הפלציב נועד לנוחות ולמניעת חריקות וצלילי צעדים – לא לבידוד אקוסטי אמיתי.גם לנו היה את הבעיה הזו והמפקח בזמנו המליץ על יריעת פלציב שמנו שתיים של 10 ממ ואין שום רעש לא זוכר כמה עלה אבל היה לא בשמיים לא יודע אם מתאים למרפסת
אם ממש חשוב לכם אני יכול להביא לכם את הטלפון של המפקח תדברו איתו
הפלציב נועד לנוחות ולמניעת חריקות וצלילי צעדים – לא לבידוד אקוסטי אמיתי.
אם המטרה שלו היא לבודד רעש בין קומות או בין חדרים, צריך יריעה אקוסטית ייעודית בעלת מסה וצפיפות גבוהות, לא פלציב.
המפקח אמר לכם להשתמש ביריעה כפולה, והייתם יכולים לשים יריעה אחת עבה יותר.
- פלציב (PE מוקצף):
חומר קל, גמיש, תאי-סגור (closed cell), כלומר אינו סופג מים או אוויר.
הוא דחוס במידה מועטה ולכן משקלו נמוך וצפיפותו נמוכה (כ-20–30 ק"ג/מ"ק).- יריעות אקוסטיות ייעודיות:
עשויות לרוב מחומרים בעלי מסה גבוהה או שכבות מרוכבות— לדוגמה:
- גומי ממוחזר (SBR / EPDM)
- ביטומן (Bituminous membrane)
- יריעות מרוכבות מגומי ו-PVC
- יריעות עם שכבות סיביות או מינרליות
צפיפות החומרים הללו גבוהה הרבה יותר (200–2000 ק"ג/מ"ק), מה שמקנה יכולת בלימת קול טובה בהרבה.- בשביל לתת מענה מדוייק, יש לבדוק את גיל הבניין, כמה קומות, האם יש עמודים, שטח, ולתכנן הנחתה אקוסטית ואז לתת את הפיתרון המקסימלי בע"ה,
- וכמובן להגיע לשכן למטה, ולמדוד כמה רעש בדציבלים חודר מתקרת הגג, ולתת פיתרון אמיתי.
- ניתן תמיד לתת פיתרון תיאורטי, אבל בפועל אם הוא לא יקבל את התוצאה הרצויה, אז נזרק כסף לפח, והשכנים יהיו ממורמרים.
1. אני מבין שאתה הבנת שמדובר בעלות יקרה, מניין לך?תראה אתה נותן פתרון מקצועי, וזה טוב ויפה למי שיש לו את הזמן והכסף להשקיע,
אבל אני לא במצב הזה ואם לא אמצא פתרון קל ליישום וזול,
אני פשוט לא אתן לילדי לקפוץ בחבל.... וחבל (-לא יכולתי לוותר על המשחק מילים.
אז אני לא צריך פתרון הרמטי ולא מקצועי ,
אלא משהו שירכך את עוצמת הרעש
גם אם לא ימנע אותה לחלוטין,
וכאמור הדגש הוא על פתרון פשוט וזול.
אודה לכל מידע!
1. אכן כך הבנתי, האם זה לא כך? לשם הבהרת המושג "יקר" מבחינתי,1. אני מבין שאתה הבנת שמדובר בעלות יקרה, מניין לך?
2. ביקשתי ממך פרטים "
תתאר לי בבקשה את המיקום המדוייק, האם מדובר בתוך הבית, מרפסת, באיזה קומה, כמה שנים הבניין, ומה מידות החדר, האם יש שם ריצוף, יציקת בטון וכו'.
עדיף לקבל תמונה.
ואשתדל לענות
"
חדר השינה של השכנים שתי קומות מתחת למרפסת,מה יש מתחת למרפסת,
חדר שינה?
סלון?
מטבח?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים