קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
מדובר במוצר הזה
יש אין ספור אפשרויות ומקומות לפרסם.
אין ספור אפשרויות של מבצעי היכרות.
אולי מיתוג מחדש?
למי צריך לפנות, אם אנחנו ירוקים לגמרי בתחום של שווק ופרסום?
ויש לקחת בחשבון שהתקציב אינו בשמיים...
תודה לעוזרים.
משרד הפרסום NHB של נוחעם ידידינו, שחשף בקמפיין מבריק ביותר את 'הסוד' של ייצור השטריימלאך (...) הכניס, כנראה, לתזזית את ייצרני השטריימלאך שהחליטו לגלות את הסוד כמעט עד הסוף.
במוסף מיוחד שהוציא היום עיתון המבשר 'התעשיה' 'חושפים' חברת השטריימלאך שטריכמן את המתכון הסודי לייצור שטריימל, התמונות הנלוות בכתבה די זהות לתמונות של מיללער, אבל תהליך הייצור כתוב בצורה הרבה יותר מפורטת.

אז אם אתה יצרן שטריימלאך, וחושב על קמפיין פרסומי, חשוב שת: חוץ מסרט וידיאו שמתאר את כל התהליך, הכל כבר נחשף.
לכבוד הנובו יחצנים בע"מ

המדיה החרדית גדלה בשנים האחרונות לממדים מפלצתיים, זה התחיל מהעיתונות. אם נמשיל את 'המודיע' ו'יתד נאמן' להורים חרדים מבוגרים, הרי שהם יצרו משפחה ברוכת ילדים, לה נכדים וניני נכדים. בהמשך פרץ גם מדיה האינטרנט, הרדיו והקול הטלפוני. היהודי החרדי כבר אינו ניזון מהנייעס רק במקווה ומהעיתון של השכן, אלא מכל המדיות הללו שמתחרות על חשבונו באופן מאסיבי.

תהליך יומו של אותו חרדי ממוצע, גדוש במידע רב ובתת מידע, במידה כזו שאם הוא בוחר לברוח מכל זה עליו לערוק לכפר נידח בצפון הירח, אם לאו הרי שבל כורחו הוא יהיה ניזון ממדיה כזה או אחר עד שבברכת 'המפיל', לא תהיה קיימת התרחשות, ידיעה חדשותית שלא שמע עליה+ גלריית תמונות.

עם גידול ממאיר זה נולדו היחצנים, להם אני קורא נובו יחצנים, כי הם חדשים בתחומם, ואין שם מתאים יותר מ'נובו' = חדש בלע"ז. פשוטו כמשמעו. יחצנים אלו כאמור רק נולדו, אבל נדמה כי הם חובשים נעליים גדולות פי כמה ממידותיהם, שוחים ורוקדים בנעליים אלו שיכורים מאופוריה.

יחצנות זה דבר חשוב. כל מוסד הזקוק לחסדי הנדיבים, כל איש ציבור הזקוק לקול העם, זקוק באותה מידה ליחצנות טובה. גם איש כיחיד, ביודעין ובלא יודעין מיחצן את עצמו לדעת, לפחות שלושה פעמים ביום.
אלא מאי? הנובו יחצנים שכאמור רק נולדו לא מזמן וטיפסו מהר מאוד לפסגות גבוהות, לא לקחו בחשבון שכמה שהם גדלו והמדיה גדלה, כך האינטליגנציה של הציבור גדלה.

ואליכם אני פונה: נובו יחצנים בע"מ ובהזדמנות זו גם אליכם, נובו עיתונאים.

עבודתכם חשובה ואנו מפרגנים לה, אבל אנא! אל תפגעו באינטליגנציה שלנו. הציבור היום, כבר לא מה שהיה. העניים שלנו גם כן נפקחו. תייחצנו את עצמיכם או את לקוחותיכם בתבונה. כשיש אירוע עם קהל של עשרות אנשים תכתבו אולי מאות, אבל לא אלפים. (מקסימום תהיו חשודים בהפרעת 'פזילה' וזה עדיף מלהיות חשוד בהפרעת 'מגלומניה'). כשתקציבכם השנתי מסתכם במאות אלפי שקלים, אל תכתבו מיליונים. תגזימו אבל בחכמה. תנפחו אבל במינון הנכון.

אל תתנו לנו להרגיש טיפשים ורדודי שכל. זה מזכיר לי את התופעה הקלאסית שלא ראיתי 25 שנה איש שהכרתי כילד, כשפגשתי אותו, הייתי בטוח בדמיוני שאפגוש אותו ואראה אותו שוב כילד ואילו רק אני גדלתי, מסתבר שזקנו עקף בכמה סנטימטרים את שלי ואף שלושה או ארבעה שערות לבנות עיטרו את פאותיו. יחצנים יקרים, עיתונאים יקרים, גדלתם? התפקחתם? גם אנחנו.

כשהעלילה עוד מתבשלת בתנור, ועוד לפני שאתם מעגלים פינות, מכפילים אנשים, הופכים עציץ לעסקן, עויבד השם למשפיע עולמי, חלפן כספים לנגיד, קלידן חתונות לזמר בינלאומי, תחשבו שיקראו או ישמעו את העלילה, אנשים לא פחות חכמים מכם. יש המון דרכים ליחצנות אל תשתמשו ברדודים שבהם.

כשמתרחש אירוע במועצה מקומית או בחצר רבנית, אל תשמשו בצמד המילים 'רעידת אדמה'. אם איזה מילים תשתמשו כשאכן חלילה תתרחש 'רעידת אדמה'? (אתם יודעים, כן, האירוע הזה שהאדמה רועדת ובניינים מתמוטטים).

תשקלו מילים היטב, אוטוטו יגמרו המילים בלקסיקון ה"חשיפה", "דרמה", "הלם ותדהמה", "בלעדי". עשיתם לינץ' למילים הללו כולל וידוא הריגה. אז דווקא לשם שינוי "לנו" יש ידיעה דרמטית בשבילכם: פג תוקפם של המילים האלה. דומות מילים אלו לזעקת "זאביםםםם זאביםםםם! של אותו נער כפרי משועמם.

אל תשכחו! בלון נבנה אומנם על ידי ניפוח, אבל כשמנפחים אותו יותר מידי, הוא מתפוצץ.

הכי טוב
גל אורן מקים משרד יח"צ עם האחים ביכלר

דרמה בעולם התקשורת החרדית. משרד הפרסום גל אורן BSD מצטרף כשותף למשרד הייעוץ התקשורתי של האחים יענקי ויום טוב ביכלר הפועל בתחום היחסי ציבור.

גורמים המצויים בפרטי המו"מ אמרו מוקדם יותר כי, "שני הצדדים רצו להגיע להבנות מתוך ידיעה ששילוב כוחות בין המשרד של האחים ביכלר לבין משרד הפרסום של 'גל אורןBSD' ייצר את אחד הכוחות החזקים והמשמעותיים בעולם התקשורת החרדי ושני הצדדים מרוצים לאחר שהגיעו להסכמות וחתמו על השותפות".

בגל אורן BSD אומרים לפאשקעוויל כי "הכניסה שלנו לשותפות במשרד של ביכלר אינה קשורה ולא תהיה קשורה בעתיד לפעילות המשרד גל אורן BSD. אלו תחומים תקשורתיים הדורשים התמחות ספציפית ומשרדי הפרסום אינם עוסקים בהם ואינם מרכז התמחותם, ואנו גם לא מתכוונים לקחת חלק פעיל בניהול המשרד".

נודע כי במשרד חתומים מספר רב של לקוחות תחת חוזה עבודה ארוך טווח. בין הלקוחות ניתן למצוא פוליטיקאים, ראשי ערים, אישי ציבור, רבנים, מקובלים, קהילות ברחבי הארץ והעולם, מוסדות וארגוני חסד. חלק מן הלקוחות ביקשו את שירותי המשרד בכדי להכין תשתיות לקראת קמפיינים ומאבקים שעתידים להתרחש כבר בשבועות הקרובים ועתידים לייצר כותרות רבות. ע"פ ההסכם ,החברה לא תעבוד מול לקוחות מסחריים וחברות כלכליות אלא תתמקד כאמור בליווי וייעוץ תקשורתי לאישים.

בנוסף לצוות המקצועי שכבר החל לפעול במשרד, מונה לאחרונה איש התקשורת ניסן שטראוכלר לתפקיד מנהל תיקי לקוחות. שטראוכלר, בעל ניסיון של שנים בעיתונות הארצית והמקומית, שימש בעבר ככתב לענייני חרדים בעיתון 'ידיעות אחרונות' ומשמש כיום כמרצה במכללה לתקשורת, סיקר בעברו פרשיות מרכזיות שאירעו במגזר החרדי כגון פרשיית האם ממאה שערים, עמנואל, הפגנות השבת ועוד.

האחים ביכלר, מקימי מערכת "הקול החרדי" ומגזין "העולם החרדי" ובשנים האחרונות ייצגו תקשורתית את בכירי הרבנים, הקהילות, והפוליטיקאים במגזר החרדי. את פעילותם בתחום הייעוץ התקשורתי החלו האחים ביכלר לפני מספר שנים ובחודשים האחרונים מיסדו את פעילותם, והקימו את משרדי 'ביכלר אסטרטגיה ויח"צ'.

משרד הפרסום 'גל אורן BSD', ממשרדי הפרסום הגדולים והמשמעותיים במגזר וממקימי ענף הפרסום בסקטור החרדי, מחזיק בעשרות לקוחות מהגדולים במשק הישראלי כגון תנובה,אלעל, קופת חולים 'מאוחדת', ישראכרט, אגד, חוגלה, בנק הפועלים, קווי זהב ועוד.

• תודה
Reactions: chaim המלך1 //
8 תגובות
לאחרונה אני ממש בדילמה. לקוחות פוטנציאליים רבים מתקשרים להזמין עבודה. כשהם מגיעים לשאלת השאלות "כמה זה יעלה לי" אני מבקשת מס' פקס או כתובת מייל כדי לשלוח להם הצעת מחיר. כמובן שהם מעדיפים לשמוע באותו רגע,(נו, מה יש לך, תגידי לי עכשיו! / אין לי פקס ואין לי מייל / תגידי לי בערך, חבל שתטרחי...) אבל אני מתעקשת לא לתת מחיר בטלפון. קודם כל כי אין לי שיקול דעת תוך כדי טיגון חביתות (זה קורה בעיקר בשעות הערב!!) ודבר שני לא בא לי להרגיש כמו אחרונת התגרנים בשוק. (מה? זה ממש יקר! למה? אפשר לחשוב! קיבלתי הצעות הרבה יותר זולות!! וכו' וכו')

בקיצור, אני שולחת את ההצעה ומחכה לטלפון / מייל חוזר.

לא למדתי שיווק, ואני לא יודעת מה עלי לעשות בשלב הזה. לצלצל ולברר בעדינות האם התקבלה ההצעה בפקס/במייל? להציע הוזלה במחיר? חלוקה לתשלומים? כי הרי ברור שהבנאדם רוצה, הוא זה שפנה אלי - רק שלא ציפה למחיר הוגן שכזה. (הבת של השכנה עושה את זה ב 100 ש"ח, ובעיתון המקומי עושים את זה בחינם!!!)
עד כמה אני אמורה להשתדל לא לפספס אותם, ועדין לא להיות כמו הנודניקיות האלה מהטלמרקטינג?
אנא עצותיכם המועילות.
היום יצא לי, לאחר תקופה ארוכה, לקרוא את אחד החינמונים החרדיים המובילים. כרגיל, את חלק הארי של הזמן אני מקדיש לעמודי המודעות, ולעיתים נשאר בידי מעט זמן גם לעמודים הנותרים.

למרות שיכולתי לכתוב סדרה רבת פוסטים על הביצוע הגרפי והחשיבה הבלתי-אסטרטגית של חלק נכבד מהמודעות, לא היה זה מה שגרם לי לעצור ולכתוב את הפוסט הזה, כי אם הכתיבה הרדודה. ולא של העיתון, אלא של המודעות.

נכון, הכתיבה היא משאב חופשי, השווה לכל נפש. ולאחר הכשרה מינימלית, כמעט כל אחד יכול. אבל לא כולם יכולים אותו הדבר, ולא הרי סטודיו איקס של השכנה בבניין ממול, כיוסי הלפרין מבולטון.

שורש הבעיה היא סדר העדיפויות. ברור לכולם שחייבים תקציב לגרפיקאית, וחשוב שיהיה גם תקציב לפרסום, ליח"צ ולקפה. ומי נפל בין הכסאות? התוכן. המנכ"ל יכתוב 'בגדול', איש השיווק יתרום קצת קופי, המזכירה תוסיף עוד קצת, הגרפיקאית תשכתב, והשליח יעשה הגהות.

מאות חברות, מוסדות וארגונים - מייצרים הררי טקסט, ולא מוצאים לנכון לעצור לרגע ולקרוא את מה שהם עצמם כתבו. לקרוא, למחוק באכזריות, לנסח מחדש, לבדוק שוב את הניסוח, ולראות שגם הכתיבה, כמו הגרפיקה והקפה, היא עניין למקצוענים.

זה לא רציני, זה לא מכובד. ועל זה היה דווה ליבי.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה