- הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי קפלר;2079014:2. כרגיל בספרי ברטלר, בכריכה ובגב ובדש ובהקדמה, אנחנו שומעים כמה הספר הזה ישנה את תפיסת עולמנו והשקפתנו, ניכנס למסע ונצא ממנו אחרים לגמרי, שונים ממה שהיינו, וכולי וכולי.
בתכל'ס, אריאלה הנערצת, אחרי כל השינוי שלה - עדיין גרועה יותר מרוב האנשים בסביבה שלי... כלומר: בסביבתי יש המון אנשים שגם בלי לקרוא את הספר ולעבור תהליכים מרטיטים, לא מתחשבים בתדמיות וב'מה יגידו'.
לכן נראה לי קצת יומרני להצהיר שהספר ישנה את חיינו. יש הרבה מאד כאלו שבכלל לא התחילו להתחשב בתדמיות - ממילא אין להם צורך ללמוד לקלף את התדמיות ו'לא לדמות בנפשם'. הם קוראים את הספר ונהנים כי הוא ספר טוב שמתאר תהליך. אבל ברמה האישית, אריאלה מסיימת את הספר איפה שהם היו כבר לפני 50 שנה.
למרות שלמזלי אני אחת מהאנשים הלא מושלמים ולא דומה לדמות של אריאלה
אבל אני בכל זאת קיבלתי מהספר חוץ מהמסר הכללי, גם מסר שדיבר אלי באופן אישי:
(למרות שאני לא יכולה להגיד שהשתנו לי החיים... אבל בכל זאת)
הבנתי שבי ובעוד אנשים רבים בסביבה של כולנו, שנראים לא מושלמים ולא נערצים, יש בכל זאת דברים שאין באנשים ש'זכו' להיות מהסוג של אריאלה.
יש לנו את היכולת לבחור בעצמנו, ולפעול לפעמים ע"פ דעתנו, וגם לקבל את השונה מאיתנו בשמחה ובקלות, בלי מאמץ ועבודה עצמית...
הבנתי שלאנשים כמונו אין שום סיבה בעולם, לקנא באנשים שיש להם שם טוב שגורם להם להיות כלואים ומוגבלים בתוך דעות והנהגות מסוימות, לפעמים אפילו בלי שהם מודעים לכך...
הנושאים החמים