תקשורת איך יודעים אם ילד משקר או דובר אמת?

• הוסף לסימניות
ואז?? תחנכי אותו כשהשקר התגלה???
ראשית, איך?? מה זה לחנך?

בכל אופן לי אישית החוויה הכי קשה הייתה שחשבו ששיקרתי
סה"כ הרי השקר התגלה,
למעשה לא שיקרתי, רק לא יכולתי להסביר שעשיתי משהו אחר שהוא לא בסדר
ובגלל זה זה היה נראה ששקרתי...
אז קבלתי 'חינוך'
הנה יש לך חוויה קשה מזה שהיו בטוחים ששיקרת
ואת ידעת שלא
לזה כיוונתי
גם אם יש לנו וודאות שילד שיקר
כל עוד הוא לא נתפס ממש בשקר באופן פומבי לא שחשבו שהוא שיקר אלא שזה נחשף גלויות לאור השמש:
נגיד אמר הלכתי אחרי החיידר ישר הביתה ורק התעכבתי בחצר . ואמא של חבר התקשרה ואמרה : X היה אצלינו היום ושכח אצלינו משהו.... (אם האמא של החבר לא התקשרה אבל לא ראית אותו בחצר - לא קוראת לזה נתפס בשקר עדיין)

איך אני אחנך אותו - חנוך לנער על פי דרכו.
לפי הילד המיקום והסיטואציה - אני אחנך אותו.

• הוסף לסימניות
לסיכום,
שקר של ילד בן 3-6 הוא נורמטיבי ואופייני כחלק מהגדילה,
חשוב להעלים עין בעדינות, לא לעשות ממנו "שקרן"
כאשר דברים חוזרים על עצמם להגיב בצורה נכונה כפי שהרבה נכתב כאן בתגובות החכמות למעלה.

כאשר ילד משקר בגיל מבוגר יותר, חשוב לשים לב, מה הסיבה לכך. (בבית, במוסד הלימודי...) ולטפל בשורש, לא בתוצאה. שקר הוא בד"כ תוצאה.

כמובן שאין מדובר במקרים חריגים של ילדים מאותגרים ומאתגרים במיוחד.

• הוסף לסימניות
לדעתי.. כדאי להימנע משאלות שמצמידות את הילד לקיר וגורמות לו לשקר ומורידות מהכבוד העצמי והאמון.
אני לא אשאל ילד אם ברך ברכת המזון, כי התשובה הממהרת והקלה והמתחמקת היא "כן". לכן אני אגיד לו תברך קודם ברכת המזון.
אם ילד בא מאוחר זה ממש לא משנה לי למה, אני אומרת שמאוחר וכבר ממש דאגתי כמעט התקשרתי לאמא של... ככל שזה חוזר על עצמו אני יותר תקיפה וחוזרת על זה שזמן זה זמן וכו' אבל הילדים יודעים שבובע מעישעס לא מעניינים אותי ולכן לא ימציאו אותם.

• הוסף לסימניות
כתוב על המצח, לא?

רק משפט אחד- גם אתם ממש ממש בטוחים שהוא משקר
1. לא להפוך אותו לשקרן אלא לילד שהתבלבל פעם אחת...
2. תמיד אבל תמיד קחו בחשבון אחוז אחד שאתם טועים
הייתי נותנת על זה 10 לייקים.
ושואלת - למה אני חייבת לדעת שהוא משקר?
לא קראתי את כל האשכול, רק את הראשונים קראתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה