- הוסף לסימניות
כרגע פחות....תתנו כיוון, באיזה ענף זה?
כרגע פחות....תתנו כיוון, באיזה ענף זה?
שאלתי שאלות ספציפיות!![]()
יזמות - להבין מה זה 'עסק'
בעקבות אשכול זה לצערנו רואים מסביבנו אנשים שיש להם איזה רעיון ומחליטים לפתוח עסק ולא מבינים שכדי לפתוח עסק לא מספיק הרעיון והמוצר אלא מדובר בשילוב של המון פרמטרים יחד כמו: המוצר האסטרטגיה החלק הפיננסי (תכנית עסקית, מימון, רווח והפסד, תזרים מזומנים, תמחור, מלאי, וכו') השיווק התנהלות עם...www.prog.co.il
מי באמת עזר להם להחליט את ההחלטות הגורליות האלו?
מניסיון כבעל עסק? (אגב- לא ניסיון וטעיה?)ניסוי ותהיה
לגבי השקעה במיתוג - זה מאוד תלוי מה המוצר שאתם מוכרים, מה הבידול שלו ומי קהל היעדצודק חד משמעית,
אבל השאלה שלי לא היתה האם לפתוח,
אלא מנסה לשמוע זוית אישית של בעלי עסקים,
מה הם עשו בשלב הזה?
האם לקחו בעל מקצוע כמו- ממתג/ משווק/ קופירייטר/ מעצב
או שהם התחילו עם עיצובים בקטנה,
האם פתחו סניף גדול במרכז מסחרי נניח, או התחילו ממכירה באיזה מחסן,
האם לשווק בעיתון או דווקא שלטי חוצות....
בקיצור,
מי באמת עזר להם להחליט את ההחלטות הגורליות האלו?
תשובה פשוטה, כבעלת עסק:![]()
![]()
תודה חברים על העצות המדהימות!
באמת!
הן נשמרות אצלי לעת הצורך.
אבל אפשר פליז תשובה פשוטה לשאלה ששאלתי-
כן בשמחה,מעניין אותי המשפט הזה
יש מצב להרחבה?
מבין את החשש, בכל אופן כתבתי בכללי.כרגע פחות....
באיזור מגורי נפתחה מכירה של חלות ועוגות בערב שבתכן בשמחה,
אני אתן דוגמא ואותה פשוט תשליכו על כל מוצר או שירות שאתם נותנים.
אם אתה הולך למכולת, וחסר חלב, טוב נו קורה, בפעם הבאה שחסר חלב, זה כבר חשוד אבל בפעם השלישית אתם פשוט לא תבואו לשם שוב, אפילו אם מאז ועד עולם כן יהיה שם, כי אצלכם בראש פשוט נכנס שאין.
אבל, כאשר אתם באים למכולת ואת המוצרים שיש שם תמיד יש, אז אפילו אם בסופר ליד קצת יותר זול-יותר עדיף לכם הזמינות, והנקודה הזאת יכולה לשחק לטובתכם בתור בעלי עסקים, תחזיקו תמיד מלאי, אפילו יותר ממה שצריך כי אצל אנשים בראש זה ייתפס תמיד שיש אצלכם, והם ימליצו לחברים וידידים, ואתם בתורכם גם תגדילו מלאי, כך שתמיד יהיה יותר, וזה פשוט יוצר בועה של צריכה שהולכת וגדלה, בעסק צריך תמיד להישאר עם ראש גדול- ואם אתם פתחתם עסק-כנראה שיש לכם כזה ראש.
בכל אופן תעשו את הכל בהרחבה הלקוחות ירגישו ככה מרוצים ויביאיו תמיד עוד ועוד אנשים.
חלק מהמושג יזמות עסקית, היא לקבל החלטות באומץ לבד וזאת מהסיבה הפשוטה, שאחרת כולם היו בעלי עסקים וכולם היו עשירים, ההבדל בין מצליחנים לכאלו שלא, זה שריר קבלת החלטות מפותח!מי באמת עזר להם להחליט את ההחלטות הגורליות האלו?
תראו, אני מדבר מניסיון.באיזור מגורי נפתחה מכירה של חלות ועוגות בערב שבת
בשבועיים הראשונים הוא הקפיד לקפל את הבסטה ב-10:00 בבוקר ופשוט ללכת משם ולהשאיר ערימת קרטונים ריקים.
הוא סיפר שזה בשביל לגרום לאנשים להבין שיש פה מכירה של דברים טובים במחירים טובים ולכן הכל נחטף מהר.
באמת הוא מהר מאד צמח למימדים עצומים.
זה לא סתירה לדבריך?
כביכול רואים שמחסור מייצר ביקוש.
(סליחה שאתגרתי...)
אני לא מסכים.רעיון שווה במקרה הטוב 100 ₪
יש לי תיקיה במחשב עם סביבות ה300 רעיונות לעסקים טובים ומקוריים.אני לא מסכים.
יש אנשים שהם טובים מאוד ביוזמות, ויש אנשים שטובים מאוד בביצוע, וכל אחד חייב את השני.
ברור שבסוף חייב להוריד את זה לפועל-וזה דבר שקשה ליזמים, כי בד"כ יש להם רעיונות מעולים, אבל בביצוע הם פחות חזקים..יש לי תיקיה במחשב עם סביבות ה300 רעיונות לעסקים טובים ומקוריים.
מידי פעם אני מוסיף לשם עוד כמה.
כל עוד שלא עושים עם זה כלום זה טוב ברמת סיעור מוחות, לא מעבר.
אפשר עם צאט gpt לקבל לא מעט רעיונות טובים לעסקים. זה שווה אולי את דמי המנוי 20 דולר חודשי לgpt.
ראש של יזם זה ראש שיודע להוריד רעיונות לביצוע, לא ראש של רעיונות מבריקים בלבד.ברור שבסוף חייב להוריד את זה לפועל-וזה דבר שקשה ליזמים, כי בד"כ יש להם רעיונות מעולים, אבל בביצוע הם פחות חזקים..
אבל אי אפשר להשוות עסק שנפתח עם ראש יוזמתי לעסק שנפתח ללא ראש יוזמתי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //