קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
במקצוע הפרסום הרעיונאות והיעוץ האסטרטגי, יש בעיה רצינית מאד:
הלקוח אינו מקבל מוצר קופסא, הוא מקבל דיבורים, רעיונות, מהלכים וכו'. הצרכן הישראלי לא יודע לשלם על זה!
אפשר לפתח על זה דיון שלם איך להתמודד עם הלקוחות. (אולי באמת, באשכול אחר, אה?)

אבל אתם יודעים, לפעמים מגיעה חברה טובה, שכנה, ידידה, קרובת משפחה, מתייעצת ונעזרת ובטוחה שברור שזה בחינם... גם אני חשה באיזשהו מקום שכיף לעזור, אבל מה, לא מעריכים את המקצוע, מזלזלים בידע? למה לרופא הם משלמים? הרי אם הייתי שפוצניקית הייתי משפצת להם את הבית גם בחינם?...

לפעמים אתה רוצה לומר להם "לא" אבל אי שם בדרך בין המח לשפתיים, ה"לא" הופך ל"כן", מה קורה פה?

בואו נשנן את היתרונות של ה"לא" בסיטואציה שכזאת....
בהנחה כמובן שלא מדובר על קרבת משפחה ברמה ראשונה (אח אחות הורים וכו')

(עיקרי הדברים קראתי באיזה ספר...)

1. הערכה עצמית
אחרי שתגידו מספר פעמים "לא" ללקוחות הללו, פתאום תתחילו להרגיש שיש לכם כמו לכל אחד את הזכות להחליט, והזכות המלאה לסרב לבקשות הללו. זה יגביר את הבטחון העצמי שלכם, ותרגישו יותר טוב עם עצמכם.

2. שליטה עצמית
אי אפשר להיות בשליטה בלי לומר "לא" מפעם לפעם. וזאת טכניקה חיונית והכרחית לתחושת שליטה בהפעלת העסק והזמן שלך.

3. מוניטין
רוצים לדעת מה חושבים עליכם בתת מודע: חלש, פרייאר, חסר חוט שדרה, רכרוכי, טרף קל, פתי.... כמובן לא יגידו את זה בקול רם, אבל זה בדיוק מה שירגישו בתת מודע כלפיכם במידה ותגידו "כן" לכל דבר..

4.איכות
כשאתה אומר "לא" אתה משדר איכותיות ומקצועיות, כשאדם מעריך את המקצוע שלו, ואת הזמן והיכולת שלו, זה משדר איכות ומקצוענות.

5. יעילות
היכולת לומר "לא" עושה אותך ליעיל יותר. זה מפנה אותך לעשות את הדברים שיש להם השפעה רבה יותר או ערך רב יותר, בלי בזבוז זמן, הכברת מילים מיותרת ובלבולי מוח.

6. זמן
ככל שאתה נוטה להסכים ליותר בקשות, היומן שלך הולך ומתמלא.. וכשאתה נענה לדברים שאינך רוצה או צריך לעשות, אין סיכוי רב שתרגיש טוב ביחס לזמן שאתה מקדיש לעשייתם.

בהצלחה לכולם
תתרגלו גם להגיד לפעמים "לא"

:)
מה היה לנו כאן?

מלאן ניסים, רבים ביד מעטים, פצועים הרוגים, ימי מלחמה וקרבות עזים כאשר בודדים מנהלים מלחמה עקובה מדם מול אלפי חיילים משוריינים ופילים נושאי נפץ בליסטי. מלחמת דת שאינה מניחה פשרות.

לאחר הניצחון טיהרו את בית המקדש והעוסקים במלאכת הקודש התחילו באמת להרגיש 'בבית', אה.. רגע ממש לקראת הסוף היה שם איזה כד שמן זית טהור של המנורה שנמצא הספיק פי כמה ממה שהוא מכיל....
אך חז"ל שראו בכך את הסיום והחתימה של כל הקרב הזה שאינו על גוף אלא מלחמת הטומאה בקודש, ובכד זה את סמל מלחמת הקודש הזה בחרו להנציח ולצרוב בתודעה את הנס הזה שלא ישכח....

אנו שנולדנו אחרי דורות ארוכים שמדליקים נרות זה נראה לנו טבעי... בחנוכה מדליקים נרות.. אה?

תחשבו על כך שחז"ל ישבו על נושא חדש ששמו "פרסום הנס", צריכים לפרסם את זה, כל יהודי למשך דורות בתקופת חנוכה יתאמץ וישקיע תקציב זמן ותקציב ממון בשביל לפרסם את הנס...

סביר להניח שרבים היו אומרים שיחלקו עלון עם סיפור הנס, או אולי יקראו בבית הכנסת מגילה עם כל הסיפור, או אולי כל אחד יתלה שלט גדול "הקב"ה אנו אוהבים אותך, ניצחנו בשבילך"...
אך לא! ההוראה ניתנה: קחו כל שנה מספר נרות כמספר הימים והדליקו בעת שהרחוב מחשיך... כשמכל חלונות היהודים יאירו נרות זה פרסום שיתפוס את העין, ויש גם הלכות באיזה גובה זה יראה יותר טוב יש מקומות פסולים לפרסום... כי לא רואים אותם מספיק טוב....

בקיצור הדלקת נירות זה פרסום ניסא, - פרסום פרסום! קריאייטיב מדליק!
מובן מאליו שהחרם אודות תחנות האינטרנט החרדיות הוסבר באריכות מעל גבי העיתונים ובשאר כלי המדיה החרדית המסורתית קרי פשקווילים, וכל זה לצורך מי שאינו מחובר או הסתובב באותם מקומות שבגינם יצא כל הסער הזה, ובצדק גמור.

מובן מאליו שתוקף החרם מצוי בקונפליקט לא קטן, אלה שמעולם לא היו שם, לא יהיו, אולם אותם שוכני אותם האתרים, זה לא יהיה פשוט לגמול אותם, הן מצד התצרוכת החסרה והן מצד החסינות הנרכשת באותם אתרים כנגד כל חרם מעין זה ואף פחות ממנו, מה נשאר? אחוזים מזעריים משני הקבוצות הנ"ל, מה שעוד נשאר זה בעיקר קבוצה נוספת שהיא הזרם המרכזי, של הקופצים לביקורים מזדמנים באותם אתרים, סביר להניח שעל כל גולש אדוק הצופה בכל אשכול משעמם שייפתח, ישנם מאות הנכנסים לאתר בזמני דרמה פנים חרדית, חדשות מרעישות כלליות, או סתם שמחת פלוני, וכליאת אלמוני, ואם ננתח זינוק הקרוב לאלף אחוז בשנה האחרונה שנמסר על אחד מהאתרים השחורים ההם, הדברים אמורים להסתבר יותר. [או להסתבך יותר]

לפני חודש נפתח כאן אשכול בשם:
היום חניון – מחר קניון. הרהורים על כבוד השבת
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=39406

ובו דיון נוקב בדרכי שיווק עדכני כתחלופה להפגנות השבת המצטיירות כברבריות בעיני החילוני המצוי, ועורר הרבה מחשבות בנושא הכאוב הזה.

הנידון דידן הינו נושא כאוב בחומרתו עשרת מונים, הן מחמת הרפש שנדבק בכל אורח לרגע וק"ו לאדוקים בו, והן לכל צעיר שנחשף לתוכן קשה ומושך. וכמובן שלא מדובר כאן על אחים תועים, אלא על עצמינו ובשרינו, וברור שצורת המאבק של קשת גדולי ישראל החוצה מגזרים ומפלגות, ושלל העיתונים המדבררים את החרם, כפונה אל ציבור חרדי ולא אל המביט אל הדת מבחוץ כתרנגול בבני אדם, חייבת להיות בפניה אקטיבית מאוד חותכת וברורה.

ערוץ נוסף של החרם פונה לבטן הרכה של אותם האתרים והוא המימון המתוגמל מפירסומות, שנאסר בפניה ישירה אל מול חברות הפירסום, ויוכל להיאכף ביתר קלות או אף בשמחה מרובה, - חישוב מוצלח ונכון.

מה שאני תוהה, האם ישנה אפשרות שיווקית\פרסומית, לתגבר את המודעות לנושא ובפרט כאופציה נוספת של פניה רכה ומשכנעת הסברתית, שהחרם אינו יכול להשתמש בכלים כאלה, או כאופציה של סחף ויראלי הצהרתי, או כל דרך מועילה אחרת,

מה דעתכם? יש לכם רעיונות?

נערך והודגש למניעת גלישה למחוזות שונים ומשונים

[במאמר המוסגר, אודות תחנות אינטרנט שצחנתם נודפת גם בעיני שאינם חרדים, ופרסום כמעט שאין שם, לעומת תחזוקה גבוהה, הועלתה פעם סברה, על חבירה לגורמים עויינים כמסיון רך לצורך מימון, וצ"ע]
  • 652
  • :)
    עלה רעיון חביב ע"י כמה מהחברים, לערוך מפגש חברי מקצועי במסווה של מסיבת חנוכה... נשמע לא רע בכלל, תודו.

לאחר שקוששנו כמה רעיונות, ובדקנו את האפשרויות התגבש הקונספט ונקבע המועד.
    כיוון שהמטרה היתה להפיק את המירב מהזדמנות שכזו, הוחלט לשלב בין הסופגניות גם כמה הרצאות מקצועיות להעשרת האווירה.

מפגש לנשים יהיה אי"ה ביום שני נר שלישי דחנוכה בשעה 11 בבוקר במרכז הדרכה פרוג.
    מפגש לגברים יהיה אי"ה ביום שלישי נר רביעי דחנוכה בשעה 11 בבוקר במרכז הדרכה פרוג.
    (המועדים נקבעו בהתאם ללו"ז שאפשרו המרצים).
    בתוכנית: שיח חברים, קיטורים על לקוחות, וכמובן שתי הרצאות מרתקות.

המפגש מיועד לחברי פרוג בלבד, מספר המשתתפים/ות מוגבל (!) עקב מגבלות מקום.

ההרשמה מראש חובה. על בסיס כל הקודם זוכה. (מי שנרשם ולא מגיע שיעדכן, כדי שלא יהיה על חשבון אחרים).

בואו ותרגישו חופשי להזמין חברים כמובן, בעז"ה יהיה מעניין!
    להרשמה הקש כאן | (ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום).

חנוכה שמח
    הנהלת פרוג.
    0 תגובות
    רשות הדואר בקמפיין לדואר מהיר (24) מתארת לנו עד כמה פרקטי השירות.

אלא שמאיזו סיבה תמוהה הדמויות המככבות בפרסומת, נושאות שמות הזויים. לא שיש לי משהו נגד החצקלים הבערלים וההערשלים באשר הם, אבל גם אם אאמץ את מוחי כהוגן, אתקשה למצוא בין חברי וקרובי משפחתי ולו אחד הנושא את אחד מהשמות הנ"ל.

נשאלת השאלה מה היתה המטרה? אם המטרה היא לעורר אצלי אמפטיה על רקע שמות שאני כביכול מזדהה איתם, הרי שכאמור, לא התעוררה אצלי אמפטיה או הזדהות.
    אדרבא, התגובה הראשונה שלי היתה אנטגוניזם. סליחה, האם בגלל שאני חרדי זה מחייב שיהיה לי שם אופייני לעיירה פולנית? אולי קוראים לי שניר, אולי קוראים לי אורן, אולי קוראים לי סתם שמוליק... למה להתייחס אלי בגישה כזו סטריאוטיפית?

מחשבה זו הובילה אותי למסקנה שחייב להיות פה רובד יותר עמוק.
    כנראה שהקופירייטר היצירתי החליט לרכב בדיוק על התחושה הזו. זו למעשה פרודיה על ימיה הראשונים של תעשיית הפרסום המגזרית-חרדית.
    הימים שבהם בכל פרינט כיכב איזה פסוק מצלצל. הימים הנאיביים שבהם חשבו המפרסמים, שהנביא ישעיהו ישכנע את הציבור החרדי לרכוש שמפו חדש.
    הימים שבהם קראו לילד שבפרסומת "שלוימי" או "מוישי" כדי שנזדהה איתו...
    כן, אלו היו ימים... אז, מודעה עם בערל וחצקל היתה נחשבת להצלחה מסחררת.

מה דעתכם הערשלך?
    מעניין מה היו כותבים על הפרסומת הזו בפורומים של פרסום ושיווק (לו היה אינטרנט בשנת 1931)
    צפה בקובץ המצורף 49570
    בתרגום חופשי מאידיש:
    בכל ארוחה ובכל מסיבה השתיה היא הדבר החשוב ביותר,
    אם תגישו משהו בכל ארוחה ובכל מסיבה: קאקא קאלא
    משקה משובח זה בטעם טבעי מגדיל את אלמנט ההנאה מהמאכלים שלכם, מרווה את הצמא מרענן ומעורר. זו הבחירה בבתים הטובים ביותר, (משקה) טהור לגמרי ובאיכות גבוהה, מיוחד, בבקבוקים סטריליים וסגורים כמעט הרמטית, ללא מגע יד אדם.

דרשו קאקא קאלא בבקבוקים

תודה ליובל דרור מ"הגלוב"

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה