- הוסף לסימניות
3850כמה הוא משלם היום?
רמת אברהם
3850כמה הוא משלם היום?
נראה לי לכיוון ה4500 זה סביר3850
רמת אברהם
מניסיון אל תדבר מכיר הרבה משכירים שאם אתה אדם הגון ימשיכו באותו מחיר או עליה של עד 500 שחאני שמעתי סיפור על אחד שהגיע למשכיר שלו ואמר לו כך:
אני יודע ומבין שהדירה שאתה משכיר לי שווה יותר, חשבתי שאתה משכיר לי במחיר נמוך מדי
אני יוסיף כמה שאני יכול 200 ש"ח
וכך היה...
לי אין אומץ...
חבל לי לשלם כל חודש 200 ש"ח סתם
מה דעתכם?
שווה הסיכון?
אני אמרתי ישנה עלייה סבירה 500 שח בסדר אבל לא 1500 והלאהקראתי את האשכול, מעניין מאוד!
אני רוצה לשאול למה עוד לא קם השכר שפנה למשכיר שלו ואמר לו אני משלם פחות ממחיר השוק, אני רוצה להעלות את השכר כדי שתקבל על המוצר שלך את השווי שלו??
מישהו מכיר שוכר שמעצמו הבין שצריך שלם על דירה בדיוק כמו שהיא שווה?
אני חושב שלאחר מאות תגובות כאן, רואים איזשהי מגמה בדעת הקהל כאילו המשכירים הם הרעים והאכזריים, והשוכרים הם המסכנים והצדיקים שרק רוצים לשלם את המינימום האפשרי.
זה ממש לא נכון!
רוב המשכירים הם פחות או יותר באותה רמת חיים כמו השוכרים, חלקם שוכרים ומשכירים, וחלקים אנשים עם קצת תעוזה ואולי קצת יותר הון עצמי שאיפשר להם לחשוב להתקדם עם עוד נכס.
הצד השווה הוא שהם אינם גבירים גדולים ששוכבים על מרבצי כסף ואפשר לדרוש מהם לתרום צדקה לשוכרים שלהם.
כל אחד מבין שכל אדם צריך לשלם על מה שהוא מקבל כמה שזה שווה! זה הגיון בריא שאין מי שחולק עליו בשום תחום!
כמו שאף אחד לא מתווכח עם המוכר במכולת, ולא עם שום נותן שירות שמרוויח את פרנסתו ביושר [כשזה ביושר ובהוגנות]. מה פתאום שוכר מרגיש שהוא האומלל? אולי להיפך?? תסתכלו על המשכיר שסובל לעיתים נזקים של חודשים ריקים, שסובל מכך שצריך לשלם על שכירות של דירה יותר גדולה סכום יותר גבוה [והוא לא יכול למכור את הדירה כי לא יספיק לו הסכום]. שסובל מתיקונים, שסובל ממשכנתא שרק מתייקרת. אני אולי קצת מגזים וישנם משכירים שמאושרים משוכר טוב, אך זה עדיין אינו מצדיק ניצול של המשכירים.
אני חושב שכל נקודת המוצא הזו שגויה ואינה נכונה.
השוכרים צריכים לתת למשכיר תחושה הכי טובה בעולם כשהוא מעלה להם את המחיר! [כמובן אם זה העלאה מוצדקת והגיונית]
בנוסף אכן יש מקום להתחשב בשוכר קיים, בכך שהמשכיר יודע שלא יהיה לו זמן ריק במעבר בין שוכר לשוכר, וכן חיסכון אפשרי של דמי תיווך במידה וכדי למצוא שוכר חדש יצטרכו תיווך. כל אלו שווים כסף, וראוי מבחינה פיננסית לקחת אותם בחשבון. אך זה חשבון פיננסי שכל משכיר יעשה בהתאם לנתונים שלו.
ובנוסף אם הוא בעל יכולת הוא יכול לתרום את מעשרותיו לשוכר הדירה שלו. אם אם לא באיזה רשות הוא גורם לאשתו לעבוד יותר קשה כדי להביא כסף לפרנסת הילדים על חשבון הנחמדות שלו כלפי השוכר?? כבר היה מי שכתב כאן "עניי ביתו קודמים"!! כל אדם התחייב בכתובה שלו לדאוג לבני ביתו! רוב המשכירים שנמצאים כאן בפרוג אינם בעלי יכולת גדולה ונאבקים על הקיום שלהם, הרי הנחמדות הזאת כלפי השוכרים באה על חשבון הכסף שיהיה לך בבית! הקב"ה זימן לך דירה שאתה יכול לקבל עליה את השכר שמגיע לך ביושר גמור, למה לא לקחת??
כשמישהו עושה שידוך הוא מתחשב בזה שיש כאן הורים שעכשיו מחתנים ואין להם כסף, או שהוא לוקח בשמחה את דמי השדכנות? ישנם כ"כ הרבה תחומים שמי שמגיע לו את כספו ביושר מקבל את זה בשמחה וברוגע שהוא מקבל משמים את המגיע לו!
כך גם השוכר שהמשכיר העלה לו את הסכום ידע שהקב"ה גלגל שהוא יהיה בצד של השוכר, וגלגל חוזר בעולם, כל אחד מרוויח ממה שנגזר עליו, ולעיתים גם משלם את מה שנגזר עליו.
בקיצור חוץ ממי ששוכר דירה למגוריו, ומשכיר את הדירה היחידה שלו למישהו אחררוב המשכירים הם פחות או יותר באותה רמת חיים כמו השוכרים, חלקם שוכרים ומשכירים, וחלקים אנשים עם קצת תעוזה ואולי קצת יותר הון עצמי שאיפשר להם לחשוב להתקדם עם עוד נכס.
אני שוכר בביתר ומשכיר בעיר אחרתאני רוצה לשאול למה עוד לא קם השכר שפנה למשכיר שלו ואמר לו אני משלם פחות ממחיר השוק, אני רוצה להעלות את השכר כדי שתקבל על המוצר שלך את השווי שלו??
מישהו מכיר שוכר שמעצמו הבין שצריך שלם על דירה בדיוק כמו שהיא שווה?
תוך התעלמות מהנתון הפשוט שאם העלו למישהו את השכירות ב2000 זה לרוב אומר שלא העלו לו כלום בשנים האחרונות, ומי שיצא מופתע מהעלאה כזו זה מישהו שטמן את הראש בחול ולא עקב אחרי המחירים בעיתוןוגם את המשכירים שהעיזו לעלות לאברך במכה אחת ב מאות שקלים ואני מכיר כאלה שהעלו ב 2000 שח זו בושה וחרפה איפה המוסריות זוגות שלא גומרים את החודש לנצל ולנצל מותר להיות לפעמים קצת מתחשב
חנות זולה זה אומר שהוא החליט להרוויח ע"י הורדת מחירים שתביא אליו לקוחות.אם אתה רואה חנות זולה אולי תשלם לו יותר על זה לא חשבת
אם המחיר עלה מכל סיבה שהיא ב1,500 ש"ח זה אומר שהקב"ה החליט שאני ירוויח 1,500 ש"ח לחודש יותר, ולא 500 ש"ח. במידה והקב"ה הייה מחליט שארוויח 500 ש"ח לחודש יותר הוא היה מייקר את הדירות רק ב500 ש"ח.אני אמרתי ישנה עלייה סבירה 500 שח בסדר אבל לא 1500 והלאה
בנוסף לכל מה שכתבתי בדרך כלל מי שמעלה בסכום גבוה זה אחד שלא העלה כמה שנים. בגלל שכמה שנים החלטתי לספוג הפסדים ולתרום לשוכר שלי, זה מחייב אותי להתמודד לנצח עם כל הבעיות הכלכליות שלי תוך כדי המשך התרומה שלי לשוכר.אני שוכר בביתר ומשכיר בעיר אחרת
שנה שעברה כשהגיע הזמן לחדש את החוזה המשכיר אמר לי לך תעשה סקר שוק ותאמר לי כמה נראה לך הדירה שווה....
הלכתי לעשות את הסקר שוק שלי ויצאתי עם עליה של "רק" 600 ש"ח, כשהתקרב החידוש הבא יצאתי לסקר שוק נוסף לפני שהבעל דירה פנה אלי וראיתי שכנראה יהיה לי עליה של עוד 1000 ש"ח והגעתי למסקנה שבכל מקרה הגיע הזמן לעבור כי המשפחה, ואכן המשכיר לקח משוכר הבא 1000 ש"ח יותר (ולמפרע מתברר שאולי היה מעלה לי רק ב800 כי הייתי שוכר טוב)
מצד שני לדירה שאני משכיר לא העלתי את המחיר כי מרגיש לא נעים כי השוכר עם מעל 10 ילדים וכבר עכשיו קשה לו עם התשלומים, אבל בסוף כשהחשבון בנק שלי יבכה חזק (וכשאני מקבל במקביל פניות מאנשים שמחפשים דירות באיזור ההוא בנרות ומוכנים לשלם הרבה יותר ממה שאני מקבל כרגע) אני כנראה יעלה גם לו ואז יבואו אנשים ויאמרו
תוך התעלמות מהנתון הפשוט שאם העלו למישהו את השכירות ב2000 זה לרוב אומר שלא העלו לו כלום בשנים האחרונות, ומי שיצא מופתע מהעלאה כזו זה מישהו שטמן את הראש בחול ולא עקב אחרי המחירים בעיתון
איפה המוסריות והבושה לגור בנכס של יהודי שלא גומר את החודש ולא לשלם לו את המחיר כפי המקובל בשוק??וגם את המשכירים שהעיזו לעלות לאברך במכה אחת ב מאות שקלים ואני מכיר כאלה שהעלו ב 2000 שח זו בושה וחרפה איפה המוסריות זוגות שלא גומרים את החודש לנצל ולנצל מותר להיות לפעמים קצת מתחשב
ממש לו יח"ד 50 שני חדרש של 8 מר +סלון מטבח מרפסת שכר לפני שנתיים ב 3400 כרגע הוא רצה 5 אז מה זה הגיוני ?אני שוכר בביתר ומשכיר בעיר אחרת
שנה שעברה כשהגיע הזמן לחדש את החוזה המשכיר אמר לי לך תעשה סקר שוק ותאמר לי כמה נראה לך הדירה שווה....
הלכתי לעשות את הסקר שוק שלי ויצאתי עם עליה של "רק" 600 ש"ח, כשהתקרב החידוש הבא יצאתי לסקר שוק נוסף לפני שהבעל דירה פנה אלי וראיתי שכנראה יהיה לי עליה של עוד 1000 ש"ח והגעתי למסקנה שבכל מקרה הגיע הזמן לעבור כי המשפחה, ואכן המשכיר לקח משוכר הבא 1000 ש"ח יותר (ולמפרע מתברר שאולי היה מעלה לי רק ב800 כי הייתי שוכר טוב)
מצד שני לדירה שאני משכיר לא העלתי את המחיר כי מרגיש לא נעים כי השוכר עם מעל 10 ילדים וכבר עכשיו קשה לו עם התשלומים, אבל בסוף כשהחשבון בנק שלי יבכה חזק (וכשאני מקבל במקביל פניות מאנשים שמחפשים דירות באיזור ההוא בנרות ומוכנים לשלם הרבה יותר ממה שאני מקבל כרגע) אני כנראה יעלה גם לו ואז יבואו אנשים ויאמרו
תוך התעלמות מהנתון הפשוט שאם העלו למישהו את השכירות ב2000 זה לרוב אומר שלא העלו לו כלום בשנים האחרונות, ומי שיצא מופתע מהעלאה כזו זה מישהו שטמן את הראש בחול ולא עקב אחרי המחירים בעיתון
מי דיבר על מקובלחנות זולה זה אומר שהוא החליט להרוויח ע"י הורדת מחירים שתביא אליו לקוחות.
בהחלט אם יהיה חנות שאראה שהמוכר מסכן ואינו מרוויח כסף גלל מחירים זולים, אייעץ לו להעלות מחירים, אתה לא?? מה אתה חושב שאם הוא מוכר אז מותר לו להפסיד? ובגלל שאתה הלקוח אסור לך להפסיד?
אם המחיר עלה מכל סיבה שהיא ב1,500 ש"ח זה אומר שהקב"ה החליט שאני ירוויח 1,500 ש"ח לחודש יותר, ולא 500 ש"ח. במידה והקב"ה הייה מחליט שארוויח 500 ש"ח לחודש יותר הוא היה מייקר את הדירות רק ב500 ש"ח.
אל תדאג לקב"ה מאיפה לפרנס כל אחד, כל אחד מקבל בדיוק את מה שמגיע לו, המשכירים מרוויחים את כספם בדיוק כפי שמגיע להם, והשוכרים משלמים בשכירות בדיוק את מה שנגזר עליהם.
וכן השוכרים מרוויחים את כספם ממקורות אחרים שאינם דירה.
כדי לקבוע מה המחיר ומה נגזר משמים על שניהם ישנו מחיר שוק הגיוני וסביר.
וכפי שתראה בתגובה הבאה שאני מצטט:
בנוסף לכל מה שכתבתי בדרך כלל מי שמעלה בסכום גבוה זה אחד שלא העלה כמה שנים. בגלל שכמה שנים החלטתי לספוג הפסדים ולתרום לשוכר שלי, זה מחייב אותי להתמודד לנצח עם כל הבעיות הכלכליות שלי תוך כדי המשך התרומה שלי לשוכר.
הכי חשוב לי שתבין שמשכיר שלא מעלה את המחיר זה תרומה! זה התחשבות! זה ירידה ממה שמגיע לו! שאף אחד לא יחשוב שמעיקר הדין אדם לא אמור לקבל את המגיע לו! תראה בציטוט אדם נחמד שהתחשב בשוכר שלו, וכרגע החליט שזה מוגזם.
איפה המוסריות והבושה לגור בנכס של יהודי שלא גומר את החודש ולא לשלם לו את המחיר כפי המקובל בשוק??
ועל זה עניתי שאם זה המחיר, אז בהחלט יש מקום להעלות גם אם זה העלאה קיצונית, משום כל הסיבות שמניתי לעיל.אני דיברתי על זה שצריכים להיות בני אדם קודם כל .ולכן לא מעלים לבן אדם במכה אחת 2000 שח
איפה ראית קצף?לא מבין על מה הקצף
לא דיברתי על ניצול של שוכרים, דיברתי על כך שלעיתים להיפך, השוכר מנצל את המשכיר שגם הוא לעיתים האומללמקובל יח"ד חדרש 35 מר 3500 סביב זה אז אחד שרוצה 4500 כי יתנו לו כי אין לו איפה לגור זה הופך להגיוני למוסרי ?
אפשר לפתוח עיתון ולראות מה המחיר פחות או יותר לדירה כזאתממש לו יח"ד 50 שני חדרש של 8 מר +סלון מטבח מרפסת שכר לפני שנתיים ב 3400 כרגע הוא רצה 5 אז מה זה הגיוני ?
כנ"ל מוצרי חשמל. ממש לא מחזיקים מעמד כמו לפני 15-20 שנים.האיכות ירדה, חליפה מחזיקה הרבה פחות שנים
כלומר זה לא באמת אותו מוצר
בגלל שאם לא הוא לא יכסה לו את המשכנתא של החשמלים החדשים שהוא עשה לו.משכיר שלא מעלה את המחיר זה תרומה!
לא מדויק מעבר עולה אלפי שקלים, הובלה, פירוק והרכבה, ויש שחתמו בחוזה גם על צביעה, ואם זה גם תיווך זה סיפור יקר ... ולא קל הרבה טרחה, אז הרבה פוכרים ידים ביאוש ומרכינים ראש לדרישותיו של המשכיר.(ואם לא אפשר לעבור לדירה אחרת)
אם אתה לא רוצה לעבור אתה לא חייב.לא מדויק מעבר עולה אלפי שקלים, הובלה, פירוק והרכבה, ויש שחתמו בחוזה גם על צביעה, ואם זה גם תיווך זה סיפור יקר ... ולא קל הרבה טרחה, אז הרבה פוכרים ידים ביאוש ומרכינים ראש לדרישותיו של המשכיר.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים