ותיק וחסיד
משתמש צעיר
- הוסף לסימניות
יתכן שיש שפע אבל לא מתקרב לצורך שיש בשוק!!יש מלא בשפע
יתכן שיש שפע אבל לא מתקרב לצורך שיש בשוק!!יש מלא בשפע
התעסקתי בזה זמן מה..יתכן שיש שפע אבל לא מתקרב לצורך שיש בשוק!!
ממש ממש לא.התעסקתי בזה זמן מה..
יש מספיק, רק יש הרבה דרישות מצד המשודכים... וזה ממש משגע לפעמים
מחלוקת אתה חושב כך אני חושב אחרתממש ממש לא.
אין שום דרישות לא הגיוניות.
דרישה להתחתן עם אישה שמתאימה לי, אישה שאני מסמפט אותה, סגנון משפחה וכולי.
אלו לא דרישות, אלו צרכים פשוטים ואמיתיים להקמת בית יהודי!
תפסיקו להפיל את זה על אלו אשר מצפים לישועה בכליון עינים.
כל מה שאמרת מתאים לבחורים בגילאי 18 - 21 (בציבור החסידי, בליטאי פשוט לא כ"כ מכיר את הטווח).
בגילאים מתקדמים א"א כבר לא רוצה כלום, רוצים להקים בית יהודי ראוי וכשר עם הצרכים הבסיסיים שכל אחד נדרש להם.
מה שכן נכון, זה שכר השדכנים הדרוש תיקון דחוף, תחשבו שניה: מתווך רגיל מרוויח בכל עסקת מכירה (שאינה מתקרבת במאמציה הטכניים והנפשיים למלאכת השדכנות) בין 30 ל40 אש"ח כמו כלום! ושכר השדכנים? עומד על רבע מזה, אם לא פחות מכך!
אבל זה כבר לא קשור בכהוא זה לבחורים, זה נושא שההורים ועסקני כל קהילה וקהילה צריכים לעסוק בה.
כנראה הכותב לא היה מבוגר...
כמו שאתה מצפה שהם יבינו אותך, אתה גם צריך להבין אותם יש דברים שקשה לעשותלגבי החברים הנשואים של הבחורים המבוגרים - כדי מאוד לבוא לבקר אותם גם אם לפעמים יש הרגשה שחושבים שהבחור מרגיש שאני 'עקפתי אותו' זה לא תמיד נכון, הבחור המבוגר מרגיש שזוכרים אותו ואפילו קצת מתגעגעים אליו.
אפילו לקחת אותו לטיול (גם באמצע הזמן) על שפת הכנרת עם כמה חברים נשואים ושאינם.
זה דברים קטנים וגדולים שנותנים כח ליום יום.
אתה כנראה חסידי לכן לא היינו על אותו גלממש ממש לא.
אין שום דרישות לא הגיוניות.
דרישה להתחתן עם אישה שמתאימה לי, אישה שאני מסמפט אותה, סגנון משפחה וכולי.
אלו לא דרישות, אלו צרכים פשוטים ואמיתיים להקמת בית יהודי!
תפסיקו להפיל את זה על אלו אשר מצפים לישועה בכליון עינים.
כל מה שאמרת מתאים לבחורים בגילאי 18 - 21 (בציבור החסידי, בליטאי פשוט לא כ"כ מכיר את הטווח).
בגילאים מתקדמים א"א כבר לא רוצה כלום, רוצים להקים בית יהודי ראוי וכשר עם הצרכים הבסיסיים שכל אחד נדרש להם.
מה שכן נכון, זה שכר השדכנים הדרוש תיקון דחוף, תחשבו שניה: מתווך רגיל מרוויח בכל עסקת מכירה (שאינה מתקרבת במאמציה הטכניים והנפשיים למלאכת השדכנות) בין 30 ל40 אש"ח כמו כלום! ושכר השדכנים? עומד על רבע מזה, אם לא פחות מכך!
אבל זה כבר לא קשור בכהוא זה לבחורים, זה נושא שההורים ועסקני כל קהילה וקהילה צריכים לעסוק בה.
יש הרבה מאוד הבדלים.רק אני לא מבין מה השאלה קשורה בדווקא לבחורים מבוגרים?
מה עם אברכים בשנה ראשונה ושניה?
סדר יום וקושי רגשי ותעסוקה שתמלא את הנפש אלו דברים שבגיל הזה אצל החסידים מתחילים לעמוד במבחן התוצאה.
וצריך לפעמים להתאמץ בנושא ויש כאלו שזה מגיע להם בקלות, אבל לא לכולם.
חסרים אברכים שהאשה יוצאת לעבוד ב7:30 והוא יכול להישאר תקוע במיטה עד שהיא חוזרת ב16?
וקמים בשעה אלף לשחרית מאסף וחוזרים והולכים ומשתגעים וכ"ו וד"ל.
צריך משמעת (כמה קל להגיד)
צריך סיעתא דישמיא למצוא משהו משמח את הלב.
בנוסף, יש גם הזדמנויות בגיל הזה ובמצב הזה שלא יחזרו.
אני חושב שלעלות את שכר השדכנים תהיה טעות אסטרטגית, היות שייכנסו לתחום כל מיני תאבי בצע למיניהם וינסו לדחוף שידוכים על אף שלא מתאמים כ"כ, כמו שאנחנו רואים בתחום הנדל"ן,מה שכן נכון, זה שכר השדכנים הדרוש תיקון דחוף, תחשבו שניה: מתווך רגיל מרוויח בכל עסקת מכירה (שאינה מתקרבת במאמציה הטכניים והנפשיים למלאכת השדכנות) בין 30 ל40 אש"ח כמו כלום! ושכר השדכנים? עומד על רבע מזה, אם לא פחות מכך!
אם זה היה מוכיח את עצמו זה היה סימן שאותן ישיבות אכן מוצלחות אם לא הוכיח אבל הרעיון לכשלעצמו מובן והגיוני סימן שהחיסרון הוא בביצוע.בינתיים זה לא הוכיח את עצמו מספיק וכמו שכבר דנו על זה כאן באשכול
מהריל ישיבה מצוינת ברמה גבוההסדר מוסר חשוב לכל אדם ובכל גיל
היום הישיבות קיבוץ רובם אינם מוצלחות כ"כ וכל מטרתם לשמר איכשהו את הבחורים בחור שבאמת רוצה לגדול ישיבת קיבוץ איננה מקומו.
לא מתאימה לכל אחד.מהריל ישיבה מצוינת ברמה גבוהה
שום ישיבה לא מתאימה לכל אחד.לא מתאימה לכל אחד.
סגנון לימוד מסוים מאוד
נכוןשום ישיבה לא מתאימה לכל אחד.
קיימים גם קיימים.נכון
אבל במהרי"ל צריך נכונות להתרגל לשפה חדשה ולעולם עומק שלא מתאים לרוב עולם הישיבות.
כך שכפתרון היא ודאי לא יכולה להוות.
מה עוד שהחיים החברתיים שם לא כל כך קיימים
לא מספיק קיימיםקיימים גם קיימים.
זה יכול להיות פתרון לחלק מהבחורים.
ויש עוד ישיבות שיכולות להתאים לאחרים ואפשר לכתוב גם עליהן.
(הבאתי את מהריל כדוגמא למישו שרשם שהקיבוץ לא ברמה)
לא מאמין מאיזו בחינה?לא מספיק קיימים
אני מכיר את מהרי"ל טוב
זה יכול להתשנות בין חצאי שנים.
אבל בכללי הישיבות קיבוץ הקיימות לא מוכוונות למבוגרים.
אישית אני לא מאמין בישיבות קיבוץ למבוגרים אבל מי שמאמין לא ימצא פתרון מובהק בקיימות
אז מה הפיתרון שאתה מציע?ובכלל, מאוד קשה לבחור מבוגר לעבור ישיבה ולהתחיל חיים חדשים במקום חדש עם חברים חדשים, התחושה היא כל הזמן, נו, אוטוטו אני מתארס ונגמר.
אז לעבור לישיבות קיבוץ לא מתאים לכולם ולא תמיד עוזר לכולם, לחלקם מאוד עוזר.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים