קהילת הצלמים

פורום קהילת הצילום מיועד לצלמים ולנוגעים בתחום הצילום מהמגזר הדתי והחרדי.פורום קהילת הצילום המקצועי בחברה הדתית והחרדית. הכתיבה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלי הפורום: רותי המניק, נמש =), יואל ארלנגר - קקטוס, ראובן 10
להצטרפות לקהילת הצילום המקצועית, הקש כאן

צילום ועיבוד תמונות >> תוכן מקצועי

ילדות ובת מצווה

תת פורום בקהילת צילום של פרוג לשיתופים, טיפים וטכניקות צילום לתמונות ילדות (גילאי 3-12)
הפורום פתוח לצפיה לנשים בלבד.
פרטי

צלמות מקצועיות - הפורום הסגור

הפורום הסגור המחודש לצלמות מקצועיות.
מנהלות הפורום: רותי המניק, נמש =)
להצטרפות לפורום לחצי כאן ←
פרטי
מקרה שכך היה:
ביקשו הצעת מחיר לצילום חתונה. נתתי הצעה כולל צלם ובה כללתי את העבודה שלי, עלות אלבום, עלות צלם שבא עם תאורה גם לי וגם לו ומצלם גם סטודיו (היה לי כמה אופציות של צלמים ממש טובים פחות או יותר באותו מחיר) וכמובן עלות העבודה שלי על האלבום וחומר הגלם של הצלם. משום מה זה היה נשמע להם המון ושאלו כמה בלי צלם ואלבומים בכלל. אמרתי שאם אני מגיעה בלי שום ציוד ומבזקים ורק מצלמת ומעבירה את החומר לצלם אז XXX, ואז, הדגשתי, צריך למצא צלם שמפיק אלבומים ומביא לי ולו מבזקים. בקיצור בסוף קבעו עם צלם שאמר לי שאמרו לו לא כולל צלמת בכלל ותמחר בהתאם, כלומר מבזקים אין. בנוסף הוא שאל אם אני מגישה לו את התמונות ערוכות עם כל מיני אפקטים כמו שחור לבן והכל, אמרתי שלא, רק חומר גלם ערוך בסיסית, הוא התפלא ואמר שהוא מגיש תמיד עם אפקטים. כלומר- נוצר כאן בלגאן ואי הבנה והלקוחות הבינו שעליהם להוסיף לצלם על מבזקים בשבילי והכל ויוצא להם בסוף סכום יותר ממה שנקבתי בהתחלה כולל צלם.
מעבר להתבאסות שבעניין מבחינתי, אני שואלת איך נמנעים מדברים כאלה בעתיד? האם אני צריכה כצלמת לוותר בכלל על ארועים שמגיעים לא דרך צלמים אלא דרכי? או להתנות את הסגירה בזה שגם הצלם דרכי? ממש התבלבלתי ואני אשמח לעצות ממי שעובד/ת מסודר ככה.
תודה רבה.
קשה
קשה לי לנהוג בעונת העננים.
כי השמים מסיחים לי את הדעת מכל מה שקורה בכביש
הרבה יותר מעניין לבהות בשמש שמשחקת עם העננים, מנסה צורות חדשות של צללים, ומתגאה בתוצאה, מאשר לנעוץ את המבט באספלט השחוק והמשומן, העייף כבר ממרמס גלגלי המשאיות.
אבל אני מתגבר, וכדי שלא אפגע בפגוש של הרכב שלפני, אני עוצר בצד בבטחה, מדליק אורות חירום, ושולף את המצלמה.

הנה עננים, כמה צורות וצבעים.
הוספתי גם עיבוד שחלק מכם יחשבו שהוא חינני, ובכל מקרה אפשר להגדיל על ידי לחיצה על הקובץ המצורף כאן למטה.
צפה בקובץ המצורף 210733

המשאית הזאת, שכעת היא ריקה מתרנגולים, זכתה לליטוף מהשמש, ולכן צילמתי אותה משתזפת.
צפה בקובץ המצורף 210734

ניסיתי לשחק קצת עם תוספת לעדשה, מין פישאיי לעניים שקיבלתי במתנה.
זה עכור, לא ממוקד, אבל מעניין.
צפה בקובץ המצורף 210735

וזה בשדה שמאחורי הבית של איציק, לשם אני הולך שאני רוצה לראות מה השמש עושה עם עצמה ברגעים האחרונים של היום, אפשר לומר שאני ממש מציץ. אני מקווה שאני לא פוגע לה בפרטיות..
צפה בקובץ המצורף 210737
ערב ראש השנה, עשרות אלפי יהודים מכל הגוונים מתאספים לתפילה, לזעקת שמע ישראל ... בעמידה צפופה, ולמרות השוני החיצוני, בלב אחד, באהבה ויראה ... מעמד שקשה להישאר בו עם עין יבשה.
אחרי התפילה, תוך כדי השירה, בעמידה על הגדר, דיברתי עם צלם שעבד עד לפני שנתיים במערכת "ידיעות אחרונות", הוא סיפר שכבר שלוש שנים אין באומן צלם מטעם התקשורת הישראלית (הלא דתית), והסיבה היא שכל צלם שהם שלחו חזר להם "מחוזק". לפני שלוש שנים הוא הגיע עם צלם של ידיעות, בדרך לאומן הם כמובן תיעדו רק את החילול השם שיש בשוליים ... בתיקון הכללי הם עמדו יחד על עמוד בכיכר וצילמו, באמצע הקריאה הצלם מבקש מאיש שיחי לשמור על המצלמות, הוא ירד לריצפה ובכה חצי שעה, בסיום המעמד הוא מבקש את המצלמות ומפרמט את הכרטיסים, לידיעות הוא כבר צילם תמונות בראיה אחרת. עדות מאדם עם כיפה וזקנקן שראה וחווה את אותה החוויה, וכמותו יש אלפים ...
הספרים באומן עובדים קשה אחרי המעמד הזה, בעיצוב פאות חדשות מתסרוקות שונות :)

צפה בקובץ המצורף 210500
D700, 70-200 2.8, 110 mm, F/6.3, 1/800 S, iso 500

צפה בקובץ המצורף 210501
D800,14-24 2.8, 14 mm, F/5, 1/60 S, iso 2000

צפה בקובץ המצורף 210502
D700, 70-200 2.8, 195 mm, F/3.2, 1/125 S, iso 2000

צפה בקובץ המצורף 210503
D700, 70-200 2.8, 200 mm, F/5.6, 1/400 S, iso 500

צפה בקובץ המצורף 210505
D700, 70-200 2.8, 70 mm, F/6.3, 1/500 S, iso 500

צפה בקובץ המצורף 210506
D700, 70-200 2.8, 200 mm, F/6.3, 1/1250 S, iso 500

צפה בקובץ המצורף 210507
D800, 14-24 2.8, 14 mm, F/8, 1/400 S, iso 500

צפה בקובץ המצורף 210508
D800, 14-24 2.8, 14 mm, F/9, 1/160 S, iso 500

צפה בקובץ המצורף 210509
D700, 70-200 2.8, 70 mm, F/9, 1/200 S, iso 640

צפה בקובץ המצורף 210511
D700, 70-200 2.8, 70 mm, F/6.3, 1/500 S, iso 500

.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים

לוח מכירה - ציוד צילום

למעלה