אחד הקמפיינים הטובים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי אלימלך;1319587:
אגב המלצה: אם שמעת את המשפט הזה מהפרסומאי שלך, ברחחחחח, ברח ממנו ומהר!!!

שמעתי את זה מאותו פוליטיקאי...
ואגב, כשיעלו נושא, תמיד יהיו שיכתבו בעד ויהיו נגד.
למשל סימילק -מטרנה.
היו שהתנגדו לסימילאק (הכשר למשל) והיו למטרנה (סימילאק ידועה כטובה יותר לבטן התינוק).
עצם זה שהעלו את הנושא, כבר עשה טוב לשניהם.
עצם הויכוח עורר אנשים לחשוב על זה.
אם סימילאק יעברו הכשר- יש מצב שיעברו אליהם.
אם מטרנה ישדרגו פורמולה- יש מצב שאותם אלו מהאשכול יעברו.

זו הנעה למחשבה. ועוד ימצאו שעת כושר לשפר את הטעון ולהשקיט התנגדות.
וזוהי בעצם התוצאה של המשפט. גם אןם דברו עליו רע- ברגע שהוא ישפר את התחום הזה בלבד (כשרות למהדרין) כל מי שהתנגד פה בגלל זה, וכתב זאת, יוכל לעבור אליהם בלב שקט.

הסתייגות: אסור לפירסומאי להסתמך על המשפט הזה. אין לו לקחת ריזיקות שידברו עליו רע.
למרות שבכל מקרה לאתהיה לו ברירה כי יש מאות דעות בעולם.

• הוסף לסימניות
אני רוצה להתייחס לא למכירה הסינית הזו ספציפית של 'לקראת' אלא לכל המהלך כולו.
אם הבנתי נכון השם 'לקראת' הוא בעצם מיתוג של ארגון מתנדבות גדול שכבר פעיל הרבה מאד שנים.
הכרותי את הארגון הזה החלה עוד לפני שנים רבות (אולי 10), מכך שכל שבוע הם היו מפרסמים בצניעות כתבה על הפעילות בהבית שלנו של המודיע., עם סיפורים שסיפרו מתנדבות.
הסיפורים היו מפעימים, ובצעירותי אז זה היה הדבר הראשון (וכמעט האחרון, עקב שייכותי המגדרית) שקראתי בעיתון הנ"ל. אני בטוח שאם היו מבקשים ממני לתרום אז, הייתי תורם עוד יותר מהר מהיום, כי באמת הפעילות שלהם היא מדהימה, עם המון המון קירוב של יהודים פשוטים-ויקרים שהתקרבו על ידי נרות השבת.
מה שקרה, שכבר כמה וכמה שנים הסיפורים הטובים והחמימים האלו בבית שלנו פסקו. וכנראה שנוצר בור תקציבי, שבעקבותיו החליטו למתג את הארגון ולפרסם אותו ככלל ארצי.
זה קרה שנה שעברה, והדבר הראשון שחשבתי שיעשו אחרי המיתוג, זה יהיה לחזור לסיפורים המחממים של אז, שהוכיחו את ההשפעה העצומה של הארגון. אבל מה שהם בחרו לעשות מיד אח"כ זה לעשות את המכירה הסינית של שנה שעברה.
וכאן אני מגיע לנקודה.
בהיצע הנרחב של המכירות הסיניות שקיים היום בשוק, ושכל אחד מנסה להעלות את רף המתנות שלו וכו', אני חושב שמכירה סינית יכולה להצליח בשתי דרכים. או שארגון גדול ומפורסם עושה את זה כמו 'עזר מציון', שלהערכתי זו המכירה הסינית שהכי מצליחה, כי הרבה יותר קל לאנשים להשתתף במכירה כזו כשכולם מכירים היטב את פעילותם. או שמציעים מתנות מפוצצות עם קטלוגים מפוצצים שמגרים את האנשים בגלל הריווחיות של המתנות.
ולכן כשיש כזה היצע גדול של מכירות סיניות, הדרך הכי טובה היא קודם כל להכיר את הפעילות המבורכת לציבור. קחו למשל את הידברות, שהשתתפתי במכירה סינית שלהם בסכום גדול מאד, רק אחרי שנודע לי מקרוב כמה הפעילות שלהם עצומה.
ולכן לדעתי הם היו צריכים קודם כל להפציף את הארץ עם סיפורים ואנקדוטות של הפעילות שלהם שבאמת מחממת את הלב, עם כמה שיותר אמצעים תיעודיים שיוכיחו את זה, כגון צילום של שולחנות שבת, ראיונות עם אנשים שהתקרבו בזכות זה, ראיונות עם שמות מלאים של מתנדבות וכו', ורק אחרי זה לצאת עם המכירה.

• הוסף לסימניות
אחרי שהחליטו על מכירה סינית, אין זמן להתחיל לכתוב סיפורים מדי שבוע, לכן כותבים את הסיפור בקצרה.

וזה מה שהם עשו עם משפחת שמיר.
הם תרגמו את כל ההתרגשות של המשפחה הזו, את הנרות שהאמא הדליקה ליד הבעל והילדים, את המטפחת שהיא שמה על ראשה לכבוד זה, את התפילות ליד שני הנרות עם השלהבת המרצדת שיוצרת אור של קדושה בבית, וכן את הקידוש שהאב החליט לעשות בעקבות זה וכו וכו, כל זה נכנס למשפט אחד על משפחת שמיר.

וזה מה שמרגש ויפה פה.
הויכוח על השם משפחת שמיר כן או לא הוא שולי בעיניי. כי כולם הבינו שמשפחת שמיר אמורה להיות משפחה חילונית. גם אם יש ארבעה באותו רחוב חרדי אוטנטי שנקראים בשם זה, זה עדיין לא הופך את השם לחרדי מובהק.

שמיר ושמור- זו מעין פראפרזה. אני אהבתי מאד.

• הוסף לסימניות
רק אני לא מצליחה להבין למה נדרשים פה סכומים כה עצומים וגיוס תרומות כה רחב??
ההוצאות שלהם מסתכמות סה"כ באלפי נרוניות חלב פשוטות, הדפסת התפילה ומדבקה קטנטנה עם זמן הדלקת נרות מידי שבוע. כל שאר העיסוק הוא בהתנדבות, אריזת הערכות וחלוקה ע"י מתנדבות.
לשם מה נדרש פה גיוס כה נרחב? כ"כ מסובך להתרים נרוניות חלב שעולות פרוטות?
נראה שנדרשים פה סכומים עצומים על כל הפרסום העצום

• הוסף לסימניות
שינוע הערכות, הסעת המתנדבות, קניית שולחנות גם עולים כסף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;1319908:
ההוצאות שלהם מסתכמות סה"כ באלפי נרוניות חלב פשוטות, הדפסת התפילה ומדבקה קטנטנה עם זמן הדלקת נרות מידי שבוע. כל שאר העיסוק הוא בהתנדבות, אריזת הערכות וחלוקה ע"י מתנדבות.
יתכן שמדובר בגרעון מצטבר של שנים ללא תרומות, מלבד שרשרת התורמים בהמודיע שמימנו קצת מהעיתונים שחולקו שם.

• הוסף לסימניות
גם המכירה הסינית של עזר מציון זה לא מה שהיה בשנים הקודמות.
יש צניחה משמעותית, לפי ראות עיני השתתפתי כמה שנים בערבים האלה, והמכירה של השנה הייתה די חלשה ביחס למכירה של שנה שעברה, אפילו בחצי קופה הסכום הסופי לא היה מרגש במיוחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;1319916:
שינוע הערכות, הסעת המתנדבות, קניית שולחנות גם עולים כסף

שינוע הערכות והסעת המתנדבות - גם נעשה בהתנדבות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;1319908:

לפעמים כשנמצאים מחוץ לפרויקט, נראה שמה בס"ה צריך, אבל כשנכנסים פנימה ופתאום רואים את המערך ואת המינוס בבנק, מתחילים להבין...

יצא לי לעמוד עם אחד הארגונים בקשר של עד הכרת חשבון הבנק שלהם מבפנים.
פגשתי איזו מכרה שאמרה לי (היא לא ידעה שאני עובדת איתם): הם, יש להם מימון גדול מטעם איקס וואי, אני לא מבינה למה תמיד נראה שאין להם כסף.
היא המשיכה: את יודעת מה זה המימון של איקס? הוא מתפעל את כל המוסד ומפזר להם כסף".

שתקתי. לא יכולתי לחשוף שכל מה שהיא אומרת אפילו לא מתקרב למציאות. איקס לא מממן אותם, הוא כן נתן להם פעם תרומה של 1000 שקל, אבל כנראה עברו כמה שנים מאז. הוא מחזיק מהארגון שלהם אבל יש לו כמה וכמה ארגונים קודמים לתפעל, ו1000 שקל חד פעמי לא מתחילים ךהחזיק מוסד.

שתקתי. והיא נותרה בעמדה שלה.
למדתי שתי מסקנות:
1.רק כשאתה נכנס ראשך ורובך, אתה יכול להבין את המערך כולו.
2. עד כמה שאפשר, כדאי לחשוף את ההוצאות, לא לתת לבני אדם סביבך לחשוב שאתה לוקח את הכסף לכיסך האישי (אותו מוסד היה הפוך. ראש המוסד שילם מכספו כדי לא ליפול..) או אפילו לפרסום.
היה הוגן ואמין עם סביבתך, והיא תהיה הוגנת כלפיך ותשתדל לעזור לך.
(לא אומרת לחשוף את כל מקורות המימון ומערך הכספים, אבל שיתוף יותר הזדהות. הסתרה יוצרת התנגדות).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BlueRay;1319935:
שינוע הערכות והסעת המתנדבות - גם נעשה בהתנדבות.

לא מדויק. יש הרבה נקודות שהמתנדבות יוצאות או/ו חוזרות עם מונית.
לא יזיק גם עוד מתנדבים.

מדובר בחלוקת אלפים של ערכות. אני יודעת שבבית שמש מכינים מידי שבוע 1,000 ערכות. תחשבו סך כולל.

אם אתם מעוניינים להתנדב בפועל, זה לא פחות מאשר לתרום כסף, ואם אין לכם זמן פנוי, אז לתרום כסף זה גם להתנדב, נכון לאה ;)

• הוסף לסימניות
העיצוב של העלון מאוד מוצלח
השם והמיתוג ברמה גבוהה
לגבי עצם העניין של מכירה סינית -
מקווה שיהיה להן משתלם, לדעתי - להרבה אנשים כבר נמאס ממכירות סיניות

מה שאהבתי בחוברת אלה הסיפורים
אבל
היה צריך לקחת את כל נושא הנרטיב יותר ברצינות, זה מה שמייחד את הארגון.

אגב -
מה תגידו על אישה שמתחילה להדליק נרות שבת ועושה זאת בטעות בלילה (ח"ו) אבל מזה היא מתעוררת לחזור בתשובה? (מדברת על סיפור אמיתי שמכירה מקרוב, שדווקא אינו קשור ל"לקראת")

נכון שזה נשמע מזעזע שהדליקה בלילה,
אבל הרבה סיפורי חזרה בתשובה מתחילים מטעויות כאלה

• הוסף לסימניות
שקיות, מדבקות, הדפסה, פרוספקטים, עיצוב, נרונים, רואי חשבון, הנהלת חשבונות, מיסי עמותות, משכורות לרכזים בכירים (התנדבות היא בד"כ כמה שעות בשבוע, כשזה הופך למשרה מלאה הגיוני שאדם יתוקצב. אחרת איך יתפרנס?) שולחנות מתקפלים, פמוטים ממכסף, בקבוקי יין, מפות לבנות, זרי פרחים, גביע ותחתית, צלחות, מפיונים מבד וחבקים, סכו"ם, מפית לחלות, מארז לציוד.
דלקים, נהגים לחלק מהאזורים, שי למתנדבות לדרבון.
הכל בכפולות...
ויש עוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;1319908:
איך היה כתוב פעם בפרסומת 'ה... זה רק תירוץ'

[העיקר המכירה הסינית הנרות הם רק תירוץ].

• הוסף לסימניות
לכל המתנדבות והמתנדבים שמקדשים שם שמים במרכזי הקניות בעת מלחמה
שבת שלום ושקט
גם לך אבריימי היקר

• הוסף לסימניות
תודה למי שהעלה את הנושא
בזכותך קניתי כרטיסים להגרלה
וזכיתי במצווה
בעז"ה מקווה גם לזכות במשהו גשמי

• הוסף לסימניות
סקר

תכלס' השתתפתם במכירה או לא?

• הוסף לסימניות
יש למישהו את רשימת הזוכים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה