אני כבר גמרתי את כל החדרים...

• הוסף לסימניות
ספרי ילדים מנויילנים אפשר לנקות עם ממחטה לחה. מנקה מעולה ומתייבש מיד.
להעצמת החוויה נותנים לילדים לנקות (זהירות, זה עלול לקחת הרבה זמן...)

• הוסף לסימניות
את השקיות היפות אני משחילה על קולב ותולה בארון.
מבחינתי זה מאד פרקטי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;966680:
שאלה ש(לא) קשורה או כן...
איך אתן מנקות את הספרי ילדים המנוילנים?
בגלל שזה מנוילן יש לילדים יותר יד חופשית וזה אכן מלוכלך יותר אם אני יעבור דף דף עם ספריי ומגבת אני לא חושבת שזה יתיבש טוב והדפים ידבקו יש רעיון?

אני לא מנקה משחקי ילדים וספרים,
אני פשוט סוגרת אותם ויש לי ארגז משחקים וספרים של פסח.

• הוסף לסימניות
כנ"ל לגבי משחקים וספרים מנקה ע"י כמה דפיקות את הספרים ומוכרת לגוי
משחקים-לא מכניסה למכונת כביסה-כי אני חוששת שתתקלקל-בנתיים המזל שלי עם מכונות כביסה לא היה מזהיר כבר החלפתי כמה...)
כמה משחקים בודדים אני משרה בקערה עם אבקת כביסה והשאר נמכר ולפסח אני משתדלת לקנות חדשים כמה שידי מגעת
יש לי הצעה למשחק זול שהילדים מזכירים לי אותו מידי שנה
אני קונה 3-4 חבילות של כוסות חד פעמיות קשיחות איכותיות בכמה צבעים
והם עושים מזה פירמידות גבוהות שבילים ומעבירם מכוניות בינהם-אין סוף אפשרויות

עוד מסקנה שהגעתי אליה עם השנים-לא לחכות לכלום את יכול תעשי בלי חשבון שיתלכלך, ומידי מוקדם..., רק מרווחים מזה לעולם לא מפסידים לגמור מוקדם
ואני למדתי גם לגייס את הילדים
הם יודעם מצוין לנקות מגירות וכו אני מסדרת את התכולה והם את המגירה או הארון וזה עובד נפלא, הם נהנים ואני עוד יותר
ואכן עוזרת אפילו הבחורה זה דבר נפלא-עצם העניין שאת נכנסת לטרנס של היום גומרים, מכינים וכו' כבר שווה.
לקח לי זמן להבין כמה טוב להעזר אבל צלחתי את זה והיום אני מעסיקה בחורה לכביסות (קיפול בלבד) ובחורה לניקיון הבית
אני מרכזת את הכביסה ליום יומיים בשבוע ואז יש לי משהי מקפלת ערימות ענק בפחות משעתיים וחסל סדר כביסה לא מקופלת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו ישר;966732:
לקח לי זמן להבין כמה טוב להעזר אבל צלחתי את זה והיום אני מעסיקה בחורה לכביסות (קיפול בלבד) ובחורה לניקיון הבית
אני מרכזת את הכביסה ליום יומיים בשבוע ואז יש לי משהי מקפלת ערימות ענק בפחות משעתיים וחסל סדר כביסה לא מקופלת.
כמה לוקחות לך?
זה פשוט רעיון נפלא!

• הוסף לסימניות
25 לשעת קיפול ו40 לניקיון
(מדובר בבחורות צעירות יחסית)

• הוסף לסימניות
לקנות לילדים עוגיות כשרות לפסח לימים שלפני פסח, וחסל לחץ של פירורים, נראה לי שאפשר גם עוגיות עם קטניות לאשכנזים עד פסח
בהצלחה

• הוסף לסימניות
עיצה נפלאה ששמעתי עליה לפני שנתיים:

בשבוע האחרון לפני החג משתמשים עבור הילדים בסט בגדים אחד בלבד.
בכל ערב למכונה, למייבש, ובבוקר שוב מוכן ללבישה.
החסכום בעבודה ובערימות הכביסה הוא אדיר ומפנה את הראש והידיים לטיפול בענייני הפסח.

לא יכולה לומר שאני מקפידה עליו תמיד, אבל נעזרת בו במידה זו או אחרת.

העיקר תנסו גם להנות בימים האלה!!

שאלה:
האם רק אני עבודת כמעט עד פסח, או שיש פה עוד כמה שמסתדרות עם עבודה - עבודות פסח בבית כמעט עד לחג?
תנו טיפים לתמרונים!!!

• הוסף לסימניות
השיטה שלי לסידור הבית:

(לא מתאימה לכל אחת, מתאימה לאנשים שרגליהם לא כואבות וביתם קטן...)

כשמסדרים חדר מבולגן שמכיל דברים שאמורים ללכת למקום אחר (לכביסה, לפח, לחדר ילדים)
מרימים מס' פריטים ששיכים לאותו מקום ושמים במקום מיד. לא מרכזים יחד בערימה ואח"כ הולכים להניח במקום.

היתרון: רואים תוצאות מיד, החדר הולך ונהיה מסודר, ולא רק בסוף.
יתרון נוסף: גם אם העבודה נקטעה באמצעה (כמו שקורה הרבה) לא נשארנו עם חדר מפוזר, אלא עם חדר מסודר חלקית. ערימות מאורגנות דרכן להתפזר חזרה ואז העבודה הולכת לטמיון.

החסרון: כנ"ל - מעייף קצת, ולא מתאים לבתים רחבי ידיים...

• הוסף לסימניות
אני מפרידה בין מה שרק אני יכולה לעשות (לסדר ארונות למשל) ובין מה שאחרים יכולים לעשות.
ואז עובדת יום אחה"צ לילה על החלק "היבש", ומסדרת פרפקט, ולמחרת בבוקר הולכת ומשאירה הוראות מדויקות לנקיון הרטוב. חוזרת, ועובדת שוב על החלקים שלי וכו'. וגם ככה נשאר לי מספיק...

• הוסף לסימניות
בשנים האחרונות העזרה שלי בנקיון פסח מתחילה מערב פסח של השנה שעברה -
אני מצפה את מדפי הארונות ואת מדפי המקרר בשעוונית דקה ושקופה ומשאירה אותה במשך כל השנה.
התועלת כפולה - כל השנה אני מנקה את המדפים בכיף - מוציאה, וטפת, מייבשת ומחזירה ובערב פסח - מעיפה את הצפויים לפח האשפה ומנקה הכל בקלי קלות.

לשקיות היפות מצאנו פתרון נהדר - על דלתות הארונות (מבפנים) שמנו ווים (מסמר מעוקל - למי שאינו יודע) שנים על כל דלת שהמרחק ביניהם בערך בגודל של הידיות ועליהם תלויות השקיות לפי גדלים. כך תמיד מוצאים את הגודל הרצוי בקלות (גם הילדים) ותמיד (כמעט) נשאר מסודר.

חני

• הוסף לסימניות
מה זו השעוונית הזו? מוכנה לפרט? איפה קונים כזה דבר? אני עד היום השתמשתי בנייר אבל הוא נקרע מהר מדי

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל האשכול (ואני לא אפרט את מצב הנקיון...) אבל אני ממליצה לגמור עם כל הקניות כמה שיותר מוקדם.
עכשיו (כלומר לפני שבוע) המוכרות בחנויות יתנו לכם את כל השרות והסבלנות. יומיים לפני פסח- אפשר לחכות שעה בחנות נעליים רק כדי לשמוע שאין את המידה...

• הוסף לסימניות
אני לא מסוגלת להתחיל מטבח לפני ר"ח ניסן, איך עושים את זה?
זה לא משגע להזהר כל הזמן ולהזהיר את הילדים?
אני שונאת את הלחץ הזה, מספיק לי בימים האחרונים שלפני פסח:
"לא להכנס לפה", "חמץ רק בחוץ" וכו'...

בכולופן, בדר"כ אני מסיימת חדרים (לא כולל שטיפה, רק יבש) עד ר"ח ניסן,
ואז מחלקת לי את המטבח לפי ימים וקושי עבודה,
ותכ"ד מסיימת רטוב את החדרים.

אבל חובה קייטנת יערב פסח לילדים!!!!!!!! חובה!!!!
(אולי תעזרו לי למצוא???)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמע;966786:
שאלה:
האם רק אני עבודת כמעט עד פסח, או שיש פה עוד כמה שמסתדרות עם עבודה - עבודות פסח בבית כמעט עד לחג?
תנו טיפים לתמרונים!!!

יש גם כאלה שעובדות ממש עד פסח בלי כמעט...
אני עבדתי כמה שנים ככה, כולל היום של בדיקת חמץ (!)
חזרתי ב4 מהעבודה וב6 בעלי בדק חמץ..
תאמיני לי שהבית שלי היה יותר מאורגן ונקי משל הרבה נשים שלא עבדו. והילדים שלי עדיין לא היו על תקן של עוזרים, קטנים מדי. כשאין בררה הזמן נמתח ומכיל הספקים שלא היינו מאמינים שאפשר.
כמובן שעבדתי קשה ובלי הפסקה בחודש האחרון, ובשנה שלא עבדתי בחודש שלפני פסח היה הכל יותר רגוע, אבל ממש לא סיימתי יותר מוקדם.

זה בעיקר עניין של ארגון ותכנון, הייתי מכינה לוח זמנים מתי עלי לגמור כל חדר כדי להגיע למטבח בזמן הגיוני, והיתה רשימה מפורטת עד לפרטים הכי קטנים מה יש לעשות בכל חדר
השתדלתי מאד להיצמד לתכנון וכמובן שהשארתי לי זמן ספייר לחריגות ולדברים בלתי צפויים. מצאתי כל מיני נישות של זמן שכשאת פנויה את בכלל לא שמה לב אליהן אבל כשאת רוב הזמן לא בבית הן ממש אוצר... למשל במוצ"ש היו לי הספקים עצומים אחרי המנוחה של שבת. וממש בשבועות הקרובים לפסח הייתי עושה המון גם בשישי (יום חופשי!)
והכל כמובן בסיעתא דשמיא ובתפילה לבורא עולם שהוא נתן לנו את החג המקסים הזה ו...המעייף הזה והוא שולח לנו נשות החיל את הכוחות והיכולות להגיע לסדר עם בית נקי וכשר!:):eek::)

• הוסף לסימניות
שעוונית הכוונה למפת ניילון עבה הנמכרת לפי מטר.
אני קונה כמה מטרים של שעוונית שקופה וחותכת לפי גודל המדפים.
בארונות מעט יותר מהגודל ומקפלת את השולייםכמו שעוטפים מתנה. במקרר חותכת בדיוק לפי הגודל ובגלל הלחות זה נדבק ולא זז.
מדפי המקרר שלי מבריקים כל הזמן כי גם אם נשפך משהו אני צריכה רק לשלוף את השעוונית לשטוף תחת הברז (נשטף מאד בקלות), לייבש קלות ולהחזיר. תענוג!

חני

• הוסף לסימניות
וזה לא נקרע עם הנחת דברים כבדים על זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;966813:
בשנים האחרונות העזרה שלי בנקיון פסח מתחילה מערב פסח של השנה שעברה -
אני מצפה את מדפי הארונות ואת מדפי המקרר בשעוונית דקה ושקופה ומשאירה אותה במשך כל השנה.
התועלת כפולה - כל השנה אני מנקה את המדפים בכיף - מוציאה, וטפת, מייבשת ומחזירה ובערב פסח - מעיפה את הצפויים לפח האשפה ומנקה הכל בקלי קלות.

לשקיות היפות מצאנו פתרון נהדר - על דלתות הארונות (מבפנים) שמנו ווים (מסמר מעוקל - למי שאינו יודע) שנים על כל דלת שהמרחק ביניהם בערך בגודל של הידיות ועליהם תלויות השקיות לפי גדלים. כך תמיד מוצאים את הגודל הרצוי בקלות (גם הילדים) ותמיד (כמעט) נשאר מסודר.

חני
1. אהבתי את הרעיון לשקיות, אבל לא ממש הבנתי איזה ווים מספיק גדולים ומכילים, אכפת לך לצלם לי דוגמה?
2. שעוונית: הכוונה למפות השולחן השקופות שמוכרים לפי מטר? אני הולכת לאמץ את הרעיון אבל בארונות אולי בהפוכה, ז"א במקום כל שנה לגזור נייר לבן לפי מידת המדפים לגזור פעם אחת שעווניות ולשים לפני פסח על המדפים. במקרר אני הולכת לאמץ את זה לכל השנה.
ממש פרקטיקה שאני אוהבת, תודה!
תודה רבה

• הוסף לסימניות
רק דבר אחד אל תשכחו: חג האביב.
הפריחה בחוץ משגעת, המזג אויר נהדר, השמש זורחת,
צאו לטייל!
אני נשמעת הזויה? יכול להיות.
אבל אני מתכננת כל שנה לגמור טיפה יותר מוקדם שישאר זמן לטייל קצת.(במיוחד שבחול המועד לא כ"כ מספיקים כשהוא קצר), אבל גם כשאני לא עומדת בתכנונים, בכל זאת אני מארגנת את היום כך שבבוקר עובדים, אח"הצ מטיילים ובערב שוב עובדים כשהבית שקט.
תאמינו לי- שווה!
הילדים מרוצים, האוירה כייפית ומרחב הנשימה שזה נותן שווה יותר מלנקות עוד מגירה בדיוק עכשיו...
אה, וזה גם נותן תמריץ לגמור מהר עד הצהרים שנספיק לצאת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;966826:
וזה לא נקרע עם הנחת דברים כבדים על זה?

ממש לא. זה עבה ממש ורב פעמי (לא המפות החד פעמיות אלא אלו שנמכרות בחנויות לכלי בית לפי מטרים.)

חני

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת