- הוסף לסימניות
כן.נורא מעניין אותי, יש הבדלים במבחן בהפרש של גילים?
כן.נורא מעניין אותי, יש הבדלים במבחן בהפרש של גילים?
זה מבחן שעושים אצל פסיכולוג והוא מורכב מכמה שלביםאני מבינה שיש פה הרבה שמבינים במבחני IQ
נורא מעניין אותי, יש הבדלים במבחן בהפרש של גילים?
ואני יסביר
מעולם לא עברתי מבחן, ומאד מאד מעניין אותי כמה ה-IQ שלי
העניין הוא שאני מרגישה הרבה פחות מחוננת ממה שהייתי בתור תלמידה, אם אפשר להגדיר את זה כך.
אם אני עושה היום, (אחרי כמה לידות ובלי לימודים רציפים) מבחן IQ - תצא לי אותה תוצאה שהיתה יוצאת בתור תלמידה?
איך המבחן מתנהל בכלל?
זה כבר הגזמה...אבא שלי קפץ מכיתה ד' לישיבה קטנה-
זאת אומרת- שבר מצוה הוא עשה בישיבה גדולה.
יפהאני ממליצה למחוננות ללמוד מוזיקה ברמה מאתגרת.
זה נותן המון אתגרי חשיבה ותעסוקה וגם כיף- הופעות וכו'.
לכאורה תצא לך אותה תוצאה, יכולת הקשב והריכוז שלי כיום נמוכה הרבה יותר מבעבר, אם זאת, הדברים שנבדקים במבחן IQ הם פשוטים ואם יש לך את זה, זה פשוט יישלף לך בלי בעיה, אם את עייפה זה יכול להשפיע.אני מבינה שיש פה הרבה שמבינים במבחני IQ
נורא מעניין אותי, יש הבדלים במבחן בהפרש של גילים?
ואני יסביר
מעולם לא עברתי מבחן, ומאד מאד מעניין אותי כמה ה-IQ שלי
העניין הוא שאני מרגישה הרבה פחות מחוננת ממה שהייתי בתור תלמידה, אם אפשר להגדיר את זה כך.
אם אני עושה היום, (אחרי כמה לידות ובלי לימודים רציפים) מבחן IQ - תצא לי אותה תוצאה שהיתה יוצאת בתור תלמידה?
איך המבחן מתנהל בכלל?
ואני ממליצה להם לאתגר את עצמן בתחום שאליו הן מתחברותאני ממליצה למחוננות ללמוד מוזיקה ברמה מאתגרת.
זה נותן המון אתגרי חשיבה ותעסוקה וגם כיף- הופעות וכו'.
תלוי ומשתנה לפי הגילזה כן.
מחונן זה מ130,
140 כבר נחשב לגאון.
מענייןלכאורה תצא לך אותה תוצאה, יכולת הקשב והריכוז שלי כיום נמוכה הרבה יותר מבעבר, אם זאת, הדברים שנבדקים במבחן IQ הם פשוטים ואם יש לך את זה, זה פשוט יישלף לך בלי בעיה, אם את עייפה זה יכול להשפיע.
אישית עשיתי מבחן תיל (שמזכיר בהרבה חלקים שלו מבחן IQ) לא התכוננתי אליו והייתי שבועיים לפני לידה בקשב נמוך ביותר, עשיתי אותו בכדי להיכנס ללימודים(הדגשה: לא נראה לי שאני נחשבת מחוננת) ומאד נלחצתי כשהתחלתי אותו והיה רשום שם שמי שלא עובר אותו צריך להמתין פרק זמן(אני חושבת ששה חודשים אבל לא בטוחה) שידעתי שאם אמתין אותו אפסיד את תחילת שנת הלימודים. בסופו של דבר קיבלתי בו למעלה מ700 (ללימודים היה צריך 650) וזה היה נחשב לציון גבוה, כי זה דברים של היגיון שאם יש לך אותם אז זה עובר לך. מה שכן, אם את עייפה ומתקשה להתרכז ייתכן שזה ייקח לך יותר זמן וה IQ נמדד גם בזמן תגובה...
אין ספק שהעובדה שזו מסגרת בבית מורידה הרבה מהבעיות במסגרת כזו.אין כאן "שהות" במסגרת,זו תכנית ללמידה עצמית בבית.
צריך לבדוק לגופו של קורס אם לילד יש את הבסיס בשביל להעמיק.
אגב, מתאים גם לילדים סתם חכמים ואוהבי למידה.לאו דוקא למחוננים.
במבחני IQ אין לך סודוקו או תרגילים באלגברה שהגיוני שהם משתפרים ככל שאת מרגלת, זה יותר דברים של היגיון, השלמה של רצפים, מציאת יוצא דופן, איזה צורה חסרה וכו' אישית נראה לי שזה פחות עניין של מיומנות אם כי אני מאמינה שכל דבר אפשר לשפר ע"י למידה והתמדה.מעניין
אצלי אני מרגישה שזה לא עניין של עייפות אלא של מיומנות
כשכתלמידה ביצעתי כל יום-יומיים עשרות תרגילי אלגברה/גאומטריה. ובאופן כללי פתרתי סודוקו וכד' סתם להנאה - הייתי הרבה יותר מיומנת.
כיום מרגישה שהמוח החלידאפילו סודוקו לוקח לי הרבה זמן
מה שכן זה מביא אותי לחשוב על אפשרות, לתרגל כשבועיים-חודש כל מיני תרגילים דומים - ורק לאחר מכן לבצע מבחן IQ
מעניין אם באמת זה עוזר.
רואה בעיניים הבדל מפעם (לימודים וכו') להיוםבמבחני IQ אין לך סודוקו או תרגילים באלגברה שהגיוני שהם משתפרים ככל שאת מרגלת, זה יותר דברים של היגיון, השלמה של רצפים, מציאת יוצא דופן, איזה צורה חסרה וכו' אישית נראה לי שזה פחות עניין של מיומנות אם כי אני מאמינה שכל דבר אפשר לשפר ע"י למידה והתמדה.
לפי הידע המדעי כיום המוח הוא גמיש, והוא עובד בדיוק כמו שריר.מעניין
אצלי אני מרגישה שזה לא עניין של עייפות אלא של מיומנות
כשכתלמידה ביצעתי כל יום-יומיים עשרות תרגילי אלגברה/גאומטריה. ובאופן כללי פתרתי סודוקו וכד' סתם להנאה - הייתי הרבה יותר מיומנת.
כיום מרגישה שהמוח החלידאפילו סודוקו לוקח לי הרבה זמן
מה שכן זה מביא אותי לחשוב על אפשרות, לתרגל כשבועיים-חודש כל מיני תרגילים דומים - ורק לאחר מכן לבצע מבחן IQ
מעניין אם באמת זה עוזר.
עשיתי לפני כחודש מבחן תיל ואין ציונים!לכאורה תצא לך אותה תוצאה, יכולת הקשב והריכוז שלי כיום נמוכה הרבה יותר מבעבר, אם זאת, הדברים שנבדקים במבחן IQ הם פשוטים ואם יש לך את זה, זה פשוט יישלף לך בלי בעיה, אם את עייפה זה יכול להשפיע.
אישית עשיתי מבחן תיל (שמזכיר בהרבה חלקים שלו מבחן IQ) לא התכוננתי אליו והייתי שבועיים לפני לידה בקשב נמוך ביותר, עשיתי אותו בכדי להיכנס ללימודים(הדגשה: לא נראה לי שאני נחשבת מחוננת) ומאד נלחצתי כשהתחלתי אותו והיה רשום שם שמי שלא עובר אותו צריך להמתין פרק זמן(אני חושבת ששה חודשים אבל לא בטוחה) שידעתי שאם אמתין אותו אפסיד את תחילת שנת הלימודים. בסופו של דבר קיבלתי בו למעלה מ700 (ללימודים היה צריך 650) וזה היה נחשב לציון גבוה, כי זה דברים של היגיון שאם יש לך אותם אז זה עובר לך. מה שכן, אם את עייפה ומתקשה להתרכז ייתכן שזה ייקח לך יותר זמן וה IQ נמדד גם בזמן תגובה...
מישהו בטוח יודע את הציון שלך....נסי להתקשר לתיל.עשיתי לפני כחודש מבחן תיל ואין ציונים!
הממוצע שלי יצא מעל לממוצע. מה זה אומר?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים