- הוסף לסימניות
180 מ״לכמה מ"ל מטרנה היא מקבלת?
180 מ״לכמה מ"ל מטרנה היא מקבלת?
180 כל בקבוק, כן?180 מ״ל
כן, כל בקבוק180 כל בקבוק, כן?
מה שחשוב בשלב הזה הוא בעיקר חשיפה לטעמים ומרקמים והתקדמות הדרגתית לכיוון היכולת לאכול ארוחה.אשמח לדעת עד כמה חשוב לתת אוכל "רגיל" לתינוקת בת עשרה חודשים שעדין יונקת
זה בת בכורה ככה שאין את הזמן של ארוחת ערב נגיד שמילא כולם אוכלים....
צריך להכין במיוחד בשבילה וזה קצת מורכב לי, בפרט שהכמויות מאד קטנות...
כמה זה חשוב שהיא תאכל ירקות פירות חלבונים וכו???
אפשר להסתפק בטעימות שהיא אוכלת כשאנחנו אוכלים? שלא תמיד האוכל מותאם עבורה (לפעמים נגיד זה רק פירה, או בטטה וכו', ולא ממש אוכל שמשביע....)
אשמח למידע!
תודה
הירק שהבאת לה לטעום, בושל לבד או עם עוד דברים בסיר/תנור?קופצת על האשכול...
תינוקת בת 7 חודשים, יונקת
לפני כחודש התחלתי טעימות, ביס פה ביס שם
היא לא מאוד התרשמה מהמרקם והטעם, ולא זרמה
הכי הרבה אכלה 3 כפיות
מה שמטריד אותי בעיקר זה שהיא הקיאה כמה פעמים בערך 3 שעות אחרי שאכלה
ההקאות בהכרח קשורות לטעימות כי עד שהתחלנו טעימות לא הקיאה אף פעם
בינתיים הפסקתי לתת לה, ואני מתכננת לנסות ירק ירק בהדרגה בעצת הרופא
אבל האם יש דבר כזה אלרגיה או רגישות לירקות? מישהו נתקל?
מציינת גם שלפני כחודש קיבלה מטרנה לראשונה וגם אותה הקיאה לאחר כמה שעות![]()
הוצאתי מתוך מרק עוף פשוט של שבתהירק שהבאת לה לטעום, בושל לבד או עם עוד דברים בסיר/תנור?
לא יודעת מה את שמה במרק אבל יכול להיות רגישות למשהו אחר שבושל יחד עם זההוצאתי מתוך מרק עוף פשוט של שבת
כן, ב"ה תינוקת בריאה שאוהבת לינוק בלבדלא יודעת מה את שמה במרק אבל יכול להיות רגישות למשהו אחר שבושל יחד עם זה
או רגישות של הקיבה ולוקח לה זמן להתרגל למזון אחר
יכול להיות גם סיבות בקנה וושת וכו' אבל בגלל שזה כמה שעות אח"כ אז לא כ"כ נשמע לי.
היא תינוקת בריאה בד"כ?
לא מחייב, ההנקה מותאמת יותר לתינוק ותלוי בחומרת המצב.כן, ב"ה תינוקת בריאה שאוהבת לינוק בלבד
בעיה בקנה וושת - לא אמור להיות קשור לטעימות או למטרנה... היה אמור להיות הקאות גם אחרי הנקה, לא?
תודה על המענהלא מחייב, ההנקה מותאמת יותר לתינוק ותלוי בחומרת המצב.
היא רוצה לאכול? מנסה לטעום? יש לה בעיות תחושה?
הייתי מתחילה בלבשל ירק אחד לבד עם קצת מלח ולתת לה גם מרוסק וגם חתיכות קטנות ולראות איך היא מגיבה לזה.
אני לא יודעת. אבל ככה הרפואה סוברת.אז איך יכול להיות שיש לי תאומים- אחד אוכל הכלללל ואחד בררן נורא?? (אם זה מתחיל מההריון)
כמה זמן זה ככה?קופצת גם כן על האשכול
ילד בן 10 חודשים אכל הכלללללללללל, מאז שנהיה לו וירוס כלשהו של חורף- הוא פשוט לא אוכל,
עושה טובה מלקק משהו ומעיף החוצה, ממש משתדלת לא להתעקש איתו על לאכול- אבל זה ממש קשה לי , אני משוכנעת שהוא רעב.
אולי אין לו כח לאכול? אולי בעיה אחרת, אם מישהי מזדהה אשמח לשמוע.
אולי היה לו קורונה והוא איבד את חוש הטעם ולא יודע לספר את זה.קופצת גם כן על האשכול
ילד בן 10 חודשים אכל הכלללללללללל, מאז שנהיה לו וירוס כלשהו של חורף- הוא פשוט לא אוכל,
עושה טובה מלקק משהו ומעיף החוצה, ממש משתדלת לא להתעקש איתו על לאכול- אבל זה ממש קשה לי , אני משוכנעת שהוא רעב.
אולי פטריה בלשוןקופצת גם כן על האשכול
גם לי זה קרהקופצת על האשכול...
תינוקת בת 7 חודשים, יונקת
לפני כחודש התחלתי טעימות, ביס פה ביס שם
היא לא מאוד התרשמה מהמרקם והטעם, ולא זרמה
הכי הרבה אכלה 3 כפיות
מה שמטריד אותי בעיקר זה שהיא הקיאה כמה פעמים בערך 3 שעות אחרי שאכלה
ההקאות בהכרח קשורות לטעימות כי עד שהתחלנו טעימות לא הקיאה אף פעם
בינתיים הפסקתי לתת לה, ואני מתכננת לנסות ירק ירק בהדרגה בעצת הרופא
אבל האם יש דבר כזה אלרגיה או רגישות לירקות? מישהו נתקל?
מציינת גם שלפני כחודש קיבלה מטרנה לראשונה וגם אותה הקיאה לאחר כמה שעות![]()
תרשי לי לשנות את הכיוון של החשיבההיי , קודם כל היא בגיל שהיא כבר אמורה לאכול מנות מספקות בלי קשר להנקה שאמורה רק ״להשלים״ את המנות. ממליצה כמה שיותר לתת לה להתנסות באוכל ובמרקמים כדי שלא תעשה לך בעיות עם אכילה בעתיד. חינוך לאוכל מתחיל מהגילאים האלה.. אז את יכולה להתחיל את הבוקר לדוגמה: דייסת שיבולת שועל קוואקר עם בננה מעוכה( מזין ומשביע ממש ), להכין גביניות כמו פנקייק של גבינה לבנה קצת קמח ביצה וקצת מייפל סוכר מה שתבחרי (את יכולה להכין כמות שתספיק לך ליומיים ) , קציצות, מעדנים, חביתות, את יכולה גם לתת לה לאכול ממה שאת אוכלת ופשוט ללעוס לה את זה או למעוך את זה ממש ממש טוב (תלוי ביכולת לעיסה שלה ), אפשר גם לתת לחם את הקשה של הלחם לתת לה. ואת יכולה גם אם אין לך כוח לפעמים להכין לקנות לה סמוצי טבעי של פירות. ממליצה לך להיכנס לאתר של המתכוניה יש לה ממש מדריך איך להאכיל את הילדים מה מתאים ומתכונים לכל גיל מרמת החודשים... בהצלחה![]()
אפשר לחלוק על המשפט הזה?רק שימי לב שאם חשוב לך ההנקה והמסתעף, כל ארוחה תתחילי קודם הנקה ואח"כ אם צריכה תציעי תוספת!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים