- הוסף לסימניות
יש על זה כמה מחקרים במדינות שונותהמוקדם במחקרים שאני ראיתי בוודאות היה קודם.
אני רק לא בטוחה אם שישה שבועות או חודשיים.
שתאכל לבריאות.
בכל גיל.
בארה"ב הכי מוקדם זה 4 חודשים
בארץ הכי מוקדם 3 חודשים
יש על זה כמה מחקרים במדינות שונותהמוקדם במחקרים שאני ראיתי בוודאות היה קודם.
אני רק לא בטוחה אם שישה שבועות או חודשיים.
שתאכל לבריאות.
בכל גיל.
הבן שלי בן שמונה חודשיםבגיל הזה אוכלים אצלי: (בנוסף להנקה ומנה שאובה למסגרת)
אצל המטפלת-
1.מנת ירקות טחונים- מרק משפחתי שאני מכינה בכמות גדולה וטוחנת מנות / מקפיאה. לרוב מוסיפה חלבון למרק כמו קווקר/ עוף ואפילו לוקחת קציצה או שניצל וטוחנת בפנים
2.מנת פירות טחונים/ גרבר כשמתעצלת
בבית-
ארוחת ביניים וארוחת ערב-לפי מה שנוח לי
או שוב פעם מבושל,
או ארוחת ערב ישראלית: לבן/לחם/ עגבניה/ה"בתוך" של מלפפון (בהשגחה!)/חביתה/ ביצה קשה- הכל חתיכות קטנות
לפעמים דייסת קווקר
מאוד חשוב לחשוף למגוון מזונות ומאכלים. גם אם הילד לא אוכל בכמות גדולה ורק מלקק וזורק
ועוד נקודה, יש הרבה הורים שמשתמשים בשקיות "סקוויזי" (לא יודעת אם יש לזה שם אחר) - לפירות וירקות טחונים.
פרקטית- זה נוח.
אבל יש בזה בעייתיות רבה מבחינת החשיפה של הילד בצורה מותאמת למזון, ושימוש על בסיס קבוע עלול להוביל להפרעות באכילה:
אין התנסות באכילה מכף- לא מתפתח תפקודי פה תקינים של גריפת המזון מהכפית
האוכל מגיע ישר לפה, והילד לא מתנסה בלראות ולחוש את המזון - חווית המגע בגיל הזה היא חלק מהאכילה
המרקם והטעם קבועים ללא שינוי- הילד מתרגל למגוון מצומצם מאוד של טעמים (כשאני טוחנת תפוח- לא תמיד יצא אותו מרקם וגם רמת החמיצות לעתים שונה).
הוא עדיין ממש קטן, זה בסדר גמור מבחינה תזונתית מה שאת מתארת.הבן שלי בן שמונה חודשים
התחלתי לחשוף אותו למרקמים ומאכלים שונים מגיל חצי שנה
לפעמים יותר רצה ולפעמים פחות אבל אכל יפה לפחות פעמיים ביום.
לפני שבועיים הוא היה עם דלקת ריאות ולא אכל טוב בכלל)לא הנקה ולא רגיל(
ומאז הוא לא מוכן להכניס לפה אוכל בשום אופן, לא בכפית, לא באצבע ולא מטרופית.
רק אצל המטפלת הוא אוכל ירקות/פירות טחונים, בבית כלום!
אני ממש אובדת עצות, הוא כבר אכל כל כך יפה כל כך הרבה דברים ועכשיו לא
מפחדת שמפתח סרבנות אכילה
אשמח לעזרה
אז איך יכול להיות שיש לי תאומים- אחד אוכל הכלללל ואחד בררן נורא?? (אם זה מתחיל מההריוןוואו. מזדהה איתך. אותו דבר אצלי.
זה באמת קשה להכין אוכל מותאם רק לה. (אצלי זה לו)
עד שפעם אחת הכנתי מרק עוף, וטחנתי, ונשאר לי מלא. אז נתתי לו עוד יום, ועוד יום.
ואז מישהו אמר לי שאפשר להקפיא ולשמור אפילו חצי שנה. אז מזה התחלחלתי.
אבל מאז כל יום רביעי אנחנו אוכלים מרק עוף, אני טוחנת, מקפיאה, וכל יום מוציאה קופסא למטפלת.
ואז אני רגועה שלפחות פעם ביום הוא אוכל מנת עוף וירק טובה.
כל היום הוא יכול לינוק, או לאכול לחם, ויוגורט, ומלפפון או בננה. או מה שבא לו ולי בטוב.
מצטרפת לכל הנ"ל שאמרו שאם טוב לה (ולך) ושמח, שתינק עד גיל שנתיים.
רק שימי לב שאם פתאום היא לא ישנה נורמלי, יכול להיות שזה כי החלב כבר לא מספק.
לגבי חשיפה לטעמים ובררנות- זה מתחיל כבר בהריון. ככל שהעובר טעם אוכל מגוון, הוא יותר רגיל לזה.
גם על מזונות המכילים דבשבעניין הדבש- מדובר רק על דבש גולמי או גם על מזונות המכילים דבש?
אם היא שבעה, רגועה, מתפתחת טוב, עולה במשקל אז אין צורך להביא לה אוכל אחראשמח לדעת עד כמה חשוב לתת אוכל "רגיל" לתינוקת בת עשרה חודשים שעדין יונקת
זה בת בכורה ככה שאין את הזמן של ארוחת ערב נגיד שמילא כולם אוכלים....
צריך להכין במיוחד בשבילה וזה קצת מורכב לי, בפרט שהכמויות מאד קטנות...
כמה זה חשוב שהיא תאכל ירקות פירות חלבונים וכו???
אפשר להסתפק בטעימות שהיא אוכלת כשאנחנו אוכלים? שלא תמיד האוכל מותאם עבורה (לפעמים נגיד זה רק פירה, או בטטה וכו', ולא ממש אוכל שמשביע....)
אשמח למידע!
תודה
זה לא רק שאם הביאו אוכל מוקדם אז להמשיך בחשיפה של זה, כדי לא לגרום לאלרגיה?הדעה הרווחת היום היא שככל שחושפים את התינוק יותר מוקדם למגוון מאכלים כך יורד הסיכון לאלרגיה
דבש וחלב ניגר רק מגיל שנה, מוצרי חלב טוב מאד להביא לפני גיל שנה.דבש ומוצרי חלב רק מגיל שנה
גם הבת שלי בת 10 חודשים, אבל לא יונקת (מטרנה 4 פעמים)
לתינוק יונק יור קשה להביא דברים אחרים כי הנקה זה יותר נוח ויותר כיף,אשמח לדעת עד כמה חשוב לתת אוכל "רגיל" לתינוקת בת עשרה חודשים שעדין יונקת
אם היא אוכלת אוכל כמו שצריך המים של המטרנה לא מספיקים, אחרי או באמצע כל ארוחה תתני לה בקבוק עם מים,גם הבת שלי בת 10 חודשים, אבל לא יונקת (מטרנה 4 פעמים)
אני נותנת לה ממש הכל- פירות, מרק טחון, קציצות, פירה, בשר טחון, חביתה, לחם, גמדים
כשאני צריכה להכין את האוכל נותנת לה קצת במבה / פופסים / ביסקויטים שתהיה עסוקה איתם
אבל תמיד שאנחנו אוכלים איכשהו היא מצטרפת. גם לשניצל(מוציאה לה את הציפוי...)
--מה שאני לא יודעת זה כמה מים היא צריכה לשתות מה שבמטרנה אמור להספיק לה?
מישהי יודעת?
כל דבר שיש בו אפילו טיפת דבש לא שווה לקחת את הסיכון.בעניין הדבש- מדובר רק על דבש גולמי או גם על מזונות המכילים דבש?
ברור שאני נותנת לה בקבוק אבל היא יותר משחקת איתו מאשר שותה.... רק בכוס חד״פ שותה באמתאם היא אוכלת אוכל כמו שצריך המים של המטרנה לא מספיקים, אחרי או באמצע כל ארוחה תתני לה בקבוק עם מים,
אם היא לא תרצה אז לא, אבל אפילו אם תשתה קצת זה חשוב מאד.
כמה מ"ל מטרנה היא מקבלת?ברור שאני נותנת לה בקבוק אבל היא יותר משחקת איתו מאשר שותה.... רק בכוס חד״פ שותה באמת
אבל צריך להחזיק לה שלא תשפוך וכו׳.
ולכן מעניין אותי במ״ל, כמה היא צריכה לשתות?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים