מידע שימושי בין שמרנים למודרנים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לגבי צער ביום הזכרון על חיילים שנפלו, זה כואב אבל לא בגלל שיש משהו ביום הזה, אלא מכיוון שאז זה סה''כ עולה למודעות.
ועוד ועוד.
אוי איזה ויכוח נדוש זה כל פעם שמדברים על זה
בלי קשר למה שכתבת, בכללי אני מדברת
כולם מתוכחים על זה וכל אחד במילים שלו ובתכלס כולם תחת אותה דיעה רק נהינים להסתבך ולהתוכח.

• הוסף לסימניות
אוי איזה ויכוח נדוש זה כל פעם שמדברים על זה
בלי קשר למה שכתבת, בכללי אני מדברת
כולם מתוכחים על זה וכל אחד במילים שלו ובתכלס כולם תחת אותה דיעה רק נהינים להסתבך ולהתוכח.
פה ציינתי את זה כי אם על פי תשובה חיובית על השאלה הזו, עורכי הסקר מקטלגים את המשיב, אז זו טעות, זה מה שכתבתי.
וסתם ככה, הסקר הזה מלא בסטיגמות.

• הוסף לסימניות
פה ציינתי את זה כי אם על פי תשובה חיובית על השאלה הזו, עורכי הסקר מקטלגים את המשיב, אז זו טעות, זה מה שכתבתי.
בכללי לא חושבת לרגע שהשאלון הזה יכול להגדיר מי אנו
ובכלל הזדעזתי לגמרי מהשאלה אם רבנים יכולים לטעות- לא הבנתי לאן אתם חותרים??
אז נכון שאתם רוצים להגדיר מי אנחנו אבל בואו לא נאבד את מקומנו ומקום הרבנים החשובים שאין לנו בכלל זכות ולא במעט לשפוט ולדון...רק לשאוף לדרגתם!!
וזה רק מה שאני זוכרת כרגע, אך היו עוד דברים שלא התאימו.

• הוסף לסימניות
אבל עוד יותר ברור שאם לא נתייעץ אז ישהרבה יותר סיכוי שנטעה..
זה לא ענין של התיעצות בדעת תורה כי שוה לי זה כלל לא קשור לסיכונים מול סיכונים זה קשור אך ורק לזה שדעת תורה מחיבת כי היא דעת תורה הא ותו לא

• הוסף לסימניות
האם רבנים יכולים לטעות? עניתי שכן, אם כי לא מוחלט.
ואל תאמרו שמלמעלה כיוונו אותם לטעות כי גם טעות של אדם פשוט מכוונת מלמעלה

לא יודעת מה איתכם, אבל אני שואלת דעת תורה לא רק בשביל לא לטעות אלא בעיקר בשביל הסיתה דשמיא והברכה המלווה את מי שנסמך על רבו.

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה איתכם, אבל אני שואלת דעת תורה לא רק בשביל לא לטעות אלא בעיקר בשביל הסיתה דשמיא והברכה המלווה את מי שנסמך על רבו.
זה שטחי מדי זה נשמע כדבר סגולי ולא כדבר אמיתי שמה שדעת התורה אומרת זוהי אמת הא ותו לא בלי קשר לשום דבר אחר (אם כי יכול להיות שאני טועה אבל כך זה נראה לי)

• הוסף לסימניות
זה לא ענין של התיעצות בדעת תורה כי שוה לי זה כלל לא קשור לסיכונים מול סיכונים זה קשור אך ורק לזה שדעת תורה מחיבת כי היא דעת תורה הא ותו לא
יכול להיות שאפשר לחלק בין התייעצות עם רב, ששם אפשר לחשבן נזק מול תועלת, במיוחד שאתה יכול לפעול על דעת עצמך... ואני מדבר כמובן על התייעצות בנושאים שעליהם מתייעצים.
לבין שאלות השקפתיות מהותיות ששם אין את הפריווליגיה לבחור האם להתייעץ או לא, שכן זה להיות או לחדול, ובדברים כאלו ברור שהנושא הוא דעת תורה והתורה היא אמת...

• הוסף לסימניות
יכול להיות שאפשר לחלק בין התייעצות עם רב, ששם אפשר לחשבן נזק מול תועלת, במיוחד שאתה יכול לפעול על דעת עצמך... ואני מדבר כמובן על התייעצות בנושאים שעליהם מתייעצים.
לבין שאלות השקפתיות מהותיות ששם אין את הפריווליגיה לבחור האם להתייעץ או לא, שכן זה להיות או לחדול, ובדברים כאלו ברור שהנושא הוא דעת תורה והתורה היא אמת...
יפה אמרת וא"כ הרי שזה קשור יותר לכל הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל

• הוסף לסימניות
הסקר מייצג כאילו חרדי שמרני- הוא לא בעל חשיבה עצמאית.
אמירה ממש לא נכונה! ואפילו מצומצמת....

הרבה יותר נכון היה לשאול דברים שהם חלק מהחברה החרדית ואתה יכול להיות עצמאי בהם.
לדוגמא-
*אם אברך חרדי חשב(!) והחליט לא לקחת סכום גבוה מהשווער.
*אישה שהחליטה ללכת עם מטפחת שבציבור החרדי השמרן - לא מקובל בכלל...
*בן אדם שהחליט לשלוח את הבן לישיבה פחות נחשבת - כי היא מתאימה לבן שלו.
*אדם שלא מסכים עם היחס של המוסדות לספרדים
ויש עוד הרבה..........

אם אדם שבוחר להיות שמרן זה לא בהכרח כי הוא לא אינטלגנט והולך אחרי כולם בעיניים עצומות.
אלא כי הוא החליט מתוך שקלול נתונים שהוא רוצה את השמרנות הזאת. (כולל את המחירים שלה)

אנשים כאלה יכולים להיות הרבה יותר עצמאיים ממודרנים שכל כך רוצים להיות חלק מהחברה הכללית - בלי שום חשיבה עצמאית!!

חרדי זה אדם ששומר מצוות.
הדוגמאות שהובאו בסקר מייצגות הלכות מאוד מאוד בסיסיות.
אמון בת"ח, הפרדה בין גברים לנשים, וכן- שאישה לא תהיה ח"כ (הראי"ה קוק שלא הוגדר כחרדי שמרן- יש לו תשובה שמנתנגדת לזה בתוקף.)

מה שיוצא- שמרן בסקר הזה- קרי שומר מצוות.

• הוסף לסימניות
הרבה יותר נכון היה לשאול דברים שהם חלק מהחברה החרדית ואתה יכול להיות עצמאי בהם.
לדוגמא-
*אם אברך חרדי חשב(!) והחליט לא לקחת סכום גבוה מהשווער.
*אישה שהחליטה ללכת עם מטפחת שבציבור החרדי השמרן - לא מקובל בכלל...
*בן אדם שהחליט לשלוח את הבן לישיבה פחות נחשבת - כי היא מתאימה לבן שלו.
*אדם שלא מסכים עם היחס של המוסדות לספרדים
ויש עוד הרבה..........

אם אדם שבוחר להיות שמרן זה לא בהכרח כי הוא לא אינטלגנט והולך אחרי כולם בעיניים עצומות.
אלא כי הוא החליט מתוך שקלול נתונים שהוא רוצה את השמרנות הזאת. (כולל את המחירים שלה)
זה נכון במידה רבה, אני מכירה היטב ומקרוב חרדים מהזן העצמאי הזה.
אבל מה שראיתי עם הזמן והשנים זה השפיע על תזוזות גם לכיוון חלקים שנחשבים חברתית ליותר 'פתוחים'.

• הוסף לסימניות
זה נכון במידה רבה, אני מכירה היטב ומקרוב חרדים מהזן העצמאי הזה.
אבל מה שראיתי עם הזמן והשנים זה השפיע על תזוזות גם לכיוון חלקים שנחשבים חברתית ליותר 'פתוחים'.
תלוי איזו עצמאות!

אם זו עצמאות של אדם שלוטש עינים לעולם הגדול ורוצה להנות מהתאוות שיש לעולם להציע אז כן, את צודקת!
בעיני זו פחות עצמאות, אלא פחות שליטה על תאוות האדם, ולפעמים זה בא במסוה של פתיחות.
אבל יכולה להיות עצמאות הפוכה בדיוק, של אדם שרוצה להיות יותר שמור מסביבתו, ולהקפיד על דברים שהסביבה פחות מקפידה, כמו לשון הרע, יותר צניעות וכדו'.
מבחינת המציאות אלו האנשים הכי חזקים ועצמאיים שאני מכיר.
אם כי זה ממש לא מוביל להיחשב יותר פתוחים חברתית. כמובן לפי ההגדרות שאת מתכוונת.

• הוסף לסימניות
תלוי איזו עצמאות!

אם זו עצמאות של אדם שלוטש עינים לעולם הגדול ורוצה להנות מהתאוות שיש לעולם להציע אז כן, את צודקת!
בעיני זו פחות עצמאות, אלא פחות שליטה על תאוות האדם, ולפעמים זה בא במסוה של פתיחות.
אבל יכולה להיות עצמאות הפוכה בדיוק, של אדם שרוצה להיות יותר שמור מסביבתו, ולהקפיד על דברים שהסביבה פחות מקפידה, כמו לשון הרע, יותר צניעות וכדו'.
מבחינת המציאות אלו האנשים הכי חזקים ועצמאיים שאני מכיר.
אם כי זה ממש לא מוביל להיחשב יותר פתוחים חברתית. כמובן לפי ההגדרות שאת מתכוונת.
התיחססתי לעצמאות מחשבתית בדיוק בסוגיות ש @~~~ ציין. אצל אנשים שאני מכירה ממש טוב ולאורך שנים, ועל ההשפעה של זה עליהם ועל משפחתם.

• הוסף לסימניות
(הראי"ה קוק שלא הוגדר כחרדי שמרן- יש לו תשובה שמנתנגדת לזה בתוקף.)
לא היו אז בעבר הגדרות כאלה.
במידה והיו בוודאי שהיה נקרא חרדי שמרן.
המחלוקת אתו הייתה ביחס לציונות ולמדינה.
ממליצה לקרוא יותר בעיון על הרב הענק הזה.

• הוסף לסימניות
התיחססתי לעצמאות מחשבתית בדיוק בסוגיות ש @~~~ ציין. אצל אנשים שאני מכירה ממש טוב ולאורך שנים, ועל ההשפעה של זה עליהם ועל משפחתם.
ללכת עם מטפחת כשהסביבה עם פאה?
לשלוח לישיבה שיותר מתאימה ופחות נוצצת?

אני גם מכיר ממש טוב כאלו אנשים, ולאורך שנים.
והמסקנות שלי הפוכות.

• הוסף לסימניות
ללכת עם מטפחת כשהסביבה עם פאה?
לשלוח לישיבה שיותר מתאימה ופחות נוצצת?

אני גם מכיר ממש טוב כאלו אנשים, ולאורך שנים.
והמסקנות שלי הפוכות.
כן, בדיוק אלה :)

אוקיי, אין בעיה. כל אחד ונקודת המבט שלו על העולם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה