התייעצות בחורים מבוגרים

התעסקתי בזה זמן מה..
יש מספיק, רק יש הרבה דרישות מצד המשודכים... וזה ממש משגע לפעמים
ממש ממש לא.
אין שום דרישות לא הגיוניות.
דרישה להתחתן עם אישה שמתאימה לי, אישה שאני מסמפט אותה, סגנון משפחה וכולי.
אלו לא דרישות, אלו צרכים פשוטים ואמיתיים להקמת בית יהודי!
תפסיקו להפיל את זה על אלו אשר מצפים לישועה בכליון עינים.
כל מה שאמרת מתאים לבחורים בגילאי 18 - 21 (בציבור החסידי, בליטאי פשוט לא כ"כ מכיר את הטווח).
בגילאים מתקדמים א"א כבר לא רוצה כלום, רוצים להקים בית יהודי ראוי וכשר עם הצרכים הבסיסיים שכל אחד נדרש להם.
מה שכן נכון, זה שכר השדכנים הדרוש תיקון דחוף, תחשבו שניה: מתווך רגיל מרוויח בכל עסקת מכירה (שאינה מתקרבת במאמציה הטכניים והנפשיים למלאכת השדכנות) בין 30 ל40 אש"ח כמו כלום! ושכר השדכנים? עומד על רבע מזה, אם לא פחות מכך!
אבל זה כבר לא קשור בכהוא זה לבחורים, זה נושא שההורים ועסקני כל קהילה וקהילה צריכים לעסוק בה.

ממש ממש לא.
כל מה שאמרת מתאים לבחורים בגילאי 18 - 21 (בציבור החסידי, בליטאי פשוט לא כ"כ מכיר את הטווח).
בגילאים מתקדמים א"א כבר לא רוצה כלום, רוצים להקים בית יהודי ראוי וכשר עם הצרכים הבסיסיים שכל אחד נדרש להם.
מה שכן נכון, זה שכר השדכנים הדרוש תיקון דחוף, תחשבו שניה: מתווך רגיל מרוויח בכל עסקת מכירה (שאינה מתקרבת במאמציה הטכניים והנפשיים למלאכת השדכנות) בין 30 ל40 אש"ח כמו כלום! ושכר השדכנים? עומד על רבע מזה, אם לא פחות מכך!
אבל זה כבר לא קשור בכהוא זה לבחורים, זה נושא שההורים ועסקני כל קהילה וקהילה צריכים לעסוק בה.
מחלוקת אתה חושב כך אני חושב אחרת
בלי קשר היום אני כבר לא מתעסק עם זה רק בגלל הסיבות האלו,
ולא הייתי לוקח ע"ז שכר

נערך לאחרונה ב:
רק אני לא מבין מה השאלה קשורה בדווקא לבחורים מבוגרים?
מה עם אברכים בשנה ראשונה ושניה?

סדר יום וקושי רגשי ותעסוקה שתמלא את הנפש אלו דברים שבגיל הזה אצל החסידים מתחילים לעמוד במבחן התוצאה.

וצריך לפעמים להתאמץ בנושא ויש כאלו שזה מגיע להם בקלות, אבל לא לכולם.
חסרים אברכים שהאשה יוצאת לעבוד ב7:30 והוא יכול להישאר תקוע במיטה עד שהיא חוזרת ב16?
וקמים בשעה אלף לשחרית מאסף וחוזרים והולכים ומשתגעים וכ"ו וד"ל.

צריך משמעת (כמה קל להגיד)
צריך סיעתא דישמיא למצוא משהו משמח את הלב.
בנוסף, יש גם הזדמנויות בגיל הזה ובמצב הזה שלא יחזרו.

בחור מבוגר צריך שיהיה לו תפקיד בישיבה וזה לא משנה מה זה, הוא יכול להיות אחראי על הגנרטור בישיבה או אחראי על חברותות או כל דבר אחר ועדיף כמה שיותר תפקיד שיצטרך להתחכך עם הצעירים, זה נותן מוטיבציה, ונותן הרגשה שצריכים אותך בישיבה ותהיה חסר אם לא תהיה, וגם על הדרך אחריות שעוזרת להמשך החיים.
עוד משהו - בחורים מבוגרים אוהבים שיש קצת חריגה מהשגרה ולכן כדאי ללמוד עם עוד בחור מסכת אחת (לא חייב להיות גדולה) עמוד ליום או משהו דומה, ואח"כ לעשות סיום טוב שמזמינים חברים וכו', זה מאוד נותן סיפוק.
לגבי החברים הנשואים של הבחורים המבוגרים - כדי מאוד לבוא לבקר אותם גם אם לפעמים יש הרגשה שחושבים שהבחור מרגיש שאני 'עקפתי אותו' זה לא תמיד נכון, הבחור המבוגר מרגיש שזוכרים אותו ואפילו קצת מתגעגעים אליו.
אפילו לקחת אותו לטיול (גם באמצע הזמן) על שפת הכנרת עם כמה חברים נשואים ושאינם.
זה דברים קטנים וגדולים שנותנים כח ליום יום.

כנראה הכותב לא היה מבוגר...

לגבי החברים הנשואים של הבחורים המבוגרים - כדי מאוד לבוא לבקר אותם גם אם לפעמים יש הרגשה שחושבים שהבחור מרגיש שאני 'עקפתי אותו' זה לא תמיד נכון, הבחור המבוגר מרגיש שזוכרים אותו ואפילו קצת מתגעגעים אליו.
אפילו לקחת אותו לטיול (גם באמצע הזמן) על שפת הכנרת עם כמה חברים נשואים ושאינם.
זה דברים קטנים וגדולים שנותנים כח ליום יום.
כמו שאתה מצפה שהם יבינו אותך, אתה גם צריך להבין אותם יש דברים שקשה לעשות

ממש ממש לא.
אתה כנראה חסידי לכן לא היינו על אותו גל
ברוב הציבור הליטאי והרבה ספרדי 18-21 זה לא שידוכים המינימום זה ועד חמישי 22 עד 24 זה עוד סביר ויש מספיק חברים
שכתבתי מבוגר התכונתי לאלה שתקועים בגיל 28 30 בישיבה
ומנסיון אצלנו גם בגיל הזה ואפילו מעל 30 עדיין יורידו על עיר , כסף, מקצוע , גיל שלא נראה לו (עד 25 לא יותר אפילו שהוא עוד רגע מגיע ל40) שלא נדבר על השקפה , פאה ועוד
לפעמים כבר לא מוכנים להתפשר אחרי שחיכו כל כך הרבה זמן
איך אמר לי אחד המבוגרים בישיבה אותה יכולתי לקחת בגיל 25 למה חיכיתי עוד 10 שנים
לכן אני אומר לך שאצלנו גם בגילאים מתקדמים מאוד עדיין מתבצרים בעמדות וזו אחת הבעיות הקשות לצערנו

רק אני לא מבין מה השאלה קשורה בדווקא לבחורים מבוגרים?
מה עם אברכים בשנה ראשונה ושניה?

סדר יום וקושי רגשי ותעסוקה שתמלא את הנפש אלו דברים שבגיל הזה אצל החסידים מתחילים לעמוד במבחן התוצאה.

וצריך לפעמים להתאמץ בנושא ויש כאלו שזה מגיע להם בקלות, אבל לא לכולם.
חסרים אברכים שהאשה יוצאת לעבוד ב7:30 והוא יכול להישאר תקוע במיטה עד שהיא חוזרת ב16?
וקמים בשעה אלף לשחרית מאסף וחוזרים והולכים ומשתגעים וכ"ו וד"ל.

צריך משמעת (כמה קל להגיד)
צריך סיעתא דישמיא למצוא משהו משמח את הלב.
בנוסף, יש גם הזדמנויות בגיל הזה ובמצב הזה שלא יחזרו.
יש הרבה מאוד הבדלים.
העיקרי שבהם שאברך מבין שכרגע אלו החיים האמיתיים והוא צריך לעשות איתם משהו לעומת בחור שנוצרת אצלו תחושה ארעית של "לא פה ולא שם"

אני חושב שלעלות את שכר השדכנים תהיה טעות אסטרטגית, היות שייכנסו לתחום כל מיני תאבי בצע למיניהם וינסו לדחוף שידוכים על אף שלא מתאמים כ"כ, כמו שאנחנו רואים בתחום הנדל"ן,
וידוע מה שאומרים על המתווכים ש99% מוציאים שם רע על האחוז הבודד שכן מתנהגים ביושרה...

בינתיים זה לא הוכיח את עצמו מספיק וכמו שכבר דנו על זה כאן באשכול
אם זה היה מוכיח את עצמו זה היה סימן שאותן ישיבות אכן מוצלחות אם לא הוכיח אבל הרעיון לכשלעצמו מובן והגיוני סימן שהחיסרון הוא בביצוע.

סדר מוסר חשוב לכל אדם ובכל גיל

היום הישיבות קיבוץ רובם אינם מוצלחות כ"כ וכל מטרתם לשמר איכשהו את הבחורים בחור שבאמת רוצה לגדול ישיבת קיבוץ איננה מקומו.
מהריל ישיבה מצוינת ברמה גבוהה

שום ישיבה לא מתאימה לכל אחד.
נכון
אבל במהרי"ל צריך נכונות להתרגל לשפה חדשה ולעולם עומק שלא מתאים לרוב עולם הישיבות.
כך שכפתרון היא ודאי לא יכולה להוות.
מה עוד שהחיים החברתיים שם לא כל כך קיימים

נכון
אבל במהרי"ל צריך נכונות להתרגל לשפה חדשה ולעולם עומק שלא מתאים לרוב עולם הישיבות.
כך שכפתרון היא ודאי לא יכולה להוות.
מה עוד שהחיים החברתיים שם לא כל כך קיימים
קיימים גם קיימים.
זה יכול להיות פתרון לחלק מהבחורים.
ויש עוד ישיבות שיכולות להתאים לאחרים ואפשר לכתוב גם עליהן.
(הבאתי את מהריל כדוגמא למישו שרשם שהקיבוץ לא ברמה)

קיימים גם קיימים.
זה יכול להיות פתרון לחלק מהבחורים.
ויש עוד ישיבות שיכולות להתאים לאחרים ואפשר לכתוב גם עליהן.
(הבאתי את מהריל כדוגמא למישו שרשם שהקיבוץ לא ברמה)
לא מספיק קיימים
אני מכיר את מהרי"ל טוב
זה יכול להתשנות בין חצאי שנים.
אבל בכללי הישיבות קיבוץ הקיימות לא מוכוונות למבוגרים.
אישית אני לא מאמין בישיבות קיבוץ למבוגרים אבל מי שמאמין לא ימצא פתרון מובהק בקיימות

ובכלל, מאוד קשה לבחור מבוגר לעבור ישיבה ולהתחיל חיים חדשים במקום חדש עם חברים חדשים, התחושה היא כל הזמן, נו, אוטוטו אני מתארס ונגמר.
אז לעבור לישיבות קיבוץ לא מתאים לכולם ולא תמיד עוזר לכולם, לחלקם מאוד עוזר.

לא מספיק קיימים
אני מכיר את מהרי"ל טוב
זה יכול להתשנות בין חצאי שנים.
אבל בכללי הישיבות קיבוץ הקיימות לא מוכוונות למבוגרים.
אישית אני לא מאמין בישיבות קיבוץ למבוגרים אבל מי שמאמין לא ימצא פתרון מובהק בקיימות
לא מאמין מאיזו בחינה?

ובכלל, מאוד קשה לבחור מבוגר לעבור ישיבה ולהתחיל חיים חדשים במקום חדש עם חברים חדשים, התחושה היא כל הזמן, נו, אוטוטו אני מתארס ונגמר.
אז לעבור לישיבות קיבוץ לא מתאים לכולם ולא תמיד עוזר לכולם, לחלקם מאוד עוזר.
אז מה הפיתרון שאתה מציע?

(אני אישית כן חושבת שעבודה חלקית היא פתרון טוב, דווקא בגלל היכרות עם כמה וכמה בחורים כאלה, הם פשוט התייבשו בישיבה ועבודה חלקית עשתה להם טוב.
פורמט של ישיבה מתאים לצעירים, זה שגבר לא התחתן 5-10 שנים זה לא משנה להתבגרות הטבעית שלט. הוא לא בחור, הוא גבר שלא התחתן עדיין. בדיוק כמו רווקות, ולכן פתרונות שמתאימים לבחורים צעירים פחות יתאימו לו. )

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה