ניק 136778
משתמש צעיר
- הוסף לסימניות
מה הקשר מלחיץ?כאשר ילד משקר הרבה, אנחנו צריכים לעשות חשבון נפש כהורים.
ולבדוק: מה מלחיץ אותו כל כך בבית, שהוא צריך לשקר.
לילדים מתוקים יש דמיונות- אין יותר בריא מזה...
ילד שלא משקר זה ילד חסום- בלי חלומות
מה הקשר מלחיץ?כאשר ילד משקר הרבה, אנחנו צריכים לעשות חשבון נפש כהורים.
ולבדוק: מה מלחיץ אותו כל כך בבית, שהוא צריך לשקר.
למה צריך לזהות?מה דעתכם, איך מזהים שקר אצל ילדים?
ואז שמעתי אותו מספר לאח שלו שהוא שיקר ואמא לא שמה לבכל עוד זה אפשרי (אין ניזוקים בסביבה וכו')
מעדיפה לצאת תמימה וסתומה, ולא לתת יחס לשקר.
תלוי בגילמה הקשר מלחיץ?
לילדים מתוקים יש דמיונות- אין יותר בריא מזה...
ילד שלא משקר זה ילד חסום- בלי חלומות
,תלוי מה השקר...תלוי בגיל
ילד בן 10 שמשקר -דורש בדיקה של ההורים מה מפחיד בהם
ילד בן 4 שדובר רק אמת- דורש בדיקה מה אצלו לא תקין
בגיל הזה כשאני רואה שדמיין אני אומרת לו 'אתה אומר את זה כי אתה מאד רוצה שזה יקרה? תראה זה לא היה ככה אלא א' ב' ג'רק נדגיש שכל הדיון הוא על ילדים שכבר עברו את השלב של להבדיל בין מציאות לדמיון.
[ילד עד גיל 5 (בערך) לא יודע להבחין בין דמיון למציאות, לכן לפעמים הוא יגיד דברים שלא קרו - רק בגלל שהוא דמיין את את זה/ רצה שככה יהיה, זה לא שקר].
אני חושבת שזו הייתה גם דעת הרב שטיינמן, לא זוכרת כרגע מקור, אשמח אם יש למישהו מקור בשמו שלפעמים צריך 'לא לראות'.לדעתי העניה, הרבה פעמים עדיף 'לא לדעת' שהילד שיקר. זו רק דעתי.
למה צריך לדעת אם הוא משקר או דובר אמת?מה דעתכם, איך מזהים שקר אצל ילדים?
לא חושבת שיש תשובה לשאלה הזאת, כל ילד והאופי שלו, כל הורה והשימת לב שלומה דעתכם, איך מזהים שקר אצל ילדים?
חלק מהתפתחות תקינה במוח של ילדים זה אי אבחנה בין דמיון למציאות.ומאיפה המסקנה שילד שלא משקר יש לו בעיה (ילדים קטנים)??!!
חסרים ילדים עם אופי ישר שלא ישקרו?? חסרים ילדים עם תמימות טהורה שלא רוצים לשקר כי אסור???
לא יודע מה איתכם-אבל בגיל הזה אני יודע את האמת עוד לפני שאני שואל,וגם לזה אשמח לשמוע את דעתכם, איך להגיב לשקרים של ילדים קטנים ?
חחחשאלה קשה שאלתם.
ולמה?
כי עד הקיץ האחרון חשבתי שאני יודעת לזהות שקר אצל ילדים. כשהיה צורך העלמנו עין, וכשהיה צורך, העמדנו במקום.
בקיץ הבנתי שיש שקרנים אלופים! גאונים! שקשה מאד לעלות עליהם.
עם כח הדמיון שלהם, הם נכנסים לסיפור כ"כ חזק שהם פשוט מאמינים לעצמם.
על פרסומת, כידוע הינה שקר גמורנשמע אשכול פרסומי
ומעולה מצד פותחת האשכול שעושה את זה בשם מלא וגלוי,נשמע אשכול פרסומי
כל מילה!ומעולה מצד פותחת האשכול שעושה את זה בשם מלא וגלוי,
שלא מעורר תחושת 'אנטי'.
הבנתי מיד שזה שיווקי, ולא הפריע לי להגיב באשכול,
שלא כמו אם הייתה כותבת - 'מישהי מכירה את לגדל? שמעתי שזה נורא נורא מוצלח ויפה'
זה פרסומי, שם הניק לא מוסתר.נשמע אשכול פרסומי
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים