קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
אנשי פרסום ושווק הם אנשי אסטרטגיה שאיפות וחזון, מה יותר מתאים לתחומם (תחומינו) מאשר קאוצינג??
ובפרט כאשר האימון תופס היום תאוצה כ"כ גבוהה....

באשכול הזה נדבר על עניני קאוצ'ינג למינהם. נשמח לקבל מאמרי אימון יפים (ושוב, נא לצנזר ולעלות ללא קישורים)
משפטים יפים ששמעתם והפנמתם בענין.
ובכלל אם למדתם או שאתם לומדים היום את תורת הקאוצינג, אם היה / יש לכם מאמנן/ת אישית, נשמח לשמוע רשמים וחוויות.
אז רגע לפני שמתחילים, לאלו שעדיין לא נשמו עמוק את הטרנד החדש, כמה מילים על"מה זה קאוצינג"

להתאמן וללמוד לאמן -קאוצינג

אימון מתרחש בכל תחומי החיים. תחום האימון הגיע בשנים האחרונות לרמת פופולריות וביקוש מאוד גבוהה. יותר אנשים בוחרים לפנות אל מאמנ\ת אישי\ת. יתר על כן, אנשים רבים בוחרים ללמוד את מקצוע האימון, אם כדי להפכו למקצוע עיקרי, ואם כדי להוסיף כלים לארגז הכלים במקצוע הקיים.

מה הוא אימון?
אימון הוא תהליך בו המאמן מסייע למתאמן להגדיר חזון ,מטרות, ואסטרטגיה כללית, לבנות תוכנית עבודה, ולפעול למימושה. המאמן והמתאמן מבהירים וממשיגים את הפסגות האישיות של המתאמן, ובודקים מחדש את העבר, לאור השאיפות. המאמן מלווה את המתאמן במסע להשגת מטרות. הם מסמנים יחד את ההזדמנויות שנקרות בדרך , ובודקים את האופן בו ניתן למצותם. המאמן והמתאמן מלבנים יחד את הסוגיות, החסמים, והבעיות המתגלים בדרך , מוצאים דרכי התמודדות ופתרון, ומפיקים לקחים מכישלונות והצלחות .

סוגי מאמנים ומאמנות
נהוג לחלק את תחום האימון לשני סוגי אימון עיקריים: אימון עסקי, ואימון לחיים. באימון עסקי מתמקדים באימון הקשור בעבודה. הוא מתאים לאנשים המרגישים תקועים בעבודה, לנמצאים בפרשת דרכים, למקבלי תפקיד חדש, ולאנשים המעונינים להתחיל עסק עצמאי, או להגדילו. באימון עסקי עוסקים בהגדרת עוצמות, ובמיצוי ושיפור מיומנויות הקשורות להשגת יעדים בתחום העבודה והקריירה.
באימון לחיים מתמקדים בסוגיות ויעדים בתחום האישי והמשפחתי כגון יחסים עם ילדים, בני זוג וקרובי משפחה, הרחבת דירה ומעבר למקום מגורים חדש, משברים, דיאטה ועוד.

מקורות הקואצ`ינג
ההכרה בחשיבותן של הצבת מטרות , ובחשיבותו של האימון הגיעה מתחומים רבים:
פרופסור מיה ארז , ולוק ולטם, היו פורצי דרך בתחום המחקר של הצבת מטרות ויעדים, וההשפעה המאגית של המחויבות אליהם.
במיתולוגיה היוונית מופיעים סיפורים על פיגמליון, הפסל שעיצב פסל, ולאחר מכן התאהב בו, וחלם שיהפוך לבשר ודם, וכך נהייה. הפסל הפך לאדם בזכות כוח הרצון והנחישות של הפסל. הבלתי אפשרי הפך לאפשרי.
במדעי ההתנהגות חקרו את אפקט פיגמליון, ועד היום זהו אחד החוקים החזקים שקיימים בתחום הפסיכולוגיה, עם אחוזי ניבוי מדהימים. מחקרים רבים מגלים, שוב ושוב, שבדיקת המטרות של אנשים, מגלה את עתידם. באחד המחקרים למשל, שאלו תלמידים, בתחילת השנה, לאיזה ציון הם שואפים להגיע. היו תלמידים שלא הבינו מה רוצים מהם, כיוון שמדובר ביום הראשון של השנה. היו תלמידים ששאפו רק לעבור. והיו תלמידים שאמרו שהם לא מסתפקים בציון שהוא למטה מ-90. מהמחקר עולה שהאדם יוצר את המציאות (בגבולות מסוימים...). התלמידים שכלל לא חשבו על ציון אליו הם שואפים, קיבלו את הציונים הנמוכים ביותר בכיתה. כמו כן התגלה, שככל שהתלמידים שאפו לציון גבוה יותר, הציון שלהם בסוף השנה, אומנם היה גבוהה יותר. ממחקרים רבים עולה שניתן לגרום לאנשים לשאוף ליותר, ובקורסי הכשרה למאמנים, מתאמנים בטכניקות השונות לנטיעת ציפיות גבוהות במתאמנים.

סטיבן קובי בנה אימפריה של מספר דונמים בארה"ב לחקירת השיטות של הצבת יעדים אצל אנשים אפקטיביים במיוחד.

הספר "לנצח נבנו" מתעד את תופעת הצלחה, באמצעות הצבת מטרות, ברמה הארגונית.
ניתן לראות רצף של התפתחות שהביאה להכרה בחשיבות של הצבת מטרות סיסטמתית, ולעשייה לאורם של מטרות ולהגדרתם כתחום בפני עצמו-האימון. המגמה, כיום, בתחום האימון היא של היווצרות התמחויות. ניתן למצוא מאמנות לדיאטה, מאמנות ללקויות למידה, , מאמנות נוער, מאמנות למיתוג עצמי, ועוד.
להתאמן וללמוד להיות מאמנ\ת-ההכשרה למאמנים ולמאמנות
מרבית הגישות דוגלות בכך שמאמנים צריכים בעצמם להתאמן, לפני שהם הופכים למאמנים. לכן, בד"כ ההכשרה כוללת שלבים בהם המאמנים לעתיד עוברים בעצמם אימון, שבו הם בין היתר, מגדירים את תחום התמחותם, האסטרטגיה לקידום הקרירה שלהם, גוזרים את דרכי הביצוע, ומתחילים לצעוד בדרך להשגת הניצחונות האישיים! בנוסף, כוללת ההכשרה את עקרונות האימון וסופרויזן.

"כדי להגשים את גורלו, על האדם ליצור את ייעודו מתוך עצמו" (פול טיליץ`)
יש לי לקוח שמייבא בגדי נשים יוקרתיים מאירופה. השם של החנות ידועה בציבור כחנות שמביאה סחורה בסגנון מסויים, קצת חסידי, כבד. בקרוב הוא פותח סניפים נוספים של החנות בכמה מקומות בארץ והוא מתחיל להביא סחורה בסגנון יותר קלאסי מודרני. בקיצור הוא רוצה להגדיל את קהל הלקוחות שלו ושאנשים שעד עכשיו לא נכנסו לחנות יכנסו. אבל חשוב לו גם לשמור על הלקוחות הקיימים.
השאלה היא האם עדיף לו להשאיר את השם של החנות כדי לשמור על הלקוחות הקיימים ורק לשדרג את הלוגו למשהו מודרני ועכשווי יותר, ובמקביל לפרסם שהוא מביא סגנונות חדשים, או שעדיף לו לשנות לגמרי את שם החנות לשם שנשמע יותר טוב ויותר יוקרתי, כדי שלקוחות חדשים יכנסו, כאלה שידעו שעד עכשיו לא היה להם מה לחפש שם, ובתקופה הקרובה לציין בפרסום ליד הלוגו החדש שזה מבית... או כך וכך לשעבר.
מה אתם מייעצים?
שאלה נוספת - אם יוחלט למתג מחדש את העסק עם שם חדש ועיצוב חדש, הוא חשב על השם
coat&co
(הבסיס של הסחורה שלו זה מעילים שידועים באיכותם, וחוץ מזה גם בגדי יוקרה). איך נשמע השם הזה? הישראלים ידעו להסתדר עם זה? או שבכלל לא משנה אם יודעים איך להגות את זה ומה המשמעות של זה, העיקר שזה משדר יוקרה ואיכות?
אנא חוו דעתכם המקצועית בנושא. תודה!
http://www.system1.co.il/results.php

תודה רבה מאד גדולה ליריב הרמתי שעזר לי רבות בתכנות.
האיש היקר הזה (בזכותו אנו גולשים בפרוג) עשה לילות כימים
בשביל לעזור לי.
תודה מכל הלב.
בשבוע שעבר דנו בסקר שהתפרסם בהמודיע, הסקר עורר סערה ציבורית לא קטנה אחת העובדות היא ההרחבה הנוספת שנערכה השבוע בהמודיע.

היות ואנחנו באמת מעונינים ללמוד מהלכים ואסטרטגיות בפרסום. הבטחתי שיהיו השבוע הפתעות רבות בתחום, ובכלל (אם יהיו פרטנרים) נעמיק את החריש בענין סקרים, איך עושים אותם, מה רמת האמינות שלהם? איך מפלחים אותם, נעלה סקרים, נדבר עם מזמיני סקרים, חברות סקירה, הסוקרים עצמם, ועם אנשים שעונים או לא עונים _טורקים טלפון) לסוקרים.

בשלב ראשון פניתי לד"ר יורם לבנון, ד"ר לבנון הינו מדען פיסיקאי (מכאן חוק המנוף במדד המכפלה :) ) ואיש אסרטגיה, סיפרתי לו על הפורום שלנו ובקשתי לשאול את שאלותי בתחום, אני חייבת לציין שהשיחה עם ד"ר לבנון היתה מחכימה, הרבה מעבר לסקר של המודיע

בקשתי לתת לכל חברי הפורום אפשרות לשאול , לשאול על הסקר הנוכחי, לשאול שאלות על סקרים בכלל ולשאול על הפרוייקטים המעניינים של ד"ר לבנון, כמו האתר החדש למדידת רגשות, בקיצור כל מה שמעניין אותכם.

אני מודה מאד לד"ר לבנון על הנכונות
ועכשיו תורכם, כי ד"ר לבנון לא יענה על מה שלא תשאלו...;)
ספר עלילתי מצויר מיועד לגילאי 10 - 12, אך נהנים ממנו גם קטנים יותר בהיותו מצויר וגם גדולים יותר. (שמעתי מלא מעט מבוגרים אינטליגנטים שהציצו בו ולא יכלו להניח אותו עד שגמרו. אולי יסכימו להעיד על כך כאן בפורום?) למרות שהעלילה מרתקת מאוד אין בה שמץ של אלימות ואכזריות והמסרים החינוכיים מוטמעים בה בטבעיות ובנעימות. (עד כדי כך ששאל אותי מבוגר אחד שקרא את הספר. אפילו סטירה אחת לא קיבל הילד?...)
הספר מיועד לציבור החרדי בהיותו לקוח מתוך הווי חיים כזה.
את הרמה הריאלית של הספר קשה לי להגדיר באובייקטיביות כי היום הדרישות שלי מהציורים גדלו מאוד והם לא כפי שהיו לפני שנה, אך חושבני שבעיני הציבור הוא נתפס כספר ברמה טובה מבחינת האיורים, העלילה היא מצויינת והעיצוב הגרפי גם כן טוב למדי. (אם את מעוניינת אני יכולה לשלוח לך את דוגמאת הכריכה וכמה עמודים)
התקציב הוא קצת מוגבל. זה רק ספר ולא עסק כך שההכנסות ממנו מוגבלות וכבר השקענו לפני חנוכה הרבה בפירסומת בעיתונים החרדיים. כעת אנו מעוניינים לפרסם שוב לפני פורים פסח וחשוב לי לדעת:
1. על מה לשים את הדגש בפירסומת ואולי לקבל מכם רעיונות למשפט חזק שידבר אל הקונים הפוטנציאלים.
2. מהי שיטת הפירסום האפקטיבית ביותר? עיתונים פרסום רחוב?
הערה נוספת, הספר הוא שני בסדרה שנקראת ציורים מספרים. אני מקווה בס"ד להוציא עוד. לכן גם כן חשובה לי התדמית שלו
הספר יצא בהוצאת יפה נוף וניתן להשיג אותו בכל חנויות הספרים בריכוזים החרדיים (הוא פורסם בהמשכים בשבועון מרווה לצמא)
תודה על עצותיכם המועליות
אלף
בזמן האחרון (ובכלל באופן כללי) אני כמעט ולא רואה פרסומת שממש אפשר להתפעל מהקופי שלה...
נראה שכל הקופירייטרים ירדו למחתרת..
רב הפרסומות עם סיסמאות נבובות שחלף זמנן...

הקש ששבר את גב הגמל היה הקטשופ 'היינץ' שכרגע קבלו הכשר מהדרין...
אז דווקא את הפרסומת בעיתונים מאד אהבתי:
"קטשופ היינץ מודה לכל שאר הקטשופים שמילאו את מקומם עד לרגע קבלת ההכשר.." (או משהו כזה.. הרעיון מובן ואין לידי את הפרסומת בשביל ציטוט מדוייק..)

אבל שמעתי בקול חי את הפירסומת ו.... התאכזבתי לחלוטין!
"אמא אפשר תוספת של גפילטע פיש?" "אמא אני רוצה תוספת של תרד"
ואח"כ אומרים שם: "אל תתפלאי שהם מבקשים תוספת כי עם קטשופ היינץ מסיימים את כל הארוחה" (שוב מצטערת על הציטוט הלא מדוייק אבל הרעיון הכללי מובן)

ודווקא מהיינץ הייתי מצפה ליותר! זו לא חברה חדשה... ולציבור הכללי הפירסומות ממש יפות ומושקעות ופתאום כאן....

חלק (ניכר) מההנאה שלי כשאני פותחת עיתון זה לראות פרסומת עם קופי טוב ועם עיצוב מוקפד ומיד להציץ בצד לראות לאיזה חברת פרסום הן שייכות..

מה אתם אומרים?

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה