- הוסף לסימניות
כן, אבל בישראל לא צריך לשלם על זה מס, ויש שתי גישות, אחת לרשום בדוח השנתי והשניה לאגם בישראל, רק שעל חלקן יש פטורים.
כן, אבל בישראל לא צריך לשלם על זה מס, ויש שתי גישות, אחת לרשום בדוח השנתי והשניה לאגם בישראל, רק שעל חלקן יש פטורים.
תלוי מה סוג המילגה.כן, אבל בישראל לא צריך לשלם על זה מס, ויש שתי גישות, אחת לרשום בדוח השנתי והשניה לא
מדברת על מילגת כוללתלוי מה סוג המילגה.
בוודאי שיש מילגות בישרל שחייבות במס.
גם בארה"ב לא לגמרי ברור אם מלגת כולל נחשבת מלגה, זה נתון לפרשנות.מדברת על מילגת כולל
עד כמה שאני יודעת (ואני לא מבינה בזה הרבה ) צריך לדווח מרגע שנצברו בכל החשבונות יחד (בנק, פנסיה, השתלמות וכו') מעל 10 אלף דולר. בטופס FBARרציתי להוסיף שאלה, לגבי קרן פנסיה, הבנתי שלא צריך לדווח על קרן פנסיה ממשלתית,
האם קרן פנסיה רגילה נקראת פנסיה ממשלתית או שפנסיה ממשלתית הכוונה לקיצבת זיקנה?
ברור לי שלא בכל החשבונות יחד אלא אם אחד מהם עבר את ה 10000$ אז צריך לדווח על כולםעד כמה שאני יודעת (ואני לא מבינה בזה הרבה ) צריך לדווח מרגע שנצברו בכל החשבונות יחד (בנק, פנסיה, השתלמות וכו') מעל 10 אלף דולר.
ברור לי שלא בכל החשבונות יחד אלא אם אחד מהם עבר את ה 10000$ אז צריך לדווח על כולם
כעצמאית תצטרכי לשלם ביטוח לאומי - אבל הפנסיה שלך תגדל מאד.פתאום אני קולטת שאולי זה קשור גם אלי
עצמאית ויש לי אזרחות ארה"ב.
אז מה, מהיום אני אמורה להעביר גם מעשרות אליהם?
אם לא קיבלתי מעולם שום פניה מהם על דרישה לדו"ח וכ', אני אמורה ליזום מעצמי?
ואם כן, מה? למה? כמה?
נלחצתי כהוגן!
דיווח מס שונה מחבות מס, את חייבת בדוח שנתי , וכדאי לך גם "לחזור בתשובה" ולעשות הליך של גילוי מרצון - להגיש עד 6 שנים אחורה. (לרוב זה לא גורר כלום, לעיתים ביקורת)פתאום אני קולטת שאולי זה קשור גם אלי
עצמאית ויש לי אזרחות ארה"ב.
אז מה, מהיום אני אמורה להעביר גם מעשרות אליהם?
אם לא קיבלתי מעולם שום פניה מהם על דרישה לדו"ח וכ', אני אמורה ליזום מעצמי?
ואם כן, מה? למה? כמה?
נלחצתי כהוגן!
לא זכור לי שדיווחתי בבנק, איך אני יכולה לבדוק את זה?דיווח מס שונה מחבות מס, את חייבת בדוח שנתי , וכדאי לך גם "לחזור בתשובה" ולעשות הליך של גילוי מרצון - להגיש עד 6 שנים אחורה. (לרוב זה לא גורר כלום, לעיתים ביקורת)
אם הם יגלו את זה זה יהיה הרבה פחות נעים .
אם גם דיווחת בבנק שאת אזרחית אמריקאית - את בסכנה די מיידית, כי בדיווחים לאמריקה הם יראו את כל מה שלא דיווחת. אם לא דיווחת הסכנה פחות מיידית אבל תמיד קיימת.
מה זה אומר? למלא שני דו"חות די פשוטים כל שנה , אפשר עם רואה חשבון, ואפשר לבד אם יש לך ראש להכנס לזה.
חיסכון של הרבה כסף , אבל דורש קצת הבנה ולמידה ,ואהבה לתחומים פיננסים .
אני לא יודעת לגבי ביטוח לאומי.אני אמורה לשלם גם מס וגם ביטוח לאומי? זה יוצא סכום ממש גדול
וביטוח לאומי, אין התקזזות עם הסכום שאני משלמת בארץ?
אם הילדים שלך לא אזרחים אז את לא זכאית. רק משלמת (ומקבלת פנסיה שווה)לפחות אני גם זכאית בתמורה למס הכנסה שלילי, או שאם הילדים שלי לא אזרחים אז אני רק משלמת, ולא מקבלת?
כן . 2400$ תשלום על התענוג של פתיחת תיק ובדיקה שהגשת דיווח 6 שנים אחורה תקיןיש לי דרך לוותר הזכויות והחובות שלי כאזרחית?
ואז זה ימוסה לפי דרגת המס של ההורה?אגב אמריקאים , יש דעות רבות שגם חיסכון לכל ילד ימוסה באגרסיביות - כמו השקעות בארץ ,ולכן עדיף כל שנה להצהיר על הרווח בקופה .
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים