- הוסף לסימניות
גם אני קראתי ונהנתי מאד מאד! חושבת שקריאה שניה ואפילו שלישית תתרום מאד!
נכון, זה הציק לי מאד!=רותי קפלר;2079014]-
4. הסיום. ככותבת, מוכר לי הרצון החזק לקשור את כל הקצוות. לארס את ההוא, להוליד בן להיא, לפתוח סמינר לשלישית ולתת לרביעית לעבוד בו ולהתפרנס.
אבל כקוראת, העובדה שבפרק האחרון כולם מתארסים, מתחתנים, יולדים, מוצאים עבודה ומקימים סמינר - ממש מציקה בעין. (לקח חשוב לסופרים שבינינו).
זה הפריע לך גם?[=רותי קפלר;2079014/QUOTE]ספר טוב. ראוי לבזבז עליו הן כסף והן זמן. 5.
נכתב ע"י רותי קפלר;2079014:-
2. כרגיל בספרי ברטלר, בכריכה ובגב ובדש ובהקדמה, אנחנו שומעים כמה הספר הזה ישנה את תפיסת עולמנו והשקפתנו, ניכנס למסע ונצא ממנו אחרים לגמרי, שונים ממה שהיינו, וכולי וכולי.
בתכל'ס, אריאלה הנערצת, אחרי כל השינוי שלה - עדיין גרועה יותר מרוב האנשים בסביבה שלי... כלומר: בסביבתי יש המון אנשים שגם בלי לקרוא את הספר ולעבור תהליכים מרטיטים, לא מתחשבים בתדמיות וב'מה יגידו'.
לכן נראה לי קצת יומרני להצהיר שהספר ישנה את חיינו. יש הרבה מאד כאלו שבכלל לא התחילו להתחשב בתדמיות - ממילא אין להם צורך ללמוד לקלף את התדמיות ו'לא לדמות בנפשם'. הם קוראים את הספר ונהנים כי הוא ספר טוב שמתאר תהליך. אבל ברמה האישית, אריאלה מסיימת את הספר איפה שהם היו כבר לפני 50 שנה.
אני אישית לא ראיתי את השינוי של אריאלה מסתכם באיך להסתדר עם ה"מה יגידו".
לדעתי, זה היה עמוק יותר, זה מצב שכל אדם יכול להכנס אליו ולעבור למצב אוטומט, מצב כזה שהוא לא בוחר את החיים שלו ביומיום, אלא מסתמך על בחירות ישנות, מה שזה גורם לו - להגיע לשחיקה, לא לחיות את החיים אלא לעבור אותם.
נהנתי מהשינוי שאריאלה עשתה, שהיא חזרה ל"עצמה" והתחילה לבחור מחדש, לחיות מחדש, לחוות מחדש. זה מדהים בעיני.
אני חושבת שגם ברמה הרוחנית אנחנו נשארים עם אותם מטענים מאז גיל הילדות או הבחרות, התהליך של לבחור מחדש, גורם לרעננות בקשר שלנו עם עצמנו ועם הבורא, אנחנו יכולים ללמוד ולהתלמד מחדש בהתאם לגיל שלנו במהות של התפילה, האמונה-בטחון, השבת, החגים. והדברים מתחילים לקבל מימד עמוק יותר, אמיתי, מוחשי.
למרות שלא הייתי בטוחה שאהנה מסיפור על רגשות של נשים אחרות - נהנתי ממנו מאד. אני ממליצה על הספר, ומאד, ולא רק ברמה הסיפורית שלו...
גב' ברטלר - ישר כח ותודה!!!
1. אריאלה, הגיבורה. עוברת שינוי מסעיר. השינוי כולו מתבטא בעובדה שהגברת הסכימה, ל"ע, לשדך את בנה המתפרחח עם בחורה שמתאימה לו, מסמינר 'זהבית', למרות שזה מבייש אותה נוראות וקשות, שבנה מתארס עם בחורה מהסמינר הזה ולא מהסמינר האיכותי והמהולל.
כל זאת, כמובן, אחרי שאריאלה פגשה את הנערה, והתרשמה, למרבה הפלא, מיופיה הפנימי העמוק ומיראת השמים שלה ומהתוכן הרב שיש בה. מתברר שבסמינר 'זהבית' הדלוח, יש גם בנות נפלאות, עמוקות ועדינות.
ואני הקטנה שואלת את אריאלה: ואם הזהבית הזו לא הייתה כל כך מלאת תוכן, ולא עם יופי פנימי כלשהו. נניח שהיא הייתה, כמו שחשבת מראש, סתם בחורה פשוטה שמתאימה לבן הפשוט שלך - אז מה? אז לא היית מקבלת אותה? אז לא היית מבינה שצריך לפרוש אליה ידיים בחיבוק ולאמץ אותה אל הלב באהבה גדולה, כאדם, ככלה, וכרעייתו של בנך שזה מה שמתאים לו?
המסר כאן הוא שאם מתברר שהכלה מתאימה לך, למרות שלמדה בזהבית - אז את מחבקת אותה. פשש, באמת, יפה מצידך. כולנו מעריכים. אבל מה אם היא לא הייתה מתאימה לך? אז מה? אז היית ממשיכה לסרב בעקשנות להשתתף בשמחת אירוסיו של בנך(!) ?
נכתב ע"י לבן;2079124:רותי,
לצערי הגדול אני מכירה נשים רבות, שלא מסוגלות לחבק את הכלות שלהן (וגם לא לקבל את החתנים), גם אחרי שנים ארוכות של נישואים, בגלל שמשהו בסמינר / משפחה / תדמית של הבחור/ה פגע להן בכבוד.
עצם העובדה שאריאלה הזו מקבלת את הבחורה ומצליחה בכלל להבחין ביראת השמיים שלה, מראה על שינוי חשיבה מצידה.
נשים שהתרגלו כל חייהן להיות חשובות/משפיעות/דומיננטיות, מאד קשה להן להשלים עם זה שהילד שלהן עושה להן בושות ומתחתן עם בחורה לא מושלמת שמכתימה את שמן. הספר כנראה מיועד לנשים כאלו - שיפוטיות, ביקורתיות ומושלמות בעיני עצמן.
מהכרות עם אחת שמזה כ5 שנים לא מקבלת את חתנה, בחור מצוין, שהגיע ממשפחה מאד מאד מודרנית. היא פשוט לא מצליחה להשלים עם זה שהוא בחור טוב ויר"ש, למרות שגם עיוור רואה את זה.
זה לא אומר שהיא "לא משתתפת בשמחת הארוסין", אבל זה שהבת שלה מרגישה תמיד שהאמא ממששת את הדופק ושומרת עליה מפני בעלה ומשפחתו שלא יקלקלו אותה חלילה- זה די והותר.
נכתב ע"י רותי קפלר;2079014:-להוציא מליבם של מזהירי שמירת הלשון: עצם העובדה שהח"מ כותבת ביקורת על ספר, מעידה שהיא קראה אותו, מעריכה את יכולותיה וכשוריה של הסופרת, וחושבת שהספר שווה להקדיש לו זמן יקר בחול המועד -
הספר כתוב טוב, מרתק, מעצבן כהוגן (זו מחמאה), בנוי יפה. יש כמה נקודות עיקריות שהפריעו לי.
1. אריאלה, הגיבורה. עוברת שינוי מסעיר. השינוי כולו מתבטא בעובדה שהגברת הסכימה, ל"ע, לשדך את בנה המתפרחח עם בחורה שמתאימה לו, מסמינר 'זהבית', למרות שזה מבייש אותה נוראות וקשות, שבנה מתארס עם בחורה מהסמינר הזה ולא מהסמינר האיכותי והמהולל.
כל זאת, כמובן, אחרי שאריאלה פגשה את הנערה, והתרשמה, למרבה הפלא, מיופיה הפנימי העמוק ומיראת השמים שלה ומהתוכן הרב שיש בה. מתברר שבסמינר 'זהבית' הדלוח, יש גם בנות נפלאות, עמוקות ועדינות.
ואני הקטנה שואלת את אריאלה: ואם הזהבית הזו לא הייתה כל כך מלאת תוכן, ולא עם יופי פנימי כלשהו. נניח שהיא הייתה, כמו שחשבת מראש, סתם בחורה פשוטה שמתאימה לבן הפשוט שלך - אז מה? אז לא היית מקבלת אותה? אז לא היית מבינה שצריך לפרוש אליה ידיים בחיבוק ולאמץ אותה אל הלב באהבה גדולה, כאדם, ככלה, וכרעייתו של בנך שזה מה שמתאים לו?
המסר כאן הוא שאם מתברר שהכלה מתאימה לך, למרות שלמדה בזהבית - אז את מחבקת אותה. פשש, באמת, יפה מצידך. כולנו מעריכים. אבל מה אם היא לא הייתה מתאימה לך? אז מה? אז היית ממשיכה לסרב בעקשנות להשתתף בשמחת אירוסיו של בנך(!) ?
2. כרגיל בספרי ברטלר, בכריכה ובגב ובדש ובהקדמה, אנחנו שומעים כמה הספר הזה ישנה את תפיסת עולמנו והשקפתנו, ניכנס למסע ונצא ממנו אחרים לגמרי, שונים ממה שהיינו, וכולי וכולי.
בתכל'ס, אריאלה הנערצת, אחרי כל השינוי שלה - עדיין גרועה יותר מרוב האנשים בסביבה שלי... כלומר: בסביבתי יש המון אנשים שגם בלי לקרוא את הספר ולעבור תהליכים מרטיטים, לא מתחשבים בתדמיות וב'מה יגידו'.
לכן נראה לי קצת יומרני להצהיר שהספר ישנה את חיינו. יש הרבה מאד כאלו שבכלל לא התחילו להתחשב בתדמיות - ממילא אין להם צורך ללמוד לקלף את התדמיות ו'לא לדמות בנפשם'. הם קוראים את הספר ונהנים כי הוא ספר טוב שמתאר תהליך. אבל ברמה האישית, אריאלה מסיימת את הספר איפה שהם היו כבר לפני 50 שנה.
3. גלי. זו שמאז ומעולם יצאה מהמסגרות, מגלה בספר שבעצם, היא החשיבה מאד את דעת הסביבה - דווקא בכך שעשתה ההפך מכולם. מסקנה: המורדים, היוצאים, החושבים אחרת - בעצם עושים דווקא, מסתכלים מה כולם חושבים, ועושים להפך.
הגישה הזו אולי טובה למחנכת בתיכון, כדי להטיף בה לתלמידות הסוררות שלובשות פריטים קצת חריגים. בתכל'ס, זה לא כך.
מכירה הרבה אנשים שחושבים עצמונית. אני ביניהם. זה ממש, אבל ממש, לא מעניין אותנו מה הציבור חושב. גם אם כל הציבור ינהה אחרי דעותיי, אמשיך לדבוק בהן, כל זמן שהן תראינה לי נכונות ומתאימות. ככה שההנחה הזו, שאנשים עצמאיים עושים 'דווקא' - היא יפה, אבל לא ממש נכונה.
נכתב ע"י shosh300;2079150:1. למרות האזהרה בתחילת הקטע, כמתחרה של ברטלר, הייתי נמנעת מסגנון לעגני בביקורת עליה [בדש בכריכה וכו'], ולו בכדי למנוע לעז.
לימוד זכות: ייתכן מאוד שאת כיתוב הגב המרשים כתבו משווקי הספר ולא הסופרת עצמה.נכתב ע"י רותי קפלר;2079195:אם זה נראה לעגני, אמחוק את תגובתי.
אבל האמת? התגובה הזו קצת מאכזבת אותי. חשבתי שאנשים בציבור שלנו מסוגלים לקרוא ביקורת ספרים אמיתית, בלי להאשים בחוסר פרגון.
להשקיע באמצע הלילה, לשבת חצי שעה ולכתוב ביקורת רצינית כמו זו שאני כתבתי, בחינם ובלי תמורה - לא חושבת שאפשר לפרגן יותר מזה למתחרה.
(בואו נראה את חסיה כותבת לי ביקורת כזו)
זו מהותה של ביקורת ספרים. לציין נקודות חולשה וחוזק.
ולא כמקובל בעיתונות החרדית, שכל ספר הוא 'נפלא' 'נהדר' 'מעמיק'.
ולעצם העניין: זה לא לעג אלא תיאור מציאות. תיאורי החוויה העילאית והתהליך העמוק כתובים בספר הן בדש, הן בגב והן בהקדמה. (כרגע אין בידיי את האחרון שלה, אבל יש את הקודמים, וכך זה גם בהם). הם מיותרים בעיניי, ובעיני רבים. אם נעבור את החוויה הזו בקריאת הספר, נרגיש אותה לבד.
נכתב ע"י רותי קפלר;2079014:-להוציא מליבם של מזהירי שמירת הלשון: עצם העובדה שהח"מ כותבת ביקורת על ספר, מעידה שהיא קראה אותו, מעריכה את יכולותיה וכשוריה של הסופרת, וחושבת שהספר שווה להקדיש לו זמן יקר בחול המועד -
הספר כתוב טוב, מרתק, מעצבן כהוגן (זו מחמאה), בנוי יפה. יש כמה נקודות עיקריות שהפריעו לי.
3. גלי. זו שמאז ומעולם יצאה מהמסגרות, מגלה בספר שבעצם, היא החשיבה מאד את דעת הסביבה - דווקא בכך שעשתה ההפך מכולם. מסקנה: המורדים, היוצאים, החושבים אחרת - בעצם עושים דווקא, מסתכלים מה כולם חושבים, ועושים להפך.
הגישה הזו אולי טובה למחנכת בתיכון, כדי להטיף בה לתלמידות הסוררות שלובשות פריטים קצת חריגים. בתכל'ס, זה לא כך.
מכירה הרבה אנשים שחושבים עצמונית. אני ביניהם. זה ממש, אבל ממש, לא מעניין אותנו מה הציבור חושב. גם אם כל הציבור ינהה אחרי דעותיי, אמשיך לדבוק בהן, כל זמן שהן תראינה לי נכונות ומתאימות. ככה שההנחה הזו, שאנשים עצמאיים עושים 'דווקא' - היא יפה, אבל לא ממש נכונה.
4. הסיום. ככותבת, מוכר לי הרצון החזק לקשור את כל הקצוות. לארס את ההוא, להוליד בן להיא, לפתוח סמינר לשלישית ולתת לרביעית לעבוד בו ולהתפרנס.
אבל כקוראת, העובדה שבפרק האחרון כולם מתארסים, מתחתנים, יולדים, מוצאים עבודה ומקימים סמינר - ממש מציקה בעין. (לקח חשוב לסופרים שבינינו).
5. ספר טוב. ראוי לבזבז עליו הן כסף והן זמן.
נכתב ע"י shosh300;2079150:1. אז נכון שהספר מקצין מאוד את התופעה, כי אין מה לעשות כך זה ספר כמו קריקטורה, כשאתה רוצה לטפל בנושא אתה מעצים אותו, אבל כל קורא יכול להסיק מזה לחלקים מסויימים הקיימים בקרבו.
נכתב ע"י לבן;2079323:אם יש משהו שאני שונאת, זה חטא ההקצנה.
הקצנה פוגעת בספר, פוגעת במסר, וחוטאת לאמת. ספר הוא ממש לא קריקטורה, הוא אמור להוות שיקוף מדויק וכנה לתופעות ולתהליכים.
ברגע שמתחילים להקצין תופעה "לא אבוא לארוסיו של בני..." - אוטומטית את דוחה את זה, מרגישה שזה לא מציאותי, ומסיקה שזו ההיא הדפוקה מהספר - זו לא את.
נכתב ע"י לבן;2079323:ברגע שמתחילים להקצין תופעה "לא אבוא לארוסיו של בני..." - אוטומטית את דוחה את זה, מרגישה שזה לא מציאותי, ומסיקה שזו ההיא הדפוקה מהספר - זו לא את.
נכתב ע"י תקוה;2079345:אני מכירה 2 אימהות שאמרו את זה.
אחת אמרה בשביל לאיים
שניה אמרה והיתה ממש רצינית עם זה- עד שבא רב גדול והכריח אותה לבוא לאירוסי בנה. אם לא הוא היא לא היתה מגיעה וגם לא מארחת את כלתה לאחר הנישואין.
כך שמציאותי, זה כן.
נכתב ע"י לבן;2079357:הבעיה היא,
שרוב האנשים הנורמטיביים לא מתנהגים כך. התנהגות כזו מקורה במשהו מאד בעייתי בנפש.
ברגע שאת מתארת תופעה קיצונית ושולית בספר, אין לך שום חיבור מצד הקורא הנורמטיבי לדמות שבעיניו היא מקסימום - הזויה.
נכתב ע"י לבן;2079357:הבעיה היא,
שרוב האנשים הנורמטיביים לא מתנהגים כך. התנהגות כזו מקורה במשהו מאד בעייתי בנפש.
ברגע שאת מתארת תופעה קיצונית ושולית בספר, אין לך שום חיבור מצד הקורא הנורמטיבי לדמות שבעיניו היא מקסימום - הזויה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //