בתור מישהי שמפריעה לה הריח, אם מקלפים את הקלמנטינה בבית ופורסים את הפלחים, זה גם מפריע לך? כי מרגיש לי שהריח העיקרי הוא כשפותחים את הקלמנטינה, אני לא יודעת כי היא לא מפריעה ריח, ולפעמים הילדים שלי רוצים לקחת לכיתה, אבל אני יודעת שזה מפריע בערך לחצי עולם...כל שנה כשמגיע החורף החרדה המרכזית שלי הוא מהקלמנטינות הבאות איתו..
חרדה כפשוטה.
משנה לשנה אני מפתחת סלידה יתרה לריח החזק הזה ולא ממש מצליחה להבין למה..
זה מעמיד אותי במקום חסר אונים ומביא למצבים לא נעימים, לפעמים אפילו התפרצות לא הוגנת כלפי המנשנש...כי לא באמת יש אפשרות להעיר למישהו שבסך הכל אוכל פרי להנאתו..
בטח שזה לא הבוס שמגיע להתיישב רגע בחדר שלי, בטח שלא בהמתנה לקופ"ח ובטח ובטח שלא מישהו מבני הבית שחובב קלמנטינות מושבע..
אשמח לכל עצה/ פיתרון/ שיתוף של המזדהים עם התופעה .
גם אני ככה!! (יותר עם מיץ תפוזים אמיתי)ברמה שתמיד צוחקים שיצא לי ילד גינגי ...
חח למיץ תפוזים אין ריח נורא כמו של תפוז כל כך..גם אני ככה!! (יותר עם מיץ תפוזים אמיתי)
וואו, גם עלי צוחקים את זה...
ובעלי מת לילד גינגי![]()
לשטוף ידיים אחרי האכילה,
קלמנטינה לא יוצאת מהידיים עד אחרי גזירת ציפורים ותפוז לא.
מזכיר לי בדיחה משפחתית...ובעלי מת לילד גינגי
לא חושבת שיש בעיה בבית ספר,בלת"ק
אני אוהבת את הריח, מתענגת עליו, (באוטובוס או חדר חנוק פחות)
אבל לא מרשה לילדים שלי לאכול במקומות ציבוריים או בבית ספר,
פירות הדר אוכלים בבית בכיף,
נכון. כי עיקר הריח הוא מהקליפה.בתור מישהי שמפריעה לה הריח, אם מקלפים את הקלמנטינה בבית ופורסים את הפלחים, זה גם מפריע לך? כי מרגיש לי שהריח העיקרי הוא כשפותחים את הקלמנטינה, אני לא יודעת כי היא לא מפריעה ריח, ולפעמים הילדים שלי רוצים לקחת לכיתה, אבל אני יודעת שזה מפריע בערך לחצי עולם...
לא סתם ריח של צהרון ידוע בתור מושג :לא חושבת שיש בעיה בבית ספר,
תכל''ס בגנים מביאים להם מידי יום, ולמרות שאני די בורחת מהריח משתדלת לא למנוע,
גם כאלה שמגיעים עם שקית שזה מחולק לפלחים מריחים עד לקצה השני של הכיתה ...בתור מישהי שמפריעה לה הריח, אם מקלפים את הקלמנטינה בבית ופורסים את הפלחים, זה גם מפריע לך? כי מרגיש לי שהריח העיקרי הוא כשפותחים את הקלמנטינה, אני לא יודעת כי היא לא מפריעה ריח, ולפעמים הילדים שלי רוצים לקחת לכיתה, אבל אני יודעת שזה מפריע בערך לחצי עולם...
יש ברכה "הנותן ריח טוב בפירות"מה??????????????????????
ואאאוווגם כאלה שמגיעים עם שקית שזה מחולק לפלחים מריחים עד לקצה השני של הכיתה ...
לדעתי סתם בזיון לילד ששולחים אותו עם תפוז כי ילדים אומרים "בי פתח פה תפוז?" באף סתום.
לא יהיה נעים לו בכלל..
יש ברכה "הנותן ריח טוב בפירות"
צודק, אבל מה אפשר לעשותואאאווו
הלכתם רחוק
כל האשכול כאן קצת ניסחף...............
דבר כזה יכול להחמיר מכל מיני דברים.הלוואי והייתה קצת יותר רגישות ומודעות בסביבה לעניין הזה כמו שכותבים פה.
הרבה אנשים לא מבינים על מה המהומה והתסכול שלי (ואולי בצדק?) כי כמו שכתבתי למעלה- אי אפשר לדרוש ממישהו לא לאכול פרי עונתי. מצד שני ממש מנסה לקבל ולבוא לקראת אבל קצה היכולת שלי תם לדבר הזה.
לא.. זה בכללי מחמיר כל שנה![]()
א. מה?
ב. בהחלט, קבלו את התנצלותי בנידון, זה היה נשמע לא פוליטיקלי קורקט, פשוט כך זה הובן לפי התפלגות הדעות הנחרצת. (חוץ מזה כל סלידה היא פסיכולוגית, לא?)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים