דרוש מידע גג בבני ברק- בכמה אפשר למכור?דחוף!

• פותח הנושא RRL
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שמאים קובעים שמחירו של הגג בשוק החופשי הוא 7000-8000 שקל לשכן.
זה המחיר המלא של השוק. זה בדיוק שווי הנכס. המדויק.
השווי הזה נגזר מכך שמדובר בשטח כמו חדר המדרגות - הוא שטח נדלנ"י שלא יכול להניב כלום.

קרקע חקלאית לא עולה כמו קרקע לבנית בנין?? גם גג אינו שווה מאות אלפים ולא נמכר בכזה מחיר בשוק - אם לא ניתן לבנות עליו כלום.
אדרבא שינסו השכנים למכור את חלקם בגג בשוק. אפילו 7000-8000 אף אחד לא ישים על חלק בגג שלא ישים לבנות עליו. אפילו ב100 שקל הם לא יצליחו למכור את חלקם בגג רעפים....

באים שכנים ודורשים 50 אלף שקל במקרה הטוב , שזה יותר מפי 5 מהשווי האמיתי -
אך ורק כי השכן בקומה העליונה יכול להפוך את דירתו לדירת טאבו משותף ולהרוויח מזה כסף ...
יודעת להביא לי שם של שמאי?

• הוסף לסימניות
יודעת להביא לי שם של שמאי?

לא. השכן החילוני (לא שלי... עובד איתי בעבודה..) הביא שמאי חילוני אחד מוסכם על 2 הצדדים.
אחר כך בית המשפט הביא שמאי אחר מטעם בית המשפט.
לא התעניינתי לחלוטין בשמו של השמאי.

את הסיפור שמעתי מהשכן החילוני הנזעם.
הוא היה בטוח שכל השמאים עשו יד אחת נגדו. שנים הוא חלם על המאות אלפים ששווה הגג של הבנין שלו.
אחרי השמאויות - הוא סירב לחתום על היתר בניה.
גם לי גם לך לא יהיה.

• הוסף לסימניות
הכי מעצבן זה שכאשר יש הוצאות בגג המשותף אז כל השכנים צריכים להשתתף. כמו למשל: זיפות. או תיקון של החלון העליון.
אבל כשיש אופציה להכנסות זה הופך להיות רכוש פרטי של דיירי הקומה העליונה.
מעניין. לא???

• הוסף לסימניות
הדיין הרב יהודה סילמן שליט"א פוסק לשואלים אותו ששווי של גג מכובד שיכולים לבנות בו שתי יחידות זה כמה עשרות אלפים לשכן, ואם עושים מדרגות חיצוניות זה שווה יותר, כמובן תלוי הדבר במקום, בגודל, ובכמות השכנים,

• הוסף לסימניות
הכי מעצבן זה שכאשר יש הוצאות בגג המשותף אז כל השכנים צריכים להשתתף. כמו למשל: זיפות. או תיקון של החלון העליון.
אבל כשיש אופציה להכנסות זה הופך להיות רכוש פרטי של דיירי הקומה העליונה.
מעניין. לא???
אצלנו בבנין (ואני יודעת שבהרבה בניינים בבני ברק) הדיירים מהקומות הראש;ונות מסרבים להשתתף בהוצאות וכשזה מגיע לחלוקת הגג אז פתאום זה גם שלהם

• הוסף לסימניות
קראתי רק חלק מהתגובות אבל בגלל הנושא נוגע לי בנקודה הכי רגישה חייבת להגיב.
אני גרה בקומה שניה והייתי הראשונה שחתמתי לשכן מעלי לבנות על הגג.
גם אני בתמימותי חשבתי שממילא אין לי גישה לגג ומה אכפת לי לעושת חסד ועוד ועוד מחשבות טובות שעברו לי בראש.
אבל כשנותנים מתנה כנראה המחיר שתשלם יהיה יקר. מאד!!!
אני יודעת שאסור להתחרט על דברים טובים שעשיתי. אבל אני עדיין בתהייה אם זה נקרא דבר טוב. כי אני לא סולחת לעצמי על התמימות.
כשהוא בא להחתים אותי הוא לא סיפר למשל שהוא בונה 2 יחידות על הגג.
סתם פרט טריוויאלי שהייתי אמורה לדעת מראש. לא?
האברך השכן (כן, חשוב לי להדגיש שמדובר באברך) עשה מה שבא לו!!!! בלי לשאול ובלי לבקש ובלי טיפת מחשבה על השכנים.
לדוגמא: יום אחד הם קדחו למעלה ופתאום אני רואה חור בתקרה שלי. הי... הכל בסדר??? הייתי צריכה להתחנן במשך 3 ימים שיסתמו את החור.
יום אחד אני יוצאת למרפסת סוכה ורואה שהאברך השכן מוציא ארון אוויר מעל הסוכה שלי.
זה רק על קצה המזלג. יש עוד דוגמאות בשפע.
המחשבה של דיירי הקומה האחרונה שהכל מגיע להם מוציאה אותי מדעתי.
אבל אולי זה רק השכנים המתוקים שלנו. בטוחה שיש אנשים אנושיים יותר.

אה, בסיום הבניה קיבלנו במתנה 2 מגבות ידיים בשווי כולל של 40 שקל. חמודים השכנים שלי.

כ"כ נהניתי לשמוע שהיום בסטנדרט דיירי הבניין מבקשים 50 אלף שקל לכל שכן מהדייר בקומת הגג.
השכנים מכרו את חלקם ואין להם מה להגיע בטענות.
אני יכולה להוסיף, שהמקרה שלך מוכר לי עד כדי כאב, אלא שבמקרה שלי,
השכן האברך בנה גם יחידות בחצר. לא, הוא לא שאל אף אחד. כי אם יש לו שטח כה נכבד בבניין, גם חלק מהחצר שלו, לא? ☹

• הוסף לסימניות
שמאות רגילה לא שמה את הבניה הלא חוקית והחריגות והיחידות שעושים, כי מבחינתם מה שלא חוקי אין לו ערך. (שמעתי על מקרה שהבנק שלח שמאי לשום דירה שלימה שנבנתה על גג ללא אישורים בכלל. השמאי קבע כי הדירה שוה 0 שקל - מה שלא חוקי לא שווה)
במקומות שחורגים הרבה, או בונים יחידות, יש לזה שמאות קצת שונה - לא לפי כללי השמאות הרגילה.
וגם כידוע בשמאות אין לדמות מקום למקום, זה מתשנה מאוד לפי הביקוש וערך הדירות באותו איזור.

מדויק מה שאמרתי - היות ובאופן חוקי ומוכר יכול רק השכן בקומה העליונה לבנות - זה השווי של הנכס.
אותו חוק שקובע שהגג שייך לכלל השכנים בבנין - קובע שהם לא יכולים לבנות עליו.

מרבית הרבנים מסכימים גם כן עם הכלל הנ"ל.
שלגניבות ועבירות על החוק - אין "ערך" ממשי לצורכי פיצוי.

מה גם שכאמור אין דרך "למכור" את הגג כדירה ללא הצמדה לטאבו. וההצמדה לטאבו תתאפשר רק לשכן בקומה האחרונה.

• הוסף לסימניות
הריני מוסר מודעה שלצערי מעולם לא זכיתי ללמוד באופן מסודר שו"ע חו"מ, ק"ו שלא בעיון, והידיעה שיש לי בנושא מסוים זה היא בעיקר ממה ששמעתי מכמה רבנים, ולאחר מכן עיינתי מעט בנושא. (ביניהם אני זוכר ששמעתי זאת בפעם הראשונה מהגרש"צ רוזנבלט שליט"א).
ודו"ק שלא כתבתי כאן דעה מוחלטת לשום צד בענין הנוכחי, אלא שמאז ומתמיד - ותוכלו למצוא פעמים נוספות שהערתי על כך - כואב לי שעולים נושאים הלכתיים, ואנשים (וזה בעיקר צורם כשזה נשים, שעם כל הכבוד להן, ויש הרבה כבוד, אבל התחום של דימוי מילתא למילתא והעלאת סברות בהלכה קצת רחוק מהן, בהיות שלא עסקו מעולם בלימוד ש"ס ופוסקים בעיון), כותבים דברים מסברתם בלי שום פקפוק ובבטחון גמור, ולא מבינים שבשביל לפסוק הלכות חייבים ללמוד, ומי שלא למד לא יודע, ויכול לטעות לגמרי, גם ובעיקר כשזה נראה לו מאד פשוט!
(את השורות האחרונות בהודעה שלי, הוספתי רק כדי שלא ת/יקרא אי מי את ההודעה ות/יאמר לעצמו/ה בביטול "עוד אחד שבנה על הגג על חשבון השכנים שלו וכמובן שהוא בטוח שהוא צודק" וכך לא יתקבל המסר שבהודעה. אך בשום אופן לא כדי לומר שתמיד זו ההתנהגות המחוייבת ומי שאינו עושה כן הרי"ז מידת סדום).
לגופו של ענין - יתכן שלא הדגשתי מספיק, אך הודעתי התייחסה למה שנכתב לעיל בפשיטות שמי שיש לו זכויות בנכס, למרות שאינו יכול לעשות בו שימוש כלל, יכול לתבוע מחבירו שלא להשתמש בו / לשלם את ערכו.
ודבר זה שנוי במחלוקת הפוסקים, עי' רמ"א חו"מ שס"ג ס"ו, ולעומת זאת פת"ש שם.
אין לי ספק שהרב @אהרןאהרן שזכה כבר לשמש קמי בי"ד חשוב בקי ממני ולא נתעלם ממנו הלכה זו אלא שסבור היה שאין הנידון דומה לראיה, וכנראה מהמשך דבריו, אלא שאין לי ויכוח עם זה, ורק רציתי להעיר על כך שהלכות לא כותבים מסברא, אלא מלימוד. (אגב, כמדומה שלא כתבת כאן כלום בענין קודם, ומסתמא אם ת"ח כמוך היה כותב היו הדברים שקולים ומבוססים יותר).
ואבקש מחילתו של הרב @999 אם שגגתי ודבריו לא היו מסברא גרידא. אכן ידעתי שיש דעות כאלו וכמ"ש אך כיון שנכתבו הדברים כאילו אין חולק בזה וללא שום מקור, הערתי מה שהערתי.
ולסיכום - הנושא הנידון באשכול הוא זניח בלבד מבחינת ההודעה שלי. העיקר הוא שצריך לזכור שגם אם נראה לך פשוט מאד - הלכה לא יודעים ובטח שלא "פוסקים" בפורום ציבורי בלי ללמוד!
הפורום אינו בית הוראה לדיני ממונות ואינו תחליף לבית דין, פותח/ת השרשור שאל שאלה על ערך הגג, ומכאן הדברים התגלגלו לכדי ויכוח מוסרי/הלכתי, מכיון שראיתי את חוסר ההבנה כלפי אלו שדורשים תשלום עבור השטח המשותף, ראיתי צורך להביא כאן את הצד השני, הדברים לא נכתבו בדרך פסיקה הלכתית, אלא להאיר את עיני המתמיהים על שכניהם "צרי העין" מהקומות התחתונות, שסירוב השכנים התחתונים להעניק מתנות שמנות ללא תמורה לשכנים מהקומה העליונה, מלווה בטענות הילכתיות שאין להקל בהם ראש ולכן אין לפוסלן על הסף ודל"ב.
ולעניין הבעת דעה נשית בפורום בנושאים הילכתיים, מכיון שידוע לכל שהפורום כאן אינו פלטפומה הילכתית, לכן כבוד תורתו, ימצא מקום אחר לסתום לנשים את הפה, וחבל שההנהלה לא מוחקת לך את ההודעות הלא ראויות שכתבת כנ"ל.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אצלנו בבנין (ואני יודעת שבהרבה בניינים בבני ברק) הדיירים מהקומות הראש;ונות מסרבים להשתתף בהוצאות וכשזה מגיע לחלוקת הגג אז פתאום זה גם שלהם

אין רב שמתיר את זה.
כשהחלון בגג אצלנו נשבר, כלל השכנים היו אמורים להשתתף למרות שהגג בנוי.
שילמנו כמו ילדים טובים כי כך פסק הרב.
דיירים שמסרבים לשלם?- בשביל זה יש דיינים שפוסקים.
גם אם לא נח ונעים לי...

• הוסף לסימניות
אין רב שמתיר את זה.
כשהחלון בגג אצלנו נשבר, כלל השכנים היו אמורים להשתתף למרות שהגג בנוי.
שילמנו כמו ילדים טובים כי כך פסק הרב.
דיירים שמסרבים לשלם?- בשביל זה יש דיינים שפוסקים.
גם אם לא נח ונעים לי...
שבעי מריבות וויכוחים אנחנו
אתן לך דוגמה
אני גרה בקומה אחרונה
כל הדיירים בקומה בנו על הגג
החלק שלי לא בנוי
בד״ת וגם בחוק לאחר שכל האחרים בנו החלק שייך לי
ואני אוכלת קש ומרורים

• הוסף לסימניות
בד״ת וגם בחוק לאחר שכל האחרים בנו החלק שייך לי

את מתארת מצב מתסכל, והלוואי ויתנו לך לבנות בקרוב, בלי עגמות נפש.
אבל מעניין, מעולם לא שמעתי שזה הדין וזה החוק. את יכולה לפרט מעט למה?

• הוסף לסימניות
את מתארת מצב מתסכל, והלוואי ויתנו לך לבנות בקרוב, בלי עגמות נפש.
אבל מעניין, מעולם לא שמעתי שזה הדין וזה החוק. את יכולה לפרט מעט למה?
בד״ת - מידת סדום ברגע ש 3/4 מהגג בנוי לדירה הצמודה זו ההלכה (את כל ההסבר אני לא זוכרת אך הרב שפרן, סילמן ועוד פסקו כך)
בחוק משהו עם הצמדה וכו׳ טך גם כך אמרו לנו בעריה (יש לנו אפשרות להוציא אישורים עם הסכמה רק של הקומה האחרונה) וגם כך אמרו 3 שמאים ועו״ד
כרגע רק מוציאים לנו את הנשמה 2 השכנים שמתחתנו הם יודעים שזה שייך לנו והם מודים בפה מלא שהם יוציאו לנו את המיץ

• הוסף לסימניות
שמאים קובעים שמחירו של הגג בשוק החופשי הוא 7000-8000 שקל לשכן.
זה המחיר המלא של השוק. זה בדיוק שווי הנכס. המדויק.
השווי הזה נגזר מכך שמדובר בשטח כמו חדר המדרגות - הוא שטח נדלנ"י שלא יכול להניב כלום.

ערך של גג לא נקבע ל"7000-8000 שקל לשכן." אלא לפי ערכו.
גודל, מיקום, קומה, רמת השקעה והתאמה נדרשת לבניה, קשר לדירה מסוימת ועוד.
אח"כ שווי הגג מחולק בין השכנים.
אם ישנם 3 דיירים, הערך לכל שכן יהיה גבוה יותר מאשר אם יש בבניין 12 דיירים לשם דוגמא.

והגג הוא ממש לא כמו חדר המדרגות, זאת אמירה מיתממת.
בדיוק מהסיבה שיש לו ערך נדלנ"י משמעותי על פני חדר מדרגות.

לכן השכנים מוותרים על שטח שאין להם מה לעשות איתו מאומה
בטח לא לפצל ולמכור אותו כדירת טאבו משותף - כיון שאת הטאבו המשותף אפשר לעשות רק בקומה העליונה
עבור השכן היחיד שמותר לו לבנות ולעשות משהו בשטח הזה.

ומי שמתנגד ומונע בניה בשטח שאין לו מה לעשות איתו כלום רק כי השכן בקומה ד' כן יכול להרוויח מזה- זו מידת סדום.

גג יכול להצמד בטאבו לכל דירה בבניין (עד כמה שידוע לי), כאשר מדובר בגג לצורך בניה והרחבה אישית רוב בני האדם שאני מכירה פירגנו בכייף לשכנים. בדיוק מסיבת זה נהנה וזה אינו חסר, אני לא יכול להרחיב את דירתי ע"ח הגג, אתה כן, תהנה.

הבעיה נוצרה כשהשכנים למעלה, ניצלו את טוב ליבם של השכנים המוותרים, לביזנעס אישיים - ובזה אין שום קדימות לדיירי הקומה העליונה. אותן מדרגות חיצוניות ליחידות יכולות לשמש גם את השכן מקומה שניה לו יחליט לנכס לעצמו את הגג.
וכל אמירה של מידת סדום/ צרות עין, בדבר שקשור להשקעה כלכלית על חשבון הגג המשותף לכולם, זה עיוות. כשלמעשה זה יותר קרוב לגזל השכנים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
דרך אגב דירת 90 מ"ר בטאבו משותף ב1300000 ש"ח היא דבר שאין מצב בעולם להשיג בבני ברק. דירת 75 מ"ר בב"ב בטאבו משותף ב1350000 זה ממש מחיר נפלא.

• תודה
Reactions: RRL
  • הוסף לסימניות
כמה אלפים תלוי במספר השכנים...
אולי היא לא חשבה שזה עלוב כי היא מראש לא ציפתה לעשרות/מאות אלפים.

ההוא שאני דיברתי איתו (לא חרדי) פנה אחרי שמאי לבית משפט מרוב זעזוע ויצא באותו סכום.
כן. דירה אחרי מחיר העלות לחלק ל-9 שכנים בממוצע בבנין יכול להגיע ל-100 אלף לשכן.

אם זה מה שחלמת שתוכל להרוויח מהגג ובא שמאי מעריך את זה ב-7-8 אלף זה הלם....
אבל אם השכנים לא ציפו ליותר אז זה סבבה..
7-8K זה בהחלט סבבה יחסית למתנה כמו עציץ / מגבת

• הוסף לסימניות
7-8K זה בהחלט סבבה יחסית למתנה כמו עציץ / מגבת

תלוי מה ביקשתם בתמורה לויתור
יש כאלו שמבקשים בתמורה לסכום - לובי,גינה וכהנה
שעולים את הסכום הזה ויותר.
יש כאלו שמבקשים ויתור אחר מקביל בתמורה.
יש כאלו שרוצים את הסכום.

מי שחתם בשמחה על ויתור - גם עציץ / מגבת זה אחלה ...

• הוסף לסימניות
ערך של גג לא נקבע ל"7000-8000 שקל לשכן." אלא לפי ערכו.
גודל, מיקום, קומה, רמת השקעה והתאמה נדרשת לבניה, קשר לדירה מסוימת ועוד.
אח"כ שווי הגג מחולק בין השכנים.
אם ישנם 3 דיירים, הערך לכל שכן יהיה גבוה יותר מאשר אם יש בבניין 12 דיירים לשם דוגמא.

והגג הוא ממש לא כמו חדר המדרגות, זאת אמירה מיתממת.
בדיוק מהסיבה שיש לו ערך נדלנ"י משמעותי על פני חדר מדרגות.

גג יכול להצמד בטאבו לכל דירה בבניין (עד כמה שידוע לי), כאשר מדובר בגג לצורך בניה והרחבה אישית רוב בני האדם שאני מכירה פירגנו בכייף לשכנים. בדיוק מסיבת זה נהנה וזה אינו חסר, אני לא יכול להרחיב את דירתי ע"ח הגג, אתה כן, תהנה.

הבעיה נוצרה כשהשכנים למעלה, ניצלו את טוב ליבם של השכנים המוותרים, לביזנעס אישיים - ובזה אין שום קדימות לדיירי הקומה העליונה. אותן מדרגות חיצוניות ליחידות יכולות לשמש גם את השכן מקומה שניה לו יחליט לנכס לעצמו את הגג.
וכל אמירה של מידת סדום/ צרות עין, בדבר שקשור להשקעה כלכלית על חשבון הגג המשותף לכולם, זה עיוות. כשלמעשה זה יותר קרוב לגזל השכנים.
ניתן להצמיד אולי בטאבו מתי שבונים את הבנין אבל לבנות לא יהא אפשרות בצורה חוקית. ועוד שבנין נורמלי בנוי אי אפשר להצמיד גג לדירה רק ברגע שהשכן בקומה העליונה מקבל אישורי בניה זה נהיה מוצמד לדירה שלו .

כאלו אנשים מקרבים את בנין המקדש!!!
יש לך קשרים למעלה
אני חושב שאנשים שעושים ביזנס על חשבון שטח של שותפים מרחיקים את בית המקדש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה