מידע שימושי בין שמרנים למודרנים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שאלה מסקרנת,
האם יש כזה דבר חרדי ישראלי [ע"פ הגדרות הסקר] שהוא לא חרדי מודרני [ג"כ ע"פ הגדרות הסקר].
לפי מה שאני מבינה, אם הוא מזדהה עם הישראליות אבל שומר על סטנדרט בהתנהגויות שמקובלות על החברה זה ממקם אותו בכיוון של חרדי ישראלי. אם הוא גם ישנה את אורחות חייו, זה ימקם אותו על המפה בכיון המודרני.

• הוסף לסימניות
מי שכן מציית לנורמות החרדיות ומנגד רואה את עצמו חלק מהחברה הישראלית הכללית (בסקר- מזדהה עם יום העצמאות והזכרון, כנראה גם השאלה על מקום עבודה חרדי קשורה לזה)
מה זה מזדהה עם יום העצמאות?
שהוא רואה במדינה משהו חיובי?
האם היה אדם גדול אחד בציבור החרדי [לא הדת"ל] שראה בהקמתה משהו חיובי? אחד?
כזה אדם ועם השקפות כאלה כמעט תמיד משתייך לזרם מודרני,
שוב אני אישית לא מכיר ואני חושב שהסברתי טוב גם למה.

• הוסף לסימניות
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
יש כאן מישהו שהוא לא חרדי שמרני?
חשבתי הם מחלקים איכשהו את החרדים לסוגים אבל החלוקה היא..
וסליחה אבל זה ממש חוצפה השאלות על גדולי ישראל. במיוחד ה-כיום אין לנו גדו"י ברמה של פעם
מי אני ומי אתם בדיוק שנענה על זה תשובה?
עזות מצח

• הוסף לסימניות
וסליחה אבל זה ממש חוצפה השאלות על גדולי ישראל. במיוחד ה-כיום אין לנו גדו"י ברמה של פעם
עזות מצח
אותי עצבן גם השאלה האם רבנים הם אנשים שטועים לפעמים,
לא הבנתי לאיפה השאלה הזאת יכולה להביל במסקנת הדברים,
לדעתי ואני מקוה שאני לא טועה כולם יכולים לטעות כולל רבנים, השאלה היא ואז מה? אני סומך על הרב בעיניים עצומות ואני לא חושב האם הוא טעה למרות שרב יכול להגיד בעצמו לפעמים טעיתי, כי כאן בדיוק נמצאת הנקודה של המרות, שאני לא מערער! ואין לשאלה הזאת שום רלונטיות לשום ענין!!!
תכלס תיסכל אותי הניסוחים של הרבה שאלות בסקר

• הוסף לסימניות
מה זה מזדהה עם יום העצמאות?
שהוא רואה במדינה משהו חיובי?
האם היה אדם גדול אחד בציבור החרדי [לא הדת"ל] שראה בהקמתה משהו חיובי? אחד?
כזה אדם ועם השקפות כאלה כמעט תמיד משתייך לזרם מודרני,
שוב אני אישית לא מכיר ואני חושב שהסברתי טוב גם למה.
יכול להיות אדם שמרגיש הזדהות ביום העצמאות ומצד שני כן בעד תקנונים וכו'.
כנראה באמת יש מועטים כאלה בציבור, כי בד"כ זה יתבטאהראיה העצמאית שלו תתבטא בדברים נוספים וממילא יתמקם על המפה כמודרני

• הוסף לסימניות
עזות מצח
זה הקטע בשאלות האלה, ככול שאתה יותר מזדעזע אתה יותר שמרן, זה בדיוק מה שהם באו לבדוק
אתה כועס שזו בכלל שאלה? זו התשובה שהם רצו ממך
אין מה לכעוס

• הוסף לסימניות
לדעתי ואני מקוה שאני לא טועה כולם יכולים לטעות כולל רבנים, השאלה היא ואז מה? אני סומך על הרב בעיניים עצומות ואני לא חושב האם הוא טעה למרות שרב יכול להגיד בעצמו לפעמים טעיתי, כי כאן בדיוק נמצאת הנקודה של המרות, שאני לא מערער! ואין לשאלה הזאת שום רלונטיות לשום ענין!!!
תכלס תיסכל אותי הניסוחים של הרבה שאלות בסקר
כנראה מי שסימן כן מוחלט יוגדר כעצמאי

• הוסף לסימניות
התחלתי לענות על הסקר, אבל ככל שהתקדמתי הרגשתי פחות ופחות נוח עם הניסוח של השאלות ועם האפשרויות של התשובות ("האם כל מי ש...") עד שעזבתי בלי להשלים כי לא הרגשתי שיש ביכלתי להשיב תשובות אמיתיות. ואין לי צורך בסקר כדי לדעת מה אני ומה דעותי... ומה אכפת לי למה מצפים הסוקרים.

• הוסף לסימניות
יכול להיות אדם שמרגיש הזדהות ביום העצמאות ומצד שני כן בעד תקנונים וכו'.
כנראה באמת יש מועטים כאלה בציבור, כי בד"כ זה יתבטאהראיה העצמאית שלו תתבטא בדברים נוספים וממילא יתמקם על המפה כמודרני
שאלה מסקרנת,
האם יש כזה דבר חרדי ישראלי [ע"פ הגדרות הסקר] שהוא לא חרדי מודרני [ג"כ ע"פ הגדרות הסקר].
אז השאלה שלי היא נכונה או לא?

• הוסף לסימניות
עזות מצח
יצא לי חרדי ישראלי
אבל כנראה שזה בגלל ששתיים בלילה ובין הזמנים ;)

• הוסף לסימניות
כנראה מי שסימן כן מוחלט יוגדר כעצמאי
יש מישהו שחושב שרב לא יכול לטעות, בשעה שפעמים רבנים בעצמם מודים על טעותם,
שימו לב השאלה היתה האם "יכולים" לטעות,
[גמ' בזבחים, "ומי לנו גדול ממשה שהודה ולא בוש לומר לא שמעתי אלא אמר שמעתי ושכחתי"]
ונא לא להתנפל עלי בלי לקרא את תגובתי לעיל על השאלה המטופשת הזו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ונא לא להתנפל עלי בלי לקרא את תגובתי לעיל על השאלה המטופשת הזו
השאילה היא מה הם מתכוונים לשאול בשאילה הכביכול "תמימה" כי לכאורה הם מתכונים לשאול דבר אחד והוא שאולי בעצם לא חיבים לשמוע לרבנים

• הוסף לסימניות
יכול להיות שהם טועים
זה לא עסק שלך ולא של אף אחד אחר
התפקיד שלנו זה לשמוע בקולם ולא לבדוק אם זה טעות או לא

• הוסף לסימניות
אני חושב שרב לא יכול לטעות, לפעמים משמיים מטעים אותו או גורמים לו לנהוג בדרך מסוימת על מנת להגיע לרצון ד' (כך לפחות אני מסביר לעצמי כל מיני מאמרי חז"ל של תנאים על תנאים וכדו', אך יתכן ואני טועה)

• הוסף לסימניות
יכול להיות שהם טועים
זה לא עסק שלך ולא של אף אחד אחר
התפקיד שלנו זה לשמוע בקולם ולא לבדוק אם זה טעות או לא
ביקשתי לא להתנפל עלי ולקרא את תגובתי לעיל;)

אני חושב שרב לא יכול לטעות, לפעמים משמיים מטעים אותו או גורמים לו לנהוג בדרך מסוימת על מנת להגיע לרצון ד' (כך לפחות אני מסביר לעצמי כל מיני מאמרי חז"ל של תנאים על תנאים וכדו', אך יתכן ואני טועה)
לא הבנתי את הניסוח המתפתל....
על איזה מאמרים אתה מדבר? אשמח לפירוט.

• הוסף לסימניות
יותר התחברתי לתשובה שכתבו בתחילת השירשור,
שברור שרב יכול לטעות, אבל זה לא סיבה שלא נתייעץ,
בדיוק כמו שלא נאמר שלא נתייעץ עם רופא כי הוא יכול לטעות,
וזה ברור שהוא יכול לטעות!
אבל עוד יותר ברור שאם לא נתייעץ אז ישהרבה יותר סיכוי שנטעה...

• הוסף לסימניות
שאלה מסקרנת,
אני, אבל כמו שכתבת רק ע''פ הגדרות הסקר.
לדעתי הוא לוקה בחסר, למשל האם גדו''י היום הם לא כמו פעם, גם עצניק או כל קבוצה שולית וגם כל פוסט חרדי יענו את אותה תשובה,
לגבי צער ביום הזכרון על חיילים שנפלו, זה כואב אבל לא בגלל שיש משהו ביום הזה, אלא מכיוון שאז זה סה''כ עולה למודעות.
ועוד ועוד.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני, אבל כמו שכתבת רק ע''פ הגדרות הסקר.
אשמח לפירוט, להבנתי אחד מהדברים הבסיסיים בישראליות היתה הזדהות עם יום העצמאות,
אז בבקשה האם אתה רואה ביום זה יום מיוחד [חוץ מזה שיש חופש וזה מאוד נחמד].
ואם כן אחזור על שאלתי לעיל האם אתה מכיר רב חרדי אחד!!! [לא דת"ל] שראה בהקמת המדינה משהו חיובי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה