוש או בלי, שווים יותר. מי יודע?

נראה לי שהמפרסמים הקטנים כבר נטשו את השוק. אי אפשר להרוויח מספיק כדי לממן כל כך הרבה פירסום. הגדולים עדיין מתחרים למי יש תקציב יותר גדול. כמה זמן זה יחזיק? האם זה לא ישחוק את הרווחים שלהם? ימים יגידו.

גילוי נאות:
לכותב אין כל קשר למשרד פרסום כלשהו, לא מאלו שהוזכרו ולא מאלו שלא הוזכרו. לכותב אין כל קשר לאף אחד מן העסקים שהוזכרו בגלוי או ברמז, או שלא הוזכרו כלל. לכותב אין אינטרס כלשהו בעולם הפרסום או במפורסמים. הכותב הוא צרכן רגיל שאוהב לקרוא פרסום.

גילוי נאות 2:
הכותב שונא שעובדים עליו.

(מקור: ענייןשלזמן, בחדרי חרדים)
  • 648
  • "עולם הקמעונאות הגלובלי עובר כעת שינויים המשפיעים עליו באופן יסודי. התפתחויות טכנולוגיות מאפשרות להפחית עלויות של מוצרים, בתחום הפוליטי יש יותר קריאות לרגולציה על יצרנים, ובתחום הכלכלי הצרכנים נותרו עם תודעה של מיתון למרות היציאה ממנו - וזה משהו שילווה אותנו בחמש השנים הקרובות", כך ממפה פרופ' אשווין ג'ושי, מומחה בינלאומי לאסטרטגיות שיווק, את האתגרים העומדים בפני עולם הקמעונאות ומוצרי הצריכה.

איך "תודעת המיתון" תשפיע על הצרכנים, המשווקים והיצרנים?

"הצרכנים לא מבזבזים כסף כמו פעם, ולכן המשווקים והיצרנים צריכים להסיר עודפי עלויות מהמוצרים שלהם. אם אני קמעונאי של רכב, הייתי מתמקד על קוסט לידר, מכוניות שנמכרות בזול, אבל מנסה גם למכור מוצרים יקרים יותר למגזרים ספציפיים, כמו לקוחות עם תודעה סביבתית או טכנולוגית. בתודעת מיתון יש רצון שלא לבזבז, אבל בתוך כל קטגוריה אולי ירצו לבזבז. הלקוח אומר לעצמו, 'אני רוצה לקנות מכונית, אבל אני אחסוך על מחשב'".

כשג'ושי נשאל על התובנות המרכזיות שלו על שוק הקמעונאות המקומי, בתור איש שיווק זר הפוקד את ישראל מדי שנה, הוא מסביר שיש לו שתי תובנות מרכזיות: "הראשונה לא תפתיע את הלקוח הישראלי ונוגעת לתודעת השירות. בזה יש לכם הרבה מקום לשיפור לפני שמגיעים לסטנדרט של העולם. מבחינת מוצרים המגוון כאן פנומנלי, אין משהו שאי אפשר להשיג בתל אביב, אבל עדיין נראה לי שהשוק כאן יפיק תועלת משחקן בקנה מידה גדול, כמו וול־מארט".

נושא השירות יפגע ברשתות ישראליות כשהן באות להתחרות מול מתחרים מחו"ל?

"בישראל הנושא הגדול הוא החום של השירות. לא קיבלתי חיוך בחנויות בישראל, אין הרבה חביבות באינטראקציה עם הלקוח. כשאני אומר את זה לאנשים בישראל הם צוחקים, כי זה לא מונע מישראלים להיכנס לחנות מסוימת, אבל אם מותגים ישראליים יתפשטו לחו"ל או שלישראל ייכנסו יותר מותגים מחו"ל, זאת תהיה בעיה. הריטיילרים מצפון אמריקה יפנקו את הלקוח, והישראלים ילמדו לצפות לסטנדרט שירות גבוה".

(כלכליסט)
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה