בד"ה חנה רוזנברגר ע"ה

מעניין לשמוע...
אני לפני לידה פעם ראשונה בירושלים (לא לידה ראשונה, אבל פעם ראשונה בירושלים) ולאחר האשכול הזה הבטחתי לעצמי שבשערי צדק אני לא יולדת!!

מעבר לעובדות מה שכן היה לא היה
המשפחה יודעת שאת האמא לא יוכלו להחזיר
ובמילא לא מחפשים אשמים
וכל הדיון היה רק איך לנחם..

לא ראיתי יותר מדי השמצות דווקא נגד בית חולים אחד, אלא כלפי כל מיני.
ואלו שנכתבו על שערי צדק, לא נכתבו רק בעקבות המקרה שאף אחד לא יודע מה באמת היה בו,
אלא על סיפורים אותנטיים של יולדות.
נשים שהעידו על עצמן.
והמסקנה העולה מן הדברים היא שבכל בית חולים קיימת מדיניות שעלולה לפגוע בבאים בשעריה,
והמקרה הזה רק הציף את הנושא.
לזרוק את המילה 'השמצות' כלפי נשים ששיתפו בכאבן הפרטי, זו השמצה מכוערת.
יחד עם זאת, טוב שהעלתם את תגובת המשפחה,
במידה והיא אכן נכונה, חשוב שהציבור ידע את האמת.

הבהרה: המילה השמצות כוונה כנגד הצורה בה כלי התקשורת הציגו את המקרה וממש לא בקשר לתגובות הנשים בפורום.

נכתב ע"י dmc;n5054635:
מעניין לשמוע...
אני לפני לידה פעם ראשונה בירושלים (לא לידה ראשונה, אבל פעם ראשונה בירושלים) ולאחר האשכול הזה הבטחתי לעצמי שבשערי צדק אני לא יולדת!!

חבל. ילדתי שלשה ילדים בשערי צדק, וחלק מהנכדים שלי ומהאחיינים שלי נולדו שם. בכולם היינו מאד מרוצים.

ברור שזה נקמה מהדסה על ה'פוטש' שהם ניסו לעשות להדסה
יוכיח ע"ז כי העיתונים שתמיד גיבו את הדסה, לא גילו כאן ענין רב מידי בסיפור להבדיל מהעיתונים האחרים

נכתב ע"י Tperkal;n5053318:
את האמת?
כאב לי במיוחד, הסיפור שלך מזעזע וקשה להכלה.

אבל הרגשתי קטנה מידי .
מי אני שאבוא ואשתתף....
יכול להיות שטעיתי ?
בכל מקרה,
מן השמים תנוחמו,
ושלעולם לא תדעי עוד צער!

טפרקל, רק עכשיו ראיתי את מה שכתבת. אני מודה לך על הרגישות. היה לי קשה באמת, אבל כנראה שהיה לי צורך לשתף, וכששיתפתי ולא היתה אחת לידי, אז....

מתחילת האשכול מדברים על כך שקשה לדעת איך להגיב. זה בעצם הנושא המקורי. אולי תמיד הכי טוב זה "לשבת ליד" בשקט, עד שיתברר אחרת. אבל לא להשאיר לבד.

נכתב ע"י ירושלמי 1;n5054770:
ברור שזה נקמה מהדסה על ה'פוטש' שהם ניסו לעשות להדסה
יוכיח ע"ז כי העיתונים שתמיד גיבו את הדסה, לא גילו כאן ענין רב מידי בסיפור להבדיל מהעיתונים האחרים

אמירה קטנונית.

נכתב ע"י נוי;n5053365:
בא יבא, הסיפור העצוב שעברת הכה גלים הרבה מעבר לפרוג.
שמעתי במעגלים רחבים דיונים בנושא, כך שמעבר להבעת הכאב והצער הנורא, עשית כאן דבר גדול ועוררת מודעות לעניין חשוב.
לגבי הנשמה הגדולה שזכית להביא לעולם ולהחזיר בכאב גדול כל כך מהר, רק בורא הנשמות יוכל לנחם באמת.
בשורות טובות וחיים טובים ושמחים!

ושוב, רק עכשיו ראיתי את כל המילים הטובות....

ונוי, אפשר לבקש ממך לפרט קצת יותר בקשר למעגלים הנרחבים עליהם דיברת?

עוררתי מודעות. דיברתי על כמה נושאים. לאיזה מהם את מתכוונת?

נכתב ע"י hbecker;n5054827:
אמירה קטנונית.

למה?
בעיתונים שאני קראתי, הפרשה הכאובה סוקרה בצורה מאוד מאוד מוטה.
לא היה קשה לשער על איזה צד במאזניים הונח הכסף .

נכתב ע"י שירי12;n5054842:
למה?
בעיתונים שאני קראתי, הפרשה הכאובה סוקרה בצורה מאוד מאוד מוטה.
לא היה קשה לשער על איזה צד במאזניים הונח הכסף .

כי לומר שהדסה עומדת מאחורי זה, במחילה זה פשוט מטופש.
בכתבות לא כתבו לטובת בתי חולים אחרים.
כשקרה מקרה דומה לפני מספר שנים בהדסה כשיולדת נפטרה אחרי הלידה מתסחיף כתבו בדיוק אותו דבר נגדה...
מה זה קשור ל"פוטש" שהיה או לא היה בשערי צדק?
אין קשר.

נכתב ע"י בא יבוא;n5054840:
ושוב, רק עכשיו ראיתי את כל המילים הטובות....

ונוי, אפשר לבקש ממך לפרט קצת יותר בקשר למעגלים הנרחבים עליהם דיברת?

עוררתי מודעות. דיברתי על כמה נושאים. לאיזה מהם את מתכוונת?
שמעתי מכמה כיוונים על המקרה מכאלה שלא משוטטים כאן, ושמעו ממישהו שקרא בפרוג.
ואני לא היחידה...
אני מדברת על המקרה עם ההתעלמות מההרפס.

נכתב ע"י hbecker;n5054932:
כי לומר שהדסה עומדת מאחורי זה, במחילה זה פשוט מטופש.
בכתבות לא כתבו לטובת בתי חולים אחרים.
כשקרה מקרה דומה לפני מספר שנים בהדסה כשיולדת נפטרה אחרי הלידה מתסחיף כתבו בדיוק אותו דבר נגדה...
מה זה קשור ל"פוטש" שהיה או לא היה בשערי צדק?
אין קשר.

לא היה צריך לכתוב לטובת בית חולים אחר.
זה כמו הפרסומות שעכשיו כובשות את ירושלים. על אוטובוס אחד מדליית הזהב של שערי צדק, על הבא אחריו הסקרים של הדסה...
באמת מענין למה דווקא עכשיו שתיהן מפרסמות באדיקות.

נכתב ע"י נוי;n5054956:
שמעתי מכמה כיוונים על המקרה מכאלה שלא משוטטים כאן, ושמעו ממישהו שקרא בפרוג.
ואני לא היחידה...
אני מדברת על המקרה עם ההתעלמות מההרפס.

המקרה על ההתעלמות מההרפס - זו לא הייתה הניקית 'שמשתמש' שכתבה עליו?

נכתב ע"י שירי12;n5055018:
המקרה על ההתעלמות מההרפס - זו לא הייתה הניקית 'שמשתמש' שכתבה עליו?

יכול להיות שערבבתי. אשכול ארוך....

נכתב ע"י שירי12;n5055015:
זה כמו הפרסומות שעכשיו כובשות את ירושלים. על אוטובוס אחד מדליית הזהב של שערי צדק, על הבא אחריו הסקרים של הדסה...

פרסומת מקבילה זה מקובל ורגיל. עייני בכל פרסומות קופות החולים וכו'
והגיוני שהדסה תצא בקמפיין פרסום אחרי כל הפולמוס של הרופאים [שבחלקו ודאי היה אשמת הרופאים, לכל הדעות] בשביל לשדר חוזק ויציבות.
אבל- לומר שהדסה יצאה במסע השמצה על שע"צ בגלל הפוטש, זה מטופש.

נכתב ע"י נוי;n5055045:
יכול להיות שערבבתי. אשכול ארוך....

לא ערבבת, גם 'שמשתמש' וגם 'בא יבא' כתבו על הרפס, (רק כדאי לשים לב מראש למה שכותבים...)
ויה"ר שלא היא ולא היא ולא אף אחת אחרת ולא אף אחד אחר ידעו משום צער, ומן השמים ינוחמו ובכפל כפליים.

לענ"ד, היה מן הראוי שהאשכול הזה יגיע אל סיומו.
הוא התפתח רחוק מאד מהכונה שבו נפתח ולדעתי הרבה נושאים פה לא היו אמורים לעלות לפולמוס ציבורי וגם אם כן היה מן הראוי שיעלו באופן ממוקד בנפרד ולא תחת המקרה הכואב שקרה [ שצוין כשם האשכול וגם נותח רבות ללא רסן...]
עלו פה ענינים שהצניעות יפה להם כמו עניני נשים, עלו פה עניני אמונה שבהם כל אחד בסופו של דבר אמון על רבותיו ומורי דרכו וגם שהרי לכל אחד נתוני חייו ונסיונותיו שבלי להכיר אותו אין מקום לשפוט ולתת מוסר זה לזה.
ובנוסף, גם כל הפולמוסים מול הבתי חולים, לדעתי, כשמדובר בהחלטות שכאלו שאין בהם שורה סופית מוחלטת אף פעם [שהרי תמיד הדעות יהיו לחיוב מול שלילה] ראוי שכל אחד יעשה את שיקול דעתו האישי והרי שלא מכאן המקום לקבל את המסקנה בהם או לפסוק לאחרים איך להתנהל.
ואם בכל אופן יש למישהו עוד נקודות ספציפיות לעלות אולי באמת תתמקדו באשכול ספציפי לנושא.

[דרך אגב, ראיתי שזה נתון שמעניין אנשים, אני ניק ותיק רק תחת שם חדש בשל תקלה עם החיבור...]

בברכה, שתכלה שנה וקללותיה ותחל שנה וברכתה!

נכתב ע"י שירי12;n5055015:

בירושלים הפירסומות האלו כבר כמה חודשים בלי קשר למה שקרה.

נכתב ע"י dmc;n5054635:
מעניין לשמוע...

נראה לי שבכל בי''ח קורים מקרים לא נעימים בלשון המעטה...
אף מקום אינו חסין ב-100%,

ה' שולח את הנסיון למי שמיועד לה במקום המיועד
ומי שקרה לה כזה סיפור, תפתח ריאקציה למקום ההוא ספציפית
וע"כ לא נראה לי שאפשר להחיל סטיגמה על בי"ח זה או אחר,

ולכן נ"ל, לא כדאי להסיט נשים נגד בי"ח זה או אחר
ולנשים שקוראות פה,
אל תקבלנה את ההערות באשכול כהמלצה גורפת!

אגב במבה נוגט,
אני ילדתי רק בביקור חולים ונהניתי מאד!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה