- הוסף לסימניות
בן כמה הילד?אני לא מסכימה עם המשפט הזה. למרות שכתבתי שאני חושבת עם עצמי מה גרם לילד לשקר.
הרבה פעמים ראיתי שנוח לילד לשקר. זה לא אומר שמלחיץ אותו כ"כ אלא לא בא לו עכשיו להענש בעונש קטן והגיוני.
אני אתן דוג'-
לפני כחודש הבן שלי יצא לשחק בחוץ. סיכמנו שהוא חוזר ב 6 והוא חזר הביתה ב 6:30 וסיפר שהלך למתמידים (שמסתיימים ב 6:20- ככה שהאיחור הגיוני)
תוך כדי דברים אני נזכרת שבאותו יום אין בכלל מתמידים והתברר שהוא שיחק עוד 20 דק'- אם היה מתקשר לבקש היה מקבל אישור להישאר במגרש דבר שקורה לא פעם.
ה'עונש' אצלינו על איחור כזה שמחר הוא חוזר רבע שעה קודם (כדי שגם אם הוא יתעכב עוד הוא יחזור בשעה הקבועה. אגב, אם קרה והוא התעכב אני מעלימה) בד"כ זה עובד.
לא חושבת שיש ילד שכזה עונש מלחיץ אותו.
אם הוא היה צריך לשקר אז כנראה שהעונש כן מלחיץ אותו, או שלהתקשר להגיד שהוא מאחר לא היה מספיק נגיש לו.
ומראש לא הייתי יוצרת סיטואציה שבה יהיה "נוח" לשקר. אני אישית חושבת שבמקרה שהילד משקר להורים כדי להימנע מעונש זו נורת אזהרה שמשהו לא נכון בדינמיקה. בדוגמא שהבאת- יצרת סיטואציה שבה יש סיבה "לגיטימית" לאחר שעליה לא מקבלים עונש וסיבה "לא לגיטימית" שעליה מקבלים עונש. אני לא הייתי עושה כזאת הפרדה- אם הכלל הוא שלא חוזרים מאוחר אז זה בכלל לא משנה הסיבה.
הנושאים החמים

Reactions: בהמתנה1 //