קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן

מאמרים אחרונים באתר

שעת יעוץ עם רופא עור מומחה עולה כ800 ש"ח.
שעת יעוץ עם אורטופד עולה כבר בסביבות 1200 ש"ח.
שעת יעוץ עם עורך דין מהטובים בארץ כבר תעלה 2000 ש"ח.
אז למה, לכ"ה, מתווך מקבל על ארבע שעות עבודה 60,000 ש"ח !!!
איזה ערך מוסף הוא נותן לי?
העובדה היא שאסור לסמוך על מילה של מתווך, יש כאלה ישרים אמנם, אבל ישנם גם הרבה כאלה שלא.
דוגמא לטעויות/ רמאויות:
לא מספרים שהשכן מלמטה משגע את המוכרים ומזמין להם משטרה כל יומיים, שאמנם יש למוכר היתרי הבניה אבל
אחד השכנים נלחם בכל תוקף נגד וזה יהיה 'מפטיר' להתעסק איתו, שהאזור כולו עומד בפני פינוי בינוי ואצטרך לעבור דירה שוב
בעוד זמן קצר, או להיפך ידגיש שעוד רגע פינוי בינוי בשעה שהחתימות רק התחילו לאחרונה ועוד עשור מתיש לפנינו.
כל אחד שהתעסק בקנית דירה יכול להוסיף סיפורים רבים על כך (אתם מוזמנים להוסיף למטה).
סיכומו של דבר, אינני יודע אם יש ערך בכלל למתווך אבל גם אם כן, אין שום הצדקה למחיר המופקע שמשלמים עליו.
הבעיה העיקרית היא אם האנשים שנותנים בלעדיות למתווך ובכך תוקעים את הקונים, אין שום סיבה לענ"ד לתת בלעדיות
גם אם אתם רוצים למכור עם תיוך תמיד תמצאו מתוך שיעשה זאת גם בלי בלעדיות.
הפתרון הוא פשוט:
א. התשלום על תיווך יהיה כמו בכל שאר המקצועות לפי שעה. לקוח ישלם למתווך 100-200 ש"ח לשעת תיווך,
ושלום על ישראל.
ב. מי שבכל אופן רוצה להשאר בקונספט הישן, יש לסכם על מחיר ולא לפי אחוז.
כשאדם מתחייב על עשרת אלפים ש"ח הוא הרבה יותר מרגיש את הכסף, מאשר אחוז מסוים מהדירה.
בתקוה לשינוי..
זכיתי בחסדי ה' בדירה במחיר למשתכן.
הייתי מהאחרונים לבחור דירה, ומה שנשאר לי זו דירת 3 חדרים כלואה...
אני חלילה לא מתלונן ואני מודה לה' מכל הלב על הזכיה כמו שהיא.

אבל בכ"א ברצוני לברר משהו:

מתברר שבתכנון המקורי היו אמורות להיות 4 דירות בקומה - כך ששום דירה לא תהיה כלואה... רק שהקבלן הצליח להשיג (לאחר המכרז וההגרלה,) אישור בניה ליחי"ד נוספות. מה שאילץ אותו לדחוס 6 דירות בקומה.
כך שהדירות 3 חדרים הפכו לכלואות עם כיוון אוויר אחד בלבד!
ולא תגידו לכיוון נוף/חזית ואפילו לא לעורף... אלא לבין הבנינים! מה שמחשיך את הדירה ומחניק אותה עוד יותר...!

לדעתי (הנוגעת מאוד בדבר), מן היושר ו'הסבירות', היה שחסרונות אלו יחולו על התוספות החדשות! (המיועדות לשוק החופשי,) ולא על הדירות המקוריות...!

אני רוצה לדעת, האם אני מדבר מהבטן? כיון שכמובן אני נוגע בדבר.
או שאני אכן צודק. ויש סיכוי לתביעה בענין?

וגם אם הקבלן משום מה כן בסדר בענין הזה, האם אפשר לתבוע את העיריה/רמ"י, או כל גורם אחר האחראי לתוספת זו?
אני לא סתם שואל, כיון שראיתי שרמ"י חששו ממשהו כזה, וביטחו את עצמם מול הקבלן.
אני מצטט מחוברת המכרז:
3.3.2 הזוכה מחויב למכור את כל דירות מחיר למשתכן במתחם נשוא מכרז זה כדירות מחיר למשתכן לתושבי ישראל חסרי דיור אשר הינם בעלי תעודת זכאות לרכישת דירת מחי רלמשתכן (להלן: "הזכאים" ,) וזאת בהתאם לתנאים המפורטים להלן ובחוזה הבנייה.על אף האמור, ובהתאם לסעיף 2.1.6 לעיל, ככל שתאושר על ידי גורמי התכנון המוסמכים בקשה להיתר שבמסגרתה יגדל מספר הדירות שניתן לבנות במקרקעין, במסגרת הקלה בהתאם לחוק התכנון והבנייה התשכ "ה - 1965 והתקנות שהותקנו מכוחו, הזוכה רשאי למכור מספר יחידות דיור במתחם שלא במסגרת מחיר למשתכן, כמספר יחידות הדיור שיתווספו עקב הקלה . במקרה זה הזוכה מתחייב לשפות את הרשות בגין כל טענה ו /או דרישה ו/או תביעה, אם תהיה, מכל גורם שהוא בשל סעיף זה. כאמור לעיל, הרשות לא תגבה תמורה נוספת עבור הקרקע בגין הסכמתה להגדלת מספר יחידות הדיור.

אשמח לשמוע את דעת המומחים בנושא,
@עו"ד נתן רוזנבלט אולי גם @בית שמשניק או כל אחד שמבין בנושא
(וכן את חכמת ההמונים, מה שיעיד לפחות לגבי מבחן הסבירות...:p)
שלום וברכה.
מישהו מכיר את הפרויקט,
אתמול פורסם ביתד:

פרויקט היוקרה "יובל הצעירה" בירושלים

בירושלים בקרית יובל המתחדשת מקימה בימים אלו חברת 'קרסו'
פרוייקט בוטיק ומודרני ברמת בנייה גבוהה הכוללת מפרט בנייה עשיר, שיכלול חדר דיירים, מזגן מרכזי בכל דירה, מערכת חימום (דקוהיט), כיור כפול ועוד.
לכל דירה מוצמדת חניה תת קרקעית ומחסן.

הפרויקט ממוקם ברחוב שטרן השקט והשלו והוא מצטרף לגל המבורך של התחדשות עירונית בקריית היובל.
מיקומו מעניק לו יתרונות כמו מרחק הליכה למרכז המסחרי והתחבורתי של השכונה. וכן צמידות לפארק המתוכנן. הריאה הירוקה תיפרס על כל העמק הגובל לשכונה ותשתרע על שטח יוצא דופן של 200 דונם.
פתחנו לשיווק בשלב זה, מגדל מגורים ייחודי בן 17 קומות, שיכלול 3 מעליות שקטות ומהירות, שוט אשפה בכל קומה, ומפרט טכני משובח!

במלאי: דירות טובות ומרווחות בני 3,4,5 חדרים, ודופלקסים.
חברתנו הגיעה להסכם עם חברת קרסו על מכירת הדירות המיוחדות במחירים אטרקטיביים מאוד, יחסית למחיר השוק באזור.

כמו"כ ללקוחותינו עומדים תנאי תשלום מיוחדים:
% 20 בחתימת החוזה
וכל היתרה בסמוך למסירת מפתח.
ללא הצמדה למדד
וללא הלוואת קבלן

מחירי הדירות נעים בסביבת המחיר 28,000 ₪ למ"ר
בעוד שמחירי הדירות בשכונה (גם בדירות ישנות, ללא מעלית וללא ממ"ד וכו') נעים סביב
ה 38,000 ₪ למ"ר!!!

זאת ההזדמנות לרכוש דירה בירושלים עיר הקודש, במחיר חסר תקדים, שמן ה

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה