קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
עצור / מאת: יעל פלג

על מנת להדגים את האחריות הכבדה של המעצב הגרפי, ברצוני להביא לפניכם ניתוח כירולוגי (קריאה בכף היד) של כף היד הפופולארית במחוזותינו – היא כף היד העוצרת.

את הניתוח ערכתי (באופן שרלטני אך מלא רצון טוב), באמצעות ספר ההדרכה המצויין: "קריאה בכף היד ^" (מאת סאשה פנטון ומלקולם רייט), מתוך הצורך לבחון האם היד בתמרורי ה"עצור" סמכותית דיה או שמא יש לעצבה מחדש ואולי אף לשקול שימוש בטקסט במקום בויז'ואל, כפי שנהוג ברחבי העולם.

להלן התוצאות:

קומפוזיציה כללית:
המבנה הכללי של כף היד הנ"ל מעיד על ילדותיות והססנות קלה. בעלי כף יד מאורכת יתבגרו לאט יותר מבעלי כף יד קצרה ויימנעו מלקחת סיכונים. בעוד ידיים מעוגלות יעידו על חברותיות וצורך בגיוון, ידיים ארוכות ודקות יותר (כמו במקרה שלנו) יעידו על נטייה "לפרוש מן הציבור ולהימצא לבד עם עצמו על מנת לעבד את מחשבותיו".

כיוון ותנועה:
האגודל הגמיש מעיד על שמחת חיים ופתיחות, אגודל הפונה לאחור בקצהו – מעיד על בזבזנות.

קו וכתם:
אצבעות ארוכות וחזקות "מובילות למעשה אהבה ערני ונמרץ, במיוחד עם גבעת ונוס מלאה." (לא ממש רלבנטי, אבל שמחה בשביל תמרור ה- U turn שלעיתים נמצא בסמיכות אליו). צפיפות האצבעות מעידה על כך שה"עצור" שלנו, עצור מאוד בעצמו. אנשים שנוטים להצמיד אצבעותיהם יהיו בעלי קווי אישיות אנאלית, קמצנים ולא קשובים.

לסיכום הדו|"ח:
על אף סתירה קלה העולה מן הדו"ח בעניין הקמצנות/פזרנות (שאותה יש לבחון מול משרדי הנהלת החשבונות של משרד התחבורה ומע"צ) – ניתן לסכם ולומר כי מדובר בכף יד בעלת אישיות סגורה מעט, לא סמכותית במיוחד ולא כריזמטית מספיק על מנת להשפיע על מליוני נהגים מדי יום.

הדרישה להחליף את כל התמרורים בארץ עשוייה להשמע מופרכת בשלב זה, ולצערנו אין בנמצא קו חיים הנותן תחזית בנושא – אך מאחר וכותרות העיתון מעידות על כך שכבישי ארצנו לא ממש מספקים את הסחורה, ייתכן ויש מקום לכמה שינויים מרחיקי לכת גם בתחום הגרפי.
כפות ידיים נוספות שכדאי לשלוח אבחון: זאת ^ ושתי אלה ^.

ו(אולי) בפרק הבא: הלוגו של קוקה קולה נשלח להסתכלות אצל גרפולוג.
קראתי הכל בקשר ל"אין קופירייטינג חינם" וכללי הפורום הקשורים לכך.
אני תלמיד בפרוג ובקורס שלנו לומדים את התוכנות, ובהמשך נלמד גם עיצוב. קופירייטינג, קריאייטיב פרסום מיתוג וכתיבה שיווקית הם לא השטח שלי ואנו גם לא לומדים את זה. בכל זאת - המורים מטילים עלינו שיעורי בית כמו קמפיין לרשויות הלאומיות למלחמה באלכוהול, בסמים ובתאונות הדרכים, או פרסומות לדגמי מכוניות ודברים כאלה. אני מפגר המון עם שיעורי הבית רק בגלל זה, אני יודע מה לעשות עם התוכנה וגם יש לי כישרון בעיצוב אבל אני תקוע ללא בדל של רעיון מה לכתוב בה.
רציתי לשאול מה עם אני מבקש עזרה לצורך קמפיין שלא יפורסם לעולם וכל מטרתו היא שיעורי בית בפוטושופ ואינדיזיין. כמה שזה בטח יהיה מוצלח קשה להאמין שהחברות האלה ישתמשו בזה.. אם בכל זאת זה יקרה ויגואר או פרארי או הרשות לבטיחות הדרכים יקנו ממני את הפרסומת - אני מבטיח בלי נדר לשלם למי שנתן את הרעיון. או קיי?
האם לצורך שיעורי הבית אוכל להיעזר בחברי הפורום? תודה.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה