קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
מתתיהו, מנהיגות חזקה!

הפוסט נכתב ב: 25/12/2008 בשעה: 18:41 ע"י: פוסט אורח
מאת: אסתי שושן

"מתתיהו, זוז קצת מהפתח של המערה, אתה מסתיר את האור. אני רוצה לפרוש בפניך את גווילי הקלף של הפרזנטציה שהכנתי עבורך, למה שלא תדליק נר, נוכל לראות טוב יותר במה הדברים אמורים.
"עזוב זה מידי מסוכן היוונים יושבים לנו חזק על הזנב."
"טוב, מתתיהו חבל על הזמן והדיבורים, יש לי היום פרזנטציה נוספת אצל אנטיוכוס. מה אתה נדהם, אני איש מקצוע יודע להפריד.
אז ככה, אתה מבין מתתיהו שעם התדמית הנוכחית שלך לא ממש תצליח לשווק את עצמך לעם. לא יודע לשים את האצבע על הנקודה, אבל תראה אותך עם הזקן הארוך הפרוע, הפנים המאובקות. המתייוונים יכתשו אותך עד דק. אתה מוצג בחוץ כמשיחי מתלהם ומעורר פרובוקציות מיותרות.
ואתה יודע גם שכל העניין הזה עם הרשימה של מפלגתך שמורכבת מחמישה בניך, זה לא מריח טוב, הציבור לא יאהב את זה, איך לא חשבת על רעיון של פריימריז? קצת הפנינג עם שיפודי דבלים יכול להציג אותך כמנהיג פתוח וגזעי.
ובכלל, אתה צריך סלוגן שירוץ איתך חזק, שיהיה מזוהה עם דמותך. משהו עם חרוזים קליט ונחמד שכל אוזן תתענג עליו. אולי "בדם ואש את אנטיוכוס נגרש". או "אתה כבר לא אפוטרופוס, גש הלאה, אנטיוכוס", זה למשל יכול להיות קמפיין נגטיבי מעולה, שיציג את הפטרונות של אנטיוכוס באור נלעג. אנשי הקריאייטיב שלי ישמחו לעצב לך את הסלוגן הזה עם ויז'ואל מתאים שיבטא עוצמה וכוח. זה בדיוק מה שאתה צריך היום.
בעיה נוספת שאני מזהה עם המוצר שנקרא מתתיהו, מה אתה פוקח עלי זוג עיניים? אתה מוצר, אני צריך לשווק אותך להמונים, לא הבנת לכתחילה שזה תפקידי?!
אתה ממש מוציא אותי מהריכוז בכל פעם, נסה להיכנס לראש שלי. תבין מתתיהו, יש לך בעיה אסטרטגית קשה מול אנטיוכוס. אתה שוכן פה במערות עם קומץ דליל של כמה נערי גבעות שמוכנים ללכת עד הסוף, אבל הם עדיין מעטים מידי. חוץ מהעניין שהם מוצגים בתקשורת מאוד מתלהמים והזויים. אתם מעוררים גיחוך בקרב כלל האוכלוסייה.
יחסי הציבור שלכם שואפים לאפס, בזמן שאנטיוכוס עורך מצעדים צבאיים מרשימים ומעוררי השראה, אתם עסוקים בתרגילי הטעיה ילדותיים באמצעות סביבונים, כאילו מה חשבתם לעצמכם?

"בקיצור…זו הפרזנ..מה שמה? שהצעת לי… האמת שלא כל כך הבנתי לכתחילה במה מדובר, אני דובר רק את לשון הקודש, רציתי לתת לך הזדמנות".

"ההזדמנות הזו תיתן לך את הניצחון, מתתיהו, אל תשכח שתדמית טובה ויועץ אסטרטגי כמוני יכולים ליצור את הבלתי יאמן.
ובכלל אל תשכח את הבעיות הטכניות הקשות שלך, מתתיהו, אתה מתכנון לכבוש מחדש את בית המקדש, לקחת בחשבון שאין שם אפילו ליטר של שמן טהור? לבד מהעניין שהיוונים הולכים לאכול אתכם בלי מלח וכבר מחכים בקוצר רוח לרגע.
בכדי שנתקדם, אתה יודע מתתיהו, לשכור את שירותי זה לא תענוג לעניים, אני צריך לדעת את תקציב הפרסום שלך בכדי להבין מה אני יכול לגזור ממנו.
"האמת שאין לי תקציב לפרסום, אני לא יודע אם זה נכון שתדע את זה, אבל אפילו עם נשק יש לי בעיה חמורה. מכל מה שהצעת יש לי רק דבר אחד. סלוגן: "מי לה' אלי" אני שומע שזה תפס חזק בשטח.
"פחח…זו סיסמא ש"סניקית דלוחה, מתתיהו, חוששני שאתה בבעיה קשה. אני מציע לך לעשות גיוס תרומות מהיר לארגן לך תקציב לפרסום, אני אצור איתך קשר עוד כחודש נראה מה אפשר לעשות איתך. אני רואה שאנטיוכוס מאותת לי, חייב לעוף… אוף הגווילים האלה, מחכה שמישהו ימציא רעיון יותר פרקטי לפרזנטציות… תזכור מתתיהו, בלי אסטרטגיה, תדמית ומיתוג נכון אין לך סיכוי מול היוונים…נדבר בהמשך… ביי…

http://www.pashkevil.co.il/1176
  • 683
  • קרן הלינוקס מחפשת את התשובה לפרסומות של איש המק נגד איש הפיסי, והגולשים מתבקשים לצלם את עצמם כ"איש הלינוקס". הפרסומאי הטוב ביותר יזכה בטיסה ליפן
    אדר שלו

בשעה שאפל ומיקרוסופט נאבקות זו בזו בקמפיינים מושקעים לפרסום מערכות ההפעלה שלהן, קרן הלינוקס - ארגון שלא למטרת רווח - מנסה לגייס גולשים שיצלמו פרסומות עבור מערכת ההפעלה החופשית, כך מדווח
    Wired.
    הקמפיין של קרן הלינוקס יתבסס על סדרת הפרסומות הוותיקה של אפל, בה מוצגים איש המק מול איש ה-PC המתווכחים על איזו מערכת הפעלה טובה יותר. בפרסומות משתמש המק מוצגים כצעיר מגניב ויצרתי, ומשתמש ה-PC הוא חנון מרובע, שעוסק בדברים משעממים כמו טבלאות אקסל. הגולשים מתבקשים ליצור את איש הלינוקס (המלצה שהיא לא חובה - כל פרסומת יצירתית תתקבל), לצלם ולשלוח את היצירות שלהם.

"היינו שמחים להוציא מיליונים על קמפיין שיקדם את לינוקס בטלוויזיה, אבל זה לא הסגנון שלנו וזה לא מתאים לתקציב שלנו. בנוסף, לינוקס היא לא מערכת הפעלה שמסמלת שליטה של חברות מסחריות. זו תנועה של העם, מערכת הפעלה שהיא תוצר של שיתוף פעולה המוני. לכן אנחנו פוצחים בתחרות ליצירת פרסומת וידאו ללינוקס", נכתב באתר של הקרן.

עבור משתמשי לינוקס, הבחירה באלטרנטיבה פתוחת הקוד והחינמית על פני המוצר של מיקרוסופט היא לעתים קרובות עניין אידיאולוגי, עניין שקרן הלינוקס מבקשת להביע בפרסומת. לפי הקרן, מטרת הפרסומות היא "להראות מה המשמעות של השימוש בלינוקס עבור אלו המשתמשים בה, ולעורר באחרים השראה להשתמש בה".

התחרות מתחילה ב-26 בינואר ותימשך עד 15 במרץ. הזוכה בתחרות, שייבחר על-ידי הגולשים שיצביעו באתר ועל-ידי חבר שופטים שהקרן תמנה, יקבל טיול חינם ליפן, וישתתף בכנס השנתי של הקרן.

הקליפ שיזכה יוצג בוועידת הלינוקס שתיערך באפריל בסן פרנסיסקו. המשתתפים חייבים להיות בני 18 לפחות, והקליפ צריך להיות באורך 60 שניות או פחות. התחרות פתוחה בפני משתמשי לינוקס בכל העולם.

YNET

הקישור לפרסומות אפל, מהמדוברות בעולם הפרסום.
    http://www.apple.com/getamac/ads/

0 תגובות
    את האשכול אני מפנה לאשי חברות הפרסום שמסתובבים כאן (אני מאמין שיש כמה)

כבר העליתי באשכולות אחרים את העניין בו אני עוסק ביימים אלו וזה יח"צ למוסד "תשמע" לילדים אוטיסטים.
    http://www.prog.co.il/showthread.php?t=21907

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=22089

במסגרת הפרוייקט מלבד השידור ברדיו ירושלים אנחנו פונים לציבור הרחב בפרוייקט שליחת אס אמ אס עם המילה אור שכל הודעה כזו מעבירה תרומה בסך 10 ש"ח לילדי "תשמע"
    חברת דן ששמעה על המוסד הציעו לתרום 200 אוטובוסים ברחבי גוש דן שעל חזית האוטובוס יתלה שלט עם פרסום מתאים,
    אלא שהפרסום הוא חינם אבל ההדפסה עולה 6,000 ש"ח!!!
    כעת אנחנו מציעים למעונייניןם לקחת חסות על ההדפסה ולהתפרסם על 200 אוטובוסים בגוש דן,
    המעוניינים יפנו אלי באישי או לנייד 0544882116
    נ.ב. זה אמנם תרומה אבל מצורף לחבילה מדיה פרסומית רווחית לכל דבר שכברת פרסום אני בטוח שכדאי לנצלה.
    יעקב קנפלר מרחיב את משרדו ומגייס לשורותיו את אליהו פריד שישמש כמעצב פונטים וארט-דירקטור... זה מה ששמעתי בינתיים ואני מאמין שבהמשך נשמע עוד בשורות טובות... מזל טוב!

הפוסט נכתב ב: 11/12/2008 בשעה: 11:15 ע"י:
    דינקיס

הקדמה:
    טיפוגרפיה
    היא אמנות סידור הדף באמצעות אותיות ומספרים. מטרתה לסייע בהעברת המסר המודפס או המתפרסם באינטרנט - בצורה מיטבית. טיפוגרפיה טובה תמצא שילוב בין המראה הטקסטואלי של הדף לבין המרכיבים העיצוביים המופיעים בו - כגון תמונות ואובייקטים גרפיים אחרים. אחד מהיבטי הטיפוגרפיה הוא עיצוב גופנים וסמלים מסחריים ונחשב לתחום עיצוב טיפוגרפי בפני עצמו [מתוך ויקיפדיה].

לא כולם יודעים מה פירוש המילה טיפוגרפיה, אבל מסתבר שהמרכיב הזה עושה את ההבדל בין עיצוב יפה ומושקע לבין עיצוב שנוגע לך ישר בעין ובאונה הימנית במוח. אולי בהזדמנות נארגן כאן איזה פוסט אורח על שפה עיצובית. כרגע לא נותר לנו אלא להתענג על הפרסומת של חברת פנדה - עיצוב פונטים. מסתבר שעיצב אותה מעצב הפונטים אליהו פריד, שבשקט בשקט נכנס לשותפות ב 'פרסום מרכז' הירושלמי. אותי זה מאוד תפס ועם כזאת רמה של פרינט מחכה לנו עתיד מעוצב יותר בפרסום החרדי.
    אני מזהיר מראש
    הדוגמאות המפורטות להלן אינן מוחלטות, ולפעמים הכול קורה בדיוק להיפך.

אבל אם ניקח שני מצבים שההבדל ביניהם רק בפרט המצוין – אז כמעט תמיד הקשר יתקיים.

הקשר הישיר הראשון:
    ככל שמושקע כסף רב יותר בפרסום המוצר – כך גדלה התמורה מהפרסום. כולם יודעים זאת. אבל הרוב לא יודעים או שוכחים על הסעיפים השליליים של החוק הזה:
    ככל שמושקעים יותר אמצעים בפרסום – כך התמורה שמתקבלת בעבור כל יחידת השקעה הולכת וקטנה.

אני אסביר: אתם משקיעים אלף ומצליחים למשוך עשרה לקוחות. אבל אם תשקיעו עשרת אלפים - אתם לא תמשכו 100 לקוחות כפי שהייתם אמורים (כי לאחר השקעה הגדולה פי עשרה אתם גם

מצפים לתמורה הגדולה פי עשרה). לא, אתם תמשכו אולי 50, אולי 70 או 99, אבל כמעט אין סיכוי שתצליחו למשוך 100 לקוחות או יותר. היעילות של כל שקל נוסף קצת יותר קטנה

מהקודם. וברגע מסוים הוצאות פרסום נוספות נעשות לא רווחיות, כאשר ההוצאות על משיכת לקוחות נוספים הן גדולות יותר מהרווח שמושג מהם.

הקשר השני:
    ככל שבין מודעות הפרסום מתקיימת תחרות גדולה יותר על תשומת לבו של הלקוח, כך הולכת וקטנה ההשפעה של כל מודעה.

להלן מספר דוגמאות: ישנה תחרות אדירה בין חברות המוכרות מחשבים. בעיתון פרסומות שמופץ בחינם אפשר למצוא שלושים-חמישים מודעות פרסום של חברות אלה. עד כמה גדולים הסיכויים

שהקורא יקדיש את תשומת לבו לכל המודעות במידה שווה? ומה יקרה אם במקום לעיין בעיתון כזה בן אדם יקרא מודעת פרסום בגודל 4A שתהיה מוקדשת לחברה אחת?

ברוב המגזינים שמוקדשים למוצרי חשמל (טלפונים, מערכות סטריאו ווידיאו, מחשבים) מודעות הפרסום תופסות בין שליש למחצית מהתוכן. אבל בזמנו היה מגזין שבו כמעט לא היו פרסומות (רק

של מגזינים מאותה ההוצאה). מיקום מודעת הפרסום במגזין כזה יכול היה להיות הרבה יותר מועיל בשל משיכת תשומת לב מוגברת.

המסקנה פשוטה: תשתדלו ככל האפשר להקטין את רמת התחרות של הפרסומת שלכם עם פרסומות אחרות.

הקשר הבא מתחום הפרסום:
    ככל שישנם אפיקי פרסום מגוונים יותר שמשפיעים על הצרכן – כך יותר טוב.

במקום להשקיע מיליון בפרסומת בעיתון אחד, עדיף לפרק את הסכום הזה לחלקים, ולפרסם בכמה עיתונים, בטלוויזיה, ברדיו ובאינטרנט.

כאשר המידע מתקבל מכמה מקורות בו זמנית, הצרכן נוטה להאמין לו יותר מאשר למידע המתקבל ממקור אחד. נוצרת תופעת הסינרגיה, בה 3=1+1.

המסקנה פשוטה: תשתדלו ככל האפשר להגדיל בצורה הגיונית את כמות אפיקי הפרסום ואת גיוונם.

לכתבות נוספות להנאתכם:
    מאת:
    אתר הוםביז - רעיונות גדולים לעסקים קטנים |
    בן אנד ג'ריס במחווה לנשיא הבא: YES PECAN!

שמה של גלידת הפקאן החדשה נבחר בתחרות שערכה החברה כמחווה לסיסמת הבחירות של אובמה: YES WE CAN!
    רוני ליפשיץ

חברת הגלידות בן אנד ג'ריס ייצרה גלידה חדשה בשם: YES PECAN! כמחווה לקמפיין הבחירות של נשיא ארצות-הברית הנבחר,
    ברק אובמה, שאותו הוביל המשפט: YES WE CAN.
    אריזת הגלידה, בטעם פקאן כמובן, מעוצבת בצבעים כחול, לבן ואדום - צבעי דגל ארה"ב, בשילוב תמונתו של אובמה. הגלידה תשווק בארה"ב ובישראל במהדורה מוגבלת.
    בחירת השם נעשתה באמצעות תחרות שערכה החברה בין גולשי אתר האינטרנט שלה, שהתבקשו לבחור את השם המנצח לגלידת אובמה, כמחווה של כבוד לנשיא הנבחר. שמות נוספים שהגיעו לשלב הגמר בתחרות היו: obamana split ו- barackadamia nut. אחד הגולשים באתר טרח לציין שגם על שמה של הילרי קלינטון קיים טעם של גלידה שנקראת - HALF BAKED (חצי אפויה).

זו אינה הפעם הראשונה שבה קוראת החברה לאחד מטעמי הגלידות שלה על שמו של אדם מפורסם. בין היתר ניתנו לגלידות השמות: צ'רי גרסייה - על שמו של סולן להקת הגרייטפול דד- ג'רי גרסייה; פיש פוד - על שמה של להקת פיש, שנחשבת ממשיכת דרכה של הגרייטפול דד וגלידת אמריקון דרימס - על שמו של סטיבן קולברט - קומיקאי ידוע בארה"ב.
    הזוכה בתחרות, אהרון נייתן ממדינת מסצ'וסטס, יקבל אספקה של גלידות בן אנד ג'ריס, חינם, לכל חייו.
    לפעמים אני חושב, איזה בעסה להיות אילן שילוח...
    ואיזה כיף להיות פירסומאי חרדי.
    הרי השוק שלו לא גדל. הוא לא מתרבה.
    ליד קצב הריבוי הטבעי החרדי הוא נראה אפילו די בנסיגה...
    קצב הריבוי הטבעי והכניסה הבלתי פוסקת של השוק החרדי לתחומים נוספים, או של תחומים נוספים לתוך השוק החרדי יוצרת מצב של תלות גוברת והולכת בשוק החרדי.
    יותר ויותר חברות והאמת, שכבר כמעט כולן פועלות בשוק החרדי.
    הסיבה המרכזית בחישוב פשוט היא:
    אנחנו מייצרים הרבה יותר צרכנים.
    הרבה.
    יותר.

כדי להבין כמה הצרות של אילן גדולות צריך להבין כמה השוק החרדי לא מקבל.
    לפעמים אנחנו לא מקבלים 3% מתקציבי השיווק בחברות שבהם משקל החרדים הוא פי 4 - 5 ויותר.
    כבר היום, אם חברות היו מחלקות לשוק החרדי רק חצי ממשקלם בפעילות של הלקוח מפת הפרסום בישראל היתה משתנה מקצה לקצה.
    וזה הופך אותנו, הפירסומאים החרדיים לאופטימיים.
    כי אנחנו יודעים שהחישוב שלנו פשוט:
    אנחנו מייצרים הרבה יותר צרכנים.
    הרבה.
    יותר.

אז בזמן שאילן והחבר'ה משקיעים באינטרנט שאוכל להם את הטלוויזיה
    אנחנו ממשיכים לייצר צרכנים.
    יקח שנה, יקח שנתיים, יקח חמש. בסוף זה יקרה.
    בעצם זה כבר קורה.
    יו, איזה כיף להיות פירסומאי חרדי...

(פוסט מצויין של מאיר גל. הבלוייג).
    בוכטה כותבים בוחטה לא?
    טוב הבוחטות הם [סליחה הבוכטות] סטיקרים אנטי סטיקרים כאן:
    http://www.justsayno.co.il/

כאלה:
    "אנחנו ננצח"?
    "העם עם הגולן"?
    "דור שלם רוצה שלום"?
    "אבינו שבשמיים, אנחנו אוהבים אותך"? מי אמר?
    כולם מנסים להכליל אותך, לדבר ב"אנחנו" גורף,
    בקביעוֹת​
    חד-משמעיות. ומה נותר לך לעשות מול הצהרות כאלה? הרי אי אפשר לפתח שיחה עם סטיקר, אי אפשר להסביר לו בהיגיון שלדעתך הוא טועה. אי אפשר להדפיס סטיקר-נגד לכל סטיקר שקיים: "אנחנו דווקא נפסיד", "רק חלק מהדור רוצה שלום" או "תראו, לא כל העם עם הגולן, זה מורכב".
    הנה הצעד הראשון בשיחת הסטיקרים, תגובה נחרצת, מתנגדת, מטילה ספק ודופי: לא נכון!
    זה אולי קצת ילדותי, אבל זה גם כיף ואולי אפילו נחוץ.
    חשיבה ביקורתית היא לא מובנת מאליו, וצריך לעודד אותה. זו לא שיחה של ממש, אבל היי, זו התחלה, וזו דרך מצוינת להטיל דופי באמירות שפעמים רבות נלקחות כמובנות מאליהן רק בגלל שהן שם, על הקיר.
    רוצים ערימת סטיקרים כזו משלכם? פנו אלינו ונשלח לכם בוכטה בדואר - חינם!
    הדבקתם כבר? צלמו ושלחו אלינו ואנחנו נפרסם.
    לא בטוחים מה מותר ומה אסור? היוועצו בהמלצות שלנו.

======

ע"כ לשונו הזהב.

כמו מה זה נראה [אנא סמן תשובה אחת ושלח לאמייל שרשרת]
    1] משועמם מבריק
    2] טיזר כלשהוא
    3] אנטי סטיקר מסויים מחונן בחוש נבואי שהכל יודבק עליו
    4] אנטי אנטי ממסדי רדיקאלי
    5] משאבת מיילים פרסומית
    6] בעל דפוס המתכנן פשיטת רגל רכה ומדורגת
    7] אלרגיה נפוצה לסטיקרים ישראלים

באם הנכם חושבים על אופציה נוספת אנא הוסיפו בצורה ממוספרת [מספרים 80-100 תפוסים]

אני הולך על 5
    כדי להוכיח הפוך תצטרכו להזיל אגלים מרובים אל מול גוגל את גוגל ובניו.
  • 950
  • אחדות שכזו לא נראתה הרבה זמן מופגנת, והערב (חמישי) זה קרה בבני ברק, כשכל משרדי הפרסום החרדיים, לצידם של מנהלי העיתונות החרדית ישבו זה לצד זה על מנת לראות כיצד נערכים לשנה הקרובה.
    המפגש המיוחד הזה התקיים במלון ויז'ניץ בבני ברק, כשעל הפרק השאלה כיצד מדברים אל מנהלי החברות במשק הישראלי, שהמגזר החרדי שווה פרסום יותר מכל מגזר אחר. בדיון שנסב על המשבר הכלכלי עלו שתי דעות. האחת אמרה כי השנה הולכת להיות שנה טובה לשוק החרדי, בגלל אותו משבר. השנייה אמרה כי גם המגזר החרדי ייפגע כתוצאה מכך, כשחלק מהנוכחיים סיפרו כי הדבר מתורגם למעשים בפועל, שכן הכי קל לקצץ לציבור החרדי, והדבר נכון גם בפרסום.

בשל כך דנו כל הנוכחים כיצד למנף את עוצמת הפרסום של המגזר החרדי, וליידע על היתרונות והעוצמות שיש למגזר. המטרה הראשונה הייתה לראות כיצד מגיעים לקהל היעד, שהם בעלי החברות ומנהלי השיווק, להוכיח להם כי מהלך חכם הוא המשך הפרסום במגזר החרדי ואף הגדלת הנתח. במקביל הוחלט על פנייה לחברות חדשות, כאלו שטרם מימשו את הפוטנציאל הגלום במגזר החרדי.

אחת השאלות שהתעוררה במהלך הדיון, היא האם מקימים גוף או פורום שמטפל בנושא, והאם לוקחים יחסי ציבור מבחוץ. בסופו של הדיון הוחלט כי יוקמו שתי וועדות היגוי. הראשונה תיהיה וועדת הכספים, השניה וועדת יחסי ציבור, שמטרתה לקחת את כל הטיפול התקשורתי בנושא. אחת ההחלטות הראשונות שהתקבלו הייתה שכל משרד, וכל מערכת תקשורת תכניס 50 אלף ₪ לקופת הוועדה, ובכך יגיעו לסכום של יותר ממיליון ₪, שיביאו לתוצאות טובות בעבודה המתוכננת. כמו כן הוחלט להוציא הודעה לעיתונות על הוועדה שהוקמה הערב, ובכך להתחיל למנף את כוחו של הציבור החרדי.

ל"לדעת.נט" נודע כי כל הסיפור החל במספר שמחות שהיו לאחרונה בקרב הברנז'ה של משרדי הפרסום החרדיים, שם החלו הדברים להתגלגל. במהלך הדיון הערב, נכחו שמונה בעלי משרדי פרסום חרדיים ו-11 בעלי מערכות תקשורת חרדיים החל מהעיתונים היומיים, השבועונים, וכלה ברדיו קול חי. מהדיון הערב נעדרו בעלי משרד הפרסום "תוצאות אפקטיביות", אך נראה כי הדבר בשל התחייבות קודמת.
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה