- הוסף לסימניות
אם נכשלתי, זה אומר שההצלחה העירה לי פנים?
הקטע הזה שההוא שיושב לידך לא גומר לקטר כמה הוא צמא וכמה אין לו כח אפילו לקום לשתות, אתה מחליט לקום להביא לו כוס מים קרים העיקר להשתיק את היללות, הוא מסיים לשתות ומתחיל 'אואי, כמה הייתי צמא ואיך לא היה לי כח אפילו...'
זה משתדרג אם מספרים את זה על קמצן שחי בבית חשוך וקודר. משאיר את האור הכי קטן בבית דולק. ומתעלף שמגיעה חשבונית חשמל על סך 2500 ש"ח...מכירים את זה שאתם מקבלים חשבון חשמל של 2500 ש"ח לדירת 2 וחצי חדרים???
מה אנחנו כבר מפעילים? קצת פלורוסנטים, מקרר, ואיזה מתג אדום אחד ליד האמבטיה שדולק תמיד כדי שיהיה בלילה אור בפרוזדור!
מה הכוונה עיצוב פנים?
כאילו לפגוע באנשים שהפנים שלהם לא יפות?
הרגע שאתה רוצה להיות מנהל בפרוג רק לכמה דקות כדי למחוק הודעה אחת ודי.
איזו הודעה? אולי אוכל לספק את השירות המבוקש.
...ואני נזכר, נסענו ברכבת ברוסיה, והמרחקים שם עצומים. נוסעים ימים, ובין תחנה לתחנה שעות ארוכות. היו ברכבת דרגשי שינה בשלוש קומות, בדרגש העליון רבץ גוי מגושם שקונן כל הזמן: "אני צמא, אני צמא! כמה שאני צמא, הווו כמה שאני צמא!" חור בראש!
הרכבת עצרה בתחנה, והוא רובץ ומקונן. אמרתי לו: "אנדריי, הב את קנקנך!" מיהרתי וירדתי לרציף, והבאתי לו קנקן מלא, רוקנו בלגימה אחת. רצתי שוב, ומלאתי בשנית. עכשיו, יהיה מעט שקט. הרכבת החלה בנסיעה, ולפתע נשמע קולו הבכייני: "אוי, כמה שהייתי צמא, אין לכם מושג כמה הייתי צמא!"
כך העברין שנלכד ברשת היצר, כוסף לעברה לפניה, ומתרפק עליה אחריה. וסוף דבר: "טרוד ביצרי" רחמנא לצלן. ואף אנו במצב זה!
נהיה כנים עם עצמנו: רוצים אנו להשתנות, רוצים להשתפר לכוון בתפילה, להתמיד בלימוד, לשמור את הלשון, את העיניים את המחשבה – יודעים שהשרפה מלפפת, אבל שבויים, משותקים…
אין לנו אלא לבקש: אנא, החזר לנו את יכולת התנועה, את האפשרות להינצל, את הכח לברוח!
"יהי רצון מלפניך, שלא אחטא עוד!"
(מתוך והגדת – יום כיפור, המגיד רבי יעקב גלינסקי זצ"ל)
או את ההוא שעונה לטלפון "אני בישיבה". הוא יושב עכשיו ולא עומד, לא??או את השכן, שבא ללוות דבק סנדלרים, וכשהנייד בדיוק מצלצל, הוא עונה "אחזר אליך, אני בפגישה".
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים