Title
  • בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

תרומה וחסד

אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.

מאמרים אחרונים באתר

• 1K

• במשך 30 שנה היה החלום הגדול לבנות מרכז רוחני עבור הקהילה שיאיר את שמי הר נוף.
    הבניה כבר יצאה לדרך אחרי אינספור קשיים ומהמורות, ומה שחסר עכשיו זה 1,000,000 ש"ח על מנת לברך על המוגמר.

ללא התרומה שלך לא נוכל לגייס את הסכום הדרוש לנו.

התרומה שלך תהפוך אותך לשותף של קבע בתורה ובתפילה, באירועים ובמעשי החסד שיהיו בבית הגדול הזה.

רק התרומה שלך תבטיח את הקמת המרכז הרוחני לקהילת דרך החיים.
    • תודה
    Reactions: tamar *-*1 //
    0 תגובות
    זהו
    התלבטתי כבר חודשים שאני מתלבטת
    התלבטתי ושוב התלבטתי האם לפנות פה
    שקלתי כן \ לא \ יתקבל על הלב \ לא יתקבל \ יעזור \ לא יעזור

ובסוף החלטתי ! ! !

שלא!!!!

לא לחינם זיכה אותי הקב"ה להכיר כאן כול כך הרבה יהודים צדיקים בעלי לב חם ופתוח
    ואני מכירה ויודעת שיש פה המון כאלו !! שלא ישבו בשקט למול סבל של יהודי שצועק לעזרה !!!!

ואני חייבת לזעוק את זעקתה כאן ועכשיו
    אז ככה נפגשנו לפני 3 שנים בערך לא עליכם בטיפול נמרץ לב אני עם בני מחמדי והיא עם בנה מחמדה

נלחמנו !!! ויצאנו בשן ועין!! אל זירות ההתמודדות של אחרי!!!!!!!

חברתי תמיד הייתה לצידי הן בגופה והן במילותיה ובתושייתה ועוד ועוד לא תספיק היריעה לתאר
    עד שיום אחד אני מגלה שמאחורי העוצמות והחיוך מסתתרת מסכת חיים של סבל בל יתואר
    כן
    חברתי המיוחדת
    זאת ששנים רבות התמסרה בגופה לחולים סופניים (במסגרת התנדבות של עזר מציון)
    חלתה במחלה נוראה וסובלת ייסורים נוראיים (יש רק בשורה אחת טובה שייתכן ובעתיד הקרוב ביטוח לאומי יכיר במחלה הזאת)
    אבל לא די בזאת בעלה ת"ח מופלג אשר שקוע בעולמה של תורה
    כבר שנים ארוכות סובל גם הוא ואינו יכול להביא פרוטה הביתה

מאז ומתמיד משכורתה היתה מצומקת אבל לאחרונה היא מצטמקת ונעלמת (מחמת השהיה התכופה בבתי החולים)
    רק בשבוע שעבר דיברתי איתה כול יום מבית חולים אחר (בלינסון \ הדסה...תל השומר כבר הרימו ידיים...)
    מנסה להביא מזור ורפואה למחלה ואפילו אולי משהו שיקל אפילו למעט את הסבל הגופני שאינו מרפה
    אך הרופאים אינם יכולים להושיע,
    בינתיים היא זקוקה לעבור 4 פעמים ביום טיפול מעין דיאליזה
    וזה רק פתרון זמני לאחת מן הבעיות הרפואיות!!!!
    וכול מה ששמעה השבוע מהרופאים זה איומים כמו: "את מתדרדרת לדיאליזה" וכו'

אבל אי אפשר גם להיות רדופה מחובות איומים וגם לדאוג להשיג כסף לקנות צורכי שבת וכו'
    וגם לגשת לבית חולים מס' פעמים ביום וגם לעבוד
    זה לא ייתכן!!!
    ובבית 11 ילדים שכמה מהם חולים גם כן
    וגם אין להם קורת גג משלהם אלא דירת טחב בשכירות עם הצפות ביוב חוזרות ונשנות
    סליחה שאני אומרת אבל הייתי שמחה מאוד לראותה בדירה אחרת
    שנחשבת לדירה ולא לא עלינו........רק שהיא פוחדת לעזוב אותה כי בחסדי שמים
    היא קרובה מאוד למקום לעבודתה ואם לא תמצא אחרת באיזור לא תוכל לעבוד
    כי איננה יכולה ללכת רגלית מחמת הסבל הגופני
    רק לאחרונה הצלחתי בסיעתא דשמיא להשיג להם מזגן לחדר אחד ומדובר במגורים בעיר לוהטת מחום!!!!

ומה קרה היום?

היום
    החליט בעל הבית שאם השכירות לא תשולם עד הערב
    הם מסולקים מהדירה
    כבר כמה שנים שהם לא מצליחים לשלם בזמן את השכירות
    אבל הפעם הוא החליט שהוא לא מוותר

והפעם
    הם לא הצליחו לגייס
    והיא מתאפקת שלא לבכות לי .....אבל.....

אני כבר מנסה המון זמן לעזור לה בכול הדרכים האפשריות
    וכול החודש היא לא עוצמת עין בלילות מהסבל הגופני ומהלחץ האטומי שמאיים לפרק כבר 20 שנה........
    להשיג כסף \ להלוות כסף \ לבקש מפה ולהתחנן משם....די!!! כמה אפשר??!??!?!?
    אז פניתי לכמה טובי לב מעוטי יכולת
    והצלחתי עד כה לגייס 1,100 ש"ח מתוך 4,300 שזה אך ורק לשכירות להיום עבור חודש זה!!!

כמובן שהצרכים הם מרובים ודחופים וכול תרומה אפילו קטנה תרפד ותחמם את ליבם השבור!!!

וכמובן פנינו לכול עסקני הקופות שכבר בדקו את התיק
    ואף כתבו לי תשובתם שמדובר אכן במקרה טראגי וקשה, והבטיחו לטפל...
    אז חיכיתי ואז הבנתי שזה יקח זמן ובינתיים אני מאבדת חברה יקרה
    אני מדברת איתה אבל זה כבר לא היא !! לא נשאר ממנה כמעט כלום
    רק האמונה היוקדת וקבלת היסורים באהבה והכרת הטוב לכול אחד שעזר ועוזר

אז בינתיים עד שיכירו בתיק ותיפתח קרן מסודרת
    ואני בטוחה שהיא גם לא תהווה פיתרון מלא למצב המורכב מזה שנים ארוכות

אבל מה שבטוח שעד אז
    אנחנו פשוטי העם יכולים לזכות
    דווקא אנחנו שמשתכרים בעמל כפינו
    יכולים לפתוח את לבנו ולתת כול אחד מהמעט שלו

שזה המון המון ביחד!!!
    אז אנא פתחו את ליבכם וכידוע
    כול מי שעוזר לאחרים עוזרים לו מן השמים בכפל כפליים!

חשבון בנק להפקדות

שם בעל החשבון: שלומית פרנקל
    מספר חשבון: 12483
    סניף: פאג"י רימונים
    מס' סניף: 168

בנימה אישית:
    מאז שהתגייסתי לעזור גם בדרכים שהיו לי קשות מאוד
    כמו לאסוף כסף בחתונה שלא כולם ראו זאת בעין יפה
    זכיתי לניסים גלויים בנושאים כלכליים פשוטו כמשמעו
    מי שירצה את הסיפור במלואו בליווי הוכחות יוכל לקבל באישי
    לא רציתי להכביד כאן עוד חומר
    אבל ברור שהקב"ה נתן לי רמז ענק שאני בכיוון הנכון
    אני לא הולכת לחלק כסף, אז מי שמצפה לזה, שילחץ על הודעות חדשות .כבר מעכשיו:)

מכירים תקופות כאלו שפתאום הכסף (של המינוס..) יוצא ונושר מכל מקום?
    ואז אתם עומדים נבוכים,כשעוד משהו נתקע, אתם שואלים את עצמכם- מה הקב"ה רוצה ממני? במה עליי להשתפר?

שבוע שעבר קראתי כתבה בהידברות על זוג שנושע אחרי 17 שנים. אני אוהבת לפעמים להציץ בטוקבקים, לראות מה מגיבים, ואחת הגיבה: ברגע שהם הרפו, והאשה התנדבה עם ילדים, שנה לאחר מכן היא נושעה. והמסקנה שלי היא שלא צריך ללכת לרופאים ולא כלום. רק לעשות חסד באותו תחום בו צריך את הישועה".
    סגרתי את התגובה במחשבה איך אישה יכולה להיות חסרת אחריות לכתוב כזה דבר, לא ללכת לרופאים! אבל הרעיון שהיא כתבה, לעשות מידה כנגד מידה, כבש אותי.

באותו שבוע נתקענו ברכב שנת 2017 וקימטנו לו את הפגז', (לדעתי פגיעה קלה, אבל הנהג החליט לעשות עלינו קופה. להביא שמאי, לבקש ירידת ערך, ובלגנים), במשכנתא גילינו ששילמנו עוד 7000 שח לחינם בגלל הסבר מוטעה של פקיד, ככה בבת אחת, שתי לקוחות השיבו להצעת המחיר שלי שהיא יקרה להן, דבר שקרה לי בפעם הראשונה. (ואפילו פתחתי על הנושא אשכול שלם)..
    בקיצור, עצרתי רגע ושאלתי: מה הקב"ה רוצה ממני.
    אני מנקה את הבית ביום שישי, לאחר שבוע מבלבל, ונפשי עגמומית עליי. אני הולכת להפעיל מוזיקה במחשב, כותבת הודעה טפשית בפרוג, ומישהי כותבת לי באישי: "אני באמת יכולה לכתוב ספר על מסכת חיי. אבל בינתיים, כשהייתי בבית חולים בטיפול נמרץ עם הילד שלי, פגשתי אישה, והיא עוברת כאלו צרות שאני מנסה לעזור לה".

טוב התכתבתי איתה, כמובן אחרי שהאשמתי אותה שאני פוגשת את הנשים הכי מעניינות דווקא בימי שישי, והיא שלחה לי
    קישור להודעה שהיא העלתה שבוע שעבר, וכתבה לי:
    אותה אישה נשארה בלי שקל להוצאות שבת. לא היתה לי ברירה, ולכן לוויתי כסף ממישהו, ונתתי לה להוצאות שבת.

פץאום קלטתי מי היא אותה ניקית שפנתה אליי. לא מזמן התפרסם סיפור עצוב מאד של התמודדות קשה עם רשלנות רפואית של בית החולים שפגעה בילד שלה קשה. תינוק חמוד שנולד בריא ושלם, ומתמודד היום עם קשיים גדולים.
    כתבתי לניקית: סליחה שאני אומרת לך, אבל אני חושבת שלא בטוח שמותר לך ללוות כסף בשביל אחרים. את לא יכולה לקחת גם את זה על כתפייך הצרות. מספיק ההתמודדות שיש לך.
    מה היא עונה לי?
    רק מי שהתמודד וחווה, יודע כמה עזרה אנשים שמתמודדים צריכים. רק הוא יכול להבין את הקושי העצום הזה ולעשות משהו.

חזרתי לספונג'ה, כשמה שהיא כתבה מהדהד לי.
    בעוד אני כותבת לה שהיא לא צריכה ללוות בשביל השני, היא, שיש לה התמודדות לא קלה בפני עצמה, הולכת ועוזרת לשניה. וזה כי היא חוותה.
    פתאום הטוקבקיסטית מהידברות צפה לי: מי שעושה חסד באותו תחום, יזכה לישועה באותו דבר.
    אני לא בבא, וגם לא היא, אבל הקב"ה כבר אמר שיש מידה כנגד מידה, ואנשים רואים ישועות בדברים האלו, הלכתי למחשב, כתבתי לה: את צודקת. בע"ה אשתדל לעזור לך עם זה.
    שאלתי אותה אחכ מיליון שאלות, כמו שאני שואלת לקוחות, כמו: איפה ביטוח לאומי בתמונה, וכו וכו, (פעם לקוח פנה אליי לכתיבה עבור התרמה. התחלתי לשאול אותו את שאלותיי, למה דווקא שיתרמו לו וכו, והוא התעצבן שאני לא מבינה לבד שצריך לתרום. הוא לא חשב על העובדה שאם אני לא מבינה, גם הקהל הקדוש לא יבין ולכן צריך להסביר לו).
    עוד מעט אעלה את השאלות שלי ואת התשובות שלה.

חשבתי לי שיש פה בפרוג הרבה יותר מ1000 גולשים, (טוב, אם נוריד 2000 ניקים כפולים:)), ו150 פעילים בטוח יש. אם כל אחד יתרום 50 שח בלבד, נוכל להגיע ל7500 שח, שזהו סכום לא גדול, אבל בהתחשב בכך שהם צריכים עכשיו אוויר לנשימה, ובהמשך ינסו לפנות לקופות הצדקה, זה יהיה חסד עצום עבורם.
    תארו לכםששבת הבאה הם יוכלו להכניס בלי דאגה לאותה שבת, כי יהיה להם לקנות באושר עד. הילדה תבוא ותגיד שהיא צריכה לקנות ספר אנגלית כי ההוצאה החליפה ספר, אמא שלה תוכל לתת לה 45 שח לספר כי יהיה לה לתת.

וגם אם אין לכם אפשרות לתת 50 שח, כי בדיוק יש לכם בעיות כלכליות, אבל יש איזה חפץ שאתם לא צריכים ותוכלו לתרום למי שיתרום נניח יותר מ50. אולי 80 שח, והוא יכנס להגרלה, זו תהיה זכות עצומה!
    אני לא מנוסה בקמפיינים מעין אלו, אבל יש לי ולכם אינטרס מוצהר לעזור לה. כתוב: אם אתה משמח את שלי, אני משמח את שלך. בתרגום אישי שלי: אם אתה משמח את חשבון הבנק שלו, אני משמח את ח-ן הבנק שלך:)).
    אני חושבת שבין 50-100 שח, זהו סכום שאפשר לעמוד בו, וזו צדקה גמורה שעוברת ישירות אליהם, ללא תיווך או עמלות.

אם מישהו תורם ויכול להעלות צילום מסך מהתרומה, זה יהיה חסד כפול.

סליחה על האריכות. אני בספק אם מישהו יקרא עד הסוף:(
    זה הקישור לאשכול שלה: https://www.prog.co.il/threads/שימו-לב-אל-ה-ה-ז-ע-ק-ה.497284/
  • 413
  • השאלה הראשונה תמיד תהיה איך נפלת לכאן...
    אז אפתח בסיפור על האדמו"ר מהר"א מבעלזא זיע"א לאחר נס הצלתו ברגע האחרון מגיא הצלמוות באירופה העשנה, הגיע לכאן לארץ אבותינו וקבע את משכנו הזמני בתל אביב, תכף לבואו ביקש ממשמשיו שיביאו אי אלו זרעים לשתילה בגינה הקטנה הצמודה לבית, לתמיהתם מה ראה קדוש ישראל ותפארתם לעסוק ב'שאר ירקות' נטע בהם בתשובתו את חביבותם של המצוות הנדירות התלויות בארץ בהם חפץ הוא לזכות ככלאיים, מעשרות ושבת הארץ - השמיטה שחלה שנה לאחריה.

בתקופה האחרונה קיבלנו אינספור פניות שביקשו ל'מצ'גנו' לקהילה כזו או אחרת, אך זאת הפעם אין בה בבקשה משהו בשבילי, בשבילו או בשבילך, הפעם זו בשבילנו - לנו כולנו,
    החקלאים היקרים שומרי ומטפחי אדמת ארץ הקודש, אותה אדמה אליה שאפו והמו אבות אבותינו, האדמה אשר מצמיחה לנו את כל המצוות החשובות והנדירות התלויות בארץ.
    ואותם חקלאים נואשים באזלת ידם למול פרעות בני הישמעלים, אשר בכוח הזרוע משחיתים, חומסים, ויוצרים נזקים בסכומים של עשרות אלפי שקלים.
    ארגון 'השומר החדש' המהווה פסיפס מדהים של חרדים, חילונים, דתיים ומסורתיים שמקדישים מזמנם ימים ובעיקר לילות לסייע בשמירה, ובנתינת יד לעזר הכל בכדי להמשיך את האהבה לארץ הקדושה ולאדמתה, אני לא רוצה להאריך אז אמליץ לכם לצפות בפעילות המדהימה בסרטון שבדף הקמפיין.

נכון יהיו שיאמרו למה צריך את זה... הרי אפשר לייבא את כלל הסחורה החקלאית מטורקיה קפריסין, אירופה ואחרות...
    אך האם את השמיטה גם אותה אפשר לייבא? ואת המעשרות, והערלה, שמא אותם אפשר לייבא.. ואת האמונה והתפלה בעם הנצח... שמא אותם אפשר גם לייבא?

ולכן כן, חרדי חילוני אשה וגבר כולנו יחד נרתמים להמשיך את החקלאות המאמינה והמדהימה הזאת, ומצטרפים יחד בקישור המצו"ב
    https://www.jgive.com/new/he/ils/donation-targets/30046 בכדי שתמיד נוכל להמשיך ולזכות במצוות החביבות התלויות בארץ.

ואגב, בהוראת הרב שמואל אליהו שליט"א ניתן לתרום מכספי מעשר

בשבילנו - לנו כולנו - לא משאירים אף חקלאי מאחור.
    0 תגובות
  • 446
  • הלילה ב 12 זה ננעל!
    ***משהו שיכול לשנות את חייכם מקצה לקצה***
    אל תפספסו, כנסו עכשיו! שימו לב, זו לא עוד הגרלה!
    https://dira2.chizku.co.il/?af=JG8Q01530

אפשרי מכספי מעשר 100 %

והדובדבן שבקצפת:
    כל רוכש חבילת VIP [בעלות של 2000 ש"ח]
    מקבל נופש חלומי שתי לילות בצפון לכל המשפחה [בשווי 1300 ש"ח]​
    0 תגובות
  • 446
  • בבקשה תפיצו לכמה שיותר אנשים להתפלל על

משה זלמן בן שיפרה שינדיל

בחור בן 14 שנכנס לדיכאון עמוק וחייו תלויים בטיפולים יקרים מאוד, זקוק לאלפי שקלים לטיפולים.

להורים אין כסף ומחכים לתוצאות המכירה סינית של מתן בסתר.

עזרו להציל עוד נשמה, הצטרפו עכשיו: 08-6-100-100

להפיץ במיילים לא למחוק דחוף מאד!!!

מי שרואה את ההודעה שיעשה חסד וישלח את ההודעה בשידור. שימשיכו גם הם לשלוח.
    'כל המתפלל על חבירו נענה תחילה'

בשורות טובות!!!

תהילים - פרק קל, להצלחת המכירה סינית:

{א} שִׁיר הַֽמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָֽה: {ב} אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָֽי: {ג} אִם-עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר-יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹֽד: {ד} כִּֽי-עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵֽא: {ה} קִוִּיתִי יי קִוְּתָה נַפְשִׁי וְֽלִדְבָרוֹ הוֹחָֽלְתִּי: {ו} נַפְשִׁי לַֽאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּֽקֶר: {ז} יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל-יי כִּֽי-עִם-יי הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדֽוּת: {ח} וְהוּא יִפְדֶּה אֶת-יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָֽיו:
    0 תגובות
  • 397
  • https://www.cashback.co.il/?uref=uQwpQ
    תלחצו על הקישור תרשמו ותוכלו לקבל כסף חזרה
    ממש שווה!!
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה