בטוחה?כן,
את צריכה להוכיח שהתפטרת לצורך טיפול בילד ואז זה כמו פיטורין וזכאית לאבטלה מהיום הראשון
אבל אם אף אחד מהנסיבות האלה לא קיים?...בטוחה 100 אחוז
מכל זכות
- עובדת לאחר לידהתהיה זכאית לדמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום, אם התפטרה באחת מהנסיבות הבאות:
- היא נדרשה לעבוד שעות עבודה ארוכות, ללא אפשרות לקצר את שעות עבודתה (יש להציג אישור על כך מהמעסיק).
- היא נדרשה לעבוד במשרה מפוצלת, גם אם יום אחד בשבוע (יש להציג אישור על כך מהמעסיק).
- היא גרה במרחק 40 ק"מ או יותר ממקום העבודה, או שאין תחבורה ציבורית סדירה למקום עבודתה.
- המעסיק אינו יכול להחזיר את העובדת לתפקידה הקודם, או שחלה הרעה מוחשית בתנאי עבודתה בהשוואה לתנאים שבהם עבדה לפני הלידה.
- מצב בריאותי שלה או של בן משפחתה (בן זוג, הורה, ילד, נכד, אח/ות).
בעקרון היית צריכה להתיצב מיד כשהודעת שאת לא חוזרת ואז היו נספרים לך תשעים יום.את צריכה להוכיח שהתפטרת לצורך טיפול בילד ואז זה כמו פיטורין וזכאית לאבטלה מהיום הראשון
תודה!בעקרון היית צריכה להתיצב מיד כשהודעת שאת לא חוזרת ואז היו נספרים לך תשעים יום.
לכי עכשיו להתיצב בלשכת התעסוקה (קודם רישום באינטרנט)
אם יש לך הוכחה מתי התפטרת, סיכוי שיתחילו לך את ה-90 יום מאז.
בתוך 9 חודשים? וזה כן מותר חוקית?אני אישית ביקשתי שיפטרו אותי בהסכמה לאחר החופשת לידה וקיבלתי ישר אבטלה.
אבל לא בכל מקום יסכימו..
כן וכן.בתוך 9 חודשים? וזה כן מותר חוקית?
כי כנראה שהוא יסכים
מה צריך לכתוב במכתב פיטורין?
אם עובד מוותר על זכויות סוציאליות בסיסיות גם חוק עבודת נשים נכלל בהגדרה זופשוט שזה נעשה בהסכמתך ואת לא יכולה לתבוע אותם אח"כ. משהו בסגנון הזה
את האמת שאני לא מונחת מספיק בנושא הזה, אבל עבדתי באחת החברות הגדולות בשוק. לא מאמינה שהם היו עושים משהו שמנוגד לחוק ויסתכנו בתביעה..אם עובד מוותר על זכויות סוציאליות בסיסיות גם חוק עבודת נשים נכלל בהגדרה זו
החתימה שלו לא שווה את הדף שעליה היא כתובה ולא קבילה בשום בית משפט
המעסיק שלך לקח סיכון מטורף וסמך עליך.
לא מכירה הרבה מעסיקים שיסכימו לכך.
היה בתקופת הקורונה?את האמת שאני לא מונחת מספיק בנושא הזה, אבל עבדתי באחת החברות הגדולות בשוק. לא מאמינה שהם היו עושים משהו שמנוגד לחוק ויסתכנו בתביעה..
ואני מכירה עוד אחת שעשתה את זה במקום גדול אחר.
אכן..
היה בתקופת הקורונה?
היו אז כללים שונים.
(היה מותר להוציא לחל"ת גם מיד אחרי לידה)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //